Skocz do zawartości

Nuggets 2025/26 -> Najłatwiejsze Mistrzostwo w historii ligi

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Siakam jest nieefektywnym liderem tankujących Pacers, miał dobry początek, ale bez kreatora gość traci połowę wartości, daj spokój, to już Adams 2x bardzie zasługuje

czemu nieefektywnym?

robi 25 ppg na 56,6 TS

patrząc na to z jakim paździerzem gra to bardzo spoko cyferki

38 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Siakam jest nieefektywnym liderem tankujących Pacers, miał dobry początek, ale bez kreatora gość traci połowę wartości, daj spokój, to już Adams 2x bardzie zasługuje

Niesamowite jest to z jaką łatwością sobie dobierasz te z dupy porównania. 
gość traci połowę wartości ? Aha, szkoda tylko że akurat kto jak kto ale Siakam to większość punktów kreuje sobie sam i nie potrzebuje do tego żadnego kreatora. No i tak właśnie traci na braku Haliego, ze jak do tej pory gra jeszcze lepszy sezon niż rok temu… 

Myślę że duuuużo łatwiej jest robić to co robi Murray grając sobie u boku Jokica, niż ciągnąć ofensywnie na plecach skład węgla i papy w Pacers. 
Siakam oprócz sraczki na FT line gra bardzo legitny sezon i bez wtrącania się w te wasze rankingi proszę go po prostu nie szkalować. 

z tym tankowaniem pacers też bym się imho jeszcze wstrzymał (choc oczywiście oni powinni to robić patrząc na to co jest w drafcie 2026). Jak narazie to oni tracą 4,5 mecza chyba do playin i byli do tej pory najbardziej poturbowani ze wszystkich w lidze. Wygrali 3z5 ost spotkań a teraz mają kilka łatwiejszych przed sobą. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

nie wiem czy to taka łatwiejsza ścieżka:

Jokic
SGA
Luka
Wemby
Giannis
Sengun

raczej pewniaki bez kontuzji

zostanie walka z Markannenem, Siakamem, Giddeyem i Avdiją (ktoś jeszcze?)

Marne bilanse ma ten kwartet, Murray ma lepsze/podobne cyferki i dużo lepszy bilans - aczkolwiek w sumie ciężko powiedzieć jakie będą kryteria, bo brakuje forwardów w takim lineupie, jak chcą w NBA grać na poważnie to mogą chcieć zrobić 'normalne' teamy. 

8 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Myślę że duuuużo łatwiej jest robić to co robi Murray grając sobie u boku Jokica, niż ciągnąć ofensywnie na plecach skład węgla i papy w Pacers. 

Murray gra sezon na 63.5TS, Siakam na niespełna 57TS, Porter, który tak samo nie ma kreatora i słaby roster robi 62.5TS

ja rozumiem kibicowskie sympatie, ale miejmy jakieś standardy, bo tu chodzi i to, kto może Murrayowi miejsce zabrać, a z całym szacunkiem to Pascal nie ma podjazdu, choć widzę ostatnie 10 gier ma w porządku już, może Pacers rzeczywiście jeszcze się odbiją, choć nie wiem w sumie po co przy tak mocnym drafcie

a no i pisanie, że Murray zyskuje przy Jokiciu jest niesprawiedliwe, bo sam równie dobrze sobie świetnie kreuje rzuty, tak samo jak kreuje je innym, to zdecydowanie najlepszy jego sezon w karierze póki co

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

Giddey - 20/9,5/9
Lauri - 28/6,5
Siakam - 24,5/7/4
Avdija - 26/7/6

Box to nie wszystko, Utah i IND przegrywają co mogą, do tego PS bez PG miał koszmarna skuteczność. CHI i POR jak nie poprawua bilansu, to raczej nikt poważnie nie bedzie na nich glosował. 

3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Murray gra sezon na 63.5TS, Siakam na niespełna 57TS, Porter, który tak samo nie ma kreatora i słaby roster robi 62.5TS

ja rozumiem kibicowskie sympatie, ale miejmy jakieś standardy, bo tu chodzi i to, kto może Murrayowi miejsce zabrać, a z całym szacunkiem to Pascal nie ma podjazdu, choć widzę ostatnie 10 gier ma w porządku już, może Pacers rzeczywiście jeszcze się odbiją, choć nie wiem w sumie po co przy tak mocnym drafcie

a no i pisanie, że Murray zyskuje przy Jokiciu jest niesprawiedliwe, bo sam równie dobrze sobie świetnie kreuje rzuty, tak samo jak kreuje je innym, to zdecydowanie najlepszy jego sezon w karierze póki co

Ale jakie kibicowskie sympatie ? To nie Ty bezmyślnie zrównałeś właśnie Siakama z Adamsem byleby wyszło na twoje, że Murray wchodzi do asg ? 

Edytowane przez RonnieArtestics

11 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

To nie Ty bezmyślnie zrównałeś właśnie Siakama z Adamsem byleby wyszło na twoje, że Murray wchodzi do asg ? 

https://www.nba.com/stats/players/advanced?CF=MIN*GE*15&SeasonType=Regular Season&dir=A&sort=NET_RATING

oczywiście Adams nie ma szans przez rolę, ale tak imo zasługuje bardziej

chyba powinieneś więcej wymagać od takich graczy jak Siakam, ale skoro dla Cb to jest sezon godny asg, to w sumie nie moja sprawa

1 godzinę temu, dannygd napisał(a):

Box to nie wszystko, Utah i IND przegrywają co mogą, do tego PS bez PG miał koszmarna skuteczność. CHI i POR jak nie poprawua bilansu, to raczej nikt poważnie nie bedzie na nich glosował. 

oczywiście że box to nie wszystko, ale też ASG to nie MVP gdzie słaby bilans zamyka sprawę

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

lol

1 minutę temu, mac napisał(a):

a kto to na pierwszym miejscu ?

ja nie widzę, może @antek dostrzega? ;)

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

Proponuję Caruso do asg zamiast Murraya i wyjaśnione. 

i po co umniejszasz, napisałem, że jak dla Cb mogą być zrównywani to w sumie whatever

20 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Za to pisanie że Siakam zasługuje na asg mniej niż Adams jest sprawiedliwe 🤣

nie widzę żadnego aspektu, za co można Siakama chwalić, prowadzi słabiutki atak, nie robi różnicy w D, strzelecko bardzo przeciętnie wciąż, Adams na jego tle jest kosmitą i tak, można mówić, że tamten gra w Rox, ale robi NET o +10 większy niż Sensgun czy KD, dość imponujące zwałascza, że typ przez ostatnie lata był mocno washed, no i przykład MPJ lekko rujnuje te tejki o słabym rosterze, tu też jest przepaść

i still - mi to obojętne, to Twoje zdanie, ale nie siadaj tylko na mnie, bo to najłatwiej tak, a nie tylko ja się w tym tonie wypowiedziałem, sam też bądź sprawiedliwy

tu choćby Avdija z tej listy, Julka, i co? też nie ma co porównywać?

https://www.nba.com/stats/player/1630166/advanced

Edytowane przez LeweBiodroSmoka