Skocz do zawartości

Sezon 2025/26 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za kolejny sezon. Wilk i Barcalover przewidywali środek tabeli i tak właśnie było chociaż gdyby nie wymiana, (która nie do końca się udała ale, której też nie musiało być gdybym był bardziej cierpliwy i nie wywalił KPJ) i niektóre dobre ruchy na FA to mogło się skończyć walką o utrzymanie a tak to do ostatniej kolejki nawet miałem szansę na 3 miejsce. Nie uważam żeby to co zrobiłem z pobraniami z FA przed ostatnią kolejką było czymś karygodnym bo wciąż walczyłem czyli utrudnialem zadanie innym walcząc o lepsze miejsce ale jak "starszyzna" uzna że zasługuje za to na bana lincz czy jeszcze coś gorszego to bardzo proszę.

Jak mam być szczery trochę mnie już ten sezon męczył i chciałem żeby się skończył ale bardzo się cieszę że udało mi się utrzymać i skończyć w połowie tabeli.

5 godzin temu, goozman napisał(a):

wypada też podkreślić jak ta liga była w tym sezonie niemiła dla nowych graczy - tylko @wilson44 ostatecznie przetrwał w ekstraklasie

Z drugiej strony poziom w II ligach już jest chyba dość mocny, bo z tego co widziałem, żaden z zeszłorocznych spadkowiczów, nie wróci od razu po 1 sezonie do 1 ligi.

W dniu 13.04.2026 o 16:10, goozman napisał(a):

wypada też podkreślić jak ta liga była w tym sezonie niemiła dla nowych graczy - tylko @wilson44 ostatecznie przetrwał w ekstraklasie

@wilson44 miał kozak sezon w wielu ligach, ale nie przesadzałbym z tym jaka ta liga dla "nowych" niemiła - bardziej to wina kontuzji u kilku z nas. 

Graty @wiLQ za chirurgiczny deal po Cheta i wygraną, graty @Dig za walkę do końca no i oczywiście @wilson44!

O swoim sezonie przemilczę/zapomnę/po prostu dograłem mecze. Ehhh do 3 razy sztuka?

19 godzin temu, barcalover napisał(a):

Z drugiej strony poziom w II ligach już jest chyba dość mocny, bo z tego co widziałem, żaden z zeszłorocznych spadkowiczów, nie wróci od razu po 1 sezonie do 1 ligi.

Tu już mało nieograniętych graczy zostało, sami wyjadacze ;)

W dniu 13.04.2026 o 17:46, Mikowal83 napisał(a):

gdyby nie wymiana, (która nie do końca się udała ale, której też nie musiało być gdybym był bardziej cierpliwy i nie wywalił KPJ)

W sumie źle nie wyszedłeś na niej bo oczywiście taktykę zmieniłeś - super, że walczyłeś do końca! ;) 

jak "starszyzna" uzna że zasługuje za to na bana lincz czy jeszcze coś gorszego to bardzo proszę

prosze Cię... ja się śmiałem jak widziałem jak pięknie zgarniasz FAsów ;D

W dniu 13.04.2026 o 13:10, Dig napisał(a):

Gratulacje dla ciebie @wiLQ za wygraną i obronę tytułu.

Dzieki, ale skoro pochwalilem siebie to i rowniez musze Ciebie.
W 13 sezonach historii na Yahoo masz 2 wygrane plus 4x podium, wiec srednio rzecz biorac tez co drugi sezon wymiatasz.

W dniu 13.04.2026 o 13:10, Dig napisał(a):

Przejrzałem wyniki w historii ligi od samego początku i moje 96,5pkt z tego sezonu tylko raz nie wystarczyło do złota. Paradoksalnie akurat w tym jednym sezonie (2013) wygrałem ja mając 102pkt, ale drugi był wtedy @marcos z 98,5pkt. Co ciekawe ile zdobył punktów @wiLQ wygrywając 😉

Więc jak widać zabrakło mi trochę szczęścia, że tak ułożyła się tabela i rozkład punktów (w poprzednim sezonie mniej niż 90pkt by wystarczyło do wygrania), ale z drugiej strony gra się jak przeciwnik pozwala, więc trzeba było zdobyć tyle punktów ile potrzeba, a tych zabrakło.

Wg mnie troche bez sensu porownywac pkt roto wygranego miedzy sezonami bo za duzo sie zmienia miedzy nimi.
Pal licho, ze mielimy sklad ligi, ale przede wszystkim malo co sie powtarza miedzy nimi jesli chodzi o kategorie czy droga do tej wygranej. 

W dniu 13.04.2026 o 16:10, goozman napisał(a):

@wiLQ przemyśl proszę dopiski w regulaminie, o których pisałem wyżej czy dla Ciebie takie akcje są ok?

Nie uważam żeby to co zrobiłem z pobraniami z FA przed ostatnią kolejką było czymś karygodnym bo wciąż walczyłem czyli utrudnialem zadanie innym walcząc o lepsze miejsce ale jak "starszyzna" uzna że zasługuje za to na bana lincz czy jeszcze coś gorszego to bardzo proszę.

Ten temat przenioslem do watku o regulaminie [bo jak rozumiem propozycja dotyczy calych rozgrywek, a nie tylko tej jednej ligi].

W dniu 13.04.2026 o 18:12, gogalq napisał(a):

Screen-Shot-2024-11-06-at-5_17.40-PM.thumb.png.2a795df23c636251637ecbbd7db75b87.png

żegnajciu 😐

Piekne podsumowanie walki w tym sezonie.
To sa naprawde roznice 1 meczu z 820.

W dniu 13.04.2026 o 21:48, barcalover napisał(a):

Phi, ja wrocilem od razu i zrobilem back-to-back ;->

16 godzin temu, dannygd napisał(a):

Graty @wiLQ za chirurgiczny deal po Cheta i wygraną, 

Dzieki, ale mimo wszystko wg mnie najwieksze znaczenie mial draft, wlasciwie tylko Coby White byl wtopa, a reszta sie calkiem ladnie wybronila.

Choc czesc graczy miala skrocony sezon przez kontuzje to i tak uwazam je za dobre zakupy bo na srednich byli tego warci.

Edytowane przez wiLQ