Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2025/26 - dynastia z prowincji? Grzmoty walczą o B2B

barcalover

Rekomendowane odpowiedzi

24-1 i rozjechanie Suns... Właściwie tylko kontuzje moga ich spowolnić i to chyba tylko kontuzja Shaia skoro oni bez Jalena mają taki bilans.. 

Thunder są młodzi nadal w TOP5 najmłodszych w lidze. Poza Shaiem nie mają graczy z TOP15 ligi. To właściwie takie Pistons z początku wieku na sterydach. I jak patrzę na tych nonejmów z drugiej rundy czy w ogóle nie wybranych którzy grają u nich świetnie to zastanawiam się czy to jest efekt mistrza czy oni rzeczywiście tak genialnie oceniają graczy 

Thunder w tych draftach mieli trochę wpadek choćby Dieng wybrany tuż przed Jalenem czt chocby oddanie Senguna ale ogólnie to Thunder świetnie się budują mogą w najbliższym mega mocnym drafcie mieć aż 4 wybory - od Clippers, rockets i 76ers. No powiedzmy ten od Jazz pewnie im nie wejdzie bo już teraz JAzz jest 8 od końca a będzie raczej coraz mocniej tankować ale i tak Thunder może wszystko. 

Phoenix ma ostatnio lekki kryzys ale to jak wyglądali momentalnie bezradnie wobec obrony Thunder było niesamowite.I to wszystko przy wciąz zardzewiałym Jalenie. Ich opcja nr 2 gra przeciętnie albo nie gra w ogóle a oni i tak robią co chcą. I tak wiem ,że mają wciąz łatwy terminarz ale ja naprawde nie wiem czy ktoś poza Rockets ma narzędzia by z nimi powalczyć. Ok Nuggets w pełni zdrowia a tak wybitnym Jokicem zawsze mają szanse ale poza tymi dwoma zespołami??? 

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

aktualnie jest murowanym faworytem do dpoty

Tu akurat faworytem jest Victor o ile mu bilans styknie

Wiem ,że JAlen był w trzeciej piątce ale raz ,że to nie oznacza ,że jesteś w TOp15 najlepszych graczy NBA a dwa w tym sezonie jak na razie jest słabszym graczem

7 minut temu, ely3 napisał(a):

TOp15 najlepszych graczy NBA a dwa w tym sezonie jak na razie jest słabszym graczem

chyba jednak bardziej oznacza niż nie, w rs akurat wyglądał wyśmienicie rok temu

powiedzmy, że widziałem gorsze poworoty po kontuzji

https://www.nba.com/stats/player/1631114/advanced

7 minut temu, ely3 napisał(a):

Tu akurat faworytem jest Victor o ile mu bilans styknie

właśnie przez to nie jest faworytem

https://www.foxsports.com/articles/nba/2025-26-nba-defensive-player-of-the-year-odds-and-favorites

w sensie przez opuszczone gry, a nie bilans

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

3 godziny temu, ely3 napisał(a):

24-1 i rozjechanie Suns... Właściwie tylko kontuzje moga ich spowolnić i to chyba tylko kontuzja Shaia skoro oni bez Jalena mają taki bilans.. 

Thunder są młodzi nadal w TOP5 najmłodszych w lidze. Poza Shaiem nie mają graczy z TOP15 ligi. To właściwie takie Pistons z początku wieku na sterydach. I jak patrzę na tych nonejmów z drugiej rundy czy w ogóle nie wybranych którzy grają u nich świetnie to zastanawiam się czy to jest efekt mistrza czy oni rzeczywiście tak genialnie oceniają graczy 

Thunder w tych draftach mieli trochę wpadek choćby Dieng wybrany tuż przed Jalenem czt chocby oddanie Senguna ale ogólnie to Thunder świetnie się budują mogą w najbliższym mega mocnym drafcie mieć aż 4 wybory - od Clippers, rockets i 76ers. No powiedzmy ten od Jazz pewnie im nie wejdzie bo już teraz JAzz jest 8 od końca a będzie raczej coraz mocniej tankować ale i tak Thunder może wszystko. 

Phoenix ma ostatnio lekki kryzys ale to jak wyglądali momentalnie bezradnie wobec obrony Thunder było niesamowite.I to wszystko przy wciąz zardzewiałym Jalenie. Ich opcja nr 2 gra przeciętnie albo nie gra w ogóle a oni i tak robią co chcą. I tak wiem ,że mają wciąz łatwy terminarz ale ja naprawde nie wiem czy ktoś poza Rockets ma narzędzia by z nimi powalczyć. Ok Nuggets w pełni zdrowia a tak wybitnym Jokicem zawsze mają szanse ale poza tymi dwoma zespołami??? 

jeszcze Chet sobie bierze pileczke i gra z gosciami 1on1

ale playoffowe serie to serie a nie RS

dalej Jokic z nimi to 7 meczy

2 godziny temu, Kubbas napisał(a):

JA wiem ,ze tak było rok temu ale

- Thunder już nie są tak wystraszeni a było widać ,że trochę brak doświadczenie wychodził

- Thunder mają chyba genialnego trenera bo to co on wyrabia z jakimiś drugorundowcami jest niesamowite. 

Thunder wygląda jak walec mając taki meh sezon od Dorta ( pewnie zaraz poleci), na razie zardzewiałego Jalena. Ale nagle ci wyskakuje taki Mitchell. Nagle jakiś dziwny center Branden pyka ci trójki, świetnie broni.. 

A  najważniejsze Thunder są pewni siebie. Wiedza ,że sa najlepsi Są nadal głodni sukcesu . To ,że oni są jak walec i jakieś Cason Wallace grają poziom wyżej niż zakładano wynika właśnie z tego

5 minut temu, ely3 napisał(a):

A  najważniejsze Thunder są pewni siebie. Wiedza ,że sa najlepsi Są nadal głodni sukcesu . To ,że oni są jak walec i jakieś Cason Wallace grają poziom wyżej niż zakładano wynika właśnie z tego

Pełna zgoda, to jest to, co najbardziej bije z ich gry i najbardziej imponuje, nawet nie ten bilans 24-1 na dość korzystnym kalendarzu. I o tym właśnie pisałem w pierwszym poście tematu i co krótko dyskutowaliśmy z @wiLQ. Wydaje się, że tym bardziej w PO (jeśli na takiej fali pozytywnej tam dotrwają) będzie to przydatne.

W dniu 16.09.2025 o 10:07, barcalover napisał(a):

Pytania na najbliższy sezon są proste:

Czy mistrzostwo podziała na tych młodych chłopaków pozytywnie? Czy wzmoże jeszcze bardziej ich głód za rozwojem i wygrywaniem? Czy dodatkowo da im niezbędny w kluczowych momentach trudnych gier PO spokój i wyrachowanie?

2 godziny temu, Kubbas napisał(a):

Myślę, że to nadal bardzo możliwe, bo w Nuggets nie tylko jest sam Jokić w tym sezonie, ale jest też bardzo mocny support, zdecydowanie poprawiony względem poprzednich lat (choć aktualnie jest kontuzjowany, więc trochę under the radar sobie Nuggets jadą, co pewnie jest im nawet na rękę).

10 minut temu, ely3 napisał(a):

- Thunder już nie są tak wystraszeni a było widać ,że trochę brak doświadczenie wychodził

jak już tak odnosimy się do tego co było w PO, to Nuggets też są inną drużyną, zwłaszcza Murray, który w tamtych PO był bardzo nie równy,wydaje się mieć przełomowy sezon, tak samo głębia składu to zupełnie inny kaliber, wystarczy fakt, że bez Gordona od 20 listopada i Brauna, który kontuzjował się wcześniej Denver zrobili najlepszy start w historii franczyzy, grając większość tego czasu z Watsonem i Spencerem freakin Jonesem w s5, robiąc z nimi 139 ortg i +21NET

tym bardziej, że do czasu kontuzji Gordona Nuggets mieli 2 czy 3cią obronę w lidze

nie wiem czy to wystarczy na tych Thunder, ciężko przewidzieć jak będą wyglądali na tle intensywności w PO, ale trochę niesprawiedliwe jest ignorowanie wszystkiego wkoło, a przede wszystkim ignorowanie PO Joka już w grudniu, ja bym tam uważał

7 godzin temu, ely3 napisał(a):

Wiem ,że JAlen był w trzeciej piątce ale raz ,że to nie oznacza ,że jesteś w TOp15 najlepszych graczy NBA

Odkąd nie ma podziału na pozycję to przecież mniej więcej oznacza „top15 najlepszych graczy NBA, którzy byli wystarczająco zdrowi by być sklasyfikowani. „

Zdrowy J-Dub w regularze to jest konkretny kozak, 3-level scorer i zapierdalacz w D, w playoffach jeszcze jego wartość jest niezweryfikowana, bo lubi się pomęczyć w ataku, ale raz był debiutantem, a raz grał z kontuzją, więc ciężko powiedzieć na co go stać.

Podobnie zresztą z Holmgrenem, wstawić go do innego teamu i taki 19-8 w 29 minut big z topowym rim protection rzucający 40% za 3 to przecież upgrejdowany Porzingis/dużo lepszy Kevin Love z Cavs.

To co jest przejebane to że oni rok temu w regularze zrobili +12 SRS bez Cheta przez 2/3 sezonu, a teraz robią +13 SRS bez Jalena na starcie sezonu, what the...

Ale tak jak zawsze piszę o OKC: dwa razy w playoffach jako contender umierali w ofensywie, wypuszczali wygrane mecze i dali szansę rywalom (Mavs wykorzystali, rywale rok temu nie), pozostaje liczyć, że to ich wada konstrukcyjna, a nie kwestia młodości i doświadczenia, bo inaczej [*] liga. 

Bo jak znowu zjadą do poziomu ot co niezłego ofensywnego teamu defense-first, to wiadomo, do pyknięcia. Jak w końcu zaczną grać w ataku w PO jak top5 ofensywny team z regulara, to przejadą się po każdym. ;] 

Spokojnie hejterki, jeszcze lekko zardzewiały J-Dub, ogólnie słaby mecz OKC, nawet wicekról enbiej SGA (Jokiciu panuj nam jak najdłużej) jakieś dziwne decyzje i wynik jest jaki jest, w PO z 2 takie mecze mogą wyrwać Spurs. 

Jedyne co martwi to Dort - ulał się, a już był odpowiednio napompowany, słabszy w obronie i dramatyczny w ataku.

17 minut temu, balech napisał(a):

jakieś dziwne decyzje

z całym moim uwielbieniem do Caruso, to jego stękanie o gwizdki wyglądają dość osobliwie patrząc na to co działo się w PO

w sumie dziwne, że oni dalej na to narzekają a nie naciskają na żadne zmiany na tym gruncie, imo tylko gracze mają narzędzia by coś z tym zrobic