Skocz do zawartości

Nuggets 2025/26 -> Najłatwiejsze Mistrzostwo w historii ligi

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

Ale Scam Ohnson ich rucha, nie? Pewnie tęsknią za Poorterem Jr grubo.

Ale nie smutajcie lokalni odklejeńcy, jeszcze się odbije.

Valanciunas za to jeszcze nie całkiem na gruz. Siłą woli odpędził kilkukrotnie stan przedzawałowy na Eurobaskecie, teraz już z górki.

1 godzinę temu, Chytruz napisał(a):

dla kontekstu

Cytat

Fun Fact: Michael Porter Jr has more 30-point games (3) than Cam Johnson has 10-point games (2) this season.

wyobrażacie sobie te żar z tyłka Julka gdyby Porter tak zaczął?

to pokazuje jak czasem absurdalne było jeżdżenie Portierze, choć wiadomo, że ideałem nigdy nie był, kibice Nets podobno też mają go już po dziurki

Majk ma to chyba zresztą w dupalu, bo właśnie wyrwał Sophie Cunningham

patrząc na Cama w tych kilku meczach nie widzę żadnego skilla w którym by przewyższał MPJ, miejmy nadzieję, że się ogarnie, bo trochę wychodzi na to, że wystarczyłoby grać Brownem lub Watsonem i dałoby to lepsze efekty

1 godzinę temu, Chytruz napisał(a):

Valanciunas za to jeszcze nie całkiem na gruz. Siłą woli odpędził kilkukrotnie stan przedzawałowy na Eurobaskecie, teraz już z górki.

chciałem już pisać, że Jonas jest świetny, ale sprawdziłem statsy... i w sumie w życiu bym nie powiedział, że jest tak na minus, wciąż nawet on czy taki THJ wyglądają przy Camie ja allstarzy

https://www.nba.com/stats/player/202685/advanced

2 godziny temu, Chytruz napisał(a):

Pewnie tęsknią za Poorterem Jr grubo.

nie tęsknią

27 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to pokazuje jak czasem absurdalne było jeżdżenie Portierze

w sensie dlatego że idealnie się spełnia w najbardziej pasującej do siebie roli (tank commandera)?

🤣🤣🤣

2 godziny temu, Chytruz napisał(a):

Ale nie smutajcie lokalni odklejeńcy, jeszcze się odbije.

On nie gra tak zle jak boxcore wskazuje, po prostu na razie rzut mu nie siedzi, ale to nadal mala próbka. Ja chciałbym zobaczyć go razem z Jamalem prowadzących ławkę, a Watson mógłby grać wtedy minuty z Jokiciem, bo Cam po grze w Nets wydaje sie dosc dobrze czuć z piłką w rękach, a przy s5 tylko graniu to malo ma okazji do tego.

Jak tak bedzie wyglądał za dwa miesiące to sie bede martwił, na razie spokojnie. Za to Hardaway fantastyczny od samego poczatku, Jonas tez daje duży luksus jako backup, a ten trade MPJ byl tez po elastyczność finansowa wieksza.

Cam na pewno nie podejmuje tylu idiotycznych decyzji co Porter na boisku i to po obu stronach boiska.

34 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

patrząc na Cama w tych kilku meczach nie widzę żadnego skilla w którym by przewyższał MPJ,

Lepszy koziol, lepiej podaje, lepszy ruch offball + mniej łamie obronę i zarabia 2x mniej.

Za to Porter lepiej rzucał, zbierał czy bronił z pomocy.

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

najważniejsze że cała trójka zarabia mniej od Żuniora

w sumie można jeszcze Bruce'a dorzucić i dalej będzie mniej 🙃

Cala czwórka ma tez lacznie mniej głupich wypowiedzi w trakcie kariery niz Porter w tym roku kalendarzowym. 

Edytowane przez Lucas

2 minuty temu, Lucas napisał(a):

Lepszy koziol, lepiej podaje, lepszy ruch offball + mniej łamie obronę i zarabia 2x mniej.

spokojnie, daj mu popłakać nad odejściem Half Human/Half Debil

trochę się do Cama przyzwyczai to zacznie go homerowo bronić jak każdego z Nuggets :P 

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

trochę się do Cama przyzwyczai to zacznie go homerowo bronić jak każdego z Nuggets :P 

To znaczy nie ma co ukrywać, ze to nie jest wejście marzeń w drużynę, ale tez nie ma co panikować na tym etapie sezonu. Zwłaszcza ze czasem trudniej jest zejść z posiadan etc, bo w Nuggets Cam bedzie mial ich malo w porównaniu do tego co dostał na Brooklynie.

1 minutę temu, Lucas napisał(a):

To znaczy nie ma co ukrywać, ze to nie jest wejście marzeń w drużynę, ale tez nie ma co panikować na tym etapie sezonu. Zwłaszcza ze czasem trudniej jest zejść z posiadan etc, bo w Nuggets Cam bedzie mial ich malo w porównaniu do tego co dostał na Brooklynie.

no rzutowo jest słabiutko, ale przecież tutaj wiadomo że się odbije prędzej czy później

zresztą nawet jakby mieli go przyspawać do ławki to zaoszczędzone 20 baniek było warte oddania Żuniorka

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

no rzutowo jest słabiutko, ale przecież tutaj wiadomo że się odbije prędzej czy później

zresztą nawet jakby mieli go przyspawać do ławki to zaoszczędzone 20 baniek było warte oddania Żuniorka

Jemu potrzebny jest po prostu dobry mecz na przełamanie, bo on naprawdę duzo rzeczy robi dobrze i nie wpada do kosza ta głupia pilka tylko na końcu :P

Dlatego Adelman mógłby dac mu trochę minut z ławka, zwby sobie chlop zagral jakiegos pick and rolla, pokozlowal etc, a i Murray wtedy bedzie sie mniej męczył. Spokojnie we dwóch mogą schodzić wcześniej i grać potem z bench

Edytowane przez Lucas

26 minut temu, Lucas napisał(a):

On nie gra tak zle jak boxcore wskazuje, po prostu na razie rzut mu nie siedzi, ale to nadal mala próbka.

no jak przecież gość jest tragiczny, po prostu Jok od kilku meczu znowu trzyma wszystko za mordę

24 minuty temu, Lucas napisał(a):

nic z tego nie widzę, gdyby nie to, że w ostatnim meczu miał w końcu dobry fragment w ataku, to byłoby totalne dno, Watson wygląda od niego o wiele lepiej w kreacji tak tbh

22 minuty temu, julekstep napisał(a):

gość miał przychodzi do drużyny Joka z jednym zadaniem i łatka elite scorera, nikt nie płacze za Porterem, zresztą pewnie dalej wiedziałeś jeden mecz, więc po co się wymądrzasz?

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Ale Cam Johnson podobno zły i lepiej miec Portera, bo rzuca do kosza 😉

Per Synergy, Cam Johnson is only allowing opponents pick and roll ball handlers to score 0.58 points per possession (which is elite).

Cam is also only allowing 0.80 points per possession as an isolation defender so far this season.

Dobrze ze z @julekstepmamy oczy. Trzeba bronić Cama przed kampania nienawiści 🤭

Godzinę temu, Lucas napisał(a):

Ale Cam Johnson podobno zły i lepiej miec Portera, bo rzuca do kosza 😉

co Ty za brednie tu wypisujesz? 

Nuggets póki co zagrali trzy mecze z drużynami aspirującymi do drugiej rundy, 2 x gsw i Sota(bez Edwardsa), gdzie mają 1-2 wygrali gdy nie było Curry, Gordon w jednym meczu trafił więcej trójek niż Cam od startu sezonu, to co w tym dziwnego, że dostaje po rajtach? on na parkiecie kryje góra trzecią opcje rywala, więc nie wiem po co ten temat zastępczy skoro ten start w obronie to ewidentny fluke i profit z korzystnego terminarza, ale przede wszystkim z eksplozji Joka bo na dziś nikt z s5 poza nim dupy nie urywa

35 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

co Ty za brednie tu wypisujesz? 

No odnoszę sie po prostu do tego co Chytruz napisał, gdy zaczal watek Cama. On i Braun rzucają fatalnie, ale resztę rzeczy Cam robi bardzo spoko i ja tam nie cofałbym tej wymiany, bo Porter sobie rzuca w fatalnych Nets.

Porter tez nie wyglądałby w obronie tak dobrze, a tez nie krył najlepszych graczy.

ale Cam nie wygląda w obronie tak dobrze, gdyby tak było to byś sam o tym napisał już dawno, tak samo ja bym nie wymyślił, że Jok ma drtg na poziomie Wembiego

Braun rzuca overal juz na 48% po fatalnym starcie, nie wiem co Ty porównujesz

wierzę, że Cam się ogarnie, ale jednocześnie mnie boli, że Watson musi grać ogony, a widać po nim spore postępy 

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale Cam nie wygląda w obronie tak dobrze, gdyby tak było to byś sam o tym napisał już dawno, tak samo ja bym nie wymyślił, że Jok ma drtg na poziomie Wembiego

Przeciez w obu wpisach o Camie wczesniej podkreslalem, ze w obronie jest duzo lepszy od Portera, bo Nuggets nie graja z dziurą w D, a Braun ma 17% za 3, wiec nie tylko rzut Cama jest problemem na starcie sezonu, gdy mowimy o rzucaniu.

7 godzin temu, Lucas napisał(a):

Przeciez w obu wpisach o Camie wczesniej podkreslalem, ze w obronie jest duzo lepszy od Portera, bo Nuggets nie graja z dziurą w D

podkeślałeś? gdzie?

7 godzin temu, Lucas napisał(a):

a Braun ma 17% za 3, wiec nie tylko rzut Cama jest problemem na starcie sezonu, gdy mowimy o rzucaniu.

jak ktoś rzuca na blisko 50% to nie jest to problemem, niedawno pisałem, że gra Nuggets to nie są trójki, w tym rs są w dolnej połówce 3PA i 3P%, a nie przeszkadza im to być top2 w fg% i w top3 ortg z nieznaczną stratą do Rox

Cam przychodził do Nuggets jako elitarny spotup shooter i z tego będzie rozliczany, teraz to pół biedy bo wygrywamy i jest dużo czasu, ale jak ktoś odpalił Nuggets i zobaczył te cegły Cama, to mu się nie dziwie, że może napisać o tym, że chłop zawodzi

G5cnB-WbwAA59_I?format=png&name=small

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Miałem już wcześniej tu wpaść i napisać o Camie, ale ciągle czasu brakuje. Niemniej w kilku słowach:

- chłop nie potrafi się odnaleźć w ball-movement Nuggets, mam wrażenie, że wiele sytuacji go zaskakuje i nie mając piłki (choćby w ograniczonym zakresie) nie ma tego flow gry. To nie jest typ gracza, który staje w rogu i czeka choć wiele jego akcji to było w BRK c'n's. Może za mało miał przez swoją karierę wide open, bo kompletnie tych nie trafia ;) 

- przeciętnie wygląda w defensywie (nie mówię o perimiter, ale o team D), może nie źle jak tu chyba niektórzy piszą i słusznie @Lucas broni, ale musi dojrzeć do gry zespołowej bez typowego rimprotectora i z rotacjami Denver

- co dalej? moim zdaniem powinni przesunąć Cama do roli 6th mana jak w PHO. Dać mu czas na dojrzenie do organizacji, sposoby gry, większej ilości meczów na dużej intensywności w D na zachodzie. Do S5 powienien wejść Watson lub THJ zależnie od matchupu. Brown, Pickett, Watson, Cameron i Jonas/Holmes to byłaby pewnie top ławka ligi, a przy zdrowych S5 to spokojnie by dali radę. Cam dostał by więcej USG i piłki w rękach i wydaje mi się szybko by odbudował swoją pozycję.

Co sądzicie?

Edytowane przez dannygd

22 minuty temu, dannygd napisał(a):

Co sądzicie?

no ja bym zaryzykował z Watsonem, ale nie jestem obiektywny, póki Cam się nie ogarnie, to ryzyko jest w zasadzie żadne, bo w tym wszystkim najważniejsze jest to, że Watson przestał mordować atak gdy jest na parkiecie

Cam ma fajne momenty, ale takie rzeczy to robił Davion Reed na two-wayu, nie wspominając o tym jak porafił wyglądać na przykład taki Monte Morris, obaj są od jakiegoś czasu na pograniczu wypadu z ligi, także w perspektywie PO i tego, że może to być jedno z ostatnich okienek by powalczyć o tytuł taki początek Cama trochę martwi