P_M Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 34 minuty temu, Kubbas napisał(a): o jakies konkretnej sytuacji mowisz? W dniu 18.12.2025 o 11:18, Kubbas napisał(a): Sam wrzucales materiał z notorycznym puszczaniem kroków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 spoko, ale skad mialem wiedziec ze ignaz sie odnosi do tego 11 dni pozniej nie cytujac? myslalem ze do czegos konkretnie sie odnosi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 Chodzi mi o coś innego. Przepisy się zmieniły i tu nie chodzi że sędziowie są ślepi tylko że zupełnie niepotrzebnie moim zdaniem dopuszcza się dwutakt z miejsca po tym jak jakiś gracz został ładnie zatrzymany w obronie. Przepisy dopuszczają w takiej sytuacji zastopowania zrobienie legalnie dwóch kroków. To niesamowicie ułatwia atakującemu i moim zdaniem jest to epokowa zmiana. Wyrzucająca poprzednie dokonania będące w trudniejszych przepisach do kosza bo każdy będzie teraz bił te rekordy, serie dokonania. Kiedyś był trap i kroki lub strata. Dziś po czymś takim coraz więcej graczy z łatwością kontynuuje grę z punktami. Przepis jakiś czas funkcjonuje ale gracze dopiero się go uczą wykorzystywać. Brown jako jeden z pierwszych moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 8 minut temu, ignazz napisał(a): Chodzi mi o coś innego. Przepisy się zmieniły i tu nie chodzi że sędziowie są ślepi tylko że zupełnie niepotrzebnie moim zdaniem dopuszcza się dwutakt z miejsca po tym jak jakiś gracz został ładnie zatrzymany w obronie. Przepisy dopuszczają w takiej sytuacji zastopowania zrobienie legalnie dwóch kroków. To niesamowicie ułatwia atakującemu i moim zdaniem jest to epokowa zmiana. Wyrzucająca poprzednie dokonania będące w trudniejszych przepisach do kosza bo każdy będzie teraz bił te rekordy, serie dokonania. Kiedyś był trap i kroki lub strata. Dziś po czymś takim coraz więcej graczy z łatwością kontynuuje grę z punktami. Przepis jakiś czas funkcjonuje ale gracze dopiero się go uczą wykorzystywać. Brown jako jeden z pierwszych moim zdaniem wrzuc jakis przyklad mniej wiecej rozumiem, ale jakbys zobrazowal byloby latwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marceli73 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 Godzinę temu, Kubbas napisał(a): o jakies konkretnej sytuacji mowisz? A po co podawać jakas sytuacje skoro to sie pojawia w kazdym meczu wiele razy az do zarzygania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 dwutakt z miejsca się pojawia w każdym meczu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 13 minut temu, marceli73 napisał(a): A po co podawać jakas sytuacje skoro to sie pojawia w kazdym meczu wiele razy az do zarzygania. Well, jak ignazz wrzuci o co mu chodzi, to bedzie mozna podyskutowac czy to sa kroki czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 (edytowane) Jemu chyba chodzi o step-through ? Edytowane 29 Grudnia 2025 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 no z krokami jest ogólnie przeginka ostatnio, te dwutakty z zatrzymaniem po drugim kroku (już w tamtym roku wrzucałem Podziemskiego w wątku tough calls corner ) - rozumiem jakiś lżejszy bądź cięższy de-cel ale nie że koleś się zatrzymuje w 100%..... i tego typu akcje... a co ciekawe że to nie tylko w NBA, bo FIBA, jeśli ktoś się przyglądał, też idzie w tym kierunku i na ostatnim euroB też było sporo rzeczy niegwizdanych (w tym sporo gwiazdo z NBA typu Doncic czy Giannis, też praktycznie nie oglądałem meczy bez ludzi z NBA poza meczami naszej repry więc nie wiem czy tylko te gwiazdy mają ulgowe gwizdanie czy wszyscy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 Kiedyś nogi na piwocie nie mogłeś oderwać a tu sobie nurkujesz w dwutakt To jest teraz legalne i uważam że za dużo tego w ofensywie I jeszcze to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 27 minut temu, ignazz napisał(a): Kiedyś nogi na piwocie nie mogłeś oderwać właśnie niedawno ktoś wrzucił filmik i zauważono że - surprise surprise - MJ w wielu highlightach też odrywał lekko pivot foot wiadomo, to ciągle lata świetlne od tego co jest teraz, ale też żeby nie było że kiedyś to wszystko było gwizdane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, ignazz napisał(a): Kiedyś nogi na piwocie nie mogłeś oderwać a tu sobie nurkujesz w dwutakt To jest teraz legalne i uważam że za dużo tego w ofensywie I jeszcze to Tak właśnie myślałem. Otóż nie masz racji, to od ZAWSZE było legalne i zawsze można było oderwać, warunkiem jest po prostu, że zanim ta noga wyląduje to podasz albo rzucisz, czyli się jej pozbędziesz. Nie ma czegoś takiego na pewno że jakieś nowe przepisy wymyślono, czy coś dodano. Po prostu ludzie zaczęli więcej nad przepisami myśleć i je interpretować i to wykorzystywać, tak jak Harden ze stepbackiem. Wraz z większym skillem i wyszkoleniem po prostu zawodnicy to zaczęli tego używać regularnie. Ot, ewolucja gry. Ale zawsze było to legalnym zagraniem, nawet w 90’s. jest taki koleś na insta Milton Chavez chyba, on fajne filmiki kręci z jakimiś eksperymentalnymi moves, które są legalne, ale mogą być przez sędziów błędnie interpretowane przez to że nikt tego nie robi i sędziowie nie są przyzwyczajeni do tych ruchów. Polecam obejrzeć ten profil. 5 godzin temu, rw30 napisał(a): no z krokami jest ogólnie przeginka ostatnio, te dwutakty z zatrzymaniem po drugim kroku (już w tamtym roku wrzucałem Podziemskiego w wątku tough calls corner ) - rozumiem jakiś lżejszy bądź cięższy de-cel ale nie że koleś się zatrzymuje w 100%..... i tego typu akcje... a co ciekawe że to nie tylko w NBA, bo FIBA, jeśli ktoś się przyglądał, też idzie w tym kierunku i na ostatnim euroB też było sporo rzeczy niegwizdanych (w tym sporo gwiazdo z NBA typu Doncic czy Giannis, też praktycznie nie oglądałem meczy bez ludzi z NBA poza meczami naszej repry więc nie wiem czy tylko te gwiazdy mają ulgowe gwizdanie czy wszyscy) Tu też w przepisach nic nie ma o tym, że nie można się zatrzymać, ani jak szybko masz robić kroki, więc ktoś po prostu to w końcu sobie rozkminił że tak można, skoro nie jest napisane że nie można. I tyle. Mnie za to wkurza notoryczne puszczanie niesienia piłki, przy tych wszystkich super super hesi-moves, często się zdarza że jakiś lamelo ewidentnie nosi piłkę i w NBA jest to notorycznie puszczane płazem. Edytowane 29 Grudnia 2025 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2025 odrazu mi sie to przypomina oby nic powaznego, moze po przeprostowaniu poszla lekotka, albo jedno z pobocznych wiezadel nie wyglada na acl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2025 On the same social media platform, Jokic received a massive injury update from a Doctor of Physical Therapy. “Left Knee Hyperextension,” Jeff Mueller said. “Concern for ACL injury but often times in the NBA these hyperextensions wind up just being a sprain + bone bruise. Hopefully he avoided worst case scenario.” Hopefully, Mueller’s assessment is spot-on, and Jokic avoided a season- and career-altering setback. Jokic’s official status won’t be revealed until the NBA champion center receives his MRI results. Wszystkie kciuki ściskamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2025 6 godzin temu, Kubbas napisał(a): nie wyglada na acl No nie wiem, z tego ujęcia + reakcja, zle to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2025 wciąż to do mnie średnio dociera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2025 Chyba będzie ok: https://meridiansport.rs/kosarka/denver-hiperekstenzija-kolena-jokic/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2025 22 minuty temu, barcalover napisał(a): Chyba będzie ok: https://meridiansport.rs/kosarka/denver-hiperekstenzija-kolena-jokic/ Oby bo to co robi Jokić w tym sezonie to kosmos. sypie głowę popiołem ,że uważałem Victora za najlepszego w NBA. Serb co roku wchodzi na wyższy poziom a teraz gra sezon może najlepszy w histroii NBA. Gdyby nie Jordan to byłby GOATem.. Nuggets ma koszmarnego pecha w tym sezonie. Ze starterów to chyba tylko Jamal im został. Oby Jokić szybko wrócił bo żal gdyby stracił MVP przez zbyt mała ilość meczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2025 9 minut temu, ely3 napisał(a): Nuggets ma koszmarnego pecha w tym sezonie. zaczynam podejrzewać że trochę ich zjinxowałem tytułem tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2025 wyniki MRI dopiero późną nocą czasu polskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi