Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, P_M napisał(a):

Też rzemieślnik, ale tak się zastanawiam czy względu na kwestie zaangażowania, mentalu, takiego charakteru i typa dosłownie gryzącego trawę nie wziąłbym go przed Ballackiem patrząc po niemieckich graczach.

przed Ballackiem to nie wiem, ale przed Dungą?

NA STÓWĘ

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

Schweinsteiger? Rzemieślnik? Ten Schweinsteiger, który najpierw był podstawowym graczem kadry Niemiec jako skrzydłowy aż go Van Gaal przerobił na topową 8-kę? :)

No artystą nie był, nie wiem jaka w tym kontrowersja? Są artyści jak Ronaldinho czy Messi i są wybitni rzemieślnicy jak np Schweinsteiger, ale to nic złego.

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Schweini zdecydowanie późno poszedł imo

Z nim w sumie ciężka była decyzja co do wybrania roku. 2014 rozpoczynał turniej z problemami, ale w finale był wszędzie, był po prostu znakomity. Przyćmił w tamtym meczu Kroosa, który w sumie o mało nie sprezentował mistrzostwa Argentynie :)

2010 słabszy wynik, ale ogólnie lepszy turniej w jego wykonaniu, ze świetnym meczem przeciwko Argentynie w ćwierćfinale, gdzie zdominował Messiego.

Ostatecznie dobry wybór BMF'a, miałem też go w planach teraz.

1 minutę temu, jack napisał(a):

90 oglądałem z odskoku. W 94 już wszystko co się dało. 

z 90 to tylko mam przeblyski tej czołówki z tym ludzikiem śmiesznym

94 w ogóle miała jakiś taki magiczny klimat, świetnie to się oglądało, w ogóle nie czuło się tego, że to niepiłkarski kraj

Teraz, P_M napisał(a):

No artystą nie był, nie wiem jaka w tym kontrowersja? Są artyści jak Ronaldinho czy Messi i są wybitni rzemieślnicy jak np Schweinsteiger, ale to nic złego.

W skali pomocników ciężko go nazwać rzemieślnikiem, on dosłownie grał jako boczny pomocnik na poziomie jedenastki kadry Niemiec (medal MŚ 2006, finał Euro 2008). :) Dlatego zaskoczeniem było jak Van Gaal w Bayernie zrobił z niego środkowego pomocnika, a jeszcze większym, że był w tej roli lepszy niż jako skrzydłowy. 

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

z 90 to tylko mam przeblyski tej czołówki z tym ludzikiem śmiesznym

94 w ogóle miała jakiś taki magiczny klimat, świetnie to się oglądało, w ogóle nie czuło się tego, że to niepiłkarski kraj

94 to był przełom bo wróciła radosna piłka z dużą ilością bramek. Było sporo ofensywnych drużyn, które dawały fun i wygrywały. 

Pierwszy mecz jaki w ogóle pamiętam, Polska - Brazylia na w 86. Potem oglądałem finał Argentyna - RFN. 

Ale już całkiem świadomie oglądałam mecze eliminacyjne do 90' Polska - Anglia i Polska - Irlandia.  

Euro 92 oglądałam już wszystkie mecze. 

6 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Coś mi się wydaje, że Julek teraz ogląda highlightsy bramkarzy 😄

edit:

a nie mówiłem xd

BLISKO

ale miałem dylemat -> PEWIEN gracz z pola vs bramkarz

uznałem że Kurtuła ostatni pewny keeper (bo zaraz zacznie się rzeźbienie w 'czteromeczowcach' :P / ew. jeden kolo który ma mocne accolades turniejowe ale imho był najsłabszym elementem układanki i go nie trawiłem zawsze)

Edytowane przez julekstep

7 minut temu, julekstep napisał(a):

BLISKO

ale miałem dylemat -> PEWIEN gracz z pola vs bramkarz

uznałem że Kurtuła ostatni pewny keeper (bo zaraz zacznie się rzeźbienie w 'czteromeczowcach' :P / ew. jeden kolo który ma mocne accolades turniejowe ale imho był najsłabszym elementem układanki i go nie trawiłem zawsze)

Ty jesteś zsjebisty. Używasz niezłych metod manipulacji jak tu np słowa keeper. Oj moj 

IMG-2260.jpg

keepierze 

1 minutę temu, Braveheart22 napisał(a):

Co ale?

No zastanawiam się. 

Teraz, ignazz napisał(a):

Ty jesteś zsjebisty. Używasz niezłych metod manipulacji jak tu np słowa keeper. Oj moj 

IMG-2260.jpg

keepierze 

chłopaki nawet nie wiedzą że są pacynkami w moim teatrze

String Puppet Puppet On A String GIF - String Puppet Puppet On A String Puppet  Master - Discover & Share GIFs

2 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Co ale?

odpowiem rebusem z simki

Twoje picki 1-3 -> Orlando Magic
Twoje picki 4-5 -> Phoenix Suns

:P 

Teraz, ignazz napisał(a):

IMG-2260.jpg

keepierze 

No zastanawiam się. 

Przecież gość miał świetny turniej, a Turcja jako underdog zrobiła medal. 

No i jest jeszcze kwestia jego charyzmy, też wyglądu, co myślę powoduje, że to trochę taka ikoniczna postać.

Mega gościa lubiłem, pewnie nie tylko ja.