Skocz do zawartości

Mavs25/26 - czyli jak NBA przekręciła wszystkich

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Big ol men from Dallas. They aint got no skinny dudes out there

4 godziny temu, antek napisał(a):

Powoli to wygląda jak przemiana Shawna Kempa po lokautcie w '99 roku. Trzydrzwiowa, mocno zużyta szafa za pokoleniowy talent. Na 99procent ten trade miał się starzec źle, ale chyba nikt w Mavs nie sądził, że aż tak źle i przede wszystkim szybko.

Chyba właśnie wszyscy sądzili... oprócz jednego typa : (

4 godziny temu, eMeS napisał(a):

Big ol men from Dallas. They aint got no skinny dudes out there

Chyba właśnie wszyscy sądzili... oprócz jednego typa : (

Mi się wydaje, że on też wiedział tylko chciał pokazać, że on jest szefem, a Luka pracownikiem. No i jako szef wygrał jeden wieczór po wymianie popijając szklaneczkę bourbona i popalając lucky strika. Nie wziął pod uwagę, że każdego kolejnego dnia już będzie gorzej, bo butelka po Jim Beanie pusta, a z papieroskow przy kominku ostał się tylko jeżyk z kiepów w słoiku po maśle orzechowym. Z każdym kolejnym tygodniem kac tylko co raz większy, z niewielką ulgą jak wylosowali jedynkę. Na to wpływu jego korporacyjna wymiana nie miała żadnego wpływu (nie licząc teorii spiskowych:) ).

21 minut temu, Gregor napisał(a):

Ale harrison to totalny zadufany w sobie głąb albo kawał łachudry i przygarnął pod stopłem z LA sowity czek albo został kozłem ofiarnym numeru który mu wyznaczyła NBA w imie wiekszego celu jakim było wieksze zainteresowanie ligę i przesunięcie najlepszych graczy do najbardziej rozpoznawalnych w świecie ekip.  

W zwiazku ze zwolnieniem Nico zaczela sie standardowa kampania oczerniania, w tym taki kwiatek...

Cytat

Dallas Mavericks general manager Nico Harrison placed Jrue Holiday in the same talent tier as Nikola Jokic in an internal evaluation document, according to a team source. The unconventional assessment of a multi-time MVP compared to one of the NBA's better two-way players exemplifies broader concerns about Harrison's front office capabilities

... i nieustannie mnie bawi, ze takie wymiociny zawsze prowadza do pytania "skoro byl takim glabem to dlaczego nie zostal zwolniony wczesniej?".

Ale ten przypadek jest mocniejszy niz zwykle bo po 1 nie ma napisane jakiego okresu dotyczylo porownanie [mlody Jokic vs Jrue w prime?], a po 2 "ten sam tier" moze oznaczac tylko tyle, ze ma duzy tier1 i faktycznie dzieli ich ze 20 miejsc w rankingu...

20 minut temu, wiLQ napisał(a):

W zwiazku ze zwolnieniem Nico zaczela sie standardowa kampania oczerniania, w tym taki kwiatek...

... i nieustannie mnie bawi, ze takie wymiociny zawsze prowadza do pytania "skoro byl takim glabem to dlaczego nie zostal zwolniony wczesniej?".

Ale ten przypadek jest mocniejszy niz zwykle bo po 1 nie ma napisane jakiego okresu dotyczylo porownanie [mlody Jokic vs Jrue w prime?], a po 2 "ten sam tier" moze oznaczac tylko tyle, ze ma duzy tier1 i faktycznie dzieli ich ze 20 miejsc w rankingu...

Kowal ukradł a cygana powiesili, czy jakoś tak 

nowemu właścicielowi pewnie nie widziało się płacić super maxa Doncicowi, a teraz „jo nie chciol jo nie wiedziol”. To ze z Nico robi się obecnie kozła ofiarnego to zero zdziwienia, tylko trochę dziwne teraz są te wstawki Jokic-Holiday, Harrisona nie trzeba ośmieszać, on sam zrobił z siebie pośmiewisko tą wymianą Doncica + późniejszymi komentarzami 

A tak ogólnie, patrząc na sytuację szerzej, to zakładam foliową czapeczkę i widzę jeden wielki spisek i sterowanie ligą przez Silvera, nowy właściciel Lakers dostaje w prezencie powitalnym Doncica, a nowy właściciel Mavs na dzień dobry Flagga

W dniu 11.11.2025 o 18:07, the_secret napisał(a):

wszyscy wiemy że sofite czeki pod stołem przygarniał święty timmy duncan i inni gracze spurs za paycuty

pamiętaj marcweli że najciemniej pod latarnią

A ty kolejny z klubu cweli? Jak to gowno rezerowe czy jakoś tam? Ja tu nie obrażam w ten sposób nikogo. Zgłos sie do tego rezerwowego jakos tam.. to sie razem pocwelicie. 

Edytowane przez marceli73

Godzinę temu, marceli73 napisał(a):

A ty kolejny z klubu cweli? Jak to gowno rezerowe czy jakoś tam? Ja tu nie obrażam w ten sposób nikogo. Zgłos sie do tego rezerwowego jakos tam.. to sie razem pocwelicie. 

Za prucie się do ludzi jest c*** w dupę więc zachowuj się k**** zamiast pruć jak najgorsze bydło 

Mavs wywallili Nico teraz po kolejnej kontuzji Davisa gdzie akurat wina leży po stronie sztabu medycznego jeśli pozwolili grac koelsiowi z kontuzją i nadwagą.

A nie wywalili go po debilnej wymianie Luki pół roku po tym jak ich doprowadził do finałów. Dakkas w jeden sezon z zespołu grającego w finałach zjechali na samo dno ligi . Oni za rok oddaja wybór do Hornets ( chroniony bodajże 1-2) potem do Thunder a potem do Rockets... Technicznie w 28 to wymiana z Thunder ale biorąc pod uwagę gdzie jest Oklahoma to nędzie 29 lub 30 wybór . Czyli mają jeden jedyny rok na tankowanie 

DLO wygląda już słabo rok temu ale wtedy to myślałem ,że mu się nie chce grać po wymianie do Brooklynu. Teraz wygląda jeszcze gorzej. On właściwie już jest jedn a nogą na emeryturze albo w lidze tureckiej. Fatalny gracz.

OCzywiście MAvs mimo wszystko mają Flagga , który ostatnio wygląda coraz lepiej a on wciąz nie ma nawet 19 lat.. Wbrew pozorom nie sądze by Mavs poszło w ostrą przebudowę . Raczej pozwola Davisowi i Irvingowi się leczyć cały sezon . No chyba ,że rzeczywiście ktoś typu Golden będzie chciało handlować z nimi po Davisa