Skocz do zawartości

Portland Trail Blazers 2025/2026 - nowa nadzieja sequel

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Mieli duza roznice w blokach, przechwytach, ATO, 3PA, 3P%... czyli wlasciwie jedyne co ich laczy to wzrost, zbiorki i [podobno] wysoki poziom podawania jak na wysokiego.
Jak jest wiecej roznic niz podobienstw to ciezko mi to inaczej ujac niz zupelnie inny profil.

Chyba nie ma sensu dyskutować nad szczegółami tak niewiele znaczącymi, choć 3P% mieli w sumie identyczne Jokić 32,6, Hansen 33,3 a Ft Jokić 69%, Yang 67% Tak volumen był dużo większy Jokica.

Pewnie to jest kwestia niuansów postrzegania słowa zupełnie, bo dla mnie zupełnie inny profil to profil różny o 180% nie mający żadnych powiązań przykładowo to rim runner bez podania i rzutu do mało atletycznego z podaniem i jakimś rzutem a jeżeli dla Ciebie takie różnice to zupełnie to oczywiście niech tak będzie.

I nie, nie wróżę Hansenowi kariery Jokica. Zupełnie 😉

4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

głównie był dlatego, bo wydymali Saba :V 

on miał obiektywnie sporo lepsiejszy sezon rok temu, te 23,% za 3 to jest spory red flag jak narazie, 69FT w dwa lata też tyłka nie urywa

Może w boxscore statsach, ładny progres Sengoata w obronie w tym sezonie. 

Godzinę temu, Tecu napisał(a):

Pewnie to jest kwestia niuansów postrzegania słowa zupełnie, bo dla mnie zupełnie inny profil to profil różny o 180% nie mający żadnych powiązań przykładowo to rim runner bez podania i rzutu do mało atletycznego z podaniem i jakimś rzutem a jeżeli dla Ciebie takie różnice to zupełnie to oczywiście niech tak będzie.

To calkiem mozliwe skoro wychodzi na to, ze porownujesz w skali wszystkich zawodnikow, a ja w skali centrow.

Wg mnie sila rzeczy na tej samej pozycji nie moze byc roznic doslownie o 180 stopni [w skali calej ligi] bo nigdy nie bedzie centrow 6-footerow, ktorzy maja 3 zbiorki na mecz.

41 minut temu, wiLQ napisał(a):

To calkiem mozliwe skoro wychodzi na to, ze porownujesz w skali wszystkich zawodnikow, a ja w skali centrow.

Wg mnie sila rzeczy na tej samej pozycji nie moze byc roznic doslownie o 180 stopni [w skali calej ligi] bo nigdy nie bedzie centrow 6-footerow, ktorzy maja 3 zbiorki na mecz.

A gdzie ja pisałem, że porównuję w skali wszystkich zawodników?

W skali centrów na jednym biegunie są wyskakani, atletyczni bez rzutu, bez podania a na drugim są niezbyt atletyczni z podaniem i jakimś rzutem. Obaj są w tej drugiej grupie a nie w pierwszej, dlatego dla mnie zupełnie inny profil to jest jeden w tej pierwszej a drugi w drugiej.

To jest oczywiście moja opinia i moje postrzeganie, możesz mieć inne i nie ma już sensu dyskutować o takich szczegółach 😉 Pozdrawiam 

2 godziny temu, BMeF napisał(a):

Może w boxscore statsach, ładny progres Sengoata w obronie w tym sezonie. 

no właśnie pomiędzy asg w adv jest spora różnica, taka w impactcie average all-stara do +/- top20 ligi, a że do asg to masz 50+ spotkań gdzie nie wygląda za dobrze to tak te peany nie za bardzo zasłużone chyba

zresztą gość zagrał serie PO na 49.1TS i ten atak jest taki se raczej z nim na parkiecie, to tak chyba nie ma się co tym postępem w D podniecać, zwłąszcza pamiętając ile Rox mieli grajków by go w obronie wspomagać, zresztą coś nie chcą z niego robić głównego dyrygenta ataku i to generalnie po początkowym hypie w dość nieokreśloną stronę idzie

a no, zapomniałem, że te ten ring Chester przecież przyszedł, ciekawe będzie czy Turek zrobi insta progres przy KD w ataku, taki miarodajny

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

W dniu 26.06.2025 o 14:56, january napisał(a):

Tylko w zeszłym sezonie problem z minutami miał nawet Clingan, a teraz Temu Jokić będzie 4 centrem do gry. Długoterminowo chcą zostać z Clingan-Yang, trochę mi się to nie podoba, bo w obecnej NBA dalej często potrzebne jest wrzucanie switchable wysokiego, a tu dwa drafty z rzędu poświęcili na mało mobilnych wysokich. Niemniej najważniejsze jest znów value - już nie porównuje do tego co dostała za #13 pick Atlanta, bo to kradzież stulecia, ale spokojnie mogli uzyskać znacznie więcej przez trade down, nawet jeśli to wymarzony pick Schmitza.

Clingan nie miał problemów z minutami, początkowo ledwo dawał radę grać kondycyjnie te które dostawał, a potem grał dużo. Straszne spekulacje co do tego trade down, wszędzie gdzie czytam ten zwrot jest chwalony. Co do wyboru to mają głębię na każdej pozycji i gdzie by nie wybrali byłby logjam, po prostu wybrali wg nich BPA na zasadzie "Nurkic Jokic" dawno temu w Denver (oczywiście nie porównuję tutaj talentu).

Bardzo jestem ciekaw S5, można zbudować zarówno np. :

Jrue, Camara, Avdija, Grant, Ayton, 

jak i

Scoot, Sharpe, Camara, Avdija, Clingan.

Edytowane przez Behemot

pamiętając jak Yao był strasznie sztywny w plecach, to na Hansena bardzo przyjemnie się patrzy, dużo elementów wykonuje już swobodnie, szybki się wydaje na tych nogach, tak samo decyzyjność na wysokim poziomie, o ile można zaufać takim krótkim fragmentom 

obejrzę pewnie kilka spotkań SL specjalnie dla niego

17 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

pamiętając jak Yao był strasznie sztywny w plecach, to na Hansena bardzo przyjemnie się patrzy, dużo elementów wykonuje już swobodnie, szybki się wydaje na tych nogach, tak samo decyzyjność na wysokim poziomie, o ile można zaufać takim krótkim fragmentom 

"highlights!", ktore jako najwiecej akcji maja osobiste?

17 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

obejrzę pewnie kilka spotkań SL specjalnie dla niego

To juz pewnie lepiej byloby obejrzec jakies mecze w chinskiej lidze ;->

23 godziny temu, Behemot napisał(a):

Bardzo jestem ciekaw S5, można zbudować zarówno np. :

Jrue, Camara, Avdija, Grant, Ayton, 

jak i

Scoot, Sharpe, Camara, Avdija, Clingan.

Pierwsza polowa sezonu vs druga ;-]

22 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Rafał, to naprawdę Ty?

Nie pracuje w NBA jesli o to pytasz...

Buyout Aytona! Tego sie nie spodziewalem i juz nie maja nadmiaru centrow ;-]

Bo RWill albo sie polamie albo poleci do contendera przed trade deadline.

41 minut temu, wiLQ napisał(a):

Nie pracuje w NBA jesli o to pytasz...

Buyout Aytona! Tego sie nie spodziewalem i juz nie maja nadmiaru centrow ;-]

Bo RWill albo sie polamie albo poleci do contendera przed trade deadline.

Narracja o logjam blazers na C to od początku bajka dla ludzi, którzy interesują się blazers od święta.  

Ps decyzja o buyoucie słuszna 

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

No to raczej nie dziwi skoro 15 sekund gdy rzuca wolne nazywasz większością hlsów

Przeciez to jest duzo, zwykle highlighty maja zero osobistych.

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

rozumiem, że z tych akcji też niczego nie dało się wyciągnąć?

Ot uwazam, ze wiecej wnioskow wyciagniesz z ogladania jego meczow ligowych i miedzynarodowych niz z summer league.

1 minutę temu, wiLQ napisał(a):

Przeciez to jest duzo, zwykle highlighty maja zero osobistych.

poza tymi osobistymi miałeś z 10 innych akcji różnego typu gdzie można było pewne mechanizmy zaobserwować, nie wiem czemu kilka sekund ma to przekreślać

3 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Ot uwazam, ze wiecej wnioskow wyciagniesz z ogladania jego meczow ligowych i miedzynarodowych niz z summer league.

liga chińska to zwykle totalne zero obrony, ja nie napisałem, że liczę na poważną analizę tylko, że jestem zaintrygowany ziomeczkiem i chętnie go pooglądam

Cytat

The Portland Trail Blazers trade with the Boston Celtics has been reduced to a straight player swap without the previously reported two second-round picks going to the Celtics, a league source has told The Oregonian/OregonLive.

According to the source, a recent review of Holiday’s medicals revealed nothing substantial enough to warrant the trade being negated. However, there was enough there to lead the Blazers to slightly alter the terms of the deal.

Holiday, the source said, is considered to be healthy and will be working out this summer in preparation for the start of training camp near the end of September.

https://x.com/AaronJFentress/status/1942274803274240101

To godna uwagi wzmianka, co takiego zobaczyli Blazers, ze nie bylo to warte cofniecia trejdu, ale mozna bylo wyrwac dwa picki od Celtics?
Zwykle zuzycie materialu?

20 godzin temu, wiLQ napisał(a):

To godna uwagi wzmianka, co takiego zobaczyli Blazers, ze nie bylo to warte cofniecia trejdu, ale mozna bylo wyrwac dwa picki od Celtics?
Zwykle zuzycie materialu?

Zobaczyli pierdyliard artykułów nabijających się z nich że pomimo tego że to Boston był na mega musiku to oni dorzucili picki do tej wymiany :) 

Edytowane przez evitacre