Skocz do zawartości

ARF FOOTBALL - jeden sezon pick 2000-2025

blackmagic

Kto miał najlepszy skład   

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy skład jest najlepszy

Rekomendowane odpowiedzi

W czasie zjazdu poszedł ATF football na żywo - kto miał najlepszy skład waszym zdaniem (zobaczymy czy się znacie) i który skład jest czyj:

1. courtois - zanetti / bonucci / nesta / lahm - Riberry / Totti / Modric / Van Persie - Adriano / Ronaldo

2. casillas - Thuram / Abidal / Ferdinand/ Maldini - Beckham / Gerrard / Reus / Kroos - Henry Mbappe

3. Neuer - Marcelo / Van Dijk / Walter Samuel/ Maicon - ngolo cante / iniesta / Schwiegerschwester/ Bale - Rivaldo Vieri

4. cech - Robertson Ramos kimmich Godin - xabi scholes kaka neymar salah Lewandowski 

5. Buffon - cannavaro chielllini nuno mendez - gattuso makelele xavi ozil - kane Rooney del Piero

6. Toldo - alves terry carvahlo lizarazu - busqets lampard giggs Zidane nedved - suarez

7. oblak - puyol Ashley Cole Neville hummels - sterling pirlo ronaldinho robben debruyne - ibrahimovic 

8. van der SAR - Alba vidic zamrotta ayala - viera ballack figo - cristiano Ronaldo hazard benzema

9. dondarumma - boateng Cafu Roberto Carlos - Edgar Davids Seedorf Riquelme Mascherano Raul - Messi Thomas Muller

Edytowane przez blackmagic

• Szulim przypiął/eła ten temat

Zespół nr 3 jakoś najlepiej mi siadł tak na szybko patrząc. 4 i 6 też ciężko się przyczepić, chociaż brałbym na pewno Alissona zamiast Toldo. 8 kolejny mocny zestaw, ale chyba lepiej, by wyszło Figo brać na prawą, a kosztem Hazarda kogoś na ŚPO (Sneijder?). 2 już lekko zgrzytam zębami, ale jeszcze spoko. Reszty (choć są oczywiście elementy, które mi się bardzo podobają i czasem niewiele brakuje) finalnie nie kupuję.

Edytowane przez Braveheart22

9 - Nie bardzo rozumiem czemu na trójkę obronców zwłaszcza z takimi bocznymi jak Cafu i Carlos, wywalić Riquelme i dobrać Tomka Łapińskiego i byłoby git.
8 - mocny skład, ale jak juz brave zauważył, trochę mi się nie widzi spasowanie ataku.
7 - nazwiska są, ale trochę jakby skład wygenerowany losowo, nie widzę,żeby to kliknęło.
6 - Lampard jest tam zbędny, brałbym jakiegos prawoskrzydlowego żeby miec na szpicy Suareza, Giggsa na lewym, jako 8-ka Nedveda i wlasnie kogoś z prawej (Sadio Mane?)
5 - Linia pomocy mi nie leży + Kane
4 - Mocny skład - na pewno w topce - Xabi Scholes i Kaka fajne połączenie + Neymar Salah i Lewy, w obronie też dużo jakosci.
3 - Jakoś nie przekonuje mnie obrona tutaj + Bale i Vieri mam wrażenie, że nie pasują do Rivaldo.
2 - Niezły skład, tylko w pomocy trochę mi brakuje twardości i obrony, tutaj lepiej bylo pojsc w 4-4-2 grając w ataku tylko Henrym i Mbappe, a zamiast Reussa wziąc jakiegoś dobrego DM'a
1 - To samo, również niezły skład, ale brakuje w linii pomocy DM'a - Totti wydaje sie zbedny mając juz trojke Van Persie Adriano i Ronaldo. Zwłaszcza, że za nimi Modric kreuje.

Chyba finalnie wychodzi na to ,że 4. to najlepszy skład bez wiekszych wad. 

16 godzin temu, Qcin_69 napisał(a):

1- numer 8 

2- numer 1

3-numer 6

Widać oko eksperta.

Było o Tobie na zlocie przyjacielu, ale tym razem mega suprise nie zrobiłeś, tak jak te 3 lata temu :(

Szkoda, bo podejrzewam że z Tobą to w tym jacuzzi nie tylko jaja i kiełbaski by się znalazły :P

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Widać oko eksperta.

Było o Tobie na zlocie przyjacielu, ale tym razem mega suprise nie zrobiłeś, tak jak te 3 lata temu :(

Szkoda, bo podejrzewam że z Tobą to w tym jacuzzi nie tylko jaja i kiełbaski by się znalazły :P

Brzoskwini zabrakło? 

Wybredny się zrobiłeś. A podobno żłopałeś wszystko co było. 

1 godzinę temu, blackmagic napisał(a):

Widzę że coraz więcej ekspertów na forum się robi. Forum uczy forum bawi. Mi też zespół nr 1 wydaje się być zdecydowanym faworytem. Finezja w ataku plus mur w obronie. Ktoś tam ewidentnie ogarnia tematy piłkarskie. 

no z 1 wyjebac Van Perskiego a wrzucić kogoś z dwójki De Rossi /Goretzka i jest o poziom wyżej od reszty, ale zabrakło trochę balansu jednak przez to

2 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

no z 1 wyjebac Van Perskiego a wrzucić kogoś z dwójki De Rossi /Goretzka i jest o poziom wyżej od reszty, ale zabrakło trochę balansu jednak przez to

Wygląda że gm wierzy w defensywne umiejętności modrica i silny skład obrońców. Ale to tylko domysły - często my zwykli ludzie nie rozumiemy jak rozumują wybitne jednostki 

2 godziny temu, blackmagic napisał(a):

Wygląda że gm wierzy w defensywne umiejętności modrica i silny skład obrońców. Ale to tylko domysły - często my zwykli ludzie nie rozumiemy jak rozumują wybitne jednostki 

Pokaż mi zespół bez defensywnego pomocnika, który coś wygrał. Raczej tendencja jest taka, że nawet częściej jest ich dwóch niż żaden (patrz Hiszpania-Holandia 2010 na przykład, Brazylia 1994, Francja 1998) :)

Chyba najbliżej Niemcy 2014, chociaż tam Schweinsteiger (czy w meczach grupowych Lahm) grał właśnie jako defensywny pomocnik, ale no można założyć, że stricte był 8 (tylko, że obok niego wtedy też biegały 8, a nie kilku napadziorów xd)

2 godziny temu, Qcin_69 napisał(a):

Goretzka

XD

Edytowane przez Braveheart22