Skocz do zawartości

[2048] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

zachowanie @Szulima bez honoru prawdopodobnie umożliwiło zdobycie drugiego mistrza przez Knicks więc dla mnie i tak jest git, gorzej że pokazał drogę jak można mieć wyjebane w postanowienia ustalone w wiadomościach prywatnych. no i @Szulim oczywiście kłamie ponieważ to nie była "chwila słabości" tylko miał dość dużo czasu na weryfikację i sam o tym wspominał.

wstydzi się przyznać, że gównoburza i atak skrzynki przez przegrywów jak gm magic spowodował wycofanie z dogranego dealu.

złamane słowo

posłuchanie przegrywa gm magic

osbranie

12 minut temu, julekstep napisał(a):

i do blokowania trejdów wypaczających rozgrywkę!

Ty to możesz najwyżej pomachać dużym palcem w lewym bucie

1 minutę temu, Koelner napisał(a):

zachowanie @Szulima bez honoru prawdopodobnie umożliwiło zdobycie drugiego mistrza przez Knicks więc dla mnie i tak jest git, gorzej że pokazał drogę jak można mieć wyjebane w postanowienia ustalone w wiadomościach prywatnych. no i @Szulim oczywiście kłamie ponieważ to nie była "chwila słabości" tylko miał dość dużo czasu na weryfikację i sam o tym wspominał.

wstydzi się przyznać, że gównoburza i atak skrzynki przez przegrywów jak gm magic spowodował wycofanie z dogranego dealu.

złamane słowo

posłuchanie przegrywa gm magic

osbranie

Ty to możesz najwyżej pomachać dużym palcem w lewym bucie

skończ już ludzi męczyć sajkosie

idź powrzucaj wyimaginowane trejdy bez potwierdzenia xD

@Koelner po pierwsze nie mam problemu żeby wrzucić screeny 

aczkolwiek tam niewiele jest - nie ma nic o tym, że miałem dużo czasu na przemyślenia, wręcz w ciągu niecałej godziny po informacji że możesz wrzucać napisałem ci że otworzyłem dopiero excela i zacząłem analizować sobie przed potwierdzeniem

owszem - pisałem że jestem wkurzony na giannisa i nawet poprosiłem cię o poprawę oferty ale już się wycofałeś z tego

no i kończąc, akurat julek miał marginalny wpływ na moją decyzję, bo jego propozycja mi się w ogóle nie podobała - twoim assetem był Herro, który jak otworzyłem excel nie wyglądał tak dobrze jak mi się wydawało - i to wszystko było na priv ;)

Cytat
W dniu 12.08.2025 o 15:54, Szulim napisał(a):

momento - bo mam jeszcze second thoughts - robiłem sobie trajda przez telefon i otworzyłem excel 

wydawało mi się że Herro jest trochę wyższy tier - daj mi się zastanowić chwilę bo trochę chyba za tanio wygląda

1 minutę temu, Szulim napisał(a):

aczkolwiek tam niewiele jest - nie ma nic o tym, że miałem dużo czasu na przemyślenia, wręcz w ciągu niecałej godziny po informacji że możesz wrzucać napisałem ci że otworzyłem dopiero excela i zacząłem analizować sobie przed potwierdzeniem

ok

robimy nowe standardy

akceptujemy deal w rozmowie prywatnej, następnie analizujemy i a później handlujemy na rynku potwierdzając że deal przejdzie jak nie dostanie się lepszego

na koniec okazuje się że cała liga w ciągu dnia nie jest w stanie dać "odpowiedniej" oferty więc nic nie robię

daj znać tylko czy po wrzuceniu przeze mnie propozycji do Twojej akceptacji to była "chwila"

z tego co pamiętam to pisałeś coś o tym że przemyślisz ale" możesz iść w ten deal" itp itd

śmiało wrzucaj!

W dniu 12.08.2025 o 14:56, Koelner napisał(a):

Boston Celtics 

CUT:  Jake LaRavia, Aleksander Balcerowski, Kenneth Faried, Evan Turner

New York Knicks in: Giannis Antetokounmpo

Boston Celtics out Giannis Antetokounmpo

New York Knicks out: Serge Ibaka, Og Anunoby, Tyler Herro ,Avery Bradley, Robert Covington

Boston Celtics in: Serge Ibaka, Og Anunoby, Tyler Herro ,Avery Bradley, Robert Covington

New York Knicks sign: Karlo Matković 

@Szulim

W dniu 12.08.2025 o 16:00, Szulim napisał(a):

Jak już kij w mrowisko poszedł to słucham ofert za Giannisa do godziny 18:00

jeśli nic ciekawszego nie będzie - to już wiecie gdzie zagra od jutra ;) 

45 minut temu, Koelner napisał(a):

a co ma dane słowo to ważności dealu?

nie wiem co ma jedno do tego

wiem za to że żeby komuś zaproponować taki skurwiały deal to trzeba nie mieć elementarnej przyzwoitości

śmieszy jak osoby bez elementarnej przyzwoitości odmieniają słówko 'honor' na wszelkie możliwe sposoby 🙃

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

nie wiem co ma jedno do tego

wiadomo

6 minut temu, julekstep napisał(a):

wiem za to że żeby komuś zaproponować taki skurwiały deal to trzeba nie mieć elementarnej przyzwoitości

śmieszy jak osoby bez elementarnej przyzwoitości odmieniają słówko 'honor' na wszelkie możliwe sposoby 🙃

jako największy przegryw w simce to nie baw się w ocenianie tylko lepiej idź posprawdzaj excele, posimuj bo czeka się zbieranie spadów i picków ( chociaż to i tankowanie wychodzi Ci najlepiej -> 15W PAMIĘTAMY )

@Koelner chyba nie było tematu na forum przy którym jakoś się dramatycznie różniliśmy. Teraz jest. Musisz zrozumieć że do pełni szczęścia niestety potrzeba potwierdzenia. I zachowujesz się kutasowo bo przedstawiasz to jednostronnie jako deal done a już z samego pm widać wątpliwości i prośbę do namysłu. Ba. Nawet masz powody prośby o ekstra czas. Excel. No i zapewne tam było to co wspominacie. Prośba korekty i poprawy oferty którą olałeś. To że deal z boku wygląda na jednostronny tylko pogarsza twój wizerunek bo tworzysz obraz nieprawdziwy. Daj już spokój. Każdy kolejny wpis tylko Tobie szkodzi bo jak byś zgodnie z moim wpisem odpuścił 2 dni temu to bym nie wiedział o okolicznościach które to Ciebie pogrążają. Nie rób z drugiego GM niehonorowego gdy zachował on choć trochę dobrego czucia że z ofertą jest coś nie tak. A Ty zapewne dociskałeś tylko zamiast poprawić ofertę. Spadaj na drzewo bo tymi oskarżeniami tylko sobie koło dupy robisz. Idź ją umyj. 

Poprzez pM dyskusję to traktuj jak wstępną zgodę i czekaj na potwierdzenie. A nie fikołki robisz. 

W begm wielokrotnie gdy deal jest istotny dla kolejnych piszemy dodatkowo że się nie wycofamy bo idzie domino. Tu był taki deal dwustronny więc takie ok niedużo znaczy. 

Ot mocny wstępniak pod interesy. 

A miałeś info o wątpliwościach kontrahenta z którym nic nie zrobiłeś. Na drzewo. 

Psujesz aurę zwycięstwa.  

6 minut temu, ignazz napisał(a):

Poprzez pM dyskusję to traktuj jak wstępną zgodę i czekaj na potwierdzenie. A nie fikołki robisz. 

i w sumie te zdanie jest najbardziej wartościowe. uważam, że dane słowo jest istotne a Ty mi wyjaśniłeś stan rzeczy.

nie będą dalej naiwny i uznawał za dane słowo za klepnięcie dealu

spotkałem się w simce z tym pierwszy raz więc dzięki Twojej merytorycznej i obiektywnej opinii oraz ocenie przyjmuję to do wiadomości

wrzucanie dealu na stronę będą traktował jak element badania rynku

wszystko wyjaśnione @Szulim -> jesteś rozgrzeszony!

Edytowane przez Koelner

Sam wiesz że tu nie było wymiany ty coś dajesz on coś daje i razem jest równo. Taka wymiana z oddaniem bezwzględnie najlepszego swojego gracza gdzie wręcz powinno się przedłużać proces aby inni przebili ofertę to podejście zdroworozsądkowe.  Tu intencje są oczywiste że w twoim interesie było to szybko zamknąć. I prawie się udało. Powtórzę. Jasne że wolę aby to słowo honoru było wszędzie respektowane ale zobacz że tu GM miał wątpliwości co nie robi dobrego dla ciebie klimatu oceny postaw. 

No i nie możemy wykluczyć nowej jakości negocjacji czyli stosowania bleffu. To też część rozgrywki. Bardzo niedoceniana. 

Cel uświęca środki? Nieprawdaż? 

Ludzie honoru to byli tak 100 lat temu choć jak czytam o walkach za sanacji to i tu mam wątpliwości 

W tak istotnym pozyskaniu superstara najistotniejsze było potwierdzenie. 

Lakers biorąc Lukę też pewnie do potwierdzenia patrzyli na GM Dallas jak na kosmitę. 

Ty chciałeś to przebić bo nawet gracza typu AD nie rzucałeś wzamian. 

Byś ofertę poprawił z prośbą o natychmiastowe klepnięcie i byłby deal. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Jasne że wolę aby to słowo honoru było wszędzie respektowane ale zobacz że tu GM miał wątpliwości co nie robi dobrego dla ciebie klimatu oceny postaw. 

widocznie nie znasz sprawy

gm do wrzucenia dealu nie miał wątpliwości ( nawet chyba wrzucił żebym dał mu czas bo może iść na tym i chyba po dniu czy pół powiedział żebym wrzucał -> @Szulim może potwierdzić śmiało ! ) dopiero jak wrzuciłem deal na stronę i zaczęła się gównoburza i atak jego skrzynki to zmienił zdanie.( pewnie wtedy spojrzał na "excela" )

ale zgadzam się z Tobą, że nie znałem zwyczajów i mnie uświadomiłeś.

sam wielokrotnie byłem tutaj oceniany przez "ekspertów" za słaby deal i wielokrotnie po klepnięciu były ciągle wątpliwości ale

jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B

ostatecznie okazałoby się że nie zdobyłbym mistrzostwa a może celtics z herro i wolnym capem wyszli by na to tym lepiej

chodziło mi tylko o kulturę handlową której nie znałem

Nowe czasy. To Ty się musisz dostosować. 

Rl Spurs parę razy też myśleli że są dogadani. Trudno. 

Wykorzystali te drobne niepowodzenia i doczekali się „rekompensaty” Foxa od RP nie opluwając go aby nie palić mostów. Ty plujesz jadem niepotrzebnie. 

Ba. Teraz na miejscu GM był uważnie raczej nie robił z Tobą deala zakładając że się zemścisz i złośliwie nie potwierdzisz. Ogólnie przy takiej wojowniczej postawie nie zyskasz zmiany „honoru” ale po drodze stracisz na innych aspektach. Warto? 

Ostatecznie przy wątpliwościach trzeba być perfidnym aby tak atakować innego GM który tak dobrze chciał dla Ciebie. 

Takich relacji możesz nie odbudować szybko a i ten tytuł tak pięknie zdobyty zepchnąłeś na plan dalszy. Warto? 

Chcesz lekcji honoru zapodać? Przyjmij lekcje długofalowej strategii bo moim zdaniem tylko straciłeś.  Niezależnie czy masz rację. 

A sam deal sam wiesz że wątpliwy patrząc na assety wzamian. 

Nie warto umierać i psuć mistrzowska atmosferę. 

Edytowane przez ignazz