Skocz do zawartości

Philadelphia 76ers 2025/2026 - dokad zaprowadza uszkodzone kolana?

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, ely3 napisał(a):

VJ to jes mega talent dla mnie wciąz nr 2 po Flaggu  sorry fani Harpera. To jak przed chwilą zablokował Mikala w rogu by za chwilę zapakować .. Pierwszoroczniak a już kilka zwycięstw zapewnił 76 ers. Niesamowity talent. Oby kontuzje go omijały 

Harper to lepszy kreator i slasher, Edgecombe to dużo lepszy shooter, obaj mają podobny upside w obronie - łatwiej nauczyć się rzucać niż kreować, tak że Harper to pewnie dalej pół tiera lepszy prospekt, ale Edgecombe będzie świetny, taki atleta z handles na starcie rzucający 38% za 3 na dużym volume to rzadkość nawet w obecnej lidze.

Gość ma taką windę w nogach że jeżeli zdrowie mu dopisze to będzie twarzą ligi przez wiele lat. Do tego pewny rzut, dobra obrona ... kawał gracza z niego będzie. Tylko czy w przyszłości z Maxeyem będą tworzyć uzupełniający się duet, czy jeden będzie ograniczał drugiego?

1 minutę temu, cwikson napisał(a):

Gość ma taką windę w nogach że jeżeli zdrowie mu dopisze to będzie twarzą ligi przez wiele lat. Do tego pewny rzut, dobra obrona ... kawał gracza z niego będzie. Tylko czy w przyszłości z Maxeyem będą tworzyć uzupełniający się duet, czy jeden będzie ograniczał drugiego?

Edgecombe rzuca 42% za spot up trojek (4.2 na mecz), Maxey rzuca 40 (3.9 na mecz), dlatego już teraz są bardzo dobrzy razem, to nie jest case Doncicia czy prime Hardena, czyli ballhogów niechętnych do grania offball (Doncic rzuca 2.5 trójki catch and shoot na 35% w tym sezonie dla porównania, Harden w 1. sezonie z CP3 rzucał 1.7 trójki na mecz na 37%, z Westbrookiem - 1.3 trojki na 41%).

Na razie zobaczymy czy te 38% Edgecombe'a za 3 to nie jest fluke i to utrzyma, bo z takim jumperem on jest tier lepszym prospektem niż wydawało się na bazie college'u. 

Wtey faktycznie ciężko się nie jarać już teraz A/A- level atletą na swojej pozycji z mocną trójką, handles i bardzo dobrą obroną.

Główny mankament pary Maxey-Edgecombe to co najwyżej size, bo obu primary rolą powinno być bycie lead guardem (Maxey już teraz jest zajebisty, Edgecombe za jakieś 3 lata).

Ale to i tak na siłę, bo Edgecombe to chyba 6'5 w butach z mocnym wingspanem.

3 godziny temu, BMeF napisał(a):

Wtey faktycznie ciężko się nie jarać już teraz A/A- level atletą na swojej pozycji z mocną trójką, handles i bardzo dobrą obroną.

Ja się nim jaram bo od Mitchella nie widziałem by jakiś debiutant przejmował końcówki w klubie walczącym o coś. A Edgecombe nie boi się już brać odpowiedzialność

Mogę się mylić ale on już chyba ma 2 zwycięskie rzuty ten z Golden i chyba z Memphis. Poprzedni mecz z Knicksami też przejął w końcówce gdzie było na styk( ok Maxey też tam swoje dorzucił )

Wiem ,że to będzie grube porównanie ale jak patrzę na te jego bloki to mam wrażenie ,że to będzie Wade z lepszą trójką ale gorszą kreacją