Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

Braveheart22

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, jack napisał(a):

Innej to fakt ale ja sobie odświeżyłem finały 90 i jaka rzeźnia się tam odbywała to jest niepojęte. Tamte drużyny, na tamtych zasadach były dosłownie zabójcze. 

To były piękne dni 💪 

Zupełnie jak Pistons wz. 1990 (i nieco wcześniej zresztą też) :)

Teraz, jack napisał(a):

Uwielbiam Modricia ale nie miałbym odwagi brać go tak wysoko. Nie wykluczam oczywiście, że jest tam gdzie powinien być. 

Rozumiem, szczerze powiedziawszy argument jaki mi przyświecał to, że z tych pozostałych top grajków, którzy zdobyli też mvp turnieju ma chyba casus najsłabszej drużyny z którą to zrobił. W tej zabawie biorąc pod uwagę, że bierzemy tylko formę z turniejów to Modric ma chyba najlepszą kartę pt. Upside - jego talenty w zespole o atfowym potencjale mogą być tylko lepiej wykorzystane, gdzie taki Zizu czy Ronaldo byli jednak w tych swoich turniejach otoczeni top talentami.

23 minuty temu, P_M napisał(a):

Rozumiem, szczerze powiedziawszy argument jaki mi przyświecał to, że z tych pozostałych top grajków, którzy zdobyli też mvp turnieju ma chyba casus najsłabszej drużyny z którą to zrobił. W tej zabawie biorąc pod uwagę, że bierzemy tylko formę z turniejów to Modric ma chyba najlepszą kartę pt. Upside - jego talenty w zespole o atfowym potencjale mogą być tylko lepiej wykorzystane, gdzie taki Zizu czy Ronaldo byli jednak w tych swoich turniejach otoczeni top talentami.

Tu dochodzi jeszcze kwestia pomnikowych bohaterów dzieciństwa vs zawodnicy o których wiemy wszystko. 

9 godzin temu, The Game 85 napisał(a):

Właśnie ty się skupiasz na gdyby, gdyby, gdyby. Ja też mogę gdybać, gdyby Zagallo postawił na Edmundo w finale.

Istnieje możliwość, że mając w składzie Jardela czy Amoroso wynik byłby gorszy, ale na pewno nie byłby lepszy. Zresztą doskonale pamiętam, że w ogóle mnie wtedy nie obchodziła nieobecność tych graczy. Żałowałem tylko braku powołania dla Romario, który miał przeogromny wpływ na awans, bo w pewnym momencie istniała możliwość, że Brazylia w ogóle się na ten mundial nie zakwalifikuje.

Scolari zaryzykował i postawił na Ronaldo co było super decyzją. 

Przed tamtym turniejem zdecydowanie nie uważałem Brazylii nawet za kandydata do medalu, bo moim zdaniem teoretycznie lepsze ekipy były zarówno w 1998 jak i 2006, 2010, 2014. Natomiast tutaj być może kluczem była atmosferę, którą wymienieni przez Ciebie gracze mogli tylko zepsuć, bo nie oszukujmy się, ale byliby tylko mało grającymi rezerwowymi.

Istota sprawy tkwi w tym, że Scolari nie mógł przewidzieć w jakiej dyspozycji będzie Ronaldo na Mundialu.

Przed Mundialem powinien zakładać, że różnie z tym może być i dlatego najbardziej logiczną decyzją byłoby powołanie innego klasowego napastnika obok Ronaldo (nie zamiast). Chociaż ja wziąłbym tych napastników dwóch, bo przecież Brazylia miała w kim wybierać. 

Tak samo na Euro 2004 Scolari nie powinien zdejmować Figo przy stanie 0-1.  

Zresztą na Mundialu 2014 również popełnił błąd w selekcji nie biorąc Filipe Louisa i Mirandy po dobrym sezonie w Atletico. Tym razem jednak nie miał szczęścia i skończyło się na 1-7 z Niemcami. :) 

Teraz, jack napisał(a):

Tu dochodzi jeszcze kwestia pomnikowych bohaterów dzieciństwa vs zawodnicy o których wiemy wszystko. 

No ja właśnie wahałem się między tym bohaterem dzieciństwa, ale ktory jednak był trochę w cieniu innego gracza. Jak to w atfie nie ma idealnych wyborów ;)

1 minutę temu, Życie_to_mem napisał(a):

Istota sprawy tkwi w tym, że Scolari nie mógł przewidzieć w jakiej dyspozycji będzie Ronaldo na Mundialu.

Przed Mundialem powinien zakładać, że różnie z tym może być i dlatego najbardziej logiczną decyzją byłoby powołanie innego klasowego napastnika obok Ronaldo (nie zamiast). Chociaż ja wziąłbym tych napastników dwóch, bo przecież Brazylia miała w kim wybierać. 

Tak samo na Euro 2004 Scolari nie powinien zdejmować Figo przy stanie 0-1.  

Zresztą na Mundialu 2014 również popełnił błąd w selekcji nie biorąc Filipe Louisa i Mirandy po dobrym sezonie w Atletico. Tym razem jednak nie miał szczęścia i skończyło się na 1-7 z Niemcami. :) 

Nie wiem jak możesz twierdzić, że Scolari popełnił błąd wygrywając mistrzostwa świata? Czego ty oczekiwałeś od tamtej kadry joga bonito i 7 razy wygranych po   5-0?  Przecież jeśli dobrze pamiętam to przed samym turniejem stracili jeszcze lidera 2 linii Emersona.

Powołanie któregokolwiek z tych napastników mogłoby tylko zepsuć atmosferę. 

Natomiast na Euro 2004 miał trzymać Figo i przegrać mecz mam rozumieć? Tak jak w finale.

48 minut temu, P_M napisał(a):

Rozumiem, szczerze powiedziawszy argument jaki mi przyświecał to, że z tych pozostałych top grajków, którzy zdobyli też mvp turnieju ma chyba casus najsłabszej drużyny z którą to zrobił.

W sumie uczciwe podejscie do ATFa.

Wiesz ze nabustujesz ogorami, wiec chcesz zeby Twoj lider grajac w Twoim bieda teamie byl w swojej strefie komforu.

Propsuje szczerosc!

2 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Zidane w 98 miał bardzo przeciętny turniej nie licząc finału. W 2006 to był meastro. 

Wlasnie nie wie wiedzialem czy dobrze pamietam, ale w 98 byl po prostu 'jednym z wielu' w zajebistej ekipie (z tym bonusem ze najlepszy mecz mial w finale) za to w 2006 FRA to byl jego team i on tam gral zajebiscie (z mega przypalem w finale).

7 minut temu, julekstep napisał(a):

Wlasnie nie wie wiedzialem czy dobrze pamietam, ale w 98 byl po prostu 'jednym z wielu' w zajebistej ekipie (z tym bonusem ze najlepszy mecz mial w finale) za to w 2006 FRA to byl jego team i on tam gral zajebiscie (z mega przypalem w finale).

Team France 98 miał wielu ojców sukcesu, taki odpowiednik Spurs w NBA. Niemniej Francja 98 to chyba jeden z lepszych teamwork/team-effort w historii występów.

3 minuty temu, BMeF napisał(a):

Jest sporo lepszych typów od Modricia jeśli chciałeś kozaka w nie-topowym teamie, @P_M. I to z teamów, które grały lepszą piłką od Chorwacji 2018, która w fazie pucharowej nie wygrała żadnego meczu w regulaminowym czasie. :) 

🤷‍♂️

Ja już o Modricu sporo pisałem przy okazji mundialu i nagrody ZP. Nie da się tego tematu ruszyć bez spoilerowania. 

Dla mnie słabiutki pick. Nie wiem czy nawet na TOP30. 

Ale PR chłop ma potężny i to typ gracza/osobowości która nie ma hejterów i cieszy się sympatią, nawet u rywali.