Skocz do zawartości

Atlanta Hawks 2025/26 wznosza sie na czolowke wschodu?

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Za zgoda urlopujacego @karpik zakladam ten temat bo sporo dobrego sie wydarzylo w tej druzynie w ostatnim miesiacu...

++ sciagneli Kristaps za Manna, Nianga i #22.
+++ dostali super pick z 2026 od Pelikanow lub Bucks za spadniecie o 10 slotow w pierwszej rundzie,
+ wydraftowali z #23 lokalnego gracza Asa Newell [w ktorego podobno celowali z #13],
+ podpisali Kennarda 11M$/1y i Nickeil Alexander-Walker za 62M$/4y.

Nie wiem czy warto bylo sciagac ich obu skoro sa SG, ale Dyson spokojnie moze grac na SFie, wiec na ten moment maja:
PG Trae / Vit Krejci / Kobe Bufkin
SG Dyson Daniels / Kennard
SF Zaccharie Risacher / NAW
PF Jalen Johnson / Asa Newell
C Kristaps / OO

Uwzgledniajac rozbiorke w Celtics i kontuzje Haliego to raczej wystarczy na Top4 wschodu, nie?

Edytowane przez wiLQ

Ostateczny test Trae Younga

Roster w sumie pod Nowe granie kompletny

Wings którzy będą robić za niego czarna robotę

Shooterzy

Brakuje tylko mocnej drugiej gwiazdy 

Ale dalej jak patrzę całościowo 

Top4?

Chyba przesada, ale może Trae udowodni że jest tak mocny?

Dużo zależy czy Porzingis będzie zdrowy bo on akurat swiętnie pasuje pod Trae lepiej niż z Doncicem. . Ale Hawks ma potencjał na TOP3 nawet bo w sumie Wschód jest słaby . Kluby albo w rozsypce albo przebudowanie albo straciły lidera. Jest MAgic , Knicks i pytanie jaki rozwój poczyniki Detroit.  Z drugeij strony jeśli Risacher będzie grać na miarę swojego talentu to oni mogą być jeszcze mocniejsi

Hawks zrobili świetne ruchy i w dwa lata od zespołu z no future i wyborami które za darmo oddawali do Spurs przebudowali się tak ,że znowu są w czubie Wschodu i wyglądają mocniej niż wcześniej . Chyba najlepsza przebudowa na Wschodzie w ostatnich latach. 

39 minut temu, ely3 napisał(a):

Dużo zależy czy Porzingis będzie zdrowy bo on akurat swiętnie pasuje pod Trae lepiej niż z Doncicem.

Trzeba zalozyc, ze jak zwykle czesc sezonu opusci.

40 minut temu, ely3 napisał(a):

Ale Hawks ma potencjał na TOP3 nawet bo w sumie Wschód jest słaby . Kluby albo w rozsypce albo przebudowanie albo straciły lidera. Jest MAgic , Knicks i pytanie jaki rozwój poczyniki Detroit. 

Chyba zapomniales o Cavs?

40 minut temu, ely3 napisał(a):

Hawks zrobili świetne ruchy i w dwa lata od zespołu z no future i wyborami które za darmo oddawali do Spurs przebudowali się tak ,że znowu są w czubie Wschodu i wyglądają mocniej niż wcześniej . Chyba najlepsza przebudowa na Wschodzie w ostatnich latach. 

A tu na pewno zapomniales o Cavs ;-]
W sezonie 2020/21 mieli bilans 22-50.

Pozwolilem sobie przeniesc do watku druzynowego..

11 godzin temu, LAF napisał(a):

Atlanta chyba najlepsze ruchy do tej pory. Zrzutka dwóch petów a za nich NAW,KP oraz Luke. 

9 godzin temu, karpik napisał(a):

Hox spoko ruchy, ale NAW trochę drogi się wydaje. Niemniej jednak jak zdrowie dopisze to rotacja Trae-Daniels-Zach-JJ-KP i z ławki NAW-Kennard-Krejci-OO wygląda na taką, co może powalczyć o top6 wschodu. 

9 godzin temu, ignazz napisał(a):

Co bardzo smuci fanów spurs. Ostatnie dobre ruchy, słabość wschodu ogólnie sprawiają że te picki są coraz słabsze. W rekrutacji bral aktywny udział Trae więc wygląda na to że scenariusz z jego nerwowym oddaniem nie istnieje. 

Atlanta zrobiła dobre ruchy. 

5 godzin temu, Stryder napisał(a):

Jak dla mnie Atlanta to jeśli będą zdrowi to walka o top 4 wschodu a może więcej. Po kontuzjach w IND i BOS to tylko CLE, NY,ORL przed nimi na wschodzie imo

Tez mi sie tak wydaje, ale jeszcze trzeba poczekac na koniec offseason bo inne druzyny ze wschodu tez moga zrobic ruchy wzmacniajace korzystajac na tej prozni w topie... jak np Bucks ;-]

18 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Chyba zapomniales o Cavs?

Po koszmarnych PO wyrzuciłem ich z głowy

18 godzin temu, wiLQ napisał(a):

A tu na pewno zapomniales o Cavs ;-]
W sezonie 2020/21 mieli bilans 22-50.

A tu akurat nie. Cavs zrobili klasyczną przebudowę. W jeden rok odszedł Irving i LeBron więc to co zostało to był słaby zespół. ale mieli kontrole nad swoimi wyborami draftowymi więc 3 lata z rzędu mieli TOP5 wybór do tego Sexton otrzymany od Bostonu i przebudowali się przez draft. Hawks mieli pełen skład. Konflikt na linii Trae-Collins. Trae -trener. Nie mieli kontroli nad wyborami draftowymi więc nawet nie mogli tankować.I mieli zawalone wydatki po sam czubek I jakims cudem nagle mają dobry skład bez oddawania gwiazdy. Mają dużo dobrych wyborów draftowych . On sami z czarnej dziury wyszli na świetlisty szlak. A Cavs po prostu byli słabi bo odeszło na raz dwóch najlepszych graczy . Trafili dobrze w drafcie a potem w odpowiednim momencie dołożyli Mitchella. To nie jest tak ,że tam był sam draft bo weszli w dobre wymiany ale Hawks to można porównać do Nets czyli nie możesz tankowac bo nie masz kontroli nad swoimi wyborami. A tu Hawks nawet nie mogli się przebudowaćprzez salary cap bo mieli przepłacony skład który nie działał. Dla mnie majstersztyk co zrobili w tak krótkim czasie

33 minuty temu, ely3 napisał(a):

Po koszmarnych PO wyrzuciłem ich z głowy

Okej, ale w RS raczej wciaz beda wyzej od Hawks.

33 minuty temu, ely3 napisał(a):

A tu akurat nie. Cavs zrobili klasyczną przebudowę. W jeden rok odszedł Irving i LeBron więc to co zostało to był słaby zespół. ale mieli kontrole nad swoimi wyborami draftowymi więc 3 lata z rzędu mieli TOP5 wybór do tego Sexton otrzymany od Bostonu i przebudowali się przez draft. Hawks mieli pełen skład. Konflikt na linii Trae-Collins. Trae -trener. Nie mieli kontroli nad wyborami draftowymi więc nawet nie mogli tankować.I mieli zawalone wydatki po sam czubek I jakims cudem nagle mają dobry skład bez oddawania gwiazdy. Mają dużo dobrych wyborów draftowych . On sami z czarnej dziury wyszli na świetlisty szlak.

To troche jak chwalenie lobuza, ze posprzatal balagan, ktory sam zrobil ;-]
Tzn pieknie wybrneli z wpadki z Dejounte, ale tez nie mozna pominac, ze do niej doprowadzili.

34 minuty temu, ely3 napisał(a):

A Cavs po prostu byli słabi bo odeszło na raz dwóch najlepszych graczy . Trafili dobrze w drafcie a potem w odpowiednim momencie dołożyli Mitchella. To nie jest tak ,że tam był sam draft bo weszli w dobre wymiany ale Hawks to można porównać do Nets czyli nie możesz tankowac bo nie masz kontroli nad swoimi wyborami. A tu Hawks nawet nie mogli się przebudowaćprzez salary cap bo mieli przepłacony skład który nie działał. Dla mnie majstersztyk co zrobili w tak krótkim czasie

Na ten moment Cavs z 22 wygranych wskoczyli na 64, a Hawks od kilku lat sie kreca wokol 41W.

To offseason mieli bardzo obiecujace, ale to jeszcze ciezko uznac za koniec przebudowy.
Moze sie okazac, ze Kristaps nic nie wniesie, a Trae za rok odejdzie jako FAs.

2 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Okej, ale w RS raczej wciaz beda wyzej od Hawks.

JA to wiem. JA po prostu zapomniałem o nich

2 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Na ten moment Cavs z 22 wygranych wskoczyli na 64, a Hawks od kilku lat sie kreca wokol 41W.

I tego też nie podważam tylko ,że przebudowa przez draft jak nie masz koszmarnych kontraktów vide Wizards swego czasu i masz wszystkie swoje wybory to tylko kwestia dobrego wybierania albo trafiania na dobre drafty bo np draft 24 nie wygląda na razie dobrze . 

A to co zrobiło Hawks to po prostu wyjście z bagna w które sami się wpakowali. Teraz w takiej sytuacji jest NOP i Suns 

I oni nadal nie są na poziomie Cavs ale mają szanse na stworzenie dobego zespołu a dwa lata temu to im groziło ,że jedyne co stworzą to wielkie Spurs

14 godzin temu, dannygd napisał(a):

Mnie zastanawia rotacja S5, czy Risacher będzie S5 jeśli mają grac o coś już teraz?

Zalezy od matchupow?

14 godzin temu, dannygd napisał(a):

Kto ma zapewnić scoring z ławki?

Przeciez wystarczy standardowe rozlozenie rotacji zeby ktorys z trojki Trae/JJ/KP byl zawsze na boisku. Plus Kennard bedzie z lawki.