Skocz do zawartości

Pomysły na ATF'y

P_M

Rekomendowane odpowiedzi

Może zbierzmy tutaj te pomysły na ATF'y:

Jako, że dawno też nie było koszykarskiego ATF'a to mi kiedyś w głowie zakiełkował taki pomysł na ATF imienia Grega Odena czyli "Gdybologiczny", gdzie wybieralibyśmy graczy, którym kontuzje pokrzyzowaly karierę czyli typowe "whatif"
kiedys z chatem gpt próbowałem to jakoś analizować jakie kryteria musialaby być ujęte i wypluł mi mniej więcej coś takiego, ale zapewne trzeba by je dopracować:

🔹 Kryteria wyboru graczy:

1. Maksymalnie 6 sezonów na wysokim poziomie

• Gracz nie mógł mieć więcej niż 6 sezonów, w których:

• Zagrał min. 50 meczów w sezonie regularnym i

• Był na poziomie All-Star lub All-NBA

• Jeśli miał więcej niż 6 takich sezonów, nie kwalifikuje się do zabawy.

2. Nie więcej niż 500 meczów w karierze

• Gracz nie mógł rozegrać więcej niż 500 meczów w sezonie regularnym.

• To ogranicza wybór do zawodników, których kariery były krótsze niż przeciętne z powodu kontuzji.

3. Kariera przerwana lub poważnie osłabiona przed 30. rokiem życia

• Zawodnik musiał doznać poważnej kontuzji lub innego czynnika ograniczającego jego karierę przed ukończeniem 30 lat.

• Jeśli miał kontuzje, ale był elitarnym graczem po 30-tce, to się nie kwalifikuje (np. Kevin Durant odpada).

4. Brak dominacji przez dekadę

• Gracz nie może mieć więcej niż 3 sezony w All-NBA Teams.

• Gracze, którzy regularnie byli w top 10 ligi przez 10 lat, nie spełniają kryteriów.

5. Mistrzostwo NBA nie może być osiągnięciem jako lider

Kolejny to oczywiście ATF Muzyka czyli typowo preferencyjny i tutaj skłaniałbym się ku podziałowi gatunkowemu.

@Braveheart22 już wspomniał o ATF Euro piłkarskim, to myślę, że to też spoko do zrobienia.

Z takich pomysłów, o których wyżej nie wspomniałeś, a na szybko przychodzą mi do głowy:

- ATF kulinarny, tu pamiętam, że przy okazji jakiegoś "ATF NAJ" były głosy, żeby kiedyś spróbować takiego stricte kulinarnego formatu.

- ATF Historia (tu można wyodrębnić też ATF Historia PL), ogólnie była już próba zorganizowania ze strony @RappaR, ale nie uzbierał wtedy ludzi. Sam pomysł imho fajny i warto reaktywować.