Skocz do zawartości

Indiana Pacers 25/26 - wątek żałobny

RonnieArtestics

Ile zwyciestw osiągną Pacers bez Haliburtona w sezonie regularnym  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wytypuj liczbę zwyciestw

2. 2. Czy McConnell zdobedzie tytuł 6th Man of the year ?

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 25.10.2025 o 05:18

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Rozkminiam nieco jak to będzie wyglądało i gdy rozpisałem sobie rotacje na przyszły sezon w głowie, im dłużej o tym myślę, tym jestem jakoś tak bardziej pozytywnie nastawiony do nadchodzącego roku. Wszyscy wiemy, że Haliburton był najlepszym graczem Pacers, ale tak sobie kontempluję, czy ten team rzeczywiście musi zapaść się w czeluści playinów bez obecności WhatTheHelly? No bo spójrzcie sami realnie, ten zespół generalnie z reguły nie tracił wcale na jakości w tych playoffs, w minutach gdy Haliburton odpoczywał. Ławka jedna z najlepszych w lidze, według mnie była to rzeczywiście najlepsza w lidze w tych całych rozgrywkach post Season 2025. Gadam sobie właśnie na priv z jednym userem i przedstawił mi nieco charakterystykę gracza, którego Pacers wybrali w drafcie. Otoz Kam Jones to taki combo-guard, który spędził aż cztery lata w NCAA i wydaje się być gotowym graczem z ławki do jakiejś tam gry na poziomie. Taki ruch uświadamia mnie, że management oraz Carlise dostrzegają jakieś szanse na utrzymanie się w strefie pewnych playoffs bez Haliburtona. 

Naturalne wydaje się jedno: większa rola Nembharda i dużo większe obowiązki w ataku oraz wejscie do S5 na stałe dla Mathurina. Rotacja, gdybym to ja był trenerem, na ten moment wygląda pewnie tak

PG : Nembhard, McConnell, Kam Jones
SG: Mathurin, Sheppard, Furphy
SF: Nesmith, Walker
PF: Siakam, Toppin,
C : Turner, I. Jackson? (wracający po groźnej kontuzji świetny młody defensor, który bedzie teraz RFA) 

Uwzgledniajac nedze na wschodzie spokojnie powinni powalczyc o nizsze seedy w playoffach.
Wiadomo, ze nie jest to szczyt marzen po wizycie w finale, ale coz, shit happens.

Tylko, że patrzę na payroll i wygląda to bez szału trochę, Jacksona powinni utrzymać za 6-10 rocznie max, Turner po takich słabiutkich finałach nie powinien chyba żądać więcej niż 25-30mln rocznie ( a jak nie to niech definitywnie spada na drzewo) , więc realnie  skład ten kosztować będzie ze 190mln, wiec Pacers będą w podatku, no i uwaga: Pacers nigdy w podatku nie byli i nie będą panie i panowie. Także są dwie opcje. 

A) czy Pacers czasem nie powinni twardo negocjować nowych warunków z Turnerem. Jakieś 80/4 lub 90/4 i basta? Tak realnie to gdzie ktoś da mu więcej? Chyba tylko Brooklyn Nets mają space na ten moment, a wady Turnera ( brak zbiórki, brak zbiórki, brak zbiórki) został nieco obnażone w tych playoffs, więc kto w ogóle bedzie go chciał podpisać ? 

Wg mnie to bylaby fatalna opcja glownie dlatego, ze ani nie maja dla niego nastepcy ani nie mieliby jak takowego sciagnac.

Nie ma sie co przejmowac jakas slabsza seria jak gosciu od lat gra swoje.

B ) handel pod oszczednosci
Wg mnie taki Obi Toppin lepszego value nie bedzie miał niż teraz ma. Na teraz to dość akceptowalny kontrakcik, ale to co zagrał w tych PO to moim zdaniem jego sufit, gość ma swoje ograniczenia i tyle. Teraz jest moment by zrobić jakieś sell high, bo moim zdaniem faktycznie gość zagrał super playoffy z ławeczki, jakieś Magic czy ktoś tam inny aspirujący do walki mogliby się na niego skusić za dobry zwrot w tej chwili. 

IMO tak wlasnie sie to skonczy. Ze zdrowym Halim moze by zaplacili maly podatek, ale bez niego to bez sensu i Obi jest najbardziej logicznym kandydatem.
Nie dlatego, ze jest zly, ale ze wzgledu na kontrakt i fakt, ze wydraftowali Jarace na jego miejsce.

C ) sign and trade turnera ? Mało realny scenariusz wg mnie bo to jednak już po mału jedna z legend Pacers a Indiana jest raczej lojalna dla swoich graczy. Ale jak najbardziej możliwy przy dobrej ofercie.

Glowny problem tego pomyslu jest taki, ze Turnera sciagnelaby druzyna, ktora potrzebuje centra czyli oddaliby Pacers niecentra. I w ten sposob nie mieliby nikogo na centrze...

Moim zdaniem tutaj realny cel Pacers na ten sezon 25/26 jest taki: 
walczyc jak zawsze, zero tankowania, pacers culture i walka o jakieś top4-6 wschodu, 6th man of the year leci do mcconnella, potem planowany wpierdol w drugiej rundzie PO, ale taki, gdzie Mathurin zdobywa cenne doswiadczenie jako lider, uprzykrza życie jakims Knicks, a w sezonie 26/27 wraca Hali, Walker, Jackson, Mathurin, Nembhard i Nesmith wszyscy są w prime, a Siakam jeszcze daje radę. Oby do tego czasu nie było już turnera a bedzie dobrze. 

A wy co uważacie? Pacers są już „Skazani na playin” czy maja szanse utrzymać się w top6 na wschodzie w Regular Season nie robiąc znaczących zmian w składzie? 

Moim zdaniem czeka ich dolny seed i odpadniecie w pierwszej rundzie, ale jak wspomniales nagroda pocieszenia za ten troche stracony sezon bedzie wysoki pick, ktory fartownie odzyskali od Pelikanow i przede wszystkim moga sobie na spokojnie sprawdzic jak beda wygladali w wiekszej roli mlodziaki obwodowe. Wtedy bedzie latwiej podejmowac decyzje czy np dawac kontrakt Mathurinowi i czy mozna traktowac jako czesc fundamentu Nembharda, Shepparda czy Walkera. Cierpliwosci, ogladaj sobie ECF co kilka tygodni ;-]

@RonnieArtestics piękny opis, ale brakuje mi w nim 2 ważnych rzeczy:

1.  Ben Sheppard z każdym kolejnym meczem PO doroślał (w przeciwieństwie do Walkera) i może zaliczyć kolejny postęp w sezonie.

2. Gdyby nie kontuzje I.Jacksona, to spokojnie bym zaryzykował niską ofertę dla Turnera.

Zgadzam się, że ta kontuzja to szansa dla Mathurina, jakiej by nie miał i będziemy mogli poznac jego prawdziwe oblicze.

Edytowane przez dannygd

W dniu 27.06.2025 o 23:19, RonnieArtestics napisał(a):

A) czy Pacers czasem nie powinni twardo negocjować nowych warunków z Turnerem. Jakieś 80/4 lub 90/4 i basta? Tak realnie to gdzie ktoś da mu więcej? Chyba tylko Brooklyn Nets mają space na ten moment, a wady Turnera ( brak zbiórki, brak zbiórki, brak zbiórki) został nieco obnażone w tych playoffs, więc kto w ogóle bedzie go chciał podpisać ? 

C ) sign and trade turnera ? Mało realny scenariusz wg mnie bo to jednak już po mału jedna z legend Pacers a Indiana jest raczej lojalna dla swoich graczy. Ale jak najbardziej możliwy przy dobrej ofercie.

W dniu 28.06.2025 o 10:22, wiLQ napisał(a):

Wg mnie to bylaby fatalna opcja glownie dlatego, ze ani nie maja dla niego nastepcy ani nie mieliby jak takowego sciagnac.

Glowny problem tego pomyslu jest taki, ze Turnera sciagnelaby druzyna, ktora potrzebuje centra czyli oddaliby Pacers niecentra. I w ten sposob nie mieliby nikogo na centrze...

W dniu 29.06.2025 o 00:16, dannygd napisał(a):

2. Gdyby nie kontuzje I.Jacksona, to spokojnie bym zaryzykował niską ofertę dla Turnera.

A jednak wybrali ta opcje!

Jestem bardzo zaskoczony, ze oferowali tylko 60M$/3y, nie dziwne, ze sie Turner wyniosl... ale co dalej w Pacers na centrze??

10 minut temu, wiLQ napisał(a):

A jednak wybrali ta opcje!

Jestem bardzo zaskoczony, ze oferowali tylko 60M$/3y, nie dziwne, ze sie Turner wyniosl... ale co dalej w Pacers na centrze??

Ayton ? jak bedzie Ayton i bedzie mu się chciało grać, to nie jest to wcale zła opcja wg mnie. Turner miał swoje zalety ale wkurwiało mnie już jego mizerne zbieranie piłek, Ayton w czym jak w czym, ale w zastawianiu i zbieraniu jest topka w lidze. 

7 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ayton ? jak bedzie Ayton i bedzie mu się chciało grać, to nie jest to wcale zła opcja wg mnie. Turner miał swoje zalety ale wkurwiało mnie już jego mizerne zbieranie piłek, Ayton w czym jak w czym, ale w zastawianiu i zbieraniu jest topka w lidze. 

Ayton Cie bedzie wkurzal z innych powodow ;-]

Plus Pacers nie beda jedynymi chetnymi, przeciez Lakers wygladali na pewniaka dla niego, ale... 

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

The ripple effects here are potentially significant.

The Pacers are suddenly in the center market. They maxed Deandre Ayton in restricted free agency in 2022. They have their full MLE left over. The Lakers spent $6 million of theirs on LaRavia. This could cost them their big.

Fascynujace byloby gdyby Pacers dali mu wiecej kasy od Lakers tylko dlatego, ze ci podpisali najpierw fillera skladu.

15 godzin temu, josephnba napisał(a):

Nie wierzyłem że Turner kiedyś odejdzie 

tak długo był na trade blocku że człowiek przestał już się tym przejmować ;)

Najzabawniejsze, ze po takich sukcesach druzynowych w playoffach mozna bylo nieco spuscic garde i zalozyc, ze zostanie... i wlasnie wtedy odszedl.

W ten sposob po latach plotek nic za niego nie dostali. Zonk.

15 godzin temu, josephnba napisał(a):

pacers w sumie dobrze zrobili, mają rok na znalezienie kilku elementów układanki a Myles z nową umową niekoniecznie jest teraz potrzebny 

Tylko, ze nie maja za bardzo narzedzi by kogos sciagnac, co najwyzej jakis rezerwowych.
Jakie sa szanse, ze w sezonie w ktorym Hali wroci do gry beda miec centra chociaz zblizonego poziomem do Mylesa?

Edytowane przez wiLQ

2 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Najzabawniejsze, ze po takich sukcesach druzynowych w playoffach mozna bylo nieco spuscic garde i zalozyc, ze zostanie... i wlasnie wtedy odszedl.

W ten sposob po latach plotek nic za niego nie dostali. Zonk.

Tylko, ze nie maja za bardzo narzedzi by kogos sciagnac, co najwyzej jakis rezerwowych.
Jakie sa szanse, ze w sezonie w ktorym Hali wroci do gry beda miec centra chociaz zblizonego poziomem do Mylesa?

Rynek jest teraz mocno nieobliczalny, ciężko będzie założyć ze kogoś znajdą lub nie 

inna sprawa że turner miał słabe finały więc to tez pewnie przyczyniło się do puszczenia go z klubu 

39 minut temu, josephnba napisał(a):

Rynek jest teraz mocno nieobliczalny, ciężko będzie założyć ze kogoś znajdą lub nie

Ale za rok rynek centrów to będzie Vucević Ayton i Hartnstein . Chyba ,że teraz pozyskają Aytona albo dziadka Horforda.. PAcers dawali 60 mln na 3 lata. Turner dostał więcej od Bucks.

@RonnieArtestics Chyba jednak PAcers spróbują tankować ale moim zdaniem oni nadal mają skład na play in 

KChłop pomimo takich warunków fizycznych i pozycji na parkiecie nie nauczył się zbierać, w ataku jest przeciętny a finały go boleśnie zweryfikowały. Zupełnie nie dziwi mnie decyzja o wypuszczeniu go, oszczędzają przed sezonem w którym ich go to guy będzie się leczył jego większą część. Dobry ruch. Szkoda że tak późno bo np Looney był do wyciągnięcia a tak zgnije w Nowym Orleanie