Skocz do zawartości

Sacramento Kings 2025/26 - wiwat dla Vivka za....

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

czemu Ellis dzisiaj tak malo gral wgl?

z Dallas wygladal zajebiscie

ogolnie Kings maja problem, bo ten star power jest c***a wart ktory maja nawet jak jest zdrowy

a tu widac troche fajnej mlodziezy i wypadaloby kogos przehandlowac

tylko kogo i gdzie?

Sabonisa moze do Warriors?

takto nie widze zbyt duzo wariantow

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
W dniu 28.01.2026 o 16:36, Koelner napisał(a):

a kto chciałby z nimi cokolwiek klepać?

Bez przesady, chetni sie znajda tylko pytanie czy Kings chca przyjmowac kiepskie kontrakty?
Oceniajac po ruchu z Hunterem to chyba tak... 

Godzinę temu, Koelner napisał(a):

L9 i najgorsi w lidze, kiedy te transfery oprócz straty assetow jak Keon?

Pewnie jutro ;->

Chyba jednak Sabonis zostanie w skladzie i Kings postawią jednak na oganiczny chaos. Zakładam ,że w tak wybitnym drafcie to nie wystrzelą i nie wybiorą np Boozera z nr 1 albo  z nr 3 Quaintance bo akurat potrzeba im centra

Godzinę temu, ely3 napisał(a):

Chyba jednak Sabonis zostanie w skladzie i Kings postawią jednak na oganiczny chaos. Zakładam ,że w tak wybitnym drafcie to nie wystrzelą i nie wybiorą np Boozera z nr 1 albo  z nr 3 Quaintance bo akurat potrzeba im centra

Spoko. Z tegorocznego talentu na pewno znajda jakiegos drugiego bagleya :) ktorykolwiek pick by nie dostali. 

12 godzin temu, ely3 napisał(a):

Chyba jednak Sabonis zostanie w skladzie i Kings postawią jednak na oganiczny chaos. 

Wg mnie warto wspomniec, ze to nie jest do konca problem samego Sabonisa, a Raptors grubo przeplacili za Poeltla.
Gdyby mu nie dawali tego idiotycznego extension to pewnie spokojnie juz by cos klepneli trojstronnego.

2 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Wg mnie warto wspomniec, ze to nie jest do konca problem samego Sabonisa, a Raptors grubo przeplacili za Poeltla.
Gdyby mu nie dawali tego idiotycznego extension to pewnie spokojnie juz by cos klepneli trojstronnego.

To prawda aczkolwiek teraz to Kings chcą dostać więcej niż Toronto chciałoby dać. Jednak pojęli nauczkę z głupiej wymiany ze Spurs

A w ogóle sprawdzałem kto ma jeszcze latem wolne zasoby gotówki i wyszło mi ,że po wzięciu Huntera Kings będzie miało 200 mln w pensjach plus TOP5 draftu i wychodzi ,że będą mieć 4 najdroższy skład mając absolutnie najgorszy zespół w lidze

1 godzinę temu, ely3 napisał(a):

A w ogóle sprawdzałem kto ma jeszcze latem wolne zasoby gotówki i wyszło mi ,że po wzięciu Huntera Kings będzie miało 200 mln w pensjach plus TOP5 draftu i wychodzi ,że będą mieć 4 najdroższy skład mając absolutnie najgorszy zespół w lidze

Tak wychodzi tylko jakby zatrzymali Derozana... a patrzac na strukture jego kontraktu raczej poleci w offseason na oszczednosci.

• 2 tygodnie później...

Chyba na serio powinna ruszyć dyskusja po co w tej lidze są Sacramento Kings. 

Jeden awans do play-off w ciągu ostatnich 20 sezonów, w tym seria 16 sezonów z rzędu bez play-off (najgorszy wynik we wszystkich czterech ligach zawodowych w USA).

Gdyby chociaż mieli jakieś fajne logo czy koszulki albo mocny fanbase ale nawet tego nie ma.

Historia? Przez 80 lat dorobili się jednej klubowej legendy (Big O). Był jeszcze kilkuletni fajny okres za czasów Adelmana (gdy byli mocno fun2watch). No i  jeszcze było jedno mistrzostwo w czasach prehistorycznych (1951). Poza tymi epizodami ten klub to była zawsze patoorganizacja.

Spuścić ten twór do G League i w to miejsce dać klub z Seattle albo z Vegas.