Skocz do zawartości

Mavs25/26 - czyli jak NBA przekręciła wszystkich

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Cooper Flagg

Niesamowite jest jak bardzo, bardzo, bardzo Mavericks byliby w dupie, gdyby im niecałe 2% na loterii nie wpadło. A tu finalnie mają grajka, którego brałbym chyba z #1 nawet jak chodzi o układanie organizacji obecnie w NBA - ogólnie praktycznie nie do spie*dolenia sytuacja (bo to się zawsze da ogarnąć z taką podwaliną, mimo tego jak ciężko mają z assetami na start).

Flagg to Flagg, ja wiedziałem że tak będzie, +-GOAT prospect.

29 minut temu, wiLQ napisał(a):

Bo ciezko bylo ocenic czy beda sie szarpac na terazniejszosc czy skupia sie na przyszlosci... ale wlasnie zdecydowanie wybrali kierunek.

Ze znalezli chetnego na AD mnie nie dziwi, ale ze byli to Wizards? Szok.

Po tej wymianie jeszcze mneij rozumiem Mavs. Wybór Thunder z 26.. I swój własny ok . Ale potem tak 27 idzie do Hornets 28 do Thunder 29 do Houston.. JAk oni się chcą obudować  JAk kolejny wybór to Golden Top20 chroniony z 2030? 

A dostali takie śmieci od Wizards ,że nie są w stanie z tego stworzyć coś sensownego. Flagg to za 3 lata chyba pójdzie do JAzz bo tam jest najwięcej białych. A poważnie to na razie Dallas koszmarnie obudowują genialny talent.. 

3 minuty temu, ely3 napisał(a):

A poważnie to na razie Dallas koszmarnie obudowują genialny talent.. 

Po prostu chcą podwyższyć jego wartość, na tle szrotu jego blask będzie jeszcze silniejszy i będą mogli go podobnie dobrze wymienić jak Lukę ;)

7 minut temu, P_M napisał(a):

Po prostu chcą podwyższyć jego wartość, na tle szrotu jego blask będzie jeszcze silniejszy i będą mogli go podobnie dobrze wymienić jak Lukę ;)

Ainge po to się wcisnął w wymianie Lakers-MAvs by wyrobić sobie kontakty w Dallas i pozyskać Flagga za 2 lata

2 godziny temu, january napisał(a):

Niesamowite jest jak bardzo, bardzo, bardzo Mavericks byliby w dupie, gdyby im niecałe 2% na loterii nie wpadło. 

Zeby byc fair to nie jest w 100% wina trejdu Luki, a moze nawet przede wszystkim, kontuzji Kyriego.
Ja tam zaluje, ze nie zobaczylismy chociaz paru miesiecy tego co chcial sklecic Nico.

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

Po tej wymianie jeszcze mneij rozumiem Mavs. Wybór Thunder z 26.. I swój własny ok . Ale potem tak 27 idzie do Hornets 28 do Thunder 29 do Houston.. JAk oni się chcą obudować  JAk kolejny wybór to Golden Top20 chroniony z 2030? 

A dostali takie śmieci od Wizards ,że nie są w stanie z tego stworzyć coś sensownego.

Co tu niezrozumialego? Po tym jak do nich dotarla wpadka z Luka robia wielkie czyszczenie magazynow.
GMa zwolnili, a AD sie bedzie tylko kojarzyl z wymiana i nie chcieli mu dawac extension, wiec go pchneli za najwyzsza oferte.
A ze nie porywa ona swoja moca? Okolicznosci sie zmienily... handluja 33 letnim graczem z mega kontraktem, ktory jest aktualnie kontuzjowany! 
Mieli czekac i dostac jeszcze gorsze oferty w offseason?

Godzinę temu, ely3 napisał(a):

Ja właśnie zobaczyłem ,że ten wybór Golden nie przechodzi na 31 czyli Mavs ma tylko 33% szans ,ze on w ogóle do nich trafi a Golden z łatwością może go obronić. Czyli Davis formalnie poszedł za 30 wybór w drafcie 26

... i sporo cap space, wiec czesciowo to jest "do oceny pozniej".

Natomiast zupelnie sie nie zgodze, ze nie maja jak sie odbudowac - Kyrie, Christie, Flagg, Gafford/PJ/Lively, wysoki pick i duzo miejsca w pensjach to spokojnie moze byc srodek tabeli za rok. Chyba, ze bedzie ciag dalszy wyprzedazy z Kyrie i Gaffordem to wtedy faktycznie moze byc dluzsza droga [ale wciaz nie 5 lat, najtrudniejsza czesc przebudowy juz maja za soba].