Skocz do zawartości

Philadelphia 76ers 2025/2026 - dokad zaprowadza uszkodzone kolana?

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Mam to nieszczęscie oglądać 76ers drugi raz w ostatnim czasie

Tak jak chwaliłem Edgecombe na początku sezonu tak teraz zderzył się ze ścianą.. Ale tak naprawdę cała Filadelfia gra kiepsko . To jest chaotyczne bieganie . Trudno poszukać by oni kreowali sobie pozycje.. W pierwszej połowie a nawet na początku drugiej nie wyglądało źle bo Nowy Orlean trudno nazwać zespołem. Obrona nie istnieje. Zion bez pomysłu na atak. Czasem się przepchnie . Czasem zgubi piłke i potem fauluje w kontrze Barlowa by ten sobie zrobił 2+1..  Fila nie grała lepiej tylko czasem miało fuksa jak trójka Oubre na koniec pierwszej.. 

Wystarczyło ,że na początku 3 kwarty Drummond spudłował kilka prostych dobitel . I nagle się posypało. Bo pomysł na atak typu albo Maxey albo Grimes przebiegnie sobie cały parkiet i odpali rzut nie miał prawa się udać. Ok czasem trafiali ale oni mieli chyba z 10 akcji pod rząd bez jednego podania nie licząc wprowadzenie piłki do gry

Bez MAxeya zaczęli sobie podawać ale przy tak słabym ostatnio Edgecombe to musieli więćej się oprzeć o Grimesa a ten gra tak ,że raczej na więcej niż 7 mln na sezon liczyć nie powinien. Jakieś bezsensowne wjazdy pod kosz prosto w MAtkovica. Jakieś dziwne zerwane rzuty za 3.. Błedy w obornie. Edgecombe pudłujący dunk i tak naprawdę wystarczyło ,że Poole sobie przypomniał na ten jeden wieczór ,że potrafi trafiać i 76ers bylo bezradne. Na początku sezonu bez Joela wyglądali dobrze a teraz

Maxey który chyba ani razu nie podał w drugiej połowie ( nie licząc ostatnich 4minut jak juz byli -15)

Barlow nie potrafiący trafić chyba 3 razy w kontrze.

Drummond mający problem z czymkolwiek poza zbiórką

Grimes fatalny po obu stronach

Oubre nawet jak już przechnął barkiem i był sam na sam z koszem to spudłował floatera będąc pół metra od kosza

Oglądam sporo tankerów ale 76ers w tej chwili gra gorzej niż PAcers czy Memphis bez 9 podstawowych graczy. 

Jeśli przegrywasz z Poolem I DeAndre Jordanem to naprawdę jesteś w kryzysie. Wciąż są o dziwo na 6 miejscu na Wschodzie ale dawno nie widziałem tak słabej druzyny będącej tak wysoko.. 

Lubię prowadzić sobie statystyki meczów które oglądam w danym sezonie i na koniec wyciągać wnioski - chociażby które drużyny oglądałem najczęściej, co na to wpłynęło i czy faktycznie było warto.

Zawsze lubię oglądać Sixers jednak śledząc ich poczynania w tym sezonie zawsze znajduje „ciekawszy” mecz danego wieczoru także zgadzam się z @ely3.

Po przeczytaniu posta przed mówcy szybko zerknąłem na tabele i okazało się, że w tym sezonie nie widziałem żadnego, pełnego meczu 76ers! Jedynie skróty czy highlighty… To w sumie wiele mówi, bo takich drużyn dużo w swoim tegorocznym „portfolio” nie mam.