Skocz do zawartości

Random shit 2025/26

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, cwikson napisał(a):

Gdzieś obiło mi się o uszy (chyba Karol Śliwa o tym mówił), że Euroliga nie puszcza swoich sędziów na zawody FIBA, więc wychodzi na to, że ci najlepsi z Europy na EB nie gwizdali, to co się dziwić, że druga liga nie dawała sobie rady.

Nom mało tego on tam coś mówił ze byli to w dużej czesci sedziowie co nie maja nawet w swoich ligach „VAR-u” czy challenge, wiec byli zagubieni w obsługiwaniu kamer i nie wykorzystywali opcji obejrzenia powtórki w dobrych momentach itd itp 

Edytowane przez RonnieArtestics

Zwrociliscie uwage jak bardzo ceny druzyn z NBA eksplodowaly w porownaniu do innych lig?
W MLB dwie ostatnie wymiany wlascicieli kosztowaly "tylko" 1,7 miliarda dolarow.
NFL jest duzo popularniejsze, ale ostatnie 2 handle byly 4,5 i 6 milardow dolarow.

A tymczasem w NBA male Hornets i Blazers poszlo za 3-4 miliardy!
Do tego Celtics za 6 i Lakers za 10 [choc tu oczywiscie dodatkowy bonus za marki rynki].

Godzinę temu, wiLQ napisał(a):

Zwrociliscie uwage jak bardzo ceny druzyn z NBA eksplodowaly w porownaniu do innych lig?
W MLB dwie ostatnie wymiany wlascicieli kosztowaly "tylko" 1,7 miliarda dolarow.
NFL jest duzo popularniejsze, ale ostatnie 2 handle byly 4,5 i 6 milardow dolarow.

A tymczasem w NBA male Hornets i Blazers poszlo za 3-4 miliardy!
Do tego Celtics za 6 i Lakers za 10 [choc tu oczywiscie dodatkowy bonus za marki rynki].

Hm, może tylko dlatego, że NBA to rynek globalny a NFL i MLB może i królują w USA, ale poza USA to noname’y. Ja nie mam pojęcia z jakiego miasta są tacy Eagles, kojarzę nazwę Seattle Seahawks i ze trzy inne, a w głowie nie mogę znaleźć teraz więcej niż dwie nazwy klubów MLB czyli Jets i Dodgers, musiałbym głębiej poszukać w pamięci żeby wymienić pare innych. Te marki z NBA jak Celtics czy Lakers to jest przepaść w stosunku do tych lig. Jak spytasz jakichś randomów z jakiego miasta są Bulls czy Rockets to mysle ze spora większość ludzi jednak wie i kojarzy loga i markę. 

Edytowane przez RonnieArtestics

30 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

, a w głowie nie mogę znaleźć teraz więcej niż dwie nazwy klubów MLB czyli Jets i Dodgers, musiałbym głębiej poszukać w pamięci żeby wymienić pare innych.

Jets to ma niewiele wspólnego z MLB bardziej NFL , albo NHL Winnipeg Jets, chyba  bierzesz pod uwagę fakt, że Jets rozgrywali swoje mecze na Shea Stadium, który przez wiele lat był wspólną areną futbolu i baseballu . Nie trzeba głęboko szukać w pamięci, gdyż co druga osoba nosząca czapkę bejsbolową, ma na niej logo tego samego klubu MLB

2 godziny temu, mayor napisał(a):

Nie trzeba głęboko szukać w pamięci, gdyż co druga osoba nosząca czapkę bejsbolową, ma na niej logo tego samego klubu MLB

Teraz to chyba Ty pomyliłeś Mets z Yankees. To czapki tych drugich są mega popularne a nie tych pierwszych. 

3 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ja nie mam pojęcia z jakiego miasta są tacy Eagles

Philadelphia, nie dziękuj :) 

Ale ogólnie zgadzam się. NBA jest marką globalną a MLB czy NFL bardziej lokalną, stąd ta różnica w cenach, choć NFL zaczyna zdobywać coraz większą popularność poza granicami Stanów.

NHL też jest bardziej światowe ale nie tak bardzo jak NBA.