Skocz do zawartości

Detroit Pistons 2025/26 - najtrudniejszy pierwszy krok...

DRK

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, ely3 napisał(a):

Holland to niestety szrot . Wygląda kiespko praktycznie zawsze jak go widzę. Stewart tez .. 

Stewart szrot?? Przecież to filar defensywy, walczak i czołg w obronie a i w ofensywie coś potrafi wrzucić. Ostatnio jak była plaga kontuzji i dużo grał wpadło mu 31 pkt z Bulls. Nawet ze zwykle dosyć skromną ofensywą mega przydatny gracz

Jakbym miał coś handlować, to prędzej do oddania są Holland i Ivey. Może gdzie indziej pokażą więcej niż w Pistons, ale póki co to gracze z niskim IQ i bez rzutu, specjaliści od szalonych wjazdów pod kosz, więc bez większego żalu bym ich wymienił         

17 godzin temu, DRK napisał(a):

Co do Stewarta to absolutnie nie mogę podzielić Twojego zdania. Ostatnio wybrany obrońcą miesiąca EC, łata defensywę, w ofensywie wchodząc z ławki ma dwucyfrową średnią, nie jest jakimś totalnym Nemo zza łuku, a jak na trójkowe standardy Pistons to już w ogóle pierwsza klasa

No ale docelowo kogo wolicie na centrze Stewarta czy Durena? Bo dla mnie Duren jest lepszy choć pewnie za mało doceniłem obronę Stewarta

15 godzin temu, Grzechu napisał(a):

Stewart szrot??

Tego nie napisałem .. Raczej ,że kiepsko wygląda w ataku. Tzn Duren lepiej . Ale jak wspomniałem pewnie zbyt słabo doceniłem jego obronę

@ely3

Przecież Stewart to w pełnym zestawie backup 4-5 i w tej roli jest bardzo ok + to co napisane wyżej, wolicjonalnie bardzo ważny dla tego zespołu. 

17 godzin temu, DRK napisał(a):

@Braveheart22 ja to rozumowałem tak samo jak Ty, że zostało kilkanaście meczy do limitu 50. 

A tymczasem w powyższym podlinkowanym artykule sugerują, że zostały tylko trzy mecze do przekroczenia limitu 🤔 To oni liczą wg tego ile team rozegrał meczy?? Pistons mają 47 gier za sobą.

Dziwne, cba raczej mówi o meczach rozegranych przez danego grajka.

18 godzin temu, ely3 napisał(a):

No ale docelowo kogo wolicie na centrze Stewarta czy Durena? Bo dla mnie Duren jest lepszy choć pewnie za mało doceniłem obronę Stewarta

Tego nie napisałem .. Raczej ,że kiepsko wygląda w ataku. Tzn Duren lepiej . Ale jak wspomniałem pewnie zbyt słabo doceniłem jego obronę

Przecież to nie jest kwestia wyboru który tylko jak ich dwóch wykorzystać. DD obecnie jest nieporównywalnie lepszy tylko są takie ustawienia przeciwników że mogą grać razem. Stew jest potężnym argumentem z ławki a w dobie L4 też świetnym zabezpieczeniem na wypadek kontuzji( wspomniane 31 punktów gdy wszedł na S5 i minuty pokazują możliwości). Dodatkowo to dobra dusza zespołu i taki ochroniarz jakby jakiś przeciwnik chciał dać bez powodu z łokcia np Cade. Fajnie go mieć w drugiej linii gdzie dodatkowo potrafi rzucić za 3 ale i podać kombinacyjnie. To taki monolit powoli ta ekipa pistons w starym stylu. 

YOU KNOW THE PISTONS WON AGAIN.

Mamy to MotorCade i JD w All-Star czyli jednak znalazł się dla mnie powód aby zobaczyć ASG. 

Najpierw Beef Stew najlepszym obrońcą miesiąca teraz 2 All Starów, w końcu zaczynamy być doceniani. Piękna historia od najgorszej drużyny to czołowej z praktycznie tym samym corem.  

Co do dyskusji wartość Stew to dużo więcej niż tylko staty i to co widzimy na boisku.