Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2025/26 - dynastia z prowincji? Grzmoty walczą o B2B

barcalover

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, ely3 napisał(a):

A to nie jest ,że tylko na 5 meczów wypada? 

Tego nie wiadomo i na ten moment to wariant optymistyczny.

Skoro go od razu skreslili na ASG to pewnie bedzie ponowna ocena po ASW i moze powrot do treningow, a moze kolejne 2 tygodnie przerwy.

Tak czy inaczej dosc szybko przeszli z "czy pobija rekord 73 wygranych" na "czy beda mieli #1 bilans ligi na koniec sezonu".

• 3 tygodnie później...
W dniu 27.02.2026 o 07:30, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Frajerem to jesteś ty, więc kontroluj bajerę i nie rzucaj takimi tekstami.

Plus pewnie jak SGA wróci to McCain dostanie te 8 mpg i wróci do tegorocznej normy 

no ale ma racje. Sixers pokpili sprawe w tym trade deadline. chcieli zejść z podatku to trzeba było się pozbyć Oubre, a nie gościa grającego 2 sezon w lidze. Dodatkowo wkurwili Embiida w jedynym roku gdzie wydawał się wyglądać lepiej wraz z biegiem sezonu

4 godziny temu, Kubbas napisał(a):

mocno naciągane ukradli zespół ze Seattle, ale w sumie, jak któryś z nich powiedział, że spoko, lubimy mieć przecież takich złych gości w lidze.

21 minut temu, rw30 napisał(a):

mocno naciągane ukradli zespół ze Seattle, ale w sumie, jak któryś z nich powiedział, że spoko, lubimy mieć przecież takich złych gości w lidze.

no to juz tak dla picu powiedziane

ale wkurwiajacy sa to prawda, wyruchali lige tankujac a teraz presti jest anty tank

10 godzin temu, Kubbas napisał(a):

no to juz tak dla picu powiedziane

ale wkurwiajacy sa to prawda, wyruchali lige tankujac a teraz presti jest anty tank

Ja nie wiem co Wy macie z tym tankowaniem OKC, Presti w stosunkowo krótkim czasie zrobił przecież wzorcową przebudowę zespołu, trafiając właściwie we wszystkim co robił. Od 2010 roku jak dobrze patrzę OKC miało 2 wybory w TOP10, wybierając Giddeya za którego mają ważnego ale umówmy się tylko Caruso i Holmgrena, który jest ich 2-3 najważniejszym graczem, reszta to tylko i wyłącznie świetne dalsze wybory. Nie wiem jak postrzegać SGA, bo raczej nikt się nie spodziewał, że stanie się aż tak dobry. Dla porównania np Lakers miało tych wyborów od 2010 w TOP10 5, Spurs też 5 od 2022 roku.

17 minut temu, Ziraeth napisał(a):

Ja nie wiem co Wy macie z tym tankowaniem OKC, Presti w stosunkowo krótkim czasie zrobił przecież wzorcową przebudowę zespołu, trafiając właściwie we wszystkim co robił.

Thunder zrobili wzorcową przebudowę i przez kilka lat tankowali, to się nie wyklucza. Oczywiście rozbicie mocnego teamu, shutdowny Horforda, granie młodymi analfabetami czy niepodpisywanie sensownych graczy pomimo miejsca w salary - to były świetne decyzje, ale to zarazem podręcznikowe tankowanie. 

Ale czy te przecieki, że Presti-hipokryta wywiera presję na lidze żeby skończyć tankowanie to prawda, who knows.

2 godziny temu, Ziraeth napisał(a):

Ja nie wiem co Wy macie z tym tankowaniem OKC,

Shai to oka zdrowia. On praktycznie nie schodzi poniżej 70 meczów i nagle dwa sezony miał dziwne kontuzje eliminujące go z gry. Thunder raz trafili nr 6 a raz nr 2 draftu ..  Giddey był pudłem ale Holmgren z wybranym potem Jalenem są trzonem ich mistrzowskiego zespołu, Gdyby nie tankowali to by nie mieli takich wyników

I Thunder rzeczywiście dokonali po drodze dobrych wyborów z dalszymi nr. Dokonali dobrych wymian typu Giddey za Caruso ale nie zmienia to faktu ,że oni za rok wejdą w 250 mln i podatek... I przy tych karach za podatki w kolejne lata to oni mają 2 maks 3 lata okienko na granie tym składem bo za 3 lata będą płacili podatku ok 250 mln plus 250 mln dla graczy i wątpie by ci właściele to udźwignęli 

1 godzinę temu, BMeF napisał(a):

Ale czy te przecieki, że Presti-hipokryta wywiera presję na lidze żeby skończyć tankowanie to prawda, who knows

Właściwie jedyne hasło jakie słyszałem to ,że PResti wywierał presję na lige o ukaranie Jazz bo ten wybór Jazz jest tak nieszczęsliwie skonstruowany przez Prestiego ,że jak im nie wejdzie w tym roku to oni nawet nie dostaną drugiej rundy.. Ale nie jestem pewien czy tak rzeczywiście jest bo to były przecieki ale oficjalnie PResti nigdy nie wypowiadał się wobec tankowania

6 godzin temu, BMeF napisał(a):

Thunder zrobili wzorcową przebudowę i przez kilka lat tankowali, to się nie wyklucza. Oczywiście rozbicie mocnego teamu, shutdowny Horforda, granie młodymi analfabetami czy niepodpisywanie sensownych graczy pomimo miejsca w salary - to były świetne decyzje, ale to zarazem podręcznikowe tankowanie. 

Ale czy te przecieki, że Presti-hipokryta wywiera presję na lidze żeby skończyć tankowanie to prawda, who knows.

Ok, zgoda co do niepodpisywania graczy i może sadzania pojedynczych zawodników też, tylko no trwało to tak naprawdę dwa sezony, przy tym co wyrabiają niektóre zespoły i to od wielu lat, to naprawdę nie uważam żeby to OKC było przykładem najgorszych tankerów a co ostatnio czytam forum to przewija się ta narracja.

Natomiast z tym rozbiciem mocnego teamu to już wkraczamy w szarą strefę. Presti zaorał zespół, który cztery lata z rzędu nie przeszedł pierwszej rundy (w różnych konfiguracjach rosterowych i losowych), ciężko było w tamtym momencie uznać ich za poważnego kontendera. Trochę zagrał tym va banque zważywszy na small market ale no ciężko zarzucić mu złą decyzję z perspektywy czasu.

4 godziny temu, ely3 napisał(a):

Shai to oka zdrowia. On praktycznie nie schodzi poniżej 70 meczów i nagle dwa sezony miał dziwne kontuzje eliminujące go z gry. Thunder raz trafili nr 6 a raz nr 2 draftu ..  Giddey był pudłem ale Holmgren z wybranym potem Jalenem są trzonem ich mistrzowskiego zespołu, Gdyby nie tankowali to by nie mieli takich wyników.

Ok, masz rację, ja nie neguje samego procesu tankowania, tylko to dalej nawet w części nie umywa się do tego co odwalają zespoły w tym, i w sumie nie tylko tym, sezonie, a jak mówiłem, któryś raz już czytam jakoby to OKC było przykładem najgorszego tankera w historii ligi. 

2 godziny temu, Ziraeth napisał(a):

któryś raz już czytam jakoby to OKC było przykładem najgorszego tankera w historii ligi. 

Nie no bez przesady. To nigdy nie by najgorszy tank ale na pewno jeden ze skuteczniejszych jeśli chodzi o finalne efekty. Czasem liga się nakreci na jakiś draft jak słynny rajd po Wigginsa i Jabari PArkera i wtedy jest ostry tank kilku zespołów a niekoniecznie to się przekłada na dobrych zawodników

Najciekawsze, że Oklahoma podczas tego 20+ game streaka SGA zrobiła bilans 102-24 podczas gdy Philadelphia Wilta... 66-60. 

Ogólnie to Wilt miał w tym okresie 49.2 ppg na 51% fg a Shai 32,5 ppg na 54% fg.

No i do tej dwójki nikt nawet się nie zbliżył, bo Oscar miał 79-game streak, Durant i Jordan 72-game-streak a Kareem 70-game streak.

2 godziny temu, Zimny napisał(a):

Najnudniejsi mistrzostwie od... zeszłorocznych Celtics 😉 ale Ci to chociaż fanbase mają zaczepny

No nie wiem, Thunder to chyba najbardziej hejtowany team w lidze obecnie, bo SGA rzuca tyle osobistych co Avdija, Thunder super bronią i mają do tego wiele picków. Może poza śmieciem Dortem - skala przewinień OKC jest dużo mniejsza niż ich reputacja, więc generalnie spore te emocje wywołują, za to small market i gwiazda-Kanadyjczyk powodują, że z definicji pozytywnego contentu o OKC będzie dużo mniej.

Ale tak, to nieco dziwne, bo Shai powinien wygrać kolejne MVP i to jeden z najlepszych guardów ever.