Skocz do zawartości

[2048] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Jaki superdraft? Domy 13 graczy z draftu 47 którzy rozegrali 3 sezony i więcej to nie będzie jakiś super mocny, teraz nawet ta baza nie jest na pierwszą rd.

Superdraft to może przesada, ale z wyselekcjonowanych nazwisk wyszło by przynajmniej 15 zawodników z potencjałem +90. Był by to powrót do lat w których z dalekim numerami byli wybierani gracze tacy jak Jason Terry, Rip Hamilton czy  Manu Ginobili

1 minutę temu, SzuLcU napisał(a):

Superdraft to może przesada, ale z wyselekcjonowanych nazwisk wyszło by przynajmniej 15 zawodników z potencjałem +90. Był by to powrót do lat w których z dalekim numerami byli wybierani gracze tacy jak Jason Terry, Rip Hamilton czy  Manu Ginobili

Przynajmniej uderzyło by to w tankerow, nie trzeba by było iść w hardtank aby wyciągnąć fajnego grajka którego kariera by w dużej mierze zależała od campów.

8 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Przynajmniej uderzyło by to w tankerow, nie trzeba by było iść w hardtank aby wyciągnąć fajnego grajka którego kariera by w dużej mierze zależała od campów.

Tylko patrząc na realia simiki to zyskali by i tak tankerzy, którzy mają po parę pickow :) patrz na nets 

Edytowane przez profesora

46 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Sabonis, SENGUN, Moses Moody, Trae Young. Ogólnie wiele absurdalnych zmian na własną modłę.

Moses Moody xD

Z tym Sengunem to chcesz mnie obwiniac o slabe campy czy ocb?

47 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

To już nie pamiętasz jak dwa sezony temu po ostatnich zmianach rzuciłem drafty w cholerę i dopiero z Cichy w roli mentora udało się dojść do porozumienia, gdy dałem wyraźne veto, że dalej nie pozwolę na Twoje obróbki?

Krótką masz pamięć albo pamiętasz to co chcesz :)

Przeciez dwa sezony temu cos tam mieszalem w drafcie

Pierwszym draftem ktorego nie ruszalem ani troche byl ten ostatni, bo uznalem ze w koncu nabrales wystarczajacej wprawy zeby miec samodzielne stanowisko

🙃

5 minut temu, julekstep napisał(a):

Moses Moody xD

Z tym Sengunem to chcesz mnie obwiniac o slabe campy czy ocb?

No Moody był dużo gorszym prospektem niż jakiś przykładowo Jaden Springer, bo ujebałeś młodego gracza twierdząc, że jest nikim, bo nie łapie się do podstawy Warriors. DUUUŻO słabsi gracze nie byli tak pozbawiani skilli i potencjału.

Sengun akurat miał już co najmniej dwa wybitne campy, dlatego uratował swoją karierę. Ale bez Twojego udziału byłby tym kim jest obecnie w RL NBA czyli TOP10 graczem ligi :)

Ale tak to jest jak czołowy ignorant odpowiada za poprawki wg własnego widzimisię. 

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

No Moody był dużo gorszym prospektem niż jakiś przykładowo Jaden Springer, bo ujebałeś młodego gracza twierdząc, że jest nikim, bo nie łapie się do podstawy Warriors. DUUUŻO słabsi gracze nie byli tak pozbawiani skilli i potencjału.

Sengun akurat miał już co najmniej dwa wybitne campy, dlatego uratował swoją karierę. Ale bez Twojego udziału byłby tym kim jest obecnie w RL NBA czyli TOP10 graczem ligi :)

Ale tak to jest jak czołowy ignorant odpowiada za poprawki wg własnego widzimisię. 

No Sengun tak dostal w czajnik ze zostal wybrany....z 2 pickiem.

I Sengun top10 na dzis? Lol

Moody 5 rok jest w lidze i dalej jego peak to 6th man sredniej druzyny.

Ty chciales z niego zrobic top prospekta bo pewnie masz/miales go w beGM 🙃

Edytowane przez julekstep

35 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Czekam na konstruktywne komentarze odnośnie nadchodzącego draftu. Macie wstępny przegląd wojsk i byłem ciekaw jak to oceniacie dalej. Jeśli nie będzie nic wartego polemiki to kontynuuje obecny projekt w tym schemacie i bez dodawania draftu 47.

Konstruktywnych komentarzy to za dużo nie będzie bo mało kto w ogóle kojarzy kogokolwiek, ale draft duży nie urywa. Myślę że jeden ze słabszych jakie ostatnio wyszły, chociaż idzie co nieco wybrać.

4 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Konstruktywnych komentarzy to za dużo nie będzie bo mało kto w ogóle kojarzy kogokolwiek, ale draft duży nie urywa. Myślę że jeden ze słabszych jakie ostatnio wyszły, chociaż idzie co nieco wybrać.

A ja myślę, że Ci co pierwsi krzyczą i to po dwóch minutach od pojawienia się draftu, to nawet nie sprawdzili co tam się kryje w tych cyferkach :) O symulacjach to nawet nie wspomnę ;)

Z jednej strony korci przybliżyć trochę postacie, bo widać jak ktoś zapozna się bardziej to widać, że rozkład skilli jest inny niż w ostatnich latach. Z drugiej strony nie chcę spoilerować, bo uważam że sami powinniście oceniać przydatność umiejętości na własną modłę.

Ale tak wstępnie powiem po tym jakie wybory szły w ostatnich, zwłaszcza dwóch draftach że podejrzewam sporo steali z dalszymi numerami. Dlatego na prawdę z ciężkim sercem oddałem ten pick, bo jestem przekonany że z około 15 pickiem wziąłbym coś mocnego.

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

A ja myślę, że Ci co pierwsi krzyczą i to po dwóch minutach od pojawienia się draftu, to nawet nie sprawdzili co tam się kryje w tych cyferkach :) O symulacjach to nawet nie wspomnę ;)

Z jednej strony korci przybliżyć trochę postacie, bo widać jak ktoś zapozna się bardziej to widać, że rozkład skilli jest inny niż w ostatnich latach. Z drugiej strony nie chcę spoilerować, bo uważam że sami powinniście oceniać przydatność umiejętości na własną modłę.

Ale tak wstępnie powiem po tym jakie wybory szły w ostatnich, zwłaszcza dwóch draftach że podejrzewam sporo steali z dalszymi numerami. Dlatego na prawdę z ciężkim sercem oddałem ten pick, bo jestem przekonany że z około 15 pickiem wziąłbym coś mocnego.

A skąd bierzesz info o tych graczach?

13 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Nie masz picku to możesz doradzać głośno :D ja tam widzę paru fajnych gości ale na pewno doczytam jeszcze historię 

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

czyt: POMÓWIŁEM KOGOŚ, dostałem kontrargumenty zgodne z faktami i zmieniam temat xDDD

Człowieku, puknij się w sagan. 

Tyle razy zostałeś już wyjaśniony tutaj i dalej wyjesz. Idź do działu polityka, może tam jeszcze robisz za Stańczyka, a nie zwykłego błazna.

Przestań rozmywać temat.

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Człowieku, puknij się w sagan. 

Tyle razy zostałeś już wyjaśniony tutaj i dalej wyjesz. Idź do działu polityka, może tam jeszcze robisz za Stańczyka, a nie zwykłego błazna.

Przestań rozmywać temat.

nazywasz zmianę potencjału (jedyna jaka była) Moody'emu z 92 na 82 zmianą WYPACZAJĄCĄ drafty

ale to ja rozmywam temat xD