24kobe8 Opublikowano Czwartek o 16:13 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 16:13 Zakładam temat i wrzucam argumenty ATL za JJJ: Drodzy GMowie, chcialbym z tego miejsca serdeczne podziękować za dotychczasowy rok wspólnej zabawy, czas poświęcony na opisy czy negocjacje. Po roku prowadzenia Atlanty, doszedłem do miejsca w którym sprecyzowałem potrzeby organizacji i widzę drogę, którą zespol powinien kroczyć. W tym celu niezbędne jest przekonanie Jarena Jacksona Jr do dołączenia do Atlanty. Sportowo nie powinno byc to trudne, ponieważ dołączy on do Victora Wembanyamy i Jamala Murraya. W parze z VW powinni stworzyć monstrualny duet obronny, i nadać defensywną tożsamość Hawks. Poza tym, Atl ma potencjalnie sporo podraftowego talentu w postaci Ace Baileya i Cedrica Cowarda. Jednym słowem, sportowo to zespol z ogromnym potencjałem, do którego pasującym elementem z miejsca stanie sie JJJ. Finansowo Atlanta zaoferowała swoj max około 50 mln za sezon z tym, że na krótszej o 1 rok umowie, bo innej dać nie mogłem. Z Phx JJJ otrzymał tylko ok 47 mln/rok wiec w żaden sposób nie jest to korzystniejsza oferta. Poza wymiarem finansowym i sportowym pozostaje szacunek do zawodnika. A tutaj są spore wątpliwości, czy organizacja z Arizony takowy Jarenowi pokazała. W poprzednim FA zawodnik otrzymał propozycję przedłużenia mocno wątpiwą, godzącą w jego dobre imię: (Cytat) "Jaren Jackson Jr. Renegocjacja kontraktu JJJ podejmuje opcję w kontrakcie w przyszłym sezonie W aktualnym sezonie z 28->38 , później PO i dalej 4 letnie extension z PO w ostatnim sezonie, czyli 38/28/30/30/30/30(PO) czyli 188/6, , czyli de facto przedłużenie o 5 lat za 160 mln." W tym roku pierwsza propozycja Phx to marne 40 mln, gdzie Atl od razu wrzuciła maxa, czyniąc zawodnika swoim priorytetem z należytym szacunkiem i wizją wkomponowania w zespół. Podsumowując, liczę, że to co działo sie dotychczas z JJJ nie pozostanie bez echa, a on sam zechce dołączyć do młodej, głodnej zwycięstw ekipy, będąc jej bardzo ważnym, szanowanym elementem z perspektywą rozwoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernie9005 Opublikowano Czwartek o 19:25 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:25 Dallas Mavericks Keon Ellis 30/2+1PO Dallas w pierwszej turze FA proponuje Keonowi Ellisowi uczciwą ofertę w wysokości ok. 20 mln $ za 2 sezony gry + opcja zawodnika w trzecim roku. Zarobki są adekwatne do przewidywanej roli Ellisa w zespole - rotacyjnego obrońcy obwodowego z upsidem nawet do gry w S5 obok Trae Younga. Gwarantujemy walkę o najwyższe cele i miłą atmosferę pracy w młodym, dynamicznym zespole. Nie proponujemy niewolniczego 4-5 letniego kontraktu za kilka milionów. Na rynku jest tak mało pieniędzy, że wątpię, aby jakakolwiek inna organizacja byłaby w stanie zapłacić więcej. Craig Porter Jr. 1 min + PO Dallas przewiduje dla Craiga Portera Jr. rolę trzeciego rozgrywającego, uzupełnienie składu na pozycji PG - zawodnika wchodzącego z ławki. Jesteśmy zadowoleni z rozwoju młodego Portera Jr. i liczymy na przełomowy sezon, po którym będziemy mogli związać się dużo wyższą umową na kolejne lata. Sytuacja podobna do Ellisa - płacimy adekwatnie do wartości gracza i wkładu zawodnika w grę zespołu. Liczymy, że nasi zawodnicy rozumieją, w jak trudnej sytuacji finansowej znalazła się drużyna, z hardcapem na poziomie 175 605 109 $. Gramy z naszymi zawodnikami w otwarte karty wskazując, że czas na wyższe wypłaty przyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano Czwartek o 19:44 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:44 (edytowane) 3 godziny temu, 24kobe8 napisał(a): Poza wymiarem finansowym i sportowym pozostaje szacunek do zawodnika. A tutaj są spore wątpliwości, czy organizacja z Arizony takowy Jarenowi pokazała. Czyli Memphis też nie wykazali szacunku dając mu taki sam kontrakt? 3 godziny temu, 24kobe8 napisał(a): Renegocjacja kontraktu JJJ podejmuje opcję w kontrakcie w przyszłym sezonie W aktualnym sezonie z 28->38 , później PO i dalej 4 letnie extension z PO w ostatnim sezonie, czyli 38/28/30/30/30/30(PO) czyli 188/6, , czyli de facto przedłużenie o 5 lat za 160 mln." Negocjacje to negocjacje, u nas są na wierzchu, bo muszą być a w NBA wszystko jest po cichu. Trochę cios poniżej pasa. Nie dodałeś, że JJJ do tej pory zgarnął od Phoenix więcej kasy niż od Memphis w realu, nie dodałeś, że po tych pięciu latach wciąż będzie miał więcej niż w realu, nie dodałeś, że JJJ w Memphis się zdecydował na taki kontrakt, mimo, że mógł poczekać rok i dostać maksa, może nawet tego wyższego. Nie zdecydował się, bo to mega lojalny gracz. Nie dodałeś też, że dostaje tu dłuższy kontrakt i ponad 40 mln więcej a różnie to było z jego zdrowiem i różnie to jest w życiu. Nie dodałeś, że będzie u Ciebie w cieniu Wembiego, nie dodałeś, że spędził w Phoenix już wiele lat w organizacji, która w niego od początku wierzyła, która buduje drużynę pod niego. Nie dodałeś, że Phoenix nie startowało po innych graczy, mimo posiadania teoretycznie cap space a dla Atlanty to jest jeden z wielu celów. Jak nie ten to inny. Finansowo oferty są porównywalne. Kilka milionów więcej w cztery lata od Atlanty vs zabezpieczenie piątym rokiem. Pozycja w drużynie na korzyść Phoenix. 1/2 opcja vs 2/3 opcja a bliżej nawet do 1 vs 3. Lojalność w realu wysoka JJJa. Ten sam kontrakt za taką samą kasę w realu, podpisał sam JJJ. Z dotychczasowym klubem, z klubem, który go wybrał w drafcie, mimo, że mógł wybrać inne rozwiązanie. Analogiczna sytuacja jak w realu. Tam podpisał, tam zdecydował, że chce w pięć lat 240 mln. Że chce zostać w klubie. Tak zdecydował JJJ. Jeżeli oczywiście, wcielając się w zawodnika, bez podtekstów, zaszłości, robienia komuś na złość, stwierdzicie, że JJJ to pazerna bestia na kilka mln vs zabezpieczenie na kolejny rok (choć tego w realu zupełnie nie pokazał - patrz jego dotychczasowe kontrakty z Memphis) to trudno, może też dla Was tylko kasa na tu i teraz jest najważniejsza, nie mam na to wpływu. Mówi się trudno. Pozdrawiam z wakacji. Spokojnego lata wszystkim, bez jadu. Życie jest zbyt piękne. Edytowane Czwartek o 19:51 przez Tecu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano Czwartek o 20:14 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:14 Bez podtekstów, jestem z Wami Panowie od 12 miesięcy i tylko na tej podstawie powstał moj wpis. Dałeś JJowi zarobić bo komuś musiałeś Bardzo szanuję wszystkich z Was, ale Twój post vs reality jest średnio trafiony. Sportowo Atl > Phx Finansowo Atl > Phx Perspektywa na dzień dzisiejszy Atl > Phx. Respect dla pana JJJ Atl > Phx Tez jestem na wakacjach, siedzę z Żonką w Czarnogórze na balkoniku, ale mam chwilkę aby odpisać. Dokladnie @Tecu bez jadu, walka o dobro organizacji to walka, ale w przypadku Suns to O 1 ROK ZA PÓŹNO Chyba, ze glosujacy uznają inaczej, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano wczoraj o 07:25 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:25 Sam Merrill 24 000 000/3+1PO (6 000 000, 6 000 000, 6 000 000, 6 000 000) Klub seawia na Sama, chcąc go początkowo podpisać poprzez wyjątek biannial ale jak się okazało że może dostać wyższe i dłuższy kontrakt to nawet się nie zastanawiałem. Kontrakt ma 3+1PO czyli taki jak dostal w rlu, klub widzę dla Sama stałe miejsce w rotacji na kolejne sezony. Patrząc na obecnie mała ilość gotówki jaka jest na rynku Merrill dostaje od Memohis uczciwa propozycje w stosunku do swojej roli. Myles Turner optout 26/27(29 760 000) ,pozniej 75 000 000/2+1PO (25 000 000-25 000 000-25 000 000) Klub również chce przedłużyć kontrakt i współpracę z Myles Turnerem. W Rlu Turner podpisuje 4 letnia umowę z Bucks w wysokości 108,87mln łącznie, Memphis proponuję optout i co prawda obniżenie w przyszłym roku zarobków o 4.76mln ale w zamian dostaje 75mln/2+1 co z kontraktem na sezon 25/26 daje Turnerowi zarobek w wysokości 102,84mln w najbliższych 4 latach czyli praktycznie takie same zarobki jakie zgarnie od rl Bucks. Klub chce odważnie stawiać na swoje big3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 44 minuty temu Udostępnij Opublikowano 44 minuty temu To najpierw Jakob: Oferowane przedłużenie gwarantuje Poeltlowi wypłatę do 35 roku życia. W zamian proszę go o odrzucenie opcji i obniżenie wynagrodzenia w przyszłym sezonie w celu pomocy w wzmocnieniu składu i utrzymaniu kluczowych nazwisk. W realu Jakob podjął opcję na 19,5 mln i podpisał kolejne 84/3. Taka wysoka umowa dla Austriaka jak wiemy spowodowana jest zwiększonymi podatkami ze względu na grę poza granicami USA. Z tego powodu Raptors zaoferowali mu tyle pieniędzy. W porównaniu do mojej oferty Jakob w ciągu 3 pierwszych lat umowy zarobił 68,86 mln - to 10 mln więcej od tego co dostał w Toronto. Nowa umowa zaczynająca się od przyszłego roku opiewa na 103,5 mln. Ja oferuję mu 75 mln plus te 10 mln zwyżki. Wspomogłem się AI przy wyliczeniu kwoty brutto jaką musiałby otrzymać w przeciągu tych 7 lat, aby po opodatkowaniu wyjść na to samo co w Toronto: 130 - 150 mln. Moja pełna umowa opiewa na 143 mln. Różnica wynosi 18,2 mln co rocznie daje 2,6 mln mniej od umowy z Raptors. Co do Aarona: Aaron przyszedł do ligi z 58 pickiem. Zaoferowałem mu 2 mln więcej od tego co zarobi w OKC w ciągu tego samego okresu. Ostatnim razem gdy był wolnym agentem otrzymał tylko jedną ofertę, która była ode mnie. Umowa jest na 3 lata, gdyż chcę jego wejścia na rynek wolnych agentów w tym samym roku co w RL NBA. Chciałbym, żeby został w drużynie na dłużej. Pieniądze jak na zmiennika są dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi