Skocz do zawartości

Brooklyn Nets 2025/26 - kolejne podejscie do tankowania czy przebudowa?

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Po odzyskaniu swoich pickow od Rockets mieli ostro zatankowac na draft 2025, ale tak dobrze zaczeli, ze musieli wyprzedac szybko weteranow i wciaz bylo za pozno na Top5 draftu.

W zwiazku z tym co dalej?

Na dzisiaj mamy:

PG Demin / Traore
SG Powell / Saraf
SF Cam Johnson / Mann
PF Clowney / Cam Johnson
C Claxton / Wolf

To niepelny sklad bo jako jedyni w lidze maja mase cap space, wiec wlasciwie moga zrobic wszystko, pytanie czy bedzie dalsze tankowanie pod draft 2026?
Rookie guardzi wlasnie ten kierunek sugeruja... nie maja swojego picku w 2027, wiec to bylaby ostatnia szansa, ale z drugiej strony tez moga sie pokusic o wzmocnienia na teraz. Z cap space podpisza kogos czy przyjma kiepskie kontrakty? Oto jest pytanie...

2 godziny temu, january napisał(a):

Brooklyn Nets D-
Trade: wzięcie Manna za dodatkowy #22 pick
#8 Egor Demin

#19 Nolan Traore
#22 Drake Powell
#26 Ben Saraf
#27 Danny Wolf

Bardzo mi się nie podobają picki Nets. Nie jestem fanem Demina, od Traore I Powella widziałem tu znacznie lepsze opcje. Saraf spoko, Wolf trochę meh. Nie wiem, jak chcą pogodzić wzięcie 3 prospectów, którzy nadają się raczej tylko do gry jako PG.

Zakladaja z gory, ze to sa rzuty kostka i raczej wszyscy nie wypala? W tych rejonach draftu to w sumie realistyczne podejscie.

Ale rzadko sie zdarza, ze jedna druzyna ma 5 pickow w 1 rundzie... i jeszcze rzadziej, ze wybiera tych zawodnikow dla siebie, a nie na handel!

Z drugiej strony najlepsza metoda na pewne tankowanie sa rookie PG, wiec zapewnili sobie takowych na 48 minut w kazdym meczu ;->

22 minuty temu, dannygd napisał(a):

Cam i Claxton na 90% pójdą grać w innej ekipie, jak nie na starcie to w okolicy trade deadline. Nets moim zdaniem będą handlować jeszcze zanim sezon sie zacznie - tak vetsami jak i rookasami.

Czyli sciezka spalonej ziemi... bez swojego picku w 2027? Brzmi troche ryzykownie...

Godzinę temu, Kubbas napisał(a):

Jezu

to jest na prawde sklad Nets?

czy sklad papy i gnoju?

Na ten moment jeszcze niekompletny bo maja duzo cap space.

Ale niekoniecznie oznacza iz bedzie lepszy, jak planuja twarde tankowanie moga to tez wykorzystac na skup pickow.

Zawsze zadziwiała mnie lekkość z jaką takie kluby z cap space marnowały te zapasy. Nie mogę się doczekać i e tym przypadku. Zabawa w draft najlepiej do 2026 bo potem warto aby swap z HOU zadziałał. A raczej może być ciężko. No chyba że Durant…. 

Draft Nets to jakiś eksperyment. Trzech rozgrywających, point forward/center i jeden rodzynek. Nikt z nich nie jest, na razie nawet dobrym strzelcem, obrona to domena tylko tego rodzynka.

Teoretycznie da się z tego ulepić piątkę 

PG Traore

SG Saraf

SF Powell

PF Demin

C Wolf

Wzrost się zgadza. Reszta nie.

Może faktycznie chcą znaleźć rozgrywającego i wybrali sobie trzy losy na loterii. Któryś powinien wystrzelić.