wiLQ Opublikowano Wtorek o 16:18 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 16:18 (edytowane) Po kontuzji Liillarda wygladalo na to, ze tu juz pozamiatane i mozna bylo zaczac odliczanie kiedy bedzie trade Giannisa. Wczoraj nawet zaczalem pisac ten temat, ale po odejsciu BLopeza sklad wygladal tak depresyjnie, ze moglem tylko dac smutne emotki. A tymczasem mamy poki co niespodzianke offseason - kontrakt Lillarda rozlozony na 5 lat po to by sciagnac Mylesa Turnera! Szok! Nie wiem co to na Giannis, ale obecnie to wyglada tak... PG Kevin Porter / Vasilije Micic SG Trent / Gary Harris SF Kuzma / Prince PF Giannis / Portis C Turner / Portis Na oslabionym wschodzie z tym mozna sie ludzic o walke o Top5 konferencji? Edytowane Wtorek o 16:47 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano Wtorek o 16:22 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 16:22 Bux właśnie podpisali jeszcze Garego Harrisa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano Wtorek o 16:25 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 16:25 2 minuty temu, kuba2419 napisał(a): Bux właśnie podpisali jeszcze Garego Harrisa. To raczej wypelniacz na lawke, teraz priorytetem powinno byc sciagniecie PG. Alez szkoda, ze Tyus juz podpisal kontrakt z Magic bo moze by dostal lepsza oferte od Bucks? Godzinę temu, ignazz napisał(a): 23 mil płacone przez 5 lat na gracza poza składem? Bucks będą mieć przez tą kasę 15% trudniej coś zbudować Jeszcze trudniej cos zbudowac majac polamanego maxa. Jest to desperacki ruch, ale uwzgledniajac okolicznosci w sumie kreatywny... Godzinę temu, 24kobe8 napisał(a): Przykre to, ale to może być koniec Dame'a w lidze... Na pewno koniec jako gwiazdy, ale jak bedzie chcial to na role 6th mana raczej sie gdzies zalapie. Shams: "The Milwaukee Bucks are trading Pat Connaughton and two of their own second-round picks (2031, 2032) to the Charlotte Hornets for Vasilije Micic, sources tell ESPN." O! Wlasnie znalezli PG, wiec edytowalem pierwszego posta. Alez komedia, ze Hornets jeszcze cos zarobili na Miciciu ;-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano Wtorek o 17:08 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:08 Gianni’s podobno jest mega wkurwiony za Damea ruch sensowny, ale Antek chyba szukał powodu i mu go dali na tacy oczywiście Grek zawsze dużo i ciepło mówił o Chicago, miałby też blisko do domu ale na bank w Bulls nie skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano Wtorek o 18:05 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:05 Jakby Bucks mieli jeszcze jednego dobrego grajka to by mogli powalczyć na tym wschodzie. Ale mają Kuzme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Wtorek o 18:29 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:29 Giannis Antetokounmpo helped recruit Myles Turner to the Bucks, they both loved the idea of pairing up, per Shams Charania. If Giannis is using his voice in this manner behind the scenes, hard to imagine a trade request coming anytime soon. (via Evan Sidery) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Wtorek o 18:30 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:30 Godzinę temu, josephnba napisał(a): Gianni’s podobno jest mega wkurwiony za Damea Jest szansa, że to prawda, jest też szansa, że to PR, bo Haynes jest spokrewniony z jego żoną/narzeczoną ('jestem zły, że tak potraktowaliście Lillarda, anyway...'). Giannis to straszny pozer. W śmiesznej pozycji są Bucks, bo walka o zatrzymanie Giannisa to szczytna inicjatywa, ale nie wiem jaka jest szansa, że podpisze tam nowy kontrakt z Turnerem jako sidekickiem. Za to za rok jego wartość na rynku będzie dużo mniejsza w contract year niż jest teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano Wtorek o 19:20 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:20 (edytowane) 2 godziny temu, josephnba napisał(a): ruch sensowny, ale Antek chyba szukał powodu i mu go dali na tacy Przeciez juz mial dobry powod - kontuzje Lillarda zapowiadajaca kolejny stracony sezon - a mimo to nie oglosil, ze chce odejsc. Godzinę temu, the_secret napisał(a): Jakby Bucks mieli jeszcze jednego dobrego grajka to by mogli powalczyć na tym wschodzie. Ale mają Kuzme Czy z Middletonem byliby w lepszej sytuacji? 51 minut temu, Kubbas napisał(a): Giannis Antetokounmpo helped recruit Myles Turner to the Bucks, they both loved the idea of pairing up, per Shams Charania. If Giannis is using his voice in this manner behind the scenes, hard to imagine a trade request coming anytime soon. (via Evan Sidery) "Chodz do Milwaukee i zostan moim mlodszym Lopezem" ;-] 50 minut temu, BMeF napisał(a): W śmiesznej pozycji są Bucks, bo walka o zatrzymanie Giannisa to szczytna inicjatywa, ale nie wiem jaka jest szansa, że podpisze tam nowy kontrakt z Turnerem jako sidekickiem. Za to za rok jego wartość na rynku będzie dużo mniejsza w contract year niż jest teraz. Przeciez teraz to jest walka zeby nie oglosil "poprosze o trade"... dla nich sukcesem bedzie jak Giannis zostanie te 2 lata. Edytowane Wtorek o 19:21 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Wtorek o 19:41 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:41 11 minut temu, wiLQ napisał(a): Przeciez teraz to jest walka zeby nie oglosil "poprosze o trade"... dla nich sukcesem bedzie jak Giannis zostanie te 2 lata. Z tego projektu nic już nie będzie (brak picków do 2030 roku / 23 mln dead money w salary do 2030 roku / brak prospektów / brak gwiazd) - Giannis nie zostanie tam long term (IMHO)* - celem Bucks powinno być więc jak najlepsze, w teorii, sprzedanie Giannisa. Bucks walczą o utrzymanie Giannisa (tak jak powinni), ale możliwe, że o trade request poprosi np. za rok, gdzie jego wartość będzie słabsza niż teraz. Ot co paradoks. To miałem na myśli. * możliwe, że Bucks wiedzą, że np. Giannisa zadowoli 47-35. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano Wtorek o 19:54 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:54 8 minut temu, BMeF napisał(a): Z tego projektu nic już nie będzie W sensie mistrzostwa? To jasna sprawa, ale ... 8 minut temu, BMeF napisał(a): Z tego projektu nic już nie będzie (brak picków do 2030 roku / 23 mln dead money w salary do 2030 roku / brak prospektów / brak gwiazd) ... dlatego im zalezy zeby Giannis zostal! Bo z nim beda sredniakiem, a bez niego w glebokiej D. 9 minut temu, BMeF napisał(a): Bucks walczą o utrzymanie Giannisa (tak jak powinni), ale możliwe, że o trade request poprosi np. za rok, gdzie jego wartość będzie słabsza niż teraz. Ja nabralem watpliwosci czy to przypadkiem nie byloby wbrew jego naturze Serio trudno o gorsza sytuacje niz Bucks po kontuzji Lillarda a mimo to sie nie zlamal. W ogole warto zwrocic uwage, ze gracze miedzynarodowi raczej sie nie bawia w trade requesty, to domena lokalnych gwiazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano Wtorek o 19:57 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:57 33 minuty temu, wiLQ napisał(a): Przeciez juz mial dobry powod - kontuzje Lillarda zapowiadajaca kolejny stracony sezon - a mimo to nie oglosil, ze chce odejsc. I tak i nie oczywiste dla mnie również było ze Antek najprawdopodobniej zniknie z Mil w okienku, pisałem o tym. czym innym jest jednak syndrom lebrona czyli spierdalam z tonącego statku, a czym innym odchodzę bo po sprzedaży ziomka i zwolnieniu drugiego przestałem wierzyć że mogę tu jeszcze coś osiągnąć w pierwszym przypadku twój PR dostaje po dupie zdecydowanie bardziej A Antek bardzo dba o swoją reputację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Wtorek o 20:34 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:34 18 minut temu, wiLQ napisał(a): ... dlatego im zalezy zeby Giannis zostal! Bo z nim beda sredniakiem, a bez niego w glebokiej D. Tak, niewątpliwie scenariusz 'Giannis zostaje' jest pewnie optymalny (poza jakimiś chorymi ofertami) - ale jeśli trade value Giannisa obecnie to jest 100%, to za rok może to być 60-70%, a za dwa lata to ~0%, a Bucks właśnie liczą, że Myles Turner jako druga opcja przekona Giannisa do super maxa. Może przekona, może za dwa tygodnie, może za rok zmieni zdanie, ja nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszKopys Opublikowano Wtorek o 20:45 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:45 Tak między "Bogiem a prawdą" więcej zyskają na wymianie Greka niż grając z nim ..... Wybrać tylko max ofertę najlepiej na "tu i teraz" za jakiś 2 graczy do S5 i bawią się dalej ( swoją drogą.... Dawno nie było takich spektakularnych wykupów ... Jeszcze kilka lat temu było to dość popularne rozwiązanie ... ) To gdzie poleci Gianis ???? ( Zanim pojawił się Turner myślałem że pojedzie do Minnesoty ( tu zimno i tu zimno ) za Randla , Rida + dodatki .... Ale Turner mi wszystko popsuł..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano Wtorek o 22:57 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 22:57 Rok w rok były głosy, że Pacers chcą handlować Turnerem a jak doszło co do czego do odszedł za darmo. Z tym Lillardem też ciekawe, przyśpieszyli jego powrót do gry zamiast dać mu spokojnie wrócić w przyszłym sezonie, chłop zerwał achillesa więc co zrobili? Zwolnili go. Będą mu płacić co prawda, ale podejrzewam, że niesmak u Dame'a zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano Środa o 07:41 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 07:41 11 godzin temu, josephnba napisał(a): I tak i nie oczywiste dla mnie również było ze Antek najprawdopodobniej zniknie z Mil w okienku, pisałem o tym. czym innym jest jednak syndrom lebrona czyli spierdalam z tonącego statku, a czym innym odchodzę bo po sprzedaży ziomka i zwolnieniu drugiego przestałem wierzyć że mogę tu jeszcze coś osiągnąć Ale to sugeruje, ze moglby cos osiagnac z kontuzjowanym Lillardem! Jakim cudem? Zwlaszcza, ze ze zdrowym Lillardem srednio to wygladalo. Przeciez tymi ruchami zmienili sytuacje z "depresja" na "uuu, tu cos moze uda sie sklecic". 10 godzin temu, BMeF napisał(a): Tak, niewątpliwie scenariusz 'Giannis zostaje' jest pewnie optymalny (poza jakimiś chorymi ofertami) - ale jeśli trade value Giannisa obecnie to jest 100%, to za rok może to być 60-70%, a za dwa lata to ~0%, a Bucks właśnie liczą, że Myles Turner jako druga opcja przekona Giannisa do super maxa. Może przekona, może za dwa tygodnie, może za rok zmieni zdanie, ja nie wiem. Tez nie wiem, ale bez zmian zmierzali prosto do przepasci i mieli zerowe szanse na cokolwiek, a tak przynajmniej jest nadzieja dla nowej konfiguracji. Moze nie wypali, ale poprzedni uklad na pewno by nie wypalil! 10 godzin temu, LukaszKopys napisał(a): Tak między "Bogiem a prawdą" więcej zyskają na wymianie Greka niż grając z nim ..... Wybrać tylko max ofertę najlepiej na "tu i teraz" za jakiś 2 graczy do S5 i bawią się dalej Przeciez oferty za Giannisa bedzie glownie oparte pickow i fillerach, druzyna go sciagajaca bedzie chciala zachowac jak najwiecej graczy na tu i teraz by powalczyc z Giannisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano Środa o 08:00 Udostępnij Opublikowano Środa o 08:00 12 godzin temu, BMeF napisał(a): Z tego projektu nic już nie będzie (brak picków do 2030 roku Ale to technicznie nie jest prawda bo Bucks za rok mają swój wybór albo wybor Nowego Orleanu bo Hawks dostanie lepszy z tych dwóch a Bucks gorszy w 28 to jest mocno skomplikowane ale też z tego co czytam to oni i tak będą mieć jeden gorszy wybór. Ale tam jest tyle zależności ,że do końca pewny nie jestem . Ale tam technicznie jest swap z Blazers albo Wizards tylko ,że chyba jakby do szło do wymiany z Wizards to oni by dostali w zamian wybór 76ers albo Suns albo Nets. . Czy jakoś tak ale to jest mocno skomplikowane i zależy od tego czy 76ers w 27 odda swój wybór do Nets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano Środa o 08:01 Udostępnij Opublikowano Środa o 08:01 9 minut temu, wiLQ napisał(a): Ale to sugeruje, ze moglby cos osiagnac z kontuzjowanym Lillardem! Jakim cudem? Zwlaszcza, ze ze zdrowym Lillardem srednio to wygladalo. Przeciez tymi ruchami zmienili sytuacje z "depresja" na "uuu, tu cos moze uda sie sklecic".. Nie, nikt nie twierdzi ze mogli cos ugrac Tak czy tak, nie zdarzyliby w prime Antka niczego sklecić sensownego oni to wiedzą, Antek to wie i kibice to wiedzą, ale wiadomo że szambo by wyjebalo jeśli Antek by porzucił kumpli i przeniósł swoje talenty A tak bux się czyszczą, za Antka dostaną picki i assety i wszyscy zadowoleni tytuł dla bux zdobył więc misja wykonana można się rozejść bez syfu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasma Opublikowano Środa o 17:39 Udostępnij Opublikowano Środa o 17:39 A nie jest tak, że jak zawodnik pauzuje sezon czy coś koło tego to jego pensja nie wlicza się do salary? Nie mogli go posadzić do końca sezonu, a później zrobić buyout? Chyba sama jego obecność na ławce w trakcie sezonu kogoś działała na nerwy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Środa o 18:30 Udostępnij Opublikowano Środa o 18:30 Z salary nie znika. Ubezpieczenie wchodzi i zwraca klubom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano Środa o 18:49 Udostępnij Opublikowano Środa o 18:49 Godzinę temu, Tasma napisał(a): A nie jest tak, że jak zawodnik pauzuje sezon czy coś koło tego to jego pensja nie wlicza się do salary? Nie mogli go posadzić do końca sezonu, a później zrobić buyout? Chyba sama jego obecność na ławce w trakcie sezonu kogoś działała na nerwy... Mogli dostać disabled player exception ale wtedy Lillard chyba by musiał z góry zadeklarować się ze nie zagra przez cały sezon czy coś. A znikać nie znika z salary tak jak mówi ignazz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi