Skocz do zawartości

[2048] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Jako,, że przed Nami totalnie nowe rozdanie, jeśli idzie o draft to wrzucam teraz, by zaprosić do szerszej konsultacji, a przy okazji zapoznać się z tym projektem na którego wielu czekało jako dodatkowy powiew świeżości w simce jakim jest paradoksalnie powrót do lat czterdziestych, które nigdy wcześniej nie uczestniczyły w historii simbasketu :)

https://megawrzuta.pl/giyndows

To są dania główne draftu, które przyjęliśmy roboczo nazywać "undrafted" czyli największe nazwiska lat '40 przed powstaniem pierwszego draftu z roku 47. Wstępny koncept zakładał by dodać do tych Panów też draft 47, ale moim zdaniem klasa byłaby za silna. To co macie przed sobą to są potencjalne dania główne draftu. Może jeszcze dalej będą sleeperzy, bo obserwuje całą karierę tych Panów i wygrzebałem już sporo danych i rankingów z tych archiwów. 

Podziękowania dla @SzuLcU za selekcje graczy historycznych na ten i następne drafty, co ułatwiło znacząco tworzenie bazy oraz @Cichy za mądry głos komisarza i konsultacje mentorskie :)

Zapraszam do oceniania i ewentualnie do dyskusji o rozszerzenie draftu. Myślę, że selekcja graczy będzie przednią zabawą dla GMów, a potem utożsamianie się z tymi dawno zapomnianymi herosami. Sam po początkowym ogromnym zgryzie przy tworzeniu, bawiłem się przednio poznając te nazwiska i ich historie.

18 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Jako,, że przed Nami totalnie nowe rozdanie, jeśli idzie o draft to wrzucam teraz, by zaprosić do szerszej konsultacji, a przy okazji zapoznać się z tym projektem na którego wielu czekało jako dodatkowy powiew świeżości w simce jakim jest paradoksalnie powrót do lat czterdziestych, które nigdy wcześniej nie uczestniczyły w historii simbasketu :)

https://megawrzuta.pl/giyndows

To są dania główne draftu, które przyjęliśmy roboczo nazywać "undrafted" czyli największe nazwiska lat '40 przed powstaniem pierwszego draftu z roku 47. Wstępny koncept zakładał by dodać do tych Panów też draft 47, ale moim zdaniem klasa byłaby za silna. To co macie przed sobą to są potencjalne dania główne draftu. Może jeszcze dalej będą sleeperzy, bo obserwuje całą karierę tych Panów i wygrzebałem już sporo danych i rankingów z tych archiwów. 

Podziękowania dla @SzuLcU za selekcje graczy historycznych na ten i następne drafty, co ułatwiło znacząco tworzenie bazy oraz @Cichy za mądry głos komisarza i konsultacje mentorskie :)

Zapraszam do oceniania i ewentualnie do dyskusji o rozszerzenie draftu. Myślę, że selekcja graczy będzie przednią zabawą dla GMów, a potem utożsamianie się z tymi dawno zapomnianymi herosami. Sam po początkowym ogromnym zgryzie przy tworzeniu, bawiłem się przednio poznając te nazwiska i ich historie.

Jakie to są lata? Przecież w ankiecie wygrała opcja że startujemy od '47

5 minut temu, julekstep napisał(a):

to się wyjaśniło czemu tak łatwo pick oddałeś xDDD

Chłopie, akurat Ty to jesteś ostatni zaproszony do wypowiadania się :) Za ilość wypaczonych draftów to masz u mnie od dawna czerwoną kartką i nie bez powodu od dawna zastrzegam, że tworzę drafty dopóki Ty będziesz wykluczony i do współpracy dostałem Cichego :)

Ja uważam, że draft jest wstępnie mocny i akurat oddanie picku mnie sporo kosztowało, ale uznałem że mając core w prime nie mogę sobie pozwolić na czekanie i sentymenty. 

W razie czego zapraszam do konkretów GMów, a nie interesantów do realizowania własnych celów.

1 minutę temu, kuba2419 napisał(a):

Jakie to są lata? Przecież w ankiecie wygrała opcja że startujemy od '47

40-46. Start od 47 wykluczyłby najlepsze nazwiska dekady. Następne drafty będą łączone w 2, bądź 3 roczniki.

Decyzja była wspólna wyznaczonego do tego gremium draftowego :)

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Chłopie, akurat Ty to jesteś ostatni zaproszony do wypowiadania się :) Za ilość wypaczonych draftów to masz u mnie od dawna czerwoną kartką

Przyklady?

Czy pierdololo?

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

nie bez powodu od dawna zastrzegam, że tworzę drafty dopóki Ty będziesz wykluczony i do współpracy dostałem Cichego :)

Czlowiek sie codziennie dowiaduje czegos nowego xD

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

Przyklady?

Czy pierdololo?

Sabonis, SENGUN, Moses Moody, Trae Young. Ogólnie wiele absurdalnych zmian na własną modłę.

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

Czlowiek sie codziennie dowiaduje czegos nowego xD

To już nie pamiętasz jak dwa sezony temu po ostatnich zmianach rzuciłem drafty w cholerę i dopiero z Cichy w roli mentora udało się dojść do porozumienia, gdy dałem wyraźne veto, że dalej nie pozwolę na Twoje obróbki?

Krótką masz pamięć albo pamiętasz to co chcesz :)

Teraz, kuba2419 napisał(a):

O widzisz a ja się kierowałem samym graczami z draftów od 47

https://www.basketball-reference.com/draft/BAA_1947.html

Taki był plan wstępny, ale uznaliśmy że bezsensu rezygnować z czołowych graczy tej dekady. Skoro już cofamy się do lat '40 to chcemy by najlepsze nazwiska były częścią zabawy. A że tych nazwisk okazało się mocnych całkiem sporo, to draft 47 wyleciał, bo byłby to faktycznie superdraft.

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Taki był plan wstępny, ale uznaliśmy że bezsensu rezygnować z czołowych graczy tej dekady. Skoro już cofamy się do lat '40 to chcemy by najlepsze nazwiska były częścią zabawy. A że tych nazwisk okazało się mocnych całkiem sporo, to draft 47 wyleciał, bo byłby to faktycznie superdraft.

Jaki superdraft? Domy 13 graczy z draftu 47 którzy rozegrali 3 sezony i więcej to nie będzie jakiś super mocny, teraz nawet ta baza nie jest na pierwszą rd.