Skocz do zawartości

Detroit Pistons 2025/26 - najtrudniejszy pierwszy krok...

DRK

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, ely3 napisał(a):

Holland to niestety szrot . Wygląda kiespko praktycznie zawsze jak go widzę. Stewart tez .. 

Stewart szrot?? Przecież to filar defensywy, walczak i czołg w obronie a i w ofensywie coś potrafi wrzucić. Ostatnio jak była plaga kontuzji i dużo grał wpadło mu 31 pkt z Bulls. Nawet ze zwykle dosyć skromną ofensywą mega przydatny gracz

Jakbym miał coś handlować, to prędzej do oddania są Holland i Ivey. Może gdzie indziej pokażą więcej niż w Pistons, ale póki co to gracze z niskim IQ i bez rzutu, specjaliści od szalonych wjazdów pod kosz, więc bez większego żalu bym ich wymienił         

17 godzin temu, DRK napisał(a):

Co do Stewarta to absolutnie nie mogę podzielić Twojego zdania. Ostatnio wybrany obrońcą miesiąca EC, łata defensywę, w ofensywie wchodząc z ławki ma dwucyfrową średnią, nie jest jakimś totalnym Nemo zza łuku, a jak na trójkowe standardy Pistons to już w ogóle pierwsza klasa

No ale docelowo kogo wolicie na centrze Stewarta czy Durena? Bo dla mnie Duren jest lepszy choć pewnie za mało doceniłem obronę Stewarta

15 godzin temu, Grzechu napisał(a):

Stewart szrot??

Tego nie napisałem .. Raczej ,że kiepsko wygląda w ataku. Tzn Duren lepiej . Ale jak wspomniałem pewnie zbyt słabo doceniłem jego obronę

@ely3

Przecież Stewart to w pełnym zestawie backup 4-5 i w tej roli jest bardzo ok + to co napisane wyżej, wolicjonalnie bardzo ważny dla tego zespołu. 

17 godzin temu, DRK napisał(a):

@Braveheart22 ja to rozumowałem tak samo jak Ty, że zostało kilkanaście meczy do limitu 50. 

A tymczasem w powyższym podlinkowanym artykule sugerują, że zostały tylko trzy mecze do przekroczenia limitu 🤔 To oni liczą wg tego ile team rozegrał meczy?? Pistons mają 47 gier za sobą.

Dziwne, cba raczej mówi o meczach rozegranych przez danego grajka.

18 godzin temu, ely3 napisał(a):

No ale docelowo kogo wolicie na centrze Stewarta czy Durena? Bo dla mnie Duren jest lepszy choć pewnie za mało doceniłem obronę Stewarta

Tego nie napisałem .. Raczej ,że kiepsko wygląda w ataku. Tzn Duren lepiej . Ale jak wspomniałem pewnie zbyt słabo doceniłem jego obronę

Przecież to nie jest kwestia wyboru który tylko jak ich dwóch wykorzystać. DD obecnie jest nieporównywalnie lepszy tylko są takie ustawienia przeciwników że mogą grać razem. Stew jest potężnym argumentem z ławki a w dobie L4 też świetnym zabezpieczeniem na wypadek kontuzji( wspomniane 31 punktów gdy wszedł na S5 i minuty pokazują możliwości). Dodatkowo to dobra dusza zespołu i taki ochroniarz jakby jakiś przeciwnik chciał dać bez powodu z łokcia np Cade. Fajnie go mieć w drugiej linii gdzie dodatkowo potrafi rzucić za 3 ale i podać kombinacyjnie. To taki monolit powoli ta ekipa pistons w starym stylu. 

YOU KNOW THE PISTONS WON AGAIN.

Mamy to MotorCade i JD w All-Star czyli jednak znalazł się dla mnie powód aby zobaczyć ASG. 

Najpierw Beef Stew najlepszym obrońcą miesiąca teraz 2 All Starów, w końcu zaczynamy być doceniani. Piękna historia od najgorszej drużyny to czołowej z praktycznie tym samym corem.  

Co do dyskusji wartość Stew to dużo więcej niż tylko staty i to co widzimy na boisku. 

W dniu 1.02.2026 o 16:49, ely3 napisał(a):

ale docelowo kogo wolicie na centrze Stewarta czy Durena?

W obronie Stewarta, w ataku Durena :)

Overall Durena oczywiście, ale ja widzę miejsce w Pistons dla obydwóch. Poza tym Isaiah tyra za 15 mln/y. Jalen na nowej umowie będzie miał 2x więcej. Przynajmniej.

W dniu 1.02.2026 o 01:29, Grzechu napisał(a):

Jakbym miał coś handlować, to prędzej do oddania są Holland i Ivey.

W pierwszej kolejności Langdon winien handlować LeVertem.

Ivey na razie jest ze swoimi 37% za trzy jest czwartym ( i to wliczając niewielką próbkę Sassera) strzelcem zza łuku. Czy on ma teraz wielką wartość handlową? Jeśli nie znalazłby się latem nikt kto rzuci mu dużą kasę, to mniejsze oferty jak najbardziej wyrównałbym. Miałby Jaden w końcu okazję uczciwie przepracować lato i ostatecznie pokazać czy będzie do czegoś w Pistons przydatny. 

W dniu 2.02.2026 o 10:35, cwikson napisał(a):

Ale i tak Knicks lepsi od Pistons bo wygrali z nimi jednym oczkiem więcej

Taka maskirowka, żeby Knicks poczuli się zbyt pewnie siebie w piątek :)

19 godzin temu, Winchester napisał(a):

Mamy to MotorCade i JD w All-Star czyli jednak znalazł się dla mnie powód aby zobaczyć ASG. 

No i jeszcze JBB musi z nimi jechać. Piszę ,,musi" bo mnie te ASGs już od dawna nie kręcą. Pożyteczniej te parę dni wolnego można wykorzystać na regenerację, doszlifowanie niektórych elementów, a tak ani trenera, ani podstawowych graczy nie będzie. Ja w temacie ASG jestem Tim Duncan team.

Choć Cade w sumie ma coraz mniej do poprawy, zostały  mu 3FGM do korekty. Straty ograniczył w porównaniu z poprzednim sezonem, w obronie coraz lepszy 

Dosyć często Cade tak łapie kogoś wchodzącego z lewej strony. 

Chyba koniec team spirit 🤣

Edytowane przez DRK

4 minuty temu, DRK napisał(a):

W pierwszej kolejności Langdon winien handlować LeVertem.

Ivey na razie jest ze swoimi 37% za trzy jest czwartym ( i to wliczając niewielką próbkę Sassera) strzelcem zza łuku. Czy on ma teraz wielką wartość handlową? Jeśli nie znalazłby się latem nikt kto rzuci mu dużą kasę, to mniejsze oferty jak najbardziej wyrównałbym. Miałby Jaden w końcu okazję uczciwie przepracować lato i ostatecznie pokazać czy będzie do czegoś w Pistons przydatny. 

Levert to złom, tu nie ma czym handlować ;)

Ivey czy Holland to jeszcze młodziaki i wybrani wysoko w drafcie, więc ktoś tankujący może się skusić na "potencjał". A poza nimi nie ma za bardzo assetów na wymianę

IMO Ivey nie będzie dobry, zaczął 4 rok ale nie widzę specjalnych postępów. Może to moja perspektywa bo nie przepadam za graczami z niskim IQ boiskowym a oni obaj z Hollandem wrażenie robią jakby go za dużo nie mieli

14 minut temu, Grzechu napisał(a):

Levert to złom,

Tym bardziej Langdon powinien go jak najszybciej upłynnić, bo w przyszłym sezonie jego utrzymanie zajmie 15 mln w salary.

14 minut temu, Grzechu napisał(a):

IMO Ivey nie będzie dobry

Jest duże prawdopodobieństwo. 

Obecnie wygląda mocno średnio, w porywach słabo. Ale pamiętajmy jakie on miał utrudnione przygotowanie do sezonu. Może będzie z tego taki plus, że nikt się nie połakomi na niego, wyrównamy po taniości, a on się odbuduje latem. Ryzyko małe, a jakaś  tam szansa na spory zysk.

15 minut temu, Grzechu napisał(a):

poza nimi nie ma za bardzo assetów na wymianę

Jeszcze komplet picków jest.

Choć oczywiście, jeśli będzie okazja na deal w stylu jakiegoś przysłowiowego Rasheeda to odpali się kogo będzie trzeba.

BTW

Ciekawe czy Weaver oddałby nam Beya za 5 second rounderów 🤔

Albo jeszcze lepiej za Wisemana ;) Zwolniony z Pacers, można go tanio zatrudnić i wysłać do Pelicans za Saddiqa. Nawet przyzwoite statsy ma Bey ostatnio.

10 minut temu, DRK napisał(a):

Jeszcze komplet picków jest.

Choć oczywiście, jeśli będzie okazja na deal w stylu jakiegoś przysłowiowego Rasheeda to odpali się kogo będzie trzeba.

BTW

Ciekawe czy Weaver oddałby nam Beya za 5 second rounderów 🤔

Albo jeszcze lepiej za Wisemana ;) Zwolniony z Pacers, można go tanio zatrudnić i wysłać do Pelicans za Saddiqa. Nawet przyzwoite statsy ma Bey ostatnio.

Jasne, picki są, chodziło mi o assety w postaci osobowej ;)

Bey faktycznie zrobił jakiś progres czy tylko daje pokaz możliwości w tankerze pod nowy kontakt? Jak był w Pistons potrafił sypnąć 50pkt w meczu, ale zawodnik bardzo chimeryczny 

6 godzin temu, Grzechu napisał(a):

Ivey czy Holland to jeszcze młodziaki i wybrani wysoko w drafcie, więc ktoś tankujący może się skusić na "potencjał"

No i wykrakałeś :)

Ivey do Bulls. 

BTW

W grudniu Stewart z tym wyróżnieniem, teraz Ausar. 

Godzinę temu, DRK napisał(a):

No i wykrakałeś :)

Ivey do Bulls. 

Ano wykrakałem. Poszedł prawie za darmo, czyli nie tylko ja, ale nikt w lidze potencjału specjalnie nie widział. Po sezonie pewnie gdzieś dostanie szansę na niskim kontrakcie

Teraz Holland może sobie spokojnie szarżować pod kosz, jeden jeździec bez głowy się przyda 😁 A tak serio tutaj szanse na sukces widzę większe niż w przypadku Jadena