Skocz do zawartości

Limit wiadomosci prywatnych na forum

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Jak co roku we wrzesniu w okresie organizacji rozgrywek drzewka Roto i draftu rookich FBXa uwiera mnie limit 100 watkow prywatnych na forum.
Juz stracilem nadzieje, ze @Borys kiedys odpisze na prosbe o jego zwiekszenie, wiec moze Wy macie na to jakies sposoby?

Tzn co mozna zrobic poza brutalnym kasowaniem watkow?

Czy mozna je jakos polaczyc ze soba? W sumie dla mnie najwieksza plaga to dublowanie tzn mam z kims watek przez 5 lat dyskusji, potem ktos z niego wychodzi i zakladamy nastepny dlugi watek... i tak dla kilkunastu osob w paru ligach sie robi szybko problematyczne dla tego limitu 100.

Mam tez watki, ktore sa dawno nieaktywne, ale maja dla mnie jakas wartosc historyczna/informacyjna.
Czy mi sie wydaje, ze calkiem zniknela opcja archiwizowania ich na maila? A jesli jest taka mozliwosc to gdzie?

Ewentualnie przydalaby sie zwykla funkcja katalogow np aktywne i archiwum gdzie te drugie by sie nie liczyly do limitu 100 czy cos...
Na ten moment sa katalogi, ale wszystkie licza sie do limitu, wiec przenoszenie watkow miedzy nimi co najwyzej nieco porzadkuje skrzynke.

Macie na to jakies pomysly?
Z gory dzieki za pomoc,
Walczacy o wspomnienia

15 minut temu, wiLQ napisał(a):

Jak co roku we wrzesniu w okresie organizacji rozgrywek drzewka Roto i draftu rookich FBXa uwiera mnie limit 100 watkow prywatnych na forum.
Juz stracilem nadzieje, ze @Borys kiedys odpisze na prosbe o jego zwiekszenie, wiec moze Wy macie na to jakies sposoby?

Tzn co mozna zrobic poza brutalnym kasowaniem watkow?

Czy mozna je jakos polaczyc ze soba? W sumie dla mnie najwieksza plaga to dublowanie tzn mam z kims watek przez 5 lat dyskusji, potem ktos z niego wychodzi i zakladamy nastepny dlugi watek... i tak dla kilkunastu osob w paru ligach sie robi szybko problematyczne dla tego limitu 100.

Mam tez watki, ktore sa dawno nieaktywne, ale maja dla mnie jakas wartosc historyczna/informacyjna.
Czy mi sie wydaje, ze calkiem zniknela opcja archiwizowania ich na maila? A jesli jest taka mozliwosc to gdzie?

Ewentualnie przydalaby sie zwykla funkcja katalogow np aktywne i archiwum gdzie te drugie by sie nie liczyly do limitu 100 czy cos...
Na ten moment sa katalogi, ale wszystkie licza sie do limitu, wiec przenoszenie watkow miedzy nimi co najwyzej nieco porzadkuje skrzynke.

Macie na to jakies pomysly?
Z gory dzieki za pomoc,
Walczacy o wspomnienia

Monika Justyna F. on X: "Myslałam, że @donaldtusk #tusk zajmie stanowisko,  a tu coś u niego głucho! "Przykra sprawa. Nie lekceważę jej. W poniedziałek  o 15 odniosę sie do niej publicznie na

30 minut temu, wiLQ napisał(a):

To trafilo do wlasciwego watku?
Bo nie bardzo widze zwiazek z tematem...

Tak. Jest to sarkastyczne podsumowanie zaangażowania moderacji w Twój problem za pomocą mema.

Mam nadzieję, że rozjaśniłem sytuację 

• 2 tygodnie później...

@wiLQ

Jak ktos pisze do mnie PM to prawie zawsze pomagam odrazu, nie jestem zaangazowany w rozmowy z roznych przyczyn, ale glownie,ze dyskusja o NBA juz od dawna zeszla na poziom porownywania zaawansowanych statystyk i cyferek. I jak ktos nie opiera sie na cyferkach, to go wszyscy zjadaja na sniadanie, a wprawne oko fana lat 90, ktore potrafilo nie jeden talent wylapac, jak jeszcze wchodzil z lawki rezerwowych bez opierania sie o advanced stats - jest zabobonem, w który wierzą tylko czarownice ;)

Takze na forum tak naprawde jestem regularnie przynajmniej raz w tygodniu, bo bardzo lubie czytac watki, glownie z paru tematów - Spurs, Lakers i wybiórczo inne ;)

Niestety nie czytam powiadomien systemowych, teraz kliknalem i już zabrałem się za działanie ;) Także jak coś pilnego to najlepiej pisać wiadomość.

Zwiększyłem limit do 200, niestety nie da się zwiększyć konkretnej osobie. Jak to bedzie za malo, to wtedy daj znac, bedziemy inaczej kombinowac, musialbym Cie zrobić moderatorem w jakims dziale i wtedy będziesz miał większy limit.

4 minuty temu, Borys napisał(a):

@wiLQ

Jak ktos pisze do mnie PM to prawie zawsze pomagam odrazu, nie jestem zaangazowany w rozmowy z roznych przyczyn, ale glownie,ze dyskusja o NBA juz od dawna zeszla na poziom porownywania zaawansowanych statystyk i cyferek. I jak ktos nie opiera sie na cyferkach, to go wszyscy zjadaja na sniadanie, a wprawne oko fana lat 90, ktore potrafilo nie jeden talent wylapac, jak jeszcze wchodzil z lawki rezerwowych bez opierania sie o advanced stats - jest zabobonem, w który wierzą tylko czarownice ;)

Takze na forum tak naprawde jestem regularnie przynajmniej raz w tygodniu, bo bardzo lubie czytac watki, glownie z paru tematów - Spurs, Lakers i wybiórczo inne ;)

Zmienil sie profil dyskusji przez te dekady na bardziej cyferkowy, ale nie do konca sie zgodze, ze bez juz trzeba sie calkiem wypisywac.

Po 1, w tematach historycznych mozna duzo wniesc ze swojej pamieci i ciekawostek, ktore moze dla Ciebie sa duperelem, ale inni o tym nie wiedza.
Po 2, dla mnie bylaby duza frajda wylapywac rzeczy na oko zanim widza je cyferki bo to oznacza, ze jestes krok do przody przed innymi.
A ze czasami bedziesz sie mylil i "ktos Cie zje na sniadanie"? Phi, ot standard na forum i to dotyczy absolutnie kazdej glebszej wypowiedzi.
Nie przejmuj sie tym tylko pisz ;-]

4 minuty temu, Borys napisał(a):

Zwiększyłem limit do 200, niestety nie da się zwiększyć konkretnej osobie. Jak to bedzie za malo, to wtedy daj znac, bedziemy inaczej kombinowac, musialbym Cie zrobić moderatorem w jakims dziale i wtedy będziesz miał większy limit.

O, czyzbym przypadkowo pomogl wszystkim? Wielkie dzieki!

Jakby co jestem moderatorem w dziale Roto bo tam prowadze rozgrywki.
Kiedy bedzie widoczna ta zmiana do 200? Bo poki co wciaz mam 99%.

11 minut temu, wiLQ napisał(a):

Jakby co jestem moderatorem w dziale Roto bo tam prowadze rozgrywki.
Kiedy bedzie widoczna ta zmiana do 200? Bo poki co wciaz mam 99%.

Hmmm musze to zobaczyc jeszcze raz, powinno byc odrazu, chyba,ze cos sie nie zapisalo.
Tez dziwne z tym moderatorem,ze nie pokazuje mi,ze jestes. Juz dawno nie grzebalem w ustawieniach, pewnie jakos inaczej przypisywalem moda do dzialow, a nie zmienialem status na moda w uzytkowniku.

@wiLQ

rzeczywiscie bylo dalej 100, musialem chyba nie kliknac zapisz wczesniej, teraz powinno byc dobrze.

Odnosnie dyskusji to ciezko sie zbic, bo ktos jako argument na zbicie Twoich zapodaje odrazu zaawansowane statystyki i troche robi sie nie kompatybilnie ;) moze jeszcze kiedys sprobuje, ale sprawia mi duza frajde czytanie innych, nie ma juz tez takiego zapalu do sledzenia wszystkiego jak kiedys, w sezonie moze obejrze 5-6 meczow + oczywiscie statystyki i skroty codziennie :)

Z zespolow to jak zawsze sledze tylko Spurs i ostatnio Lakers za sprawą Doncica. a w Playoffach obejrze kolejne 5-6 meczów :)

6 minut temu, Borys napisał(a):

Hmmm musze to zobaczyc jeszcze raz, powinno byc odrazu, chyba,ze cos sie nie zapisalo.

Juz jest ok, moze tylko wystarczylo sie wylogowac, wielkie dzieki!

7 minut temu, Borys napisał(a):

Tez dziwne z tym moderatorem,ze nie pokazuje mi,ze jestes. Juz dawno nie grzebalem w ustawieniach, pewnie jakos inaczej przypisywalem moda do dzialow, a nie zmienialem status na moda w uzytkowniku.

To nastapilo ponad dekade temu, wiec moze wtedy robiles to inaczej. Albo byly inne mozliwosci ustawienia dla forum.

3 godziny temu, Borys napisał(a):

Hej, miło, że pytasz :) no trochę ostatnio jest zmian,.. pewnie znasz z autopsji. a jesteś cały czas w Warszawie? a może jakiś kameralny zlocik, cyz coś... 

hahaha. Już dawno Torun. I w sumie kończymy dom pod Toruniem bo wyprowadziliśmy się z centrum. 

Warszawa to dawno i nieprawda ;) 

W wawie regularnie raz w tygodniu