Skocz do zawartości

Nuggets 2025/26 -> Najłatwiejsze Mistrzostwo w historii ligi

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
19 godzin temu, Chytruz napisał(a):

Myslalem, ze Valanciunas to bedzie spoczko nabytek dla Nuggets, ale jak zobaczylem na Eurobaskecie jak sie spasl i jak sie rusza, to mam troche watpliwosci.

Podsumowaniem jego formy jest to że wchodzi z ławki u Litwinów (wiem, że to fibabasketball) ale wyobrażajcie sobie Jokicia, Nurkicia czy Gortata przyjeżdżającego na repre z wakacji przed ligą NBA i wchodzącego z ławki? 

W dniu 6.09.2025 o 18:10, Chytruz napisał(a):

Myslalem, ze Valanciunas to bedzie spoczko nabytek dla Nuggets, ale jak zobaczylem na Eurobaskecie jak sie spasl i jak sie rusza, to mam troche watpliwosci.

W dniu 7.09.2025 o 15:08, Chytruz napisał(a):

No ziomek nigdy nie byl demonem szybkosci, teraz ma 33 lata i wraca z wakacji 10kg bogatszy, a 2 miesiace temu w ogole byl gotowy konczyc z NBA i wracac do Europy, slabo to prognozuje.

Z drugiej strony, gorszy niz DeAndre na pewno nie bedzie.

A to nie bedzie klasyka z kategorii, ze po campie i listopadowych meczach/treningach juz bedzie w normalnej wadze? Ergo wciaz mega wzmocnienie.

Planowal sie chlop wynosic do Europy na emeryturke koszykarska, a tu go zmusili do zostania w NBA, mozna sie zalamac i podjadac troche greckich przysmakow ;->

6 godzin temu, wiLQ napisał(a):

A to nie bedzie klasyka z kategorii, ze po campie i listopadowych meczach/treningach juz bedzie w normalnej wadze? Ergo wciaz mega wzmocnienie.

Planowal sie chlop wynosic do Europy na emeryturke koszykarska, a tu go zmusili do zostania w NBA, mozna sie zalamac i podjadac troche greckich przysmakow ;->

Moze tak bedzie, ale u bbq chicken bialego kloca u schylku kariery to duzo wiekszy red flag niz normalnie.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

W dniu 20.10.2025 o 20:33, LeweBiodroSmoka napisał(a):

świetny deal

Kto by mu dal taki kontrakt jako RFA w offseason???

W dniu 22.10.2025 o 11:41, człowiek...morza napisał(a):

bliżej mu do poziomi mid-level aniżeli tego co podpisał, więc nie wiem co w tym świetnego.

W dniu 22.10.2025 o 13:23, LeweBiodroSmoka napisał(a):

poziom mid-level

Wg mnie to jest klasyczne Nuggetsowe przeplacenie - przeciez oni kompletnie nie potrafia negocjowac kontraktow ze swoimi graczami. 
Ktore extension poza Jokiem wyglada dobrze? Sam Braun bedzie wygladal gorzej po tym sezonie...

Czy oni jeszcze sie nie skapowali, ze dzieki Jokicowi moga pompowac wartosc takich przecietnych rolesow i nimi dalej handlowac/rotowac?

2 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Kto by mu dal taki kontrakt jako RFA w offseason???

dlaczego mam sobie wyobrażać go w innym środowisku niż tym, prawdopodobnie idealnym pod Joka?

bo tak to pewnie żaden contender, choć nie wiem jak to zmierzyć nawet

Ktore extension poza Jokiem wyglada dobrze? Sam Braun bedzie wygladal gorzej po tym sezonie...

Gordona

nie wiem co mieli zaś z Murrayem negocjować, każdy raczej wiedział, że na 99% dostanie maxa

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Sam Braun bedzie wygladal gorzej po tym sezonie...

na jakiej podstawie to wnioskujesz, bo eye testowo już wygląda o wiele lepiej fizycznie i motorycznie?

piszesz o Nuggets jakby robili sobie krzywdę c***owymi kontraktami, a oni byli o włos by mieć pierścień i cztery finały konferencji gdy tylko Murray był zdrowy

bez drugiego gracza formatu all-star

życzę każdej drużynie tyle pecha

Czy oni jeszcze sie nie skapowali, ze dzieki Jokicowi moga pompowac wartosc takich przecietnych rolesow i nimi dalej handlowac/rotowac?

i ile dostaniesz za takiego Brauna, to ja wolę go mieć na 5 lat

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

W dniu 23.10.2025 o 23:12, wiLQ napisał(a):

Wg mnie to jest klasyczne Nuggetsowe przeplacenie - przeciez oni kompletnie nie potrafia negocjowac kontraktow ze swoimi graczami. 

ten kontrakt zacznie uwierac podobnie jak portera, na razie to braun udowodnil ze sie kompletnie  nie nadaje do powaznego grania , rok w rok wielki regres w po,  jesli znowu zaliczy kiepskie po to bedzie jeden z gorszych  kontraktow 

33 minuty temu, mistrzBeatka napisał(a):

na razie to braun udowodnil ze sie kompletnie  nie nadaje do powaznego grania , rok w rok wielki regres w po

to, że Beatka czasem przyjdzie i się brzydko spierdzi, to akurat klasyk

ale po Tb, WilQ oczekiwałbym więcej niż tylko rzucania tezy bez żadnych konkretów, robisz to już któryś raz, ostatnio przy Camarze też, słabo to

Braun w ostatnich 10 meczach PO grał na 59TS

w ogóle oczekiwanie, że 23 latkowie będą utrzymywać efektywność z regulara, jest dość specyficzne, skoro mało która gwiazda to potrafi, ale to wiedza chyba zbyt tajemna dla niektórych

9 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to, że Beatka czasem przyjdzie i się brzydko spierdzi, to akurat klasyk

nie pierdze tylko stawiam kloca i nie brzydko tylko centralnie na twoja klate. smacznego . 

braun w 2024-25    per 36:

RS - 16.4 ppg  ts 66   ,   PO- 11.7 ppg     ts-55 

podobne spadki we wczesniejszych latach ale na zdecydowanie mniejszej probie, dla mnie to jest drastyczny spadek,  braun w po nie daje spacingu co powinno byc podstawa na jego pozycji w zadnych po nie przekroczyl 30% za 3.    dodatkowo braun jest w tej chwili piatym  najwazniejszym zawodnikem za serbem, murrayem, gordonem, thomasem , czy 5 opcja dostaje w jakimkolwiek innym klubie takie duze $$$$? polowe kotraktu powinien oddac nikoli

klocu wybacz ze mam inne zdanie ale dla mnie ten kontrakt na chwile obecna jest slaby.

3 godziny temu, mistrzBeatka napisał(a):

nie pierdze tylko stawiam kloca i nie brzydko tylko centralnie na twoja klate. smacznego . 

Już się nie musisz wysilać Beatka, tempa patusiaro

napisz, że typ się ogarnął na przestrzeni ostatnich 10 ultraciężkich spotkań, dostań per36 z całych PO

oczywiście to, że vs OKC Murray dał 52, a Porter 42TS nie ma znaczenia bo to kontrakt 24 letniego Brauna będzie na bank ciążyć, choć za 3 lata te 25 baniek będą już ważyć mniej i nawet nie ma co porównywać z kontraktem Portera jeśli weźmiesz pod uwagę coroczne wzrosty capu

Braun był w tamtym rs drugim najlepszym graczem Nuggets, a tutaj ma jest już piątym, bo Beata tak twierdzi i c***

więcej mi się nie chce pisać, postanowiłem nie wchodzić w dyskusje z bandą cwordów, którzy na wpisy o koszu reagują jakbym im matuli na plecy splunął

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

3 godziny temu, mistrzBeatka napisał(a):

braun w 2024-25    per 36:

RS - 16.4 ppg  ts 66   ,   PO- 11.7 ppg     ts-55 

podobne spadki we wczesniejszych latach ale na zdecydowanie mniejszej probie, dla mnie to jest drastyczny spadek,  braun w po nie daje spacingu co powinno byc podstawa na jego pozycji w zadnych po nie przekroczyl 30% za 3.    dodatkowo braun jest w tej chwili piatym  najwazniejszym zawodnikem za serbem, murrayem, gordonem, thomasem , czy 5 opcja dostaje w jakimkolwiek innym klubie takie duze $$$$? polowe kotraktu powinien oddac nikoli

klocu wybacz ze mam inne zdanie ale dla mnie ten kontrakt na chwile obecna jest slaby.

Wiekszosc dobrych drużyn wydaje pod kurek czyli pod luxury tax albo nawet ponad. Zdajesz sobie sprawę z tego że za rok próg  wyniesie pewnie ~ 200 baniek, więc Braun będzie zarabiać 1/8 z tego? A co dopiero za 2-3 lata… 

Jak chcesz miec contendera to musisz placic dobrym rolesom 20+, takie czasy. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Już się nie musisz wysilać Beatka, tempa patusiaro

napisz, że typ się ogarnął na przestrzeni ostatnich 10 ultraciężkich spotkań, dostań per36 z całych PO

oczywiście to, że vs OKC Murray dał 52, a Porter 42TS nie ma znaczenia bo to kontrakt 24 letniego Brauna będzie na bank ciążyć, choć za 3 lata te 25 baniek będą już ważyć mniej i nawet nie ma co porównywać z kontraktem Portera jeśli weźmiesz pod uwagę coroczne wzrosty capu

Braun był w tamtym rs drugim najlepszym graczem Nuggets, a tutaj ma jest już piątym, bo Beata tak twierdzi i c***

więcej mi się nie chce pisać, postanowiłem nie wchodzić w dyskusje z bandą cwordów, którzy na wpisy o koszu reagują jakbym im matuli na plecy splunął

klocu z toba  zawsze jest to samo , zaczynasz jakies durne wycieczki osobiste bo napisalem ze kontrakt brauna jest  be a teraz skamlesz jak suka.  dalem per 36 bo tak jest latwiej prownac rs i po i regres jaki braun zalicza , dalem z calych po bo nie bede sie bawil w cherry picking.  

gadamy o braunie a klocu daje ts murraya i portera, tylko po co ?  no zagrali lipe ale co to ma wspolnego z braunem to juz wogole nie wiem.  

w hierarchi denver chyba jest jasny podzial jok, murray/gordon, teraz doszedl thomas z ktorym ewentualnie moze sie braun zamienic i byc tym czwartym. z czym tu sie nie zgadzasz?

2 minuty temu, mistrzBeatka napisał(a):

gadamy o braunie a klocu daje ts murraya i portera, tylko po co ?  no zagrali lipe ale co to ma wspolnego z braunem to juz wogole nie wiem.  

kup sobie słownik patusiaro, potem dopiero może zaczniesz czytać ze zrozumieniem

skoro 50 baniek Murraya przy 52 TS ma nie ciążyć to tym bardziej nie będzie ciążyć 25  przy 55TS Brauna

pal gumę

28 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

kup sobie słownik patusiaro, potem dopiero może zaczniesz czytać ze zrozumieniem

skoro 50 baniek Murraya przy 52 TS ma nie ciążyć to tym bardziej nie będzie ciążyć 25  przy 55TS Brauna

pal gumę

klocu porownujesz murraya ktory dal kilka grubych serii i daje nadzieje na nastepne  z jakims rolesem ktory nigdy nie mial nawet 30% za 3 w po . nie idz ta droga .

1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Wiekszosc dobrych drużyn wydaje pod kurek czyli pod luxury tax albo nawet ponad. Zdajesz sobie sprawę z tego że za rok próg  wyniesie pewnie ~ 200 baniek, więc Braun będzie zarabiać 1/8 z tego? A co dopiero za 2-3 lata… 

Jak chcesz miec contendera to musisz placic dobrym rolesom 20+, takie czasy. 

nie uwazam zeby braun na ta chwile byl dobrym rolesem, notuje duzy regres w po, denver mu dalo kontrakt bo maja nadzieje ze w koncu  utrzyma produkcje z rs.  jesli w nastepne po znowu zagra taka biede to kontrakt bedzie nie do obrony

14 minut temu, mistrzBeatka napisał(a):

porownujesz murraya ktory dal kilka grubych serii i daje nadzieje na nastepne

kiedy ostatnio Murray dał dobrą serię?

na podparcie tezy, że ktoś jest przepłacony dajesz TS 24letniego typa, który i tak nie jest pełnym obrazem, bo to co grał na początku a potem to przepaść, a gdy daje ci przykład, że ktoś zarabia 2x więcej i jest znacznie gorszy pod względem efektywności i nie jest roksem tylko graczem kluczowym, to już on daje nadzieje na przyszłość?