Skocz do zawartości

Pomysł na zlot - Malta listopad

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że na forum było sporo propozycji, by spotykać się częściej, tutaj moja propozycja:

14 listopada - 17 listopada loty z wizzair z Katowic 330 zł za osobę

Na Maltę są też loty z Warszawy, Poznania i Gdańska, jakby komuś było wygodniej

Nocleg na 10 osób po 490 zł 

https://www.booking.com/hotel/mt/the-chateau.pl.html?aid=304142&label=gen173nr-10CAEoggI46AdIM1gEaLYBiAEBmAEzuAEXyAEV2AED6AEB-AEBiAIBqAIBuAKG8sbEBsACAdICJGFhMmIzNWZlLTc1ODMtNGNhMC1iMjE1LTJhNzYzMjU5MjY0MdgCAeACAQ&ucfs=1&arphpl=1&checkin=2025-11-20&checkout=2025-11-24&group_adults=10&req_adults=10&no_rooms=1&group_children=0&req_children=0&hpos=1&hapos=1&sr_order=popularity&nflt=ht_id%3D213&srpvid=ccce3a22e1d104bf&srepoch=1754381771&all_sr_blocks=455342401_326681227_10_0_0&highlighted_blocks=455342401_326681227_10_0_0&matching_block_id=455342401_326681227_10_0_0&sr_pri_blocks=455342401_326681227_10_0_0__115546&from=searchresults

Pytanie czy byłoby chętnych 10 osób na to.

Malta ogólnie jest przepiękna i jest co tam robić.

Nie oznaczam nikogo, bo każdy zainteresowany i tak znajdzie ten temat

24 minuty temu, blackmagic napisał(a):

Jak @antek jedzie to ja też się spróbuję wyrwać :)

to może z przesiadką w Holandii? Ronnie Was pobłogosławi

3 godziny temu, Kubbas napisał(a):

za krotko

na cos dluzszego bym sie pisal, jak juz gdzies leciec to na dluzej

podejrzewam, że ja pociagiem to z cztery z razy dłużej dryfuje na dwie noce niż te loty trwajo;]

to się niby wydaje krótko, ale jest dość intensywnie, po tygodniu to by się mogło różnie skończyć z taką Brygadą

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

odejrzewam, że ja pociagiem to z cztery z razy dłużej dryfuje na dwie noce niż te loty trwajo

Loty w dwie strony niecałe 4h. 

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Są loty z Holandii na Maltę jak coś, nie wiem po cholerę przesiadka. 

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Są loty z Holandii na Maltę jak coś, nie wiem po cholerę przesiadka. 

ZjBiODgxdQsjCzl3SAN4HmBTbS0OWnZIN0t1ZkhJ

4 godziny temu, RappaR napisał(a):

14 listopada - 17 listopada loty z wizzair z Katowic 330 zł za osobę

Ty masz z Kato bez przesiadki? bo ja takich z Pyrlandii nie widzę za bardzo

52 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

podejrzewam, że ja pociagiem to z cztery z razy dłużej dryfuje na dwie noce niż te loty trwajo;]

to się niby wydaje krótko, ale jest dość intensywnie, po tygodniu to by się mogło różnie skończyć z taką Brygadą

podziwiam, ja niestety pass jezeli tak krotko jak juz gdzies jade to na dluzej minimum 5-7 dni

23 minuty temu, Kubbas napisał(a):

podziwiam, ja niestety pass jezeli tak krotko jak juz gdzies jade to na dluzej minimum 5-7 dni

no tyle, że jak liczyłeś na jakieś większe zwiedzanie okolicy, to raczej nie z tą ekipą, ogólnie cały patent polega na tym, że czilujemy we własnym gronie, ucinając przy tym koszta wypadów do knajp, muzeów etc.

co nie znaczy, że nigdzie nie pójdziemy, ale akurat w tym roku byliśmy tylko w odwiedzinach u Elda

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Ty masz z Kato bez przesiadki? bo ja takich z Pyrlandii nie widzę za bardzo

Tak, z Poznania, Gdańska i Warszawy też są.

14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no tyle, że jak liczyłeś na jakieś większe zwiedzanie okolicy, to raczej nie z tą ekipą, ogólnie cały patent polega na tym, że czilujemy we własnym gronie, ucinając przy tym koszta wypadów do knajp, muzeów etc.

Znaczy nie zakładałbym, że wszystko wszędzie będzie tak samo. 

6 minut temu, RappaR napisał(a):

Znaczy nie zakładałbym, że wszystko wszędzie będzie tak samo. 

no to dopisałem po chwili, ale obstawiałbym góra jeden dzień poza bazą, znając możliwości przerobowe ;]

7 minut temu, RappaR napisał(a):

Tak, z Poznania, Gdańska i Warszawy też są.

znalazłem za 540 w dwie strony z przesiadką, pewnie bym się przemęczył lekko niż dokładać do bezpośredniego, no chyba, że skyscanner nie pokazuje mi wszystkiego

To już Gruzja nieaktualna czy to kolejna propozycja? :P

Ja to odpadam, bo już obiecałem swojej zabrać ją do Grecji w październiku i raczej taki wypad bez Niej kosztem "chłopaków z forum" by nie przeszedł :P

Ale ten marzec w Polsce o którym rozmawialiśmy podczas zlotu, można by pomyśleć. @antek proponowałem by forsował swój rodzimy Lublin, bo mają bardzo ciekawe miejscówki do zabawy, a byłoby i co nowego :)

16 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

To już Gruzja nieaktualna czy to kolejna propozycja? :P

Gruzja z Jasiem aktualna, ale to nasza ekipa leci w 5. 

Jak coś można by alternatywny do Gruzji zrobić zamiast Malty, też się da, ale ogólnie według mnie Malta lepsza opcja.

Malta zaskakuje cenami w tym terminie, nawet na 6 osób, to się po prostu opłaca, Kraków jest dwa razy droższy przy niższym standardzie.

https://www.booking.com/searchresults.pl.html?ss=Żejtun&ssne=Żejtun&ssne_untouched=Żejtun&highlighted_hotels=4553424&efdco=1&label=gen173nr-10CAEoggI46AdIM1gEaLYBiAEBmAEzuAEXyAEV2AED6AEB-AEBiAIBqAIBuAKG8sbEBsACAdICJGFhMmIzNWZlLTc1ODMtNGNhMC1iMjE1LTJhNzYzMjU5MjY0MdgCAeACAQ&aid=304142&lang=pl&sb=1&src_elem=sb&src=hotel&dest_id=-19358&dest_type=city&checkin=2025-11-14&checkout=2025-11-17&group_adults=10&no_rooms=1&group_children=0

28 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ale ten marzec w Polsce o którym rozmawialiśmy podczas zlotu, można by pomyśleć.

Marzec jest chyba wstępnie zaklepany, ten Ołomuniec też nie wygląda na złą opcję

1 minutę temu, blackmagic napisał(a):

Zakładam też że częściej niż 2 razy w roku ciężko będzie zebrać całą ekipę więc trzeba rozsądnie dysponować czasem i środkami. 

Całej ekipy się nigdy nie zbierze, od tego zacznijmy :P 

20 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Marzec jest chyba wstępnie zaklepany, ten Ołomuniec też nie wygląda na złą opcję

Ołomuniec bym robił sierpień/lipiec, by na pewno była pogoda i można było siedzieć w basenie. 

Teraz, RappaR napisał(a):

Całej ekipy się nigdy nie zbierze, od tego zacznijmy :P 

Ołomuniec bym robił sierpień/lipiec, by na pewno była pogoda i można było siedzieć w basenie. 

Całej w sensie circa 10 osób bo ta różnorodność imho była zajebista. 
może marudzę bo wiem że sam się więcej niż 2-3 razy w roku nie wyrwę :)

co do Czech - byliśmy w zeszłym roku 2 razy w górach zimą i sauna plus ruska bania z ciepłą wodą i można w ujemnej temperaturze siedzieć całą noc - polecam niczym Magda Gessler 

5 minut temu, blackmagic napisał(a):

co do Czech - byliśmy w zeszłym roku 2 razy w górach zimą i sauna plus ruska bania z ciepłą wodą i można w ujemnej temperaturze siedzieć całą noc - polecam niczym Magda Gessler 

Znaczy Ołomuniec to mam jedną pewną miejscówkę z basenem na zewnątrz.

5 minut temu, blackmagic napisał(a):

Całej w sensie circa 10 osób bo ta różnorodność imho była zajebista. 
może marudzę bo wiem że sam się więcej niż 2-3 razy w roku nie wyrwę :)

Nie wiem, rzuciłem losowo właśnie teraz tą Maltę, bo jak coś w tym roku, to ciężko będzie z inną fajną opcją jeszcze, bo na Bałkany już w listopadzie nie latają.

6 minut temu, RappaR napisał(a):

Znaczy Ołomuniec to mam jedną pewną miejscówkę z basenem na zewnątrz.

Nie wiem, rzuciłem losowo właśnie teraz tą Maltę, bo jak coś w tym roku, to ciężko będzie z inną fajną opcją jeszcze, bo na Bałkany już w listopadzie nie latają.

Pomysł spoko, nie wiem tylko czy tak szybko ludzie się zbiorą. Ja jak pisałem postaram się być chociaż do listopada daleko i nie wiadomo czy coś nie wypadnie. 
a taką banie to za 1000 zł mobilna można wynająć więc jak coś to ogarniemy ;)

56 minut temu, RappaR napisał(a):

można się wycwanić i uderzyć na Poprad

58 minut temu, blackmagic napisał(a):

Zakładam też że częściej niż 2 razy w roku ciężko będzie zebrać całą ekipę więc trzeba rozsądnie dysponować czasem i środkami. 

Maciek znalazł opcję za 3100 na 3 noce po zniżce, na 6 osób to jest 170 złotych za noc, najtańszy lot z przesiadką w dwie strony z Poznania to 570 złotych, wychodzi 1k za przelot i zakwaterowanie przy zaledwie 6 maskach, a już mamy wstępnie dogadanych 4ech, @ignazz chyba też wyraził zainteresowanie