Skocz do zawartości

Random shit 2025/26

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Minęły już ze dwa lata odkąd NBA ogłosiła karanie za sadzanie graczy celowo na wyjazdach. Czy ktoś dostał już kiedyś karę od NBA? 
Nawet miesiąc sezonu jeszcze nie minął a tacy Warriors, pewnie zbiegiem okoliczności sadzają sobie w b2b wszystkich trzech najlepszych zawodników na ławce. Jeden niby kostka, drugi niby chory, trzeciego bolą plecy. Ale spoko, już w piątek wszyscy trzej znowu będą gotowi do gry, nastąpi cudowne ozdrowienie. 

Edytowane przez RonnieArtestics

17 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Minęły już ze dwa lata odkąd NBA ogłosiła karanie za sadzanie graczy celowo na wyjazdach. Czy ktoś dostał już kiedyś karę od NBA? 

Ostatnio Cavs zostali ukarani grzywną.

https://www.hoopsrumors.com/2025/11/cavs-fined-100k-for-violating-player-participation-policy.html

Spoelstra wymyslil jakis cutting edge strat i nastepny trend z tym co Heat graja w ataku?

Run N Gun opcja nr 1, a jak nic nie ma to natychmiastowe przejscie w iso? Ale takie blitzkrieg iso z cutterami, nie takie na stojaka jak dawniej. Ball screeny to chyba graja glownie jako fallback jak sie zegar konczy.

Grubsza zmiana od ery Jimmy'ego.

Edytowane przez Chytruz

6 minut temu, Chytruz napisał(a):

Spoelstra wymyslil jakis cutting edge strat i nastepny trend z tym co Heat graja w ataku?

Run N Gun opcja nr 1, a jak nic nie ma to natychmiastowe przejscie w iso? Ale takie blitzkrieg iso z cutterami, nie takie na stojaka jak dawniej. Ball screeny to chyba graja glownie jako fallback jak sie zegar konczy.

Grubsza zmiana od ery Jimmy'ego.

ostatnio ogladalem troche zeby rozkminic co oni graja

taki troche zaaawansowany drive and kick najprosciej jakby to ujac

jeszcze czesto maja designated cuts, ktos komus cutuje przed morda z cornera albo z strong side zeby zabrac obronce albo zmusic go do reakcji, pomocy one pass away czy czegokolwiek 

nie stawiaja w ogole screenow, kazdy ma mijac swojego obronce 1na1

ciekawe, na wysrubowanie slabym personelem bilansu w RS jak najbardziej moze zadzialac

a w po zawsze mozna probowac cos wprowadzic, 7 meczowej serii by tak nie wygrali

3 minuty temu, kore napisał(a):

no spoko, teorię znam, oglądałem nawet meczna DSF ;) ale jakie disparity... tam nie ma żadnego disparity przecież.  

Bo się ludzie uczepili jednego meczu, a o tym, że Lakers zostali najpierw wyruchani w game 5 już się nie wspomina.

Kings przegrali, bo się zesrali w game 7.

Teraz, Jendras napisał(a):

Bo się ludzie uczepili jednego meczu, a o tym, że Lakers zostali najpierw wyruchani w game 5 już się nie wspomina.

Kings przegrali, bo się zesrali w game 7.

ok czyli ta sama śpiewka od lat... myślałem że jakieś nowe historie, za którymi nie nadążyłem

nie wiem moze to tylko ja, obejrzalem tych meczy w pizdu w ostatnich latach, czesto analizowalem sobie jakies serie z odtworzenia

playoffy prawie kazde konsumowalem w calosci

dla mnie produkt meczu NBA na zywo pelnego, jest bardzo ciezki obecnie do obejrzenia

chyba ze to sa playoffy i kazda akcja sie liczy, ale nawet i w playoffach sa mecze ktore nie maja tego feelingu

zastanawiam sie czy viewership zainteresowanie reklamami firmy ktore te reklamy wykupuja, czy tylko ja tak mam?

czy sa jakies wskazniki ktore pokazuja ze przecietny widz troche jest zmeczony formula 2.5 godzinnego meczu

dzisiaj 3 godzinnego, duzo fauli challengy

start o 5 rano (co tez jest nowoscia od lat to byla 4:30)

5 rano, koniec meczu 8 rano

to jest na prawde konkretny maraton w czasach przeboccowania, gdzie ja nawet relaksujac sie zeby byc na biezaco z calym spectrum swoich zainteresowan staram sie czesto robic 2 rzeczy na raz, sluchac jakiegos podcastu w miedzyczasie pykajac sobie na konsoli czy wlasnie zerkajac na jakis mecz

tez macie podobnie ze ciezko jest juz taki caly meczyk obejrzec?

35 minut temu, Kubbas napisał(a):

to jest na prawde konkretny maraton w czasach przeboccowania, gdzie ja nawet relaksujac sie zeby byc na biezaco z calym spectrum swoich zainteresowan staram sie czesto robic 2 rzeczy na raz, sluchac jakiegos podcastu w miedzyczasie pykajac sobie na konsoli czy wlasnie zerkajac na jakis mecz

W dniu 26.11.2025 o 07:56, Kubbas napisał(a):

tez macie podobnie ze ciezko jest juz taki caly meczyk obejrzec?

nie wcale, przy czym na zywo (w sensie że w nocy / rano, bo 2-3-4x w roku zdaża mi się umówić z kumplami na wspólne oglądanie tych meczy pokazywanych o 19  / 21.30 czasu PL) to już lata nie oglądałem, a z torrentów to zawsze godzinka , no może 1.20 jak mecz close i / lub z OT, bo wiadomo, w crunchtime to i warto te challenge obejrzeć i posłuchać co komcie opowiadajo itp, ale większość meczu to FFWD na FTs i jakichkolwiek przerwach

dla mnie rozbijanie sobie godzin snu to bardzo niepożądana sprawa, zwłaszcza z powodu hobby, zwłaszcza jeśli można się nim zająć w godzinach nie paraliżujących rytmu życia (czyli dokładnie case NBA)

....i zupełnie nie ogarniam narzekania na challenge, zwłaszcza przez ultrafanów jak my tutaj (i to nawet dla oglądająych dla żywo, bo dla oglądających z odtworzenia & przewijających jak ja to bez znaczenia). Rozumiem, że mecz się wydłuża, ale to akurat w bardzo słusznej (prawidłowe rozstrzygnięcie / call) sprawie, poza tym unsuccessful challenge to akurat time-out jak każdy inny więc zakładając 1 successful challenge per team to ile to jest 2x3 min przedłużenie? 5 min łącznie? no weź, na tych 2 godz to jak w jakimś meczu bez challengy jest więcej FT to dłużej zajmie niż ten challenge

W dniu 26.11.2025 o 07:56, Kubbas napisał(a):

przeboccowania

nie wiem, strzelam, może o przebolcowanie chodziło? :P 

Edytowane przez rw30