Skocz do zawartości

Atlanta Hawks 2025/26 wznosza sie na czolowke wschodu?

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.01.2026 o 22:29, january napisał(a):

a Dyson Daniels rzuca w tym sezonie na poziomie 11% za 3.

To jest akurat dziwny przypadek. On nie trafił za 3 od 18 grudnia a czasem ma problem dorzucić do kosza. Ale on nigdy nie był wybitny za 3 i on nadal jakoś ma pozytywny wpływ na grę i to w sumie najlepszy w drużynie z tych co grają większe minuty ( Porzingisa czy CJ na razie nie liczę)

• 2 tygodnie później...

No dobra czy C.J czyta te forum? Wiadomo, że NIE, ale dziś zagrał jak koszykarz a nie kasztan.

Ogólnie mecz wygrali bo urazu doznał Booker, ale patrząc tak całościowo to ten zespół jest fun to watch.

NAW raczej na stałe zagości do s5 więc odpada z kandydatury do 6th mana, ale mignęła mi w trakcie meczu tabelka, gdzie wszystkie jego staty to season high.

Jalen Johsnon może być lepszym liderem niż ten co go wytransferowali przed chwilą, dziś otarł się o TD i zagrał naprawdę rewelacyjnie

Ten center na O jak go w simce nazywam tuszuje braki Łotysza. Napisałbym nawet, że sobie poskakał po 'centrach' Phoenix. No, ale Oso to jest pierwszy do odstrzału w Phoenix więc trudnego zadania nie miał.

Corey wydaje się być tradeable więc jeszcze można jakieś fajne assety za niego wyciągnąć. 

Risacher raczej nie ma czego szukać po powrocie bo ciężko będzie mu wbić się do rotacji po trade a przed trade to wyglądał na busta w tym sezonie i pewnie go opierdolą a już czytałem, że jest oferowany po niskiej cenie (ktoś tam chciał za Sochana go chyba na naszym forum to 1:1 może być możliwe).

Chyba teraz pozostało czekać na PO i liczyć na to, że Łotysz włączy swoje PO mode i może jakiś upside sprawią.

A @karpik co napisze o tym krajobrazie po trade ?

• 2 tygodnie później...

Najlepszym graczem Hawks jest JJohnson, wiec sciagaja innego PFa i to jeszcze takiego ze slaba trojka?

Nie bardzo rozumiem po co im Kuminga... ani tym bardziej Hield.

Dopiero sciagniecie Landale wydaje mi sie sensowne bo sie zrobilo bardzo plytko pod koszem.

Dobry ruch Hawks jak nie mogli  wykorzystac spadajacych zwłok Kristapsa inaczej. Kuminga to tez spadajacy kontrakt ale moze wezmie opcje i moze jego wartosc da sie mocno w gore wyciagnac. Jak dla odmiany wyjdzie z kontraktu i przez te miesiece do konca sezonu nic nie pokaze to by bylo tak jak z Kristapsem czyli idi w pizdu.

Edytowane przez marceli73

3 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Najlepszym graczem Hawks jest JJohnson, wiec sciagaja innego PFa i to jeszcze takiego ze slaba trojka?

Nie bardzo rozumiem po co im Kuminga... ani tym bardziej Hield.

Dopiero sciagniecie Landale wydaje mi sie sensowne bo sie zrobilo bardzo plytko pod koszem.

No Hawks zrobili serię dziwnych ruchów.

Oddali Krejciego który miał dobry sezon i dobrą trójkę za darmo.. Wzięli Kuminge który nijak pasuje do nich. Hield tak samo.. Porzingis miał właśnie wrócić więc Hawks uznali ,ze po co im center ale na wszelki wypadek zabrali LAndale z Jazz co akurat ma sens. Niemniej po tych ruchach są zdeycdowanie słabsi. Nadal nie mają nikogo z pewna dobrą trójką. Ciężko powiedzieć kto tam ma być rozgrywającym. A wszystko to w roku kiedy nie kontrolują swojego wyboru w mocnym drafcie.. Ja wiem ,że mają super opcje bo dostaną lepszy wybór z pary Bucks/Pelicans co prawie na pewno da im TOP10 wybór ale i tak nie widzę kierunku w którym oni chcą podążać

4 godziny temu, ely3 napisał(a):

No Hawks zrobili serię dziwnych ruchów.

Oddali Krejciego który miał dobry sezon i dobrą trójkę za darmo.. Wzięli Kuminge który nijak pasuje do nich. Hield tak samo.. Porzingis miał właśnie wrócić więc Hawks uznali ,ze po co im center ale na wszelki wypadek zabrali LAndale z Jazz co akurat ma sens. Niemniej po tych ruchach są zdeycdowanie słabsi. Nadal nie mają nikogo z pewna dobrą trójką. Ciężko powiedzieć kto tam ma być rozgrywającym. A wszystko to w roku kiedy nie kontrolują swojego wyboru w mocnym drafcie.. Ja wiem ,że mają super opcje bo dostaną lepszy wybór z pary Bucks/Pelicans co prawie na pewno da im TOP10 wybór ale i tak nie widzę kierunku w którym oni chcą podążać

Mam wrazenie, ze poczatek sezonu pozbawil ich zludzen jesli chodzi o jakies ambitne plany na ten sezon i teraz zwyczajnie zbieraja assety.

51 minut temu, ely3 napisał(a):

Hawks ma dziwne dni .Po co im Vincent... Ok oddali Kennarda ale nadal nie kumam ich ruchów

Przyszly pick wlasciwie za darmo? Bo obaj gracze nie beda w ich skladzie po tym sezonie i nie odegraliby istotnej roli w rotacji w tym sezonie.

6 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Przecież Hawks wyjęli Buddy Hielda, który akurat trójkę ma bardzo mocną. Inna sprawa, że jak jest w slumpie to we wszystkich innym jest beznadziejny.

I z tym Kumingą to taki gambling, bo w sumie z Porzignisa i tak wiele korzystać nie mogli, a tu właściwie wpadł im zawodnik z potencjałem za darmo, może uda się go jakoś wpasować i coś wyciągnąć z tego talentu.

Czy zdrowy Kristaps nie pasowal do tego skladu bardziej niz Kuminga?

Chyba, ze to jakas forma frustracji odnosnie dostepnosci KP...

2 minuty temu, ely3 napisał(a):

Trochę Golden oglądałem więc aż musiałem sprawdzić bo cos mi nie pasowało no i on ma trójkę w tym roku na 34%.. Hield w tym roku nie jest dobrym strzelcem niestety

To raczej za malo by przekreslic jego cala kariere trojkowicza 😜

2 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Czy zdrowy Kristaps nie pasowal do tego skladu bardziej niz Kuminga?

Chyba, ze to jakas forma frustracji odnosnie dostepnosci KP...

Nie ma zespołu w lidze, gdzie nie pasowałby topowy obrońca obręczy ( @ely3 ostatnio wklejał, że jest pod tym względem najlepszy w lidze w ostatnim 5-leciu) z solidnym scoringiem. Ale Łotysz zaraz skończy 32 lata, od lat ma problemy z kontuzjami. Warriors są bardziej na musie, więc mogą sobie liczyć na łut szczęścia, że Kristaps jeszcze da mocną kampanie przez 20-30 spotkań i ewentualnie Playoffs.

Hawks są w momencie przebudowy, sama obecność w Playoffs będzie sukcesem. Lepiej im szukać i rozwijać jak najwięcej talentu.

W dniu 5.02.2026 o 09:11, wiLQ napisał(a):

Przed chwilą czytałem historię Landale. Siedział już w samolocie do Salt Lake jak zadzwonił do niego agent ,ze jednak poszedł do Hawks. Poprosili załoge by pozwolili mu wysiąść . Pojechał do domu wsiadł w auto i po6 godzinach był w  Atlancie. PRzespał się w hotelu . Poszedł rano na terning. Pogadał a wieczorem był najlepszym graczem HAwks. 

PS PRzy okazji jak widać Jazz poprosiła graczy by polecieli do Salt Lake choc zespół był w Atlancie

W ogóle to nie wiedziałem ,że zarówno Bailey jak i Collier są z Atlanty. Chyba mieli wiecej kibiców niż Hawks

W dniu 5.02.2026 o 18:05, MarcusCamby napisał(a):

Hawks są w momencie przebudowy, sama obecność w Playoffs będzie sukcesem. Lepiej im szukać i rozwijać jak najwięcej talentu.

Ale jaki ma upside Kuminga po 5 latach w lidze?
Zeby ten trejd mial sens trzeba wierzyc, ze bedzie dobrym starterem?

I to jeszcze na SF bo na PF juz sa obsadzeni.

8 godzin temu, ely3 napisał(a):

Przed chwilą czytałem historię Landale. Siedział już w samolocie do Salt Lake jak zadzwonił do niego agent ,ze jednak poszedł do Hawks. Poprosili załoge by pozwolili mu wysiąść . Pojechał do domu wsiadł w auto i po6 godzinach był w  Atlancie. PRzespał się w hotelu . Poszedł rano na terning. Pogadał a wieczorem był najlepszym graczem HAwks. 

Ano zabawnie to wyszlo, ta strone NBA w sumie za malo znamy.