Skocz do zawartości

Nuggets 2025/26 -> Najłatwiejsze Mistrzostwo w historii ligi

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

56 minut temu, dannygd napisał(a):

moim zdaniem powinni przesunąć Cama do roli 6th mana jak w PHO

Po co? To jeszcze bardziej mogłoby jego pewność siebie zabic.

Ciągle mamy początek sezonu, a Denver ma dobry bilans, nie ma co panikować. Zeby nie bylo to ja sie z Tobą zgadzam w wielu elementach, ale uważam ze lepiej (co pisałem wcześniej) byloby jego minuty inaczej dzielić, zeby razem z Murrayem sobie ławkę prowadzili, nie trzeba go z s5 wyrzucać i dodatkowej paniki wprowadzać, a po prostu dać mu wiecej minut z ławka i piłce w ręce.

Co do obrony to przede wszystkim porównuję go do MPJ, którego zastąpił w s5, a tutaj jest duzo lepszy i mądrzejszy. To samo w ofensywie we wszystkim oprócz rzutu, którego na razie nie ma, ale no cala karierę rzuca dobrze, to ja bym nie panikował, a ewentualnie próbował jakos pomoc mu w zyskania rytmu+pewności siebie.

Edytowane przez Lucas

14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Ej, ale mówimy o gościu, który całą karierę w rs grał na jakiś 61TS, Ty się chłopie zastanów czasem

To Ty sie zastanów, bo dziwnie spiecie reagujesz, gdy ktos smie smiec inne zdanie w zwykłej dyskusji o milionerach rzucający do kosza.

Porter w slumpie rzutowym byl "najgorszym koszykarzem swiata", a Cam mimo slumpu przynajmniej mnie po prostu nie wkurwia na boisku swoimi decyzjami i mimo slumpu potrafi robic przydatne rzeczy dla drużyny po obu stronach parkietu. 

5 minut temu, Lucas napisał(a):

Porter w slumpie rzutowym byl "najgorszym koszykarzem swiata"

ale ja pisałem o rs

poza tym to jest opinia, którą mam szanować?

sam tu wpadasz z jakimś statem na małej próbce i hej Julek bronimy Cama przed tymi hejterami, a teraz boli, że coś ktoś napisze?

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale ja pisałem o rs

A ja pisałem o Porterze ogolnie, a nie tylko o ostatnich Playoffach.

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

teraz boli, że coś ktoś napisze?

Nie boli, tylko męczący jest ten Twój wiecznie passive-agresive ton, gdy ktos ma po prostu inne zdanie

Z rozwiązaniem Dannego tez sie do konca nie zgadzam, ale on swoją opinię przedstawił zdecydowanie w innej formie. Jak pytasz sie mnie "co bredzisz" to przecież wiadomo ze odpowiem troche inaczej.

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Porter był kluczowy w serii z Lakers 23'

dozgonny szacuneczek, a Wy się jarajcie predykcją typa, która może wypali, a może nie

Po prostu nie krzyżuje goscia, ktory dopiero przyszedł do drużyny i gdy nie ma "pilnej" potrzeby, ze na juz musi grać wybitnie, bo Nuggets sa 2-8.

Na szczęście Jokic ogarnia i nie ma co panikować po prostu. Jak Cam nam serie upierdoli jak MPJ to inna sprawa. I po prostu doceniam, ze mimo slumpu rzutowego potrafi byc w miare użyteczny dla zespołu oraz nie irytuje mnie swoimi decyzjami, bo nie ma w nim tego DNA idioty jak u Portera czy dawniej Bartona.

6 minut temu, Lucas napisał(a):

Po prostu nie krzyżuje goscia, ktory dopiero przyszedł do drużyny

nikt go nie krzyżuje, ale jeśli teraz ma tak ciężko z udźwignięciem presji to co będzie potem?

mnie najbardziej martwi to, że 8/10 tych trójek to totalne cegły, Jamal też jest w lekkim slumpie oststnio, ale jego rzuty zwykle wykręcają się z obręczy

21 godzin temu, Lucas napisał(a):

Porter w slumpie rzutowym byl "najgorszym koszykarzem swiata", a Cam mimo slumpu przynajmniej mnie po prostu nie wkurwia na boisku swoimi decyzjami i mimo slumpu potrafi robic przydatne rzeczy dla drużyny po obu stronach parkietu. 

Pamietajmy ze slump Cama trwa na poczatku RS gdzie Zuniorek najbardziej lubil odpalac slumpy w kluczowych seriach/momentach PO

🙃

21 godzin temu, Lucas napisał(a):

nie ma w nim tego DNA idioty jak u Portera czy dawniej Bartona.

Brzmi jak ulubiony koszykarski archetyp Biodra xD

5 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Jokic trafił 101/129 rzutów za dwa w tym sezonie 🤪

Kosmita... osobiście mi brakuje trochę tego hero ball lat 90/00 gdzie na 1 graczu wisiała odpowiedzialność za ekipę, a co od czasów LBJa mocno zaczęło się zmieniać. Niemniej bez tych zmian nie mielibyśmy takich kosmitów w akcji jak Jokic, Curry czy być może Wemby, bo zabiliby ich talenty w zarodku i mieliby co najwyżej kariery Divaca, Allena czy Yao. Z dzisiejszych młodych gwiazd, chyba SGA jest najbliżej grania "starej" koszykówki z małymi adj

21 godzin temu, dannygd napisał(a):

Kosmita... osobiście mi brakuje trochę tego hero ball lat 90/00 gdzie na 1 graczu wisiała odpowiedzialność za ekipę, a co od czasów LBJa mocno zaczęło się zmieniać. Niemniej bez tych zmian nie mielibyśmy takich kosmitów w akcji jak Jokic, Curry czy być może Wemby, bo zabiliby ich talenty w zarodku i mieliby co najwyżej kariery Divaca, Allena czy Yao. Z dzisiejszych młodych gwiazd, chyba SGA jest najbliżej grania "starej" koszykówki z małymi adj

Trochę nie rozumiem co masz na myśli brak hero ball, jak Jokic robi 55-12-6 z porąbana skutecznością 18-23fg i 5-6 3PT.

3 godziny temu, P_M napisał(a):

Trochę nie rozumiem co masz na myśli brak hero ball, jak Jokic robi 55-12-6 z porąbana skutecznością 18-23fg i 5-6 3PT.

Lue po meczu mówił że taki byl gameplan żeby dawać mu grać 1vs1 zamiast dać mu podawać.

No i że ogólnie jest zadowolony z tego jak wykonali gameplan, ale się nie spodziewał że Jokic wrzuci 55 🤣

Edytowane przez RonnieArtestics