Skocz do zawartości

Drużyny do przejęcia i chętni do ich prowadzenia

elwariato

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam temat żeby spróbować uporządkować trochę zamieszanie z drużynami które być może kwalifikuja sie do przejęcia, i z chętnymi aby takowe przejąć.

Czyli po kolei, mamy ekipy

1. Pistons i @SlaKB

2. Sixers i @RDG2

3. Wizards  i @Principe 

4. Nets, tutaj chodzi mi wyłacznie o zaangażowanie i te 1rd cpu, bez obrazy @matiwrona

Dalej chętni w kolejnosci zgloszen, wydaje mi się że taka była

1. @ernie9005, 2 @Cichy 3 @agresywnychomik 

Wydaje mi sie ze Cìchy wczesniej zglaszal chęć, ale nie wiem na ile oficjalnie, plus jako komisz powinien byc obligatoryjnie potraktowany jako persona non grata😉😋

Czyli tak prosba do wspomnianych o wypowiedzenie sie, prowadzacych czy faktycznie chce im sie dalej "bawić" i do wyrażajacych zainteresowanie,  kiedyś prowadzeniem zespołów, czy dalej takowe podtrzymują.

Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Jeszcze 3 ci jestem w kolejce xD moje szanse to jakieś 3% na drużynę off za 2-3 lata xD

Ale 1 w moim 💓😋 Myślę ze szanse sa relatywnie wysokie, nie takie jak 30 sezonow temu, kiedy jak mi @gimmie opowiadal pojedynczy Gm prowadzil po 4 ekipy😄 ale mysle ze szanse sa spore

Edytowane przez elwariato

20 godzin temu, julekstep napisał(a):

Ba

Czekamy nawet do konca FA :)

z perspektywy nowej osoby najlepiej i tak wejsc wlasnie na day1, ogarnac mechaniki gierki itp i dopiero po takim sezonie zapoznawczym wejsc na FA przeplacac ogorow :P

Jako że chyba @Cichyjest pierwszy w kolejce to nie lepiej aby poczekać z Pistons Do końca draftu j zobaczyć czy @SlaKB wroci, jeżeli nie to dać cichemu Pistons i np. 24h na określenie się czy chce dać QO dla Giddeya i niech prowadzi już zespol podczas FA? Jako że jest doświadczony GMem i komiszem 😉

Godzinę temu, kuba2419 napisał(a):

Jako że chyba @Cichyjest pierwszy w kolejce to nie lepiej aby poczekać z Pistons Do końca draftu j zobaczyć czy @SlaKB wroci, jeżeli nie to dać cichemu Pistons i np. 24h na określenie się czy chce dać QO dla Giddeya i niech prowadzi już zespol podczas FA? Jako że jest doświadczony GMem i komiszem 😉

Ustalenia są inne. 

Póki co to ten zespół obejmuje jako tymczasowy GM @Cichy 

tak powaznie gdyby byla, chec i dwaj nasi nadkomisze dojda do porozumienia to nawet w trakcie FA, mozna byloby przekazac 1 lub dwa zespoly Erniemu i Chomikowi (nadzorujac jakos te bidy by przy pierwszej okazji nie zepsuli zespolow)

22 minuty temu, Cichy napisał(a):

tak powaznie gdyby byla, chec i dwaj nasi nadkomisze dojda do porozumienia to nawet w trakcie FA, mozna byloby przekazac 1 lub dwa zespoly Erniemu i Chomikowi (nadzorujac jakos te bidy by przy pierwszej okazji nie zepsuli zespolow)

Ja się nie chce wpychać czy coś, cierpliwie czekam (wziąłem podpisy od dziadków jakby się process przedłużał xD).

11 godzin temu, kuba2419 napisał(a):

Nets raczej możesz wykreślić, mati potwierdzil że gra i wybiera normalnie w drafcie. Nets tankują to po co ma być teraz bardziej aktywny?

Ja to pisze bez zlych intencji, ale np to jest dla mnie bez sens robienie zamieszania w takim wypadku z Wizz, @Principe nie potwierdzil ze gra ale wybrac wybral w drafcie, to co ma wieksze zbaczenie, to ze napiszesz ze grasz a później cie nie ma przez pare miechów, czy masz wyjebane na liste obecnosci ale ogolnie robisz konieczne minimum

52 minuty temu, julekstep napisał(a):

lista obecności zalicza się do koniecznego minimum

To jest Twoje konieczne minimum, tak naprawde nie mające znaczenia na przebieg rozgrywki, bo jak wspomnialem mozesz liste odhaczyć i miec wyjebane, co tez jest kuriozum bo z zalozenia odchaczysz i jestes nie do ruszenia 🙄

Zastrzeżenie praw Birda, oferowanie QO czy bidowanie a FA to też jest minimum, które powinno się wykonywać.

Ja byłbym za rozwiązaniem przekazywania klubów tymczasowym GMom, by userzy którzy są długo mogli się zrehabilitować i wrócić. Przecież to jest też w interesie tych GMów, by ktoś tymi teamami kierował. 

Co zyskał SlaKB i Pistons na tym, że Huerter oferował swego czasu śmieszne przedłużenie i nie zostało ono uruchomione albo w ogóle brak licytacji o Herro? Dla mnie takie sytuacje to wypaczenie gry i dobrze, że wreszcie Julek bierze to na swoje barki.

Edytowane przez MarcusCamby

32 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Zastrzeżenie praw Birda, oferowanie QO czy bidowanie a FA to też jest minimum, które powinno się wykonywać.

Ja byłbym za rozwiązaniem przekazywania klubów tymczasowym GMom, by userzy którzy są długo mogli się zrehabilitować i wrócić. Przecież to jest też w interesie tych GMów, by ktoś tymi teamami kierował. 

Co zyskał SlaKB i Pistons na tym, że Huerter oferował swego czasu śmieszne przedłużenie i nie zostało ono uruchomione albo w ogóle brak licytacji o Herro? Dla mnie takie sytuacje to wypaczenie gry i dobrze, że wreszcie Julek bierze to na swoje barki.

Ty mu nie słódź, bo styknie ze @SlaKB wpisze sie na liste i nie bedzie sprawy

38 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Dla mnie takie sytuacje to wypaczenie gry i dobrze, że wreszcie Julek bierze to na swoje barki.

Wypaczeniem gry może też być to QO i ewentualne przedłużenia w Pistons. Bo może się okazać, że następny ranking ogórów tworzyć będą zawodnicy Pistons. 

2 minuty temu, SzuLcU napisał(a):

Wypaczeniem gry może też być to QO i ewentualne przedłużenia w Pistons. Bo może się okazać, że następny ranking ogórów tworzyć będą zawodnicy Pistons. 

Tu jako pierwszy podniosłem temat, że QO dla Giddeya jest ryzykownym ruchem. 

Nie ma idealnych rozwiązań. W BeGM borykamy się z tym problemem od dłuższego czasu. Natomiast jedną prawidłowość widać, aż nadto. Nie ma sukcesów przy pasywności.

Do tego simka jest w rozkwicie, ma nadmiar chętnych do gry ustawionych w kolejce. To jest pozycja, gdzie można od GMów wymagać odrobiny zainteresowania grą, a nie co offseason martwić się czy zastrzegą swoich graczy lub zaoferują topowym prospektom jakąkolwiek umowę.

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

lista obecności zalicza się do koniecznego minimum

2 godziny temu, elwariato napisał(a):

To jest Twoje konieczne minimum, tak naprawde nie mające znaczenia na przebieg rozgrywki, bo jak wspomnialem mozesz liste odhaczyć i miec wyjebane, co tez jest kuriozum bo z zalozenia odchaczysz i jestes nie do ruszenia 🙄

1 godzinę temu, elwariato napisał(a):

Ty mu nie słódź, bo styknie ze @SlaKB wpisze sie na liste i nie bedzie sprawy

ale Ty rozumiesz że jak x się 'zalicza do koniecznego minimum' to nie jest jednoznaczne że to x stanowi to minimum?