Skocz do zawartości

Atlanta Hawks 2025/26 wznosza sie na czolowke wschodu?

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, ignazz napisał(a):

A to mamy tę lepszą stronę parkietu. Wypadałoby jeszcze wspomnieć o tej gorszej. Dużo bardziej ważnej w PO. Nie zabieram mu talentu ofensywnego i grę dla kibiców w RS. Ale serio dajcie spokój z obrażaniem Dominique Wilkinsa :) 

Mookie Blaylock

34 minuty temu, Kubbas napisał(a):

juz nie wspominajac ze moglo sie to skonczyc finalami

wątpię. ten G1 to raczej coś w stylu AI w 2001. w ogóle w tej serii do kontuzji miał tyle samo start co asyst, a przecież playmaking to jego najmocniejsza strona. serię wcześniej zrobił 5/23 FG w elimination game... tak więc fajnie, że pojechał z knicks, ale nie był za dobrym graczem. ot taki typ, który słabą drużynę może wprowadzić do PO i da fanom trochę radości, ale nie nadaje się do poważnego grania, bo nie broni i za dużo ballhoguje jednocześnie będąc nieefektywnym. 

30 minut temu, Koelner napisał(a):

Mookie Blaylock

Bob Pettit ; ]

11 minut temu, lorak napisał(a):

ale nie był za dobrym graczem. ot taki typ, który słabą drużynę może wprowadzić do PO i da fanom trochę radości, ale nie nadaje się do poważnego grania, bo nie broni i za dużo ballhoguje jednocześnie będąc nieefektywnym. 

O to , to.

20 minut temu, lorak napisał(a):

5/23 FG w elimination game

staty z tej serii

elimination game tez jest

6 6 6 2021-06-06 ATL @ PHI W, 128-124 * 39:01 11 23 .478 4 11 .364 7 12 .583 .565 9 9 1.000 0 2 2 10 2 0 4 3 35 27.7 -11
7 7 7 2021-06-08 ATL @ PHI L, 102-118 * 37:50 6 16 .375 1 7 .143 5 9 .556 .406 8 9 .889 1 2 3 11 1 0 4 1 21 17.4 -11
8 8 8 2021-06-11 ATL   PHI L, 111-127 * 36:44 9 17 .529 3 6 .500 6 11 .545 .618 7 8 .875 0 0 0 8 2 0 3 4 28 22.3 -10
9 9 9 2021-06-14 ATL   PHI W, 103-100 * 40:01 8 26 .308 3 11 .273 5 15 .333 .365 6 8 .750 1 3 4 18 1 0 2 3 25 21.2 7
10 10 10 2021-06-16 ATL @ PHI W, 109-106 * 40:18 10 23 .435 2 6 .333 8 17 .471 .478 17 19 .895 1 0 1 7 3 0 2 4 39 31.1 -6
11 11 11 2021-06-18 ATL   PHI L, 99-104 * 40:11 13 30 .433 5 10 .500 8 20 .400 .517 3 5 .600 0 5 5 12 3 0 4 4 34 24.7 7
12 12 12 2021-06-20 ATL @ PHI W, 103-96 * 43:00 5 23 .217 2 11 .182 3 12 .250 .261 9 11 .818 0 3 3 10 0 0 6 4 21 6.4 7

76 asyst

203 punkty

z Hunterem jako druga opcja?

Edytowane przez Kubbas

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jaki roster mieli Knicks? Rose, Gibson, Bullock, Noel, Burks,

Znajome twarze. 

I nie zapominajmy o Kevinie Knoxie, który też w tej serii Hawks - Knicks dołożył swoją cegiełkę 

Pewnie zbieg okoliczność, ale cała w/w szóstka nie tak dawno tworzyła podwaliny (czytaj: dobrą pozycję przed loterią) pod dzisiejszych Pistons.

8 minut temu, DRK napisał(a):

Znajome twarze. 

I nie zapominajmy o Kevinie Knoxie, który też w tej serii Hawks - Knicks dołożył swoją cegiełkę 

Pewnie zbieg okoliczność, ale cała w/w szóstka nie tak dawno tworzyła podwaliny (czytaj: dobrą pozycję przed loterią) pod dzisiejszych Pistons.

Pięknie te Pistons się ogarnęło 

Atlanta negocjuje przedłużenie z McCollumem czyli dla nich CJ nie jest taka ujemną wartością jak niektórzy uważają. A o Krisperta sami prosili 

Atlatna nie może tankowac bo mają podmianke wyborów na linnii Spurs-Hakws-Cavs. Hakws mają łatwy terminarz a cały Wschód jest dośc płaski i może sie okazać ,że za miesiac już przeskoczą takie Raptors czy Orlando 

Hawks nadal moga wszystko skopać idąc po Davisa( to byłaby mega głupota) ale przy odrobinie cierpliwości powinni za 2-3 lata być znacznie lepszą ekipą niż ta z Youngiem

Ten Trae to widze ma jakiś dziwny mit na tym forum.. On ogólnie za dużo grał z piłką przez co reszta drużyna była wyłączona z gry.. I często gęsto przez lata Hawks wyglądało lepiej w meczach bez niego bo piłka lepiej krązyła . OCzywiście cześto też bez niego nie mieli kim zdobywac dużej ilosci punktów ale Trae miał bardzo nisko sufit On w tych PO miał jedną super serię . Dwa szybkie wypady gdzie z takimi Heat maił chyba 18%za 3. I ogólnie w karierze  ma 29% za 3 w PO i TS 53%.. Jak się wytnie serię z Knicks to on w każdej był na minusie. NAwet druga runda z 76ers to 4 krotnie był na minusie z czego dwa razy w zwycięskich meczach więc gadanie ,że to wszystko wina słabego wsparcia jest troche przesadzone

Ja odlat krytykował Trae i to się nie zmienia. To nie jest lider za którym chce się podążać i to nie jest lider który prowadzi do sukcesów. Hawks zrobiło głupote oddając Luke i teraz bardzo dobrze że pozbyli się Trae nawet za niską cene bo CJ i Kispert lepiej pasują do obecnej ofensywy Hawks

Kurła jak wezmą Dejwisa po wyleczeniu się z raka to byłaby niezła masakra, teraz jest elegancko, zrównoważona koszykówka z konkretnymi młodymi fajnie się uzupełniającymi grajkami. Johnson na kozackim kontrakcie, Daniels, NAW, Okongwu, Gueye plus Kristapsy i Krejci, no gdzie tu Dejwis pasuje.

33 minuty temu, balech napisał(a):

Kurła jak wezmą Dejwisa po wyleczeniu się z raka to byłaby niezła masakra, teraz jest elegancko, zrównoważona koszykówka z konkretnymi młodymi fajnie się uzupełniającymi grajkami. Johnson na kozackim kontrakcie, Daniels, NAW, Okongwu, Gueye plus Kristapsy i Krejci, no gdzie tu Dejwis pasuje.

Nie wezma. Teraz beda siedocierac i czekac na potencjalna gwiazdę z wysokiego  draftu od   pels.   I wcale niemusza tankowac  :).                           .  

9 godzin temu, DRK napisał(a):

Znajome twarze. 

Knicks by ratować serię wyszli D Rosem i Gibsonem, taki to był czelendż

było dosyś późno/wcześnie, to zapomniałem napisać czym dysponowali Sixers

Seth Curry, Danny Green, Thybulle, Korkmaz, G Hill, Howard, Melton i rookie Maxey

jak jeszcze wtedy można to było uznać za sukces, to dziś nikt nie wzdycha do wielkich posezonowych herosów w osobach Bena i Hansa, tym bardziej dziwi ten cały tribute

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

W dniu 8.01.2026 o 07:57, Koelner napisał(a):

a Porzingis tylko opcja 

listen here you little shit.png

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Knicks by ratować serię wyszli D Rosem i Gibsonem, taki to był czelendż

Nie zapomnij o wiecznie obsranym MiPie. 

Tę serię to ratowali kulawy Rose i Obi "Tak to Robi" Toppin.  

Godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

Spuściłeś już z kija?

Może porozmawiamy jak wielki Gabe Vincent urywał mecze Chokicowi w Ball Arena?

Też chyba trzeba zweryfikować, bo jak widać nie ma się czym zachwycać.

Niegrzeczne ostatnio się odzywasz walcząc o średnio słuszną sprawę. 

Co dobre zawsze ceniłem twój osąd dobrych graczy do których TYoung nie należy. 

Kiedyś wybierałeś perełki a teraz jakoś idziesz pod prąd swoich wartości. 

IMG-7878.jpg

Jeśli myślisz że twoja d…. 

Z wiekiem szlachetnieje to zle myslisz 

jak ze kwaśnieje…

Edytowane przez ignazz

Bardzo mi się nie podoba ten deal Atlanty. Sprzedali Younga za friko (o mało nie dopłacali). Typ nie zagrał w tym sezonie nawet 300 minut, trochę mało dali mu na dopasowanie się do nowej sytuacji, gdzie Jalen Johnson ma być nowym liderem.

JJ mega się rozwinął w ataku, tylko przestał bronić (bo bycie two-way kozakiem nie jest takie proste). NAW zagrał ledwie 170 min, a Kristaps 51 minut z Youngiem. Risacher jest nawet nie w połowie sophomore season, a Dyson Daniels rzuca w tym sezonie na poziomie 11% za 3.

W tej ekipie jest ogrom problemów w tym sezonie, a oddali swego dotychczasowego franchise playera za nic, po owszem bardzo słabych, ale niecałych 300 minutach w tym sezonie, miesiąc przed trade-deadline za frytki i nie mając finansowego noża na gardle. Mogli sobie z nim grać spokojnie pewnie do offseason 2027.

Chyba tam naprawdę grubo musiało być w szatni z niechęcią zespołu do Younga, bo potraktowali go jak cancera totalnego, a trochę dla tej organizacji był franchise playerer...

A dla Younga też straszny cios w pysk, że nikt w lidze go nie chciał poza Wizards (tam Schlenk działa, co go wolał od Luki Doncicia w 2018 :P)

Cóż, ani się nie wzmocnił fizycznie przez lata, ani nie nadrabiał effortem w D, ani nie nauczył się grać offball. Sam jest trochę sobie winien.

Edytowane przez january

Trudno się zgodzić z powyższym wpisem a już pisze dlaczego. 

W dobie appronow i grubych restrykcji gracze typu Jrue czy Porzingis są oddawania za przysłowia paczkę fajek. Wiem, że Atlanta nie musiała się go pozbywać , ale patrząc na czek jaki bierze T.Y a ile daje to staje się ciężarem. 

Kwasy w szatni to drugie a trzecie to o czym pisał @lorak

Już nie ma sensu pisać, że za tyle ile bierze T.Y można spokojnie znaleść zawodników dających więcej za mnie wśród innych ekip. 

CJ może i jest ujemnym assetem , ale spada. A ten Białas to ma przyjemny płaski czek więc nie jest utrapieniem. Łatwo go będzie puścić dalej. 

Nie wiem jak można oceniać ten trade negatywnie. Fakt może można było poczekać do TD i może pojawiała by się lepsza oferta , ale biorąc pod uwagę , że będzie dostęp do FA albo wzięcie kogoś pod cap space to trade się broni. 

21 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Może porozmawiamy jak wielki Gabe Vincent urywał mecze Chokicowi w Ball Arena?

a jednak boli biały goat

18 godzin temu, january napisał(a):

Cóż, ani się nie wzmocnił fizycznie przez lata, ani nie nadrabiał effortem w D, ani nie nauczył się grać offball. Sam jest trochę sobie winien.

dokładnie to samo napisałem Ci Camby na PW, prawda?

22 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dokładnie to samo napisałem Ci Camby na PW, prawda?

Tak było :)

Ale to nie trzeba z tego powodu umniejszać teraz tego runu z 2021, gdzie dwa razy jako niższy seed wyeliminował lepsze zespoły. Sixers to była jedynka RS, z Embiidem w okolicach poziomu MVP, Tobiasa Harrisa najlepszego w karierze i Ben Simmonsa, który wtedy uchodził za gracza z poziomu TOP50 ligi. Knicks też nie mieli wcale tak złego rosteru wtedy, a po za tym pisałem też wcześniej czemu ta rywalizacja była tak wyjątkowa pod względem atmosfery i napięcia.

I nie wiem czemu ktoś mi zarzuca, że zmieniłem moją politykę do graczy jak ja zawsze byłem loverem rozgrywających starej daty i teraz kiedy tacy gracze są coraz większą rzadkością w NBA to powoduje, że tym bardziej mocniej im kibicuje. I jest to niepokojące kiedy Trae czy Garland są w odwrocie.

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Ale to nie trzeba z tego powodu umniejszać teraz tego runu z 2021

nie wiem czy ktoś umniejszał Youngowi za ten run konkretnie, bardziej za następne kampanie, problem się zaczął wtedy gdy ten run zaczął być ewidentnie przeceniany, mamy w Historii winny Nuggets na Sonics czy GSW na Mavs, ten run Trae imo nie jest nawet blisko i imo tylko krzywdę mu się tym robi, bo powinno się od niego o wiele więcej wymagać, tym bardziej,  że minęło już 5 lat i chłop nawet nie tyle co się nie rozwinął co zaczął się cofać, wziął w tym czasie wywrotkę hajsu za taki performance, a tu jakieś pretensje dlaczego ktoś go jeszcze nie głaszcze za jakaś prehistorie