Skocz do zawartości

Charlotte Hornets 2025/26 - jak bardzo odlegly horyzont?

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Tak wlasciwie to po co Hornets sciagneli Coby White'a, ktory zostaje FAsem w offseason?

Traktuja go jako zwyklego rezerwowego PG...?

Bo to solidny upgrade zamiast Sextona na ławkę ściągnięty taniutko, a Hornets idą na PO obecnie.

Latem też może być w ich planach przecież, bo będą mieć do niego prawa.

Mniej Tyusa Jonesa rozumiem tbh, typ był dramatyczny w Magic.

3 minuty temu, january napisał(a):

Bo to solidny upgrade zamiast Sextona na ławkę ściągnięty taniutko, a Hornets idą na PO obecnie.

Latem też może być w ich planach przecież, bo będą mieć do niego prawa.

Jest jeden bug w tym rozumowaniu, czy White zakceptuje role i kontrakt rezerwowego?

Bo jak na moje oko pojdzie tam gdzie mu obiecaja startera...

pamiętacie co robiliście w 2000? ja byłem w pierwszej klasie liceum, siedziałem na ircu i grałem w UT po lanie, dostałem też swój pierwszy telefon

Screenshot-20260206-045627.png

w chwili gdy nawet Pistons dostają po cipie z Wizards, Hornets są jednym z niewielu pozytywów, co za kasztański sezon

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Wschód jest po prostu tragicznie słaby. TO jest jakaś druga liga. ALe Hornets ogólnie dobrze handlowali. Wzmocnili się . Są w końcu zdrowi . Oczywiście maja mankamenty bo ich ławka jest taka sobie. Mann czy Grant to nie powinni być w rotacji dlatego już samo dojście White dużo powinno poprawić( choć akurat Sexton u nich dobrze grał tak jak i w Jazz ) 

ALe tez tak po prawdzie ich progres to w dużej mierze świetne wejście w lige Knueppela.. A z drugiej strony to oni wciaż są w loterii draftu..Pewnie będą zaraz wyżej przy takiej grze ale równie dobrze zaraz Ball się połamie

22 minuty temu, ely3 napisał(a):

Wschód jest po prostu tragicznie słaby. TO jest jakaś druga liga

https://www.statmuse.com/nba/ask/east-teams-vs-west-teams-record-this-season-nba

To tylko narracja którą sam sobie zbudowałeś w własnej głowie, nie mającą nic wspólnego z rzeczywistością. East vs West 136-139 w tym sezonie. Jesteś ostatnio mistrzem w nadużywaniu określeń typu tragiczny, chciałbym zauważyć że masz problem ze skalowaniem swoich opinii. Dla ciebie wszystko jest albo bardzo czarne albo bardzo białe. Zauważyłeś ? Druga liga ? Wtf. Zachód jest zdecydowanie bardziej wyrównany, na tym polega jedyna trudność w stosunku do east, różnicy poziomów żadnej nie ma. 

Edytowane przez RonnieArtestics

W dniu 5.02.2026 o 09:05, wiLQ napisał(a):

Jest jeden bug w tym rozumowaniu, czy White zakceptuje role i kontrakt rezerwowego?

Bo jak na moje oko pojdzie tam gdzie mu obiecaja startera...

Zepter Śląsk Wrocław? Widzisz go jako startera w normalnym klubie?

Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

To tylko narracja którą sam sobie zbudowałeś w własnej głowie,

To szkoda ,ze nie porównujesz TOP 6 Zachodu vs TOP6 Wschodu 

Bo wtedy już Boston jest na minusie. Raptors i 76ers to w ogóle mają tragiczne bilanse.. Na Zachodzie zaś jedno Denver które miało pecha mieć dużo wyjazdów do czołówki Wschodu bez Jokica. 

Trochę piszę na wyrost, ale trochę na serio

diabate powinien być all-d

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

ALe tez tak po prawdzie ich progres to w dużej mierze świetne wejście w lige Knueppela..

jakkolwiek jestem fanem Knueppela (chyba moj ulubuoony grajek w lidze aktualnie), tak po prostu parę czynników się ułożyło i trudno wyrokować co najważniejsze. 

natomiast nie mam wątpliwości, że najważniejszy dla tej drużyny jest Ball (architekt ataku z którego wszyscy korzystają), a następnie Diabate - z tej przyczyny, że nie ma ich po prostu jak zastąpić (Knueppela lub Millera da się).

Edytowane przez człowiek...morza

2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

tak po prostu parę czynników się ułożyło i trudno wyrokować co najważniejsze. 

Ja myślę ,że zdrowie. Oni w końcu grają wszystkimi swoimi najlepszymi graczami. 

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

Bo wtedy już Boston jest na minusie. Raptors i 76ers to w ogóle mają tragiczne bilanse.. Na Zachodzie zaś jedno Denver które miało pecha mieć dużo wyjazdów do czołówki Wschodu bez Jokica. 

Mi chodzi o coś innego. Pomiędzy „słabszy” a „tragiczny” jest jeszcze wiele słów, które możnaby użyć i byłoby to na pewno bardziej adekwatne do rzeczywistości. Być może po prostu  lubisz skrajnie prowokować opiniami i je przekoloryzowac i robisz to specjalnie, ale z takim deprecjonowaniem całego wschodu się mocno nie zgadzam. Na zachodzie mamy 5-6 drużyn które mogą zrobić mistrza NBA, a na wschodzie wg mnie max trzy, ale to nie jest żadna przepaść i tacy Wolves spokojnie mogliby odpaść w PO przeciwko każdemu z top4 wschodu. W zeszłym roku byla zresztą podobna sytuacja, ze na zachodzie był większy ścisk,  a potencjalnego zwycięzcę wschodu też skazywano w lutym na pożarcie w finałach. No ale te top10 teamow trzyma bardzo podobny poziom i tam każdy może wygrać z każdym moim zdaniem

10 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Mi chodzi o coś innego. Pomiędzy „słabszy” a „tragiczny

Rozumiem Twój punkt widzenia

10 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

No ale te top10 teamow trzyma bardzo podobny poziom i tam każdy może wygrać z każdym moim zdaniem

A z tym nie do końca się zgodzę ale tez nie wiem kto u Ciebie jest w TOP 10.. No ale Hornets rzeczywiście ma nagle wszystko poukładane ale pytanie jak długo będą wszyscy zdrowi

obecnie to najbardziej hot i musttowatch ekipa w nba. młody zespół oraz core, plus idol młodzieży czyli lamelo, dodatkowo białasy więc biała publika szaleje więc silver do dzieła i trochę niech trzech smutnych panów z gwizdkami kolanami przepychają tę ekipę ku chwale NBA

a tak warsztatowo to ta ekipa jest kompletna i ma wszystko ( oczywiście we wersji nadal light )

3 godziny temu, ely3 napisał(a):

Rozumiem Twój punkt widzenia

A z tym nie do końca się zgodzę ale tez nie wiem kto u Ciebie jest w TOP 10.. No ale Hornets rzeczywiście ma nagle wszystko poukładane ale pytanie jak długo będą wszyscy zdrowi

Mi chodziło o top10 ligi. Już od czasów PO w kwarantannie nie ma murowanych faworytów do tytułu typu Warrios czy big3 Heat i contenderzy są na bardzo równym poziomie. I w zeszłym roku to również były ze 3-4 drużyny ze wschodu a 5-6 z zachodu. 

10 godzin temu, Mich@lik napisał(a):

Zepter Śląsk Wrocław? Widzisz go jako startera w normalnym klubie?

Niezbyt, ale wlasnie w tym tkwi caly haczyk, ze nie musi trafic do "normalnego" klubu. Moze dostanie oferte od Kings albo Pelikanow? 

Coby wydaje mi sie na takim etapie kariery, ze wazniejszy bedzie mega kontrakt i starterowanie niz walka o mistrzostwo czy fajna atmosfera w druzynie.

12 godzin temu, ely3 napisał(a):

Wschód jest po prostu tragicznie słaby. TO jest jakaś druga liga.

Tego juz sie slusznie czepnal RonnieArtestics, ale...

10 godzin temu, ely3 napisał(a):

Bo wtedy już Boston jest na minusie. Raptors i 76ers to w ogóle mają tragiczne bilanse..

... to nadal mnie dziwi.  W jaki sposob Boston jest na minusie? "Tragiczne" bilanse to okolice 57-58% wygranych? To jak opisujesz dno tabeli?

Ogolnie polecam analize wplywu loterii draftowej na nierownosc konferencji. Bo wiekszosc tej dysproporcji sprowadza sie do tego, ze jak #1 klasy jest Flagg to trafia na zachod, a jak wschodowi trafia sie #1 to nie ma nikogo godnego tego wyboru i sie bierze Risachera. Co gorsza, ten proces sie kumuluje latami.

Godzinę temu, ely3 napisał(a):

W semsoe .ze z TOP6 Zachodu ma bilans 2-3

No ale wrzuciłem ci też np bilanse przeciw całej konferencji. Które udowadniają raczej że gdyby zamienić ze trzy drużyny z top6 zachodu ze wschodem to te teamy ze wschodu dalej kręciłyby się w top6 zachodu.