Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP 1/8 [24kobe8-julekstep]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

@24kobe8

• Kylian Mbappe, Francja - 2022
  • Paolo Maldini, Włochy - 1994
  • N'Golo Kante, Francja - 2018
  • Marcel Desailly, Francja - 1998
  • Mesut Ozil, Niemcy - 2010
  • Fabien Barthez (GK), Francja - 1998
  • Thiago Silva, Brazylia - 2014
  • Jorginho, Brazylia - 1994
  • Michael Laudrup, Dania - 1998
  • Hasan Sas, Turcja - 2002
  • Julian Alvarez, Argentyna - 2022

@julekstep

• Andrea Pirlo, Włochy - 2006
  • Lilian Thuram, Francja - 1998
  • Salvatore Schillaci, Włochy - 1990
  • Dunga, Brazylia - 1994
  • Thibaut Courtois (GK), Belgia - 2018
  • Kennet Andersson, Szwecja - 1994
  • Torsten Frings, Niemcy - 2002
  • Klaus Augenthaler, Niemcy - 1990
  • Gheorghe Popescu, Rumunia - 1990
  • Daley Blind, Holandia - 2014
  • Roberto Donadoni, Włochy - 1994

...

Temat służy do wrzucania opisów, dyskusji, przerzucania się argumentami i na koniec do głosowania. Przypominam, że obowiązkowa jest jedynie grafika z taktyką, która najlepiej zobrazuje Wasze zespoły. Rozbudowane opisy nie są wymagane. Można oczywiście do grafiki dorzucić kilka słów od siebie, jakieś podstawowe informacje, które Waszym zdaniem warto przedstawić. Każdego wola ile napisze, nie będziemy karać za brak większego opisu. Najważniejsza grafika.

Jeśli chodzi o format to jest to klasyczny pojedynek H2H. Zwycięzca awansuje do 1/4. Głosujemy poprzez wskazanie jednego z nich (awans: nick usera pogrubioną czcionką).

Czas trwania tej rundy: Myślę, że tydzień będzie ok, czyli do niedzieli na koniec tygodnia fajnie byłoby zamknąć ten etap (ale tu jeszcze można się dogadać w zależności jak to widzicie).

Jedna uwaga dla przypomnienia. Oceniamy danego zawodnika tylko na podstawie jego występów w wybranym turnieju. Nie oceniamy całokształtu jego występów na MŚ (jeśli taki zawodnik zagrał w więcej niż jednym turnieju), ani też całokształtu jego kariery. Jeszcze ważna zasada ATF. Nie dyskredytujemy zawodników ze względu na to, że kiedyś poziom piłki był słabszy, gra była wolniejsza itd.

Zapraszam wszystkich do dyskusji. Miłej zabawy ;) 

• Szulim przypiął/eła ten temat

Witam serdecznie zgromadzonych przed ekranami użytkowników biorących udział w zabawie, tych komentujących-nie grających, jak i tych nie komentujących ale lajkujacych. No i oczywiście Oponenta @julekstep 😉

Jest to mój debiut w formule, wiec w sumie nie wiem jak to powinno wyglądać także polecę na free i liczę na wskazówki bardziej doświadczonych userow na priv.

Tutaj sklad który wybrałem, z ustawieniem wyjściowym:

lineup(4).png.42ae41e9a1ccd19428b3dc9091c59b88.png

Podsumowując i opisując krótko poszczególne formacje:

Bramka: Barthez '98 to tylko 2 wpuszczone gole w 7 meczach, 5 czystych kont, turniej życia, nic nie popsuł, bardzo mocny punkt Francuzów.

Obrona:

Maldini '94 u mnie jako LO bazowo, zabezpiecza lewa stronę bez większego podłączania się, na mś wybitny. Moze tez grac jako Śo bo tak kończył mś.

Desailly '98 podpora Francji, 2 stracone gole w 7 meczach, wybrany do 11 turnieju wg wielu źródeł, doskonały występ.

Thiago Silva '14 doskonały wystep do momentu kontuzji, niestety w półfinale nie grał, do tego momentu jeden z najlepszych piłkarzy Brazylii, kapitan.

Jorginho '94 ofensywny PO, bardzo dobry wystep w mś. W finale pechowa kontuzja w okolo 22 min, do tego czasu grał wszystko. 2 Asysty w turnieju.

Pomoc:

Kante '18 wybitny występ na mś, 11 turnieju, i mimo, ze w finale zszedł z powodu problemów zdrowotnych. Każdy pamięta memy o wszędobylskim Francuzie.

Laudrup Michael '98 - ofensywny pomocnik, wybrany do 11 mś, świetny w rozegraniu, legenda.

Ozil '10 - eksplozja talentu Mesuta, genialny z piłką, świetne uzupełnienie z ML, do tego spokojna głowa bo z tyłu ma Kante

Napastnicy

Mbappe '22 - dlaczego 22 a nie 18? Występ historyczny, wybitny i byc moze za naszego życia nieosiągalny dla nikogo. 8 bramek w turnieju to jedno, ale dostając 0-2 w finale mś do przerwy, wychodzi i strzela hattricka...w finale... mś...kumasz to? Dla mnie na rowni z Messim 22 i Grubym 02 top performance mś naszej zabawy.

Alvarez 22 - każdy Batman ma Robina, mial go tez Messi w '22: 4 gole, wszędobylski, hulający i z przodu i z tyłu, niedoceniony, świetny występ. Mogacy grac jako Śn, PS, Ls, wahadło i zapierdalak w obronie co docenia teraz Simeone w Atleti.

Hasan Sas 02' - doskonaly, uniwersalny skrzydłowy, lewa czy prawa strona, 2 gole, w tym przeciwko Mś w grupie. 

Taktyka Obrona:

Mbappe zostaje jako wysunięty N, Alvarez wspomaga na skrzydle Maldiniego. 

lineup(5).png.5b8af0a8289fbd7726f81b8836a3b966.png

Alternatywne taktyki:

W ataku pozycyjnym swobodnie czujemy sie grajac z tyłu na 3 obroncow, gdzie z prawej wlacza sie Jorginho. Maldini daje możliwość grania w 3 lub 4 i tu i tu jest dobrze. Przed nimi zawsze temat zabezpiecza Kante.

W takim układzie, Laudrup schodzi do boku i operuje w tej strefie z Mbappe.

lineup(7).png.ce93f4230dbb3a2dcb940d5ef181f90b.png

Uniwersalność, wymienność pozycji to słowa klucze w moim ofensywnym słowniku. Laudrup mogący grać jako LS, Śpo czy cofnięty napastnik. Sas, Alvarez, Mbappe bez znaczenia z której strony skrzydła. Jorginho obiecujący z prawej strony. Alvarez na wahadle.

Opcji jest multum. W zależności od tego co rywal zaprezentuje w obronie, jest sposób na każde ustawienie.

lineup(9).png.d27ab83454a2266f263554956a1d1f37.png

Poza atakiem pozycyjnym, na pewno nie boję się cierpieć bez piłki licząc na kontry. Na skrzydłach w obronie Sas i nie zmordowany Alvarez. Z tego mam granie jak np. genialny Ozil '10 mogący jednym podaniem wypuścić Mbappe na kontrę. Żelazna 3ka Maldini, Thiago i Desailly + solidny Jorginho jest bardzo wyważona. 

Na początek tyle ode mnie, nie mam na razie więcej czasu, liczę na fory jako rookie, pozdrawiam 

Edytowane przez 24kobe8

Świetny opis. Mogłeś jednak poczekać na Julka aby pierwszy dał opis ;) a tak to trochę dałeś mu fory choć myślę że szlajając się po kebabach wakacyjnych i nie tylko ( bo rodzinę wywiózł a sam chyba już się szlaja osobno) może nie zauważy wpisu 

Bardzo profesjonalnie podeszłaś do tematu. Forum ma dobry nabytek moim skromnym zdaniem 

9 minut temu, ignazz napisał(a):

Świetny opis. Mogłeś jednak poczekać na Julka aby pierwszy dał opis

najpierw do ringu wchodzi pretendent, potem mistrz -> to chyba jasne?

10 minut temu, ignazz napisał(a):

Bardzo profesjonalnie podeszłaś do tematu.

damskie się nie liczą

no to jedziemy

najpierw 'rzadkie', czyli opis własny

dwie alternatywne formacje:

1:

1.png

2:

2.png

generalnie formacja 1 jest formacją bazową, na dwójkę przejście w momencie kiedy trzeba wzmocnić obronę, przejść na kontrataki itp (ważna uwaga -> Donadoni w taktyce 2 zaznaczony jest na środku, ale to taki trochę wolny elektron który ma biegać wzdłuż całej linii ofensywnej w zależności od potrzeby)

Kilka uwag wstępnych:

- Wszyscy moi gracze, poza Popescu, to medaliści danej imprezy nie żadni 'czteromeczowcy itp'.

- Nazwiska nie grają i każdy wybrany gracz był wyróżniającą się postacią swojej ekipy

- Nikt tu nie grał z kontuzją, nie łamał się w trakcie turnieju, nie opuszczał najważniejszych meczów i nie zesrał się ani w przenośni ani dosłownie (z tego miejsca pozdrawiam rywala!) w kluczowych momentach turnieju.

- Każdy (włącznie z parą środkowych obrońców) umie grać piłką a jednocześnie nie ma gwiazdeczek z przodu którym nie będzie się chciało wracać i gryźć murawy w D

Gracze:

GK - Thibaut Courtois, Belgia 2018

opis: Jeden z topowych bramkarzy ever, który turniejem w 2018 przypieczętował swoją karierę reprezentacyjną. Jest wzrost, jest mental, jest gra nogami, jest refleks. Tu się wszystko zgadza, bramkarz kompletny.
highlights: 3cie miejsce, 11tka turnieju i nagroda dla najlepszego bramkarza turnieju. Ocena sofascore 7.30. Rozegrane pełne 7 spotkań.

LB/LWB - Daley Blind, Holandia 2014

opis: Bardzo solidny lewy obrónca z mocno ofensywnym usposobieniem. Turniejem w 2014 ładnie się przywitał z wielką piłką (po turnieju kupiony przez ManU)
highlights: 3cie miejsce, 1 gol / 3 asysty. Ocena sofascore 7.36. Rozegrane 7 spotkań (6 pełnych w tym 2 z dogrywkami, zmieniony dopiero w meczu o trzecie miejsce w 70 minucie jak było już 2-0 dla Holandii)

CB - Klaus Augenthaler, Niemcy 1990

opis: Bardziej kojarzony z Bayernu niż reprezentacji libero/środkowy obrońca, który był jedną z kluczowych postaci mistrzowskich Niemiec na tamtym mundialu.
highlights: 1sze miejsce, 1 asysta. Ocena sofascore 7.58. Rozegrane pełne 7 spotkań.

CB - Gheorge Popescu, Rumunia 1990

opis: Gracz który wyłamał się z mojej reguły brania wygrywów, ale skoro sam Baresi powiedział że na tym mundialu był najlepszy na swojej pozycji to grzech nie posłuchać.
highlights: Ocena sofascore 7.73. Rozegrał pełne 4 spotkania 

RB/CB - Lilian Thuram, Francja 1998

opis: Tamta ekipa Francji to był monolit, ale jakby wybierać jednego gracza który na przestrzeni całego turnieju się najbardziej wyróżniał to z czystym sumieniem wskazałbym właśnie Thurama. Jak mawia 24kobe8 -> turniej wybitny.
highlights: 1sze miejsce, 11tka turnieju i brązowa piłka, 2 gole (oba w półfinale). Ocena sofascore 8.15. Rozegrane pełne 6 spotkań (jak kilku innych graczy z podstawowej 11tki FR opuścił ostatni mecz grupowy kiedy awans był już klepnięty).

RWB/RM - Torsten Frings, Niemcy 2002

opis: Walczak i zdecydowanie wyróżniająca się w postać w ekipie wicemistrzów z 2002
highlights: 2gie miejsce, 1 asysta. Ocena sofascore 7.80. Rozegrane pełne 7 spotkań.

CM/DM - Dunga, Brazylia 1994

opis: Serce, płuca i kapitan mojej ekipy. Wspaniały gracz turniejowy (był świetny też w 90tym a w 98 w wieku 36 lat grając na co dzień w Japonii kolejny raz został wybrany do 11tki turnieju. Ja wybrałem wersję z 94, bo o ile z tamtego turnieju najbardziej pamięta się duet napastników Romario-Bebeto o tyle Dunga tam robił równi ważną, jak nie ważniejszą robotę.
highlights: 1sze miejsce, 11ka turnieju, 1 asysta. Ocena sofascore 7.84. Rozegrane niemalże pełne 7 spotkań (zmieniony w samej końcówce jednego z meczów grupowych przy stanie 2-0 dla brazylii).

CM/DM - Andrea Pirlo, Włochy 2006

opis: Mózg i główny wykonawca stałych fragmentów gry mojej ekipy. Fenomenalny turniej w 2006, gdzie był motorem napędowym mistrzowskiej ekipy Włoch.
highlights: 1sze miejsce, 11tka turnieju i brązowa piłka, 1 gol / 3 asysty. Ocena sofascore 8.10. Rozegrane niemalże pełne 7 spotkań (zmieniony na ostatnie 20 minut w meczu z Ukrainą przy stanie 2-0 dla Włoch)

LM/RM/AM - Roberto Donadoni, Włochy 1994

opis: Dziś nieco zapomniany, ale w końcówce 80's i pierwszej połowie 90's czołowa postać włoskiego futbolu. Miał dwa bardzo mocne turnieje, gdzie w 1990 nawet załapał się do 11tki turnieju, ale ja wziąłem wersję z 1994 ze względu na większą uniwersalność (biegał tu zarówno po lewej jak i prawej stronie), która była mi potrzebna taktycznie.
highlights: 2gie miejsce, 2 asysty. Ocena sofascore 7.42. O ile w fazie grupowej raz grał raz nie (1 mecz pełny, 1 cały na ławce a w 1 wszedł pod koniec) o tyle w fazie pucharowej już grał zawsze pełne spotkania (w tym 2 dogrywki).

ST - Kennet Andersson, Szwecja 1994

opis: Rewelacyjny turniej na którym nie odstawał od graczy pokroju Romario, Baggio czy Stoichkova (w przeciwieństwie do nich nie zrobił jednak jakiejś wielkiej karriery poza tym turniejem, więc dziś jest trochę zapomniany). Świetny w grze w powietrzu - u mnie gra typowego 'target mana'.
highlights: 3cie miejsce, 3ci najlepszy strzelec (ex aequo z Romario, Baggio i Klinsmannem), 5 goli / 2 asysty. Ocena sofascore 7.89. Pierwszy mecz rozpoczął z ławki, w kolejnych 6ciu grał już zawsze (w innym meczu grupowym zmieniony w samej końcówce przy stanie 3-1 dla Szwecji, poza tym cały czas na boisku)

ST - Salvatore 'Toto' Schilacci, Włochy 1990

opis: Gracz jednego turnieju....zadebiutował w kadrze 3 miesiące przed mistrzostwami a rok po nich już go w niej nie było...ale co miał dzień konia prawie codziennie podczas tych mistrzostw to jego. Typowy lis pola karnego.
highlights: 3cie miejsce, 11tka turnieju, złota piłka i najlepszy strzelec, 6 goli (strzelił bramkę w każdym meczu Włochów poza jednym meczem grupowym z USA) / 1 asysta. Ocena sofascore 7.49. W dwóch pierwszych meczach grupowych wchodził jako rezerwowy, kolejne 5 spotkań w pełnym wymiarze.

CDN

Edytowane przez julekstep

Na szybko 2 pytania

@24kobe8 - brakuje mi gry głową pod bramką przeciwnika, Alvarez ma 1.70 cm Sas i Mbappe poniżej 1.80.

Na turnieju taki Giroud na wagę złota jak zamaskujesz ten brak?

@julekstep - drogi przyjacielu ;)

Donadoni - propsy za tego zawodnika a jeszcze wieksze za jego idealne użycie - I am impressed 😁. W sumie nie ma się do czego jakos przyczepić, no może kolory strojów takie trochę na pogrzeb ;)

Wiem że będzie CDN ale:

Jak atakujesz ? Skrzydlami, środkiem? Grasz z przyczaiki?

Jak widzisz współpracę Toto że Szwedem?

Jak powstrzymasz star power przeciwnika znaczy KM?

Edytowane przez agresywnychomik

To czas na 'gęste', czyli jedziemy z przeciwnikiem!

21 godzin temu, 24kobe8 napisał(a):

Na początek tyle ode mnie, nie mam na razie więcej czasu, liczę na fory jako rookie, pozdrawiam 

nie ma forów na forum!

Bramka: Barthez '98 to tylko 2 wpuszczone gole w 7 meczach, 5 czystych kont, turniej życia, nic nie popsuł, bardzo mocny punkt Francuzów.

Barthez to chyba najgorsze stosunek 'accolades na pierwszy rzut oka' (zwycięzca turnieju, nagroda dla najlepszego bramkarza, tylko 2 puszczone gole) a realnego value

pisanie że on był 'bardzo mocnym punktem Francuzów' to tak jak pisanie że ten kolega 2 biurka obok w robo, który c***a robi całymi dniami jest bardzo mocnym punktem zespołu w firmie....

Francja miała wtedy fenomenalną defensywę -> 3 z 4 obrońców poszło w 4ech pierwszych rundach (Blanc też by luźniutko poszedł gdyby nie czerwona kartka która wykluczyła go z finałów), ich główny DM Deschamps poszedł trochę później, ale został wtedy nazwany stealem.... porównajmy to do mojego Courtoisa -> z tamtej Belgii poszedł dokładnie 1 (czyt. JEDEN) obrońca (i to w 9tej rundzie). I nie jest to kwestia widzimisię pickujących, ale po prostu tamta Francja była do tego stopnia mocna w D, że Barthez miewał mecze gdzie totalnie nic nie musiał robić....ba nawet w dalszych rundach to wyglądało tak że rywale nic praktycznie nie strzelali (Włosi w ćwierćfinale 2 celne strzały, Chorwaci to samo z czego Barthez puścił połówę). Tam nawet nie ma w połowie takiego meczu jaki Courtois miał vs Brazylia.

Jak ogolić na łyso Janusza Jojko i wstawić na bramkę w tamtej ekipie to nie byłoby większej różnicy a Francja dalej była by mistrzem świata...

Maldini '94 u mnie jako LO bazowo, zabezpiecza lewa stronę bez większego podłączania się, na mś wybitny. Moze tez grac jako Śo bo tak kończył mś.

Desailly '98 podpora Francji, 2 stracone gole w 7 meczach, wybrany do 11 turnieju wg wielu źródeł, doskonały występ.

Maldini to mój ulubiony piłkarz ever, więc się nie będę przyczepiał.... ALBO c*** przyczepię się xD. Ustawiasz go jako LB -> a trzeba zauważyć że im dalej od lewej Maldini grał na tym turnieju...to tym lepiej mu to szło (i tak w fazie grupowej grał jako LB i grał średnio... za to w pucharowej - po wypadnięciu Baresiego - już grał głównie jako CB i grał świetnie)

Desailly bardzo fajny pick -> niepodważalnie drugi najlepszy murzyniak w tamtej ekipie. 

Thiago Silva '14 doskonały wystep do momentu kontuzji, niestety w półfinale nie grał, do tego momentu jeden z najlepszych piłkarzy Brazylii, kapitan.

oj przyjacielu trzeba było zrobić trochę lepszy risercz...na Twoje nieszczęście Silva się nie tyle połamał co w półfinale nie grał ze względu na kartki...więc o ile ominęła go większa część blamażu (1-7 z Niemcami) o tyle nie ominął go ten blamaż całkowicie (jak np. Neymara) bo w meczu o 3cie miejsce z Holandią (0-3) grał i dopasował się do poziomu ekipy (bardzo niskiego).

Jorginho '94 ofensywny PO, bardzo dobry wystep w mś. W finale pechowa kontuzja w okolo 22 min, do tego czasu grał wszystko. 2 Asysty w turnieju.

przyzwoity gracz, przyzwoity występ tu nie ma za bardzo co komentować (wiadomo jak się nie picknie szybko kozaka jak Thuram to potem trzeba łatać średniakami).

Inna sprawa że ta symboliczna podmianka Jorginho na Cafu w 22 minucie tego finału to pewnie jeden z lepszych deali w historii repry Brazylii :) 

Kante '18 wybitny występ na mś, 11 turnieju, i mimo, ze w finale zszedł z powodu problemów zdrowotnych. Każdy pamięta memy o wszędobylskim Francuzie.

Nazywajmy rzeczy po imieniu. Typ się obsrał (DOSŁOWNIE) w finale.

Powtarzam -> w atfie formatu turniejowego picknąłeś (w 3ciej rundzie!) gościa który się obsrał (DOSŁOWNIE) w finale

xDDDDD

Laudrup Michael '98 - ofensywny pomocnik, wybrany do 11 mś, świetny w rozegraniu, legenda.

Laudrupa uwielbiam, imho jeden z absolutnie najlepszych 'rozgrywających' ever i zagrał też bardzo fajny turniej....problem tu jest taki że na tym turnieju i tak nie zbliżył się do maestrii jaką zaprezentował Pirlo w 2006 (dalej świetny pick patrząc na to w której rundzie poszedł)

Ozil '10 - eksplozja talentu Mesuta, genialny z piłką, świetne uzupełnienie z ML, do tego spokojna głowa bo z tyłu ma Kante

Nie kojarzę żeby on grał jakiś wybitny turniej w 2010 tbh....dodatkowo po co on obok Laudrupa? Bardziej wygląda to na konkurencję niż wsparcie tbh

Mbappe '22 - dlaczego 22 a nie 18? Występ historyczny, wybitny i byc moze za naszego życia nieosiągalny dla nikogo. 8 bramek w turnieju to jedno, ale dostając 0-2 w finale mś do przerwy, wychodzi i strzela hattricka...w finale... mś...kumasz to? Dla mnie na rowni z Messim 22 i Grubym 02 top performance mś naszej zabawy.

Czy Mbappe zagrał świetny turniej w 2022? Tak

Czy jest to top3 występ tego atfa i 'być moża za naszego życia nieosiągalny dla nikogo'? xDDDD PANIE DAJ PAN SPOKÓJ

serio ja biorę Pirlo i Thurama ze swojej ekipy ponad tego Mbappe

Naruchal 8 bramek to fakt i jest to imponujące, ALE -> 2 bramki (2/3 jego hatt-ricka) były z karnych w finale (i tak świetny występ ofc, szkoda że przegrany hihi), kolejne 5 to faza grupowej + potężna Polska w 1/16.

Problemem jest to że o ile Kylian był świetny w meczach 1-4 i 7 o tyle mecze 5 i 6 są baaaardzo meh w jego wykonaniu. W obu tych meczach oddał łącznie 2 strzały (1 celny)

i wiadomo, zdarza się że nawet w wybitnym występie turniejowym będzie ten 'jeden' mecz do zapomnienia (u mnie np. Pirlo z Ukrainą)....ale tutaj mamy 2 takie mecze i to absolutnie kluczowe mecze (ćwierćfinał i półfinał).

Więc jak najbardziej świetny występ, ale na pewno nie w połowie tak świetny jak cytowana reklama xD

22 godziny temu, 24kobe8 napisał(a):

Alvarez 22 - każdy Batman ma Robina, mial go tez Messi w '22: 4 gole, wszędobylski, hulający i z przodu i z tyłu, niedoceniony, świetny występ. Mogacy grac jako Śn, PS, Ls, wahadło i zapierdalak w obronie co docenia teraz Simeone w Atleti.

'Robin' - tu znów wchodzimy na wyższy poziom propagandy xD

ale z jednym muszę się zgodzić -> słowo wszędobylski pięknie oddaje występ Alvareza na tym Mundialu. Był wszędzie do tego stopnia że nawet w każdym meczu zaliczył ławkę rezerwowych (nie rozegrał żadnego pełnego meczu). Brawo!

22 godziny temu, 24kobe8 napisał(a):

Hasan Sas 02' - doskonaly, uniwersalny skrzydłowy, lewa czy prawa strona, 2 gole, w tym przeciwko Mś w grupie. 

Coś tam imię nawet mówi, więc jak na 10tą rundę to nie ma się co czepiać. 

34 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Wiem że będzie CDN ale:

Jak atakujesz ? Skrzydlami, środkiem? Grasz z przyczaiki?

Jak widzisz współpracę Toto że Szwedem?

Jak powstrzymasz star power przeciwnika znaczy KM?

przy 4-4-2 więcej gry środkiem z mocnym wykorzystaniem Pirlo, który jest ofensywną alfą i omegą

przy 5-3-2 więcej gry skrzydłami i więcej długich piłek z wykorzystaniem Anderssona jako target mana

Toto - typowy poacher, który jest szybki, zwinny i ma 'nosa'
Andersson - typowy target-man, dominujący w powietrzu (zdecydowanie najwyższy na boisku a od Bartheza to o głowę :P )

Heskey-Owen na sterydach!

z tego co widzę Mbappę będzie atakował głównie moją prawą stronę, więc tutaj jest star-power ofensywny vs star-power defensywny. niech lepszy murzyniak wygra (ofc dalej tu jest wsparcie od Dungi i Fringsa którzy byli świetni w D)

O Kante się czepia, że zagrał słabszy finał, a u Mbappe, że finał dobry, ale w półfinale i ćwierćfinale zawiódł. Jak to mówią, dajcie człowieka, a paragraf się znajdzie xd

@24kobe8 julek to stary wyga, uważaj na jego gierki. Ale za darmo nic nie będzie, jest wyzwanie i trzeba powalczyć :)

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

O Kante się czepia, że zagrał słabszy finał, a u Mbappe, że finał dobry, ale w półfinale i ćwierćfinale zawiódł. Jak to mówią, dajcie człowieka, a paragraf się znajdzie xd

@24kobe8 julek to stary wyga, uważaj na jego gierki. Ale za darmo nic nie będzie, jest wyzwanie i trzeba powalczyć :)

Mi najbardziej podobał " Frings świetny w defensywie" no w końcu to obrońca xD

Jak rookas pokaże że ma "to" w sobie to może być przedwczesny finał :D liczę na mocny vibe Jordan vs Kobe all star 98' 

9 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Jak rookas pokaże że ma "to" w sobie to może być przedwczesny finał :D liczę na mocny vibe Jordan vs Kobe all star 98' 

Julek mógł od razu napisać, że stawiamy na murarkę z prawej strony i wirtuozerię w linii ataku xd

A o wyniku i tak przesądzi one-man army Pirlo.

To tak pół żartem oczywiście :)

Edytowane przez Braveheart22

2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Jak Lineker?

yup,

ale skoro jego nikt nie picknął to Kante jest absolutnym królem sraki w tym atfie!

28 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

TORSTEN UMIE GRAĆ PRAKTYCZNIE WSZĘDZIE

https://www.transfermarkt.pl/torsten-frings/leistungsdaten/spieler/528

król flex picków!

11 minut temu, julekstep napisał(a):

yup,

ale skoro jego nikt nie picknął to Kante jest absolutnym królem sraki w tym atfie!

TORSTEN UMIE GRAĆ PRAKTYCZNIE WSZĘDZIE

https://www.transfermarkt.pl/torsten-frings/leistungsdaten/spieler/528

król flex picków!

xD już było poruszane podczas draftu że na wskazanym mundialu to był prawy obrońca.