Skocz do zawartości

Indiana Pacers 25/26 - wątek żałobny

RonnieArtestics

Ile zwyciestw osiągną Pacers bez Haliburtona w sezonie regularnym  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wytypuj liczbę zwyciestw

2. 2. Czy McConnell zdobedzie tytuł 6th Man of the year ?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 25.10.2025 o 05:18

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, ely3 napisał(a):

No ale jak zauważył @rw30 Zubac nie do końca pasuje do ofensywy PAcers. A JJJ już bardziej i obrońca też jest lepszym . 

nie ma możliwości przebierania w centrach pod idealne dopasowanie, nawet Turner jak miał w końcu dobre PO to w Finałach znowu był petem, trzeba iść na konpromisy, a jak dla mnie sam fit z Siakamem powinien ładnie śmigać

JJJ na cztery kampanie tylko raz wyszedł z 29% za 3 taki to rarytasik

ps. nie słuchaj się @rw30 to antypolak jest

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Pytanie co właściwie powinno zrobić Pacers. W najelpszej opcji jako nr 1 będą mieć 52% na obronę wyboru czyli rzut monetą... Ale biorąc pod uwagę ,że oprócz nich tannkuje 7 ekip a Bucks z Pelicans sa po prostu beznadziejni to może łątwiej im być obronić wybór będąc 10 ekipą od końca niż próując na siłę być w TOP3

13 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

A tak serio to bardzo mi się nie podoba oddawanie tego picku 2026 na tą chwilę. Chyba że planują wejść do playin i rozwalić pistons z #1 seedem. 

W momencie klepniecia trejdu maja 52% na zachowanie picku...

12 godzin temu, ely3 napisał(a):

Ogólnie moim zdaniem Pacers więcej dało za Zubaca niż Jazz za JJJ

Naturalnie bo Zubac ma duzo lepszy kontrakt od JJJa.

12 godzin temu, ely3 napisał(a):

Konstrukcja tej wymiany jest dziwna. Bo wzięli centra którym nie powinni grać w tym roku więc pytanie po co go brali teraz a nie latem?

[...]

Dla mnie to nawet nie ten hazard dzwi ale przede wszystkim po co im teraz center którym i tak nie mogą grąc by przez przypadek nie wygrać za dużo a już teraz są o 1 porażkę od miejsca 5 w drafcie. Oni mogli przecież złożyć podobną ofertę po drafcie 26 albo choć po losowaniu kiedy by wiedziel jaki mają wybór. 

W tym scenariuszu Clippers by sie nie zgodzili bo dla nich te ~48% na dobry pick w 2026 to jest glowna zacheta.
Pick w 2031 moze i bedzie fajny, ale to bardzo odlegla perspektywa i gdyby wrzucili Zubaca na trading block przy drafcie 2026 to oferta Pacers nie bylaby najlepsza.

11 godzin temu, ely3 napisał(a):

Ale ja nadal nie wiem po co oni tą wymianę zrobili teraz a nie w lipcu... Przecież Clippers by brali dwie pierwsze rundy z 29 i 31 z pocałowaniem ręki latem.. Po co im Zubac teraz?

IMO to kreatywne rozladowanie ryzyka z pickiem.

Zwroc uwage, ze jak wylosuja Top4 to beda mieli ciastko [topowy prospekt] i zjedza ciastko [center na przyszlosc].

Z drugiej strony jak nie upoluja kogos z Top4 to juz zalatwili pilna potrzebe i odzyskaja swoj pick z 2031.

Wg mnie dyskusja sie sprowadza do tego czy Zubac za picki Pacers w 2029, 2031 i RFA Mathurina to bylaby najlepsza oferte na rynku? IMO nie.

Teraz Clippers maja okazje sprawdzic Mathurina u siebie i ~50% szans na fajny pick od razu. 

3 minuty temu, wiLQ napisał(a):

IMO to kreatywne rozladowanie ryzyka z pickiem.

Zwroc uwage, ze jak wylosuja Top4 to beda mieli ciastko [topowy prospekt] i zjedza ciastko [center na przyszlosc].

Pomijasz fakt, że ten draft (mówiłem Ci jaki będzie mocny) ma mocarne top6 i utrata #5 lub #6 to koszmar jak coś.

Ryzykowny ruch Indiany.

7 minut temu, january napisał(a):

Pomijasz fakt, że ten draft (mówiłem Ci jaki będzie mocny) ma mocarne top6 i utrata #5 lub #6 to koszmar jak coś.

Ryzykowny ruch Indiany.

to serio już jesteśmy na takiej pompce z tym draftem, że top6 to pewni allstarzy minimum?

czy to aby nie jebnie, Andrzeju?

15 minut temu, january napisał(a):

Ryzykowny ruch Indiany.

Przystapienie do nastepnego sezonu bez centra tez bym uznal za ryzykowne...

I wez mi pokaz draft, ktory mial mocne cale Top6. Zawsze sa busty, ZAWSZE.

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to serio już jesteśmy na takiej pompce z tym draftem, że top6 to pewni allstarzy minimum?

Zaawansowane statystyki pokazują na razie mega moc tego draftu.. Czołowe TOP5 jest w TOP20 ostatnich 15 lat w NCAA. Wiadomo ,że każda statystyka ma swoje wady bo np wg XRAPM z tego roku Nurkić jest 20 obrońcą ligi co jest bzdurą

17 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Nie ma pewności jak się rozwiną i jak potoczą się ich kariery. Ale jako level prospectow? Każdy z tej 6ki walczyłby o #1 w draftach 2020, 2022, 2024... Taka unikalna klasa freshmanow się trafiła.

13 minut temu, wiLQ napisał(a):

Przystapienie do nastepnego sezonu bez centra tez bym uznal za ryzykowne...

I wez mi pokaz draft, ktory mial mocne cale Top6. Zawsze sa busty, ZAWSZE.

Ogarniecie legit starting C jest łatwiejsze niż uzyskanie picku w top 10 bardzo mocnego draftu *(jeśli nie negocjujesz z duetem cymbałów Dumars-Weaver). Patrz Celtics z Quetą, Hornets z Diabate etc

Zawsze ktoś zbustuje, ktoś wyskoczy. Ale w tym drafcie 5-6 pick to fantastyczny asset.

4 minuty temu, january napisał(a):

Nie ma pewności jak się rozwiną i jak potoczą się ich kariery. Ale jako level prospectow? Każdy z tej 6ki walczyłby o #1 w draftach 2020, 2022, 2024... Taka unikalna klasa freshmanow się trafiła.

ciekawe czy tam szły jakieś twarde negocjacje o każdy numer draftu, czy Pacers aby nie dali tyłka i nawet dopłacić a mieć protekcje w top6

13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ciekawe czy tam szły jakieś twarde negocjacje o każdy numer draftu, czy Pacers aby nie dali tyłka i nawet dopłacić a mieć protekcje w top6

PAcers podobno oferowali najpierw JAzz pakiet za Kesslera ale tam właśnie nie było wyboru z 26 ale były podobno 3 wybory zakładam 27 29 i 31

PEwie Clippers powiedzieli że ich tez to nie interesuje i stąd pojawił się ten hazard 50/50 z wyborem 26

Indiana napaliła sie  strasznie ja tego leszcza ktory bez Hardena traci połowę wartości. LAC słusznie sie go pozbyło i dostało swietna cene za niego biorac jeszcze Mathurina.  Indiana  moze łatwo oddac ten nr 5 bo jest juz 4 zespoły co maja tyle samo lub mniej zwyciestw. Przegrywali strasznie w tym sezonie a teraz beda przegrywac bezczelnie  a i tak moga stracic ten pick. A wiadomo ze w takim przypadku karma nie sprzyja.

LAC zwyciezca TD o dwie długosci przed innymi. Gdyby jewszc ze Indiana potrzebował w tym roku centra.....? Gdyby  w noc draftu sprzedwala ten nr  5 co dostanie nie musiałaby wiele wiecej oddawac. 

Drugi zwyciezca dzieki LAC i Utah OKC. 

Edytowane przez marceli73

9 minut temu, marceli73 napisał(a):

i Utah OKC

Chłopie naprawdę skończ swje fantazje. Czas może oglądać mecze. Jazz właśnie zagrało w Atlancie 8 graczami a mimo to usadziło Lauriego na ostatnie 15 minut meczu by przypadkiem nie wygrać. Hawks grali Landalem którego dostali od JAzz ale JAzz jeszcze nie sprowadziło graczy pozyskanych od Memphis i może będą gotowi na Orlando . Poza Toba i może @wiLQ to nie widziałem by ktoś będący bliżej ogranizacji JAzz pisał ,ze JAzz zacznie wygrywać. Wręcz przeciwnie wszyscy potwierdzają ,że celem nr 1 Jazz w tym roku jest wysoki wybór w drafcie. 

A już pomijam ,że PAcers sie właśnie się wzmocniło i może zaczną wygrywać bo większa szanse mają na obronę wyboru będąc 10 zespołem niż będąc w TOP3 ale tu uważasz ,ze nic się nie zmienia ale już JAzz nagle zacznie wygrywać choć wszyscy wewnątrz JAzz twierdzą ,ze nie

9 godzin temu, ely3 napisał(a):

Zaawansowane statystyki pokazują na razie mega moc tego draftu.. Czołowe TOP5 jest w TOP20 ostatnich 15 lat w NCAA. Wiadomo ,że każda statystyka ma swoje wady bo np wg XRAPM z tego roku Nurkić jest 20 obrońcą ligi co jest bzdurą

Przeciez to jest klasyka NCAA, ze prospekt ma mocny poczatek sezonu, a potem terminarz sie robi trudniejszy i nagle zjazd produkcji.
Wg powyzszej metody porownujesz latwiejsza czesc sezonu dla klasy 2026 z calym sezonem dla reszty.

9 godzin temu, january napisał(a):

Zawsze ktoś zbustuje, ktoś wyskoczy. Ale w tym drafcie 5-6 pick to fantastyczny asset.

Zaczynam sie powaznie interesowac draftami dopiero przed swoimi wyborami w FBXie, wiec nie bede sie spieral o szczegoly odnosnie kazdego gracza z klasy 2026.

Ale jestem bardzo sceptyczny do tego co piszecie na podstawie historycznej - #5-6 to jest wlasnie swietny asset do oddawania bo zawsze sie jakis GM napali na kogos konkretnego, a potem srednio rzecz biorac wyciagnie w porywach startera [a najczesciej duzo gorzej!].

9 godzin temu, january napisał(a):

Ogarniecie legit starting C jest łatwiejsze niż uzyskanie picku w top 10 bardzo mocnego draftu *(jeśli nie negocjujesz z duetem cymbałów Dumars-Weaver). Patrz Celtics z Quetą, Hornets z Diabate etc

Eghm, latwiejsze nie znaczy lepsze. Jest mniej pickow w czolowce draftu niz centrow w NBA, wiec bardzo naturalne jest, ze trudniej wyciagnac pick niz centra.

Ale pisanie, ze mlody, dobry i tani center to sa na wyciagniecie reki wydaje mi sie kontrowersyjne bo takowi zwykle nie laduja na rynku trejdowym.

To juz predzej bym sie zastanawial czy lepiej bylo uderzac po Zubaca czy JJJa?

8 godzin temu, ely3 napisał(a):

Poza Toba i może @wiLQto nie widziałem by ktoś będący bliżej ogranizacji JAzz pisał ,ze JAzz zacznie wygrywać. Wręcz przeciwnie wszyscy potwierdzają ,że celem nr 1 Jazz w tym roku jest wysoki wybór w drafcie. 

Dla jasnosci ja tez nie mam takiej opinii, ot spekulowalem po wymianie JJJ czy jest taka opcja i czy powinni to rozwazyc.

Ale jak wspomniales, takie cyrki z minutami Lauriego pokazuja ich prawdziwe priorytety.

11 godzin temu, marceli73 napisał(a):

Indiana napaliła sie  strasznie ja tego leszcza ktory bez Hardena traci połowę wartości. LAC słusznie sie go pozbyło i dostało swietna cene za niego biorac jeszcze Mathurina.  Indiana  moze łatwo oddac ten nr 5 bo jest juz 4 zespoły co maja tyle samo lub mniej zwyciestw. Przegrywali strasznie w tym sezonie a teraz beda przegrywac bezczelnie  a i tak moga stracic ten pick. A wiadomo ze w takim przypadku karma nie sprzyja.

LAC zwyciezca TD o dwie długosci przed innymi. Gdyby jewszc ze Indiana potrzebował w tym roku centra.....? Gdyby  w noc draftu sprzedwala ten nr  5 co dostanie nie musiałaby wiele wiecej oddawac. 

Drugi zwyciezca dzieki LAC i Utah OKC. 

Zubac leszcz? Na dodatek na takim kontrakcie?

12 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Przeciez to jest klasyka NCAA, ze prospekt ma mocny poczatek sezonu, a potem terminarz sie robi trudniejszy i nagle zjazd produkcji.
Wg powyzszej metody porownujesz latwiejsza czesc sezonu dla klasy 2026 z calym sezonem dla reszty

My już mamy luty . Tu niewiele zostało  i  w sumie jeden Dybantsa rzeczywiście ma kłopoty z lepszymi obronami.. Reszta nadal wysoko w statystykach a niektórzy jak Wagler wręcz grają lepiej.. A my mówimy o prospektach z BIG 12 i BIG 10 a to sa obecnie dwie najlepsze konferencje  i potem długo długo nic.. Więc jak ktoś nadal robi dobre cyferki w takiej konkurencji ... Pacers potrzebowli centra to widać przez większość sezonu. Dobrego w obronie. I nie kalećzącego ataku. Zubac jest tani stosunkowo. TO hazard ale zakładjąc że do zespołu finałowego dokłądają Zubaca i powiedzmy Dybantse to są wygranymi Trade Deadline

No tylko ,że to jest 50/50

14 godzin temu, balech napisał(a):

Zubac leszcz? Na dodatek na takim kontrakcie?

Patrzac za ile go sciagnela Indiana to tak. I teraz daleki jestem od stwierdzenia ze Indiana zrobila numer podobny jak NY po odejsciu Hartenstaina. Czyli frajerstwo z Townsem i Bridgesem a nalezalo Kesslera sciagnac za te dwa picki co chcial Ainge i masz zastepstwo Hartenstaina małym kosztem (jakby nie było pisałem o tym). I trzon walczaków  w komplecie. I szersza rotacja co w dzisiejszej bardzo szybkiej koszykowce jest nie do przecenienia. 

Wracajac do Indiany. Zakladajac optymistycznie warunki ze 1. Zubac nie staje sie 2xgorszy bez Hardena. 2 Haliburton wraca do swojej formy. 3.Indiana nie traci 5go picku a dostaje swoj wysoki lub ten nizszy to nie ma tragedii. ALE i tak SROGO przepłacili.

Tragedia moze byc i to wielka jak 1. Hali nie bedzie mogl odzyskac długo lub wcale formy/zdrowia co przy tej tragicznej kontuzji moze miec miejsce (nie wiem dlaczego Indiana zakłada inaczej i na gwałt sciaga centra o ktoregio moglaby sie postarac w off-season). 2. Indiana traci wysoki pick. 3. Zubac znowu jest przecietniakiem. Po spełnienu tych tzrech punktów Indianie grozi powrot  to przecietnosci  a wtedy i ten nawet 5ty pick w drafcie 2026 moglby ich uratowac jakby dobrze wybrali. Chyba ze nie wierza ze sa w stanie wyciagnac dobrego gracza z  numerami draftu 5-9 :).

PS. Jesli chodzi o moich hejterów to chciałbym od razu wam zamknac mordy tzn zebyszcie zobaczyli co zrobiło dojscie takiego Edgomba do 76ers zanim zaczneicie głupie posty pisac. Tan SAM pick 5 jak go indiana straci jest potencjalnie wiecej warty niz ten zubac nie mowiac juz o reszcie asetów czyli Mathurin ktory moze explodowac z forma oraz pickiem 2029 co przy tym jak Hali nie bedzie juz dawnym Halim moze dac zwrot Aingowi taki jaki mial z Nets.  

Ogolnie Indiana nie wie jaka maja przyszłośc przez nastepne 3 lata juz ja poświęcili. 

Edytowane przez marceli73

Srogie przepłacenie moim zdaniem. Zubac jest dobry, ale nie aż tak. Pacers będą musieli się nauczyć grać z centrem, który nie wychodzi na obwód. Poza tym, Hali po Achillesie, Siakam po trzydziestce, płytka ławka - żeby się zaraz nie okazało, że Indiana oddała lottery pick za 47 wygranych na sezon i wypady w drugiej rundzie.

38 minut temu, Jendras napisał(a):

Srogie przepłacenie moim zdaniem. Zubac jest dobry, ale nie aż tak. Pacers będą musieli się nauczyć grać z centrem, który nie wychodzi na obwód. Poza tym, Hali po Achillesie, Siakam po trzydziestce, płytka ławka - żeby się zaraz nie okazało, że Indiana oddała lottery pick za 47 wygranych na sezon i wypady w drugiej rundzie.

Wszyscy nie mogą być mistrzami. Lepiej walczyć w 2 rundzie niż być w wiecznej przebudowie albo tanku.