Skocz do zawartości

Los Angeles Clippers 2025/2026 - w oczekiwaniu na... jakas przyszlosc

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

To przedstaw swoje dane, bo nawet na BBref masz ponad +20.

Raczej źle odczytujesz zakładkę opponent,

tam +10 jest dla opponenta a nie dla Hardena.

czyli rywale mają +10 Lepszy atak gdy Harden jest na boisku, niż gdy go nie ma. 

Edytowane przez RonnieArtestics

• 3 tygodnie później...

Ależ tam się katastrofa się szykuje przez najbliższe lata, skład połamane dziadki, ci nowi (Sanders i ten drugi, nawet nie pamiętam) nie wyglądają na kogoś na kim można opierać przebudowę, picki do 2029 wyyebane w kosmos, za dużo tam Steve się nie naklaszcze za tym koszem. Ja z tych dziwolągów co wolą Clips od lal, ale nie widzę żadnej nadziei na nawiązanie lokalnej walki.

Kurła to już ordynarni tankerzy pokroju juta czy łoszyngtonu, o pelikanach nie wspomnę mają lepsze perspektywy.

ja czasem choć ostatnio mniej, ale jak lubię & szanuję Zubaca za progress, bycie hard-nosed old school centa itp, i on nawet na short-rollu coś pogra, to jednak ogólnie od pocz sezonu dziwiłem się że Lopez gra tak mało (w niektórych meczach wcale). Nie miałem info jakoby był kontuzjowany czy cokolwiek, ale też tam mocno się nie interesuję / nie dociekam.

ale tam był taki rozpierdol na pocz sezonu że też ciężko stwierdzić czy akurat ta zmiana by dużo pomogła / zmieniła na lepsze. Choć na moje warto by to było przynajmniej sprawdzić a jak zobaczycie minuty Lopeza to właściwie to się nie stąło

Edytowane przez rw30

wlasnie sobie analizuje

i wszyscy maja latwiej, 5 oucik jest grany elegancko, drive and kick, Hardenowi latwiej, Kawhi 51 pkt mial w 3 kwarty jbc

jakby sie ktos zastanawial jak Kobe by wygladal przy nowoczesnym spacingu, to mozna spokojnie powiedziec ze to taka probka

madre by bylo przehandlowac Zubaca jakby dostali dobry zwrot, chetnych nie powinno brakowac

Thunder będzie nienawidzić tego wyniku bo Jazz własnie spadło na 8 miejsce w drafcie a Clippers przeskoczyli na 9.. Mecz dzwiny . Jazz wysłało na L4 trzech swoich najlepszych graczy z poprzedniego meczu. Wyszli mocno dziwną piątką która zaczęła mecz tak wystraszona ,że pudłowali z czystych pozycji i nie potrafili niczego zebrac. Oni chyba po 5 minutach meczu mieli 1 zbiórkę. A potem ławkaz Andersonem na czele doprowadziła już w drugiej połowie do remisu.. A potem w 3 kwarcie zarówno Collier jak I Brice się ogarneli i nawet JAzz wyszło na prowadzenie. Do tego Jazz zaczęło grać dobrą obrone i Clippers zdobywali punkty po dość trudnych rzutach . Nie do końca wiem czemu Kawhi dostał flagranta bo moim zdaniem w tamtym faulu celowości nie było . Tak samo trochę głupia zasada była na początku 4 kwarty. Filipowski atakował kosz. Gwizdnięto faul przy bloku ale JAzz zebrało i trafiło dosłownie razem z gwizdkiem. Clippers sprawdziło gwizdek i tam był prawidłowy blok więc cofnięto i gwizdek ale nie uznano punktów ( wiem ,że tak w przepisach jest) I Jazz miało piłke z boku. To raczej dygrasje bo JAzz w 4 kwarcie znowu pokazało młodośc i Collier zaliczył wpadkę za wpadką Miał chyba 3 straty w ciągu 4 czy 5 akcji i Clippers zrobiło 17-2 głównie dzięki kawhi

Ogólnie Kawhi zagrał koljny wybitny mecz dzięki czemy Clippers wygrało z Jazz ale ogólnie to mam trochę z nimi dylemat bo jesli oni potrzebują wybitnego meczu LEonarda by pokonać Jazz grające bez swoich 4 najlepszych graczy to kiepsko o nich świadczy. Harden grał w ogóle jakośc nijako. Clippers bez Zubaca jakoś ogólnie lepiej broni mam wrażenie przynajmniej w stosunku do tego co było jeszcze w pierwszej połowie listopada. Może nawet dociągną do play-in choć raczej nie TOP8 Zachodu . Oni mają kłopot z zadaniowcami. Lopez w obronie byl niezły ale w ataku nie dawał nic. Właściwie najlepszy to był pierwszoroczniak Niederhauser i momentami Batum ale tam wszystko wisiało na Kawhi. Jak on znowu się kontuzjuje to Clippers jest mega słabe

Może rzeczywiście powinni ruszyć Zubaca albo spadającą umowę Bogdanovica ( nastepny rok to opcja zespołu) bo w tej konstrukcji zespołu to oni maksymalnie doczłapią do 9 miejsca na Zachodzie i to jeśli Leonard nie będzie za dużo pauzował

6 godzin temu, ely3 napisał(a):

...ale ogólnie to mam trochę z nimi dylemat bo jesli oni potrzebują wybitnego meczu LEonarda... 

Ten mecz był kuriozalny, Clippers zaczęli od chyba 17-0, potem ludzie z ławki Jazz, którzy mają ogólnie problem z trafieniem do kosza (Williams, Anderson) robią swoje najlepsze wyniki w sezonie i tak jak piszesz Kałaj znów musiał zagrać na maxa zeby te sieroty mogły wygrac.

Wisienką na torcie występ wraka Lopeza, cyrk.