Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2025/2026

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, gizior napisał(a):

A skąd pewność, że ja byłbym tym najstarszym dziadem w grze 🤣?

Dosyć szybko zacząłem przygodę z NBA... jak miałem 12 lat - o kurła jak to w ogóle brzmi? 😉 Kiedy to w ogóle było i czemu tak szybko minęło??? Zamierzchłe czasy 😜

A no to bardzo późno zacząłeś, ja jak miałem 4 lata i Jordan skończył drugi three-peat. 

1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

A no to bardzo późno zacząłeś, ja jak miałem 4 lata i Jordan skończył drugi three-peat. 

Na tamte lata to było bardzo wcześnie, ale to wynika z różnicy wieku między nami, a w konsekwencji tego jak to było w moich młodych latach ogólnie z życiem w naszym kraju, dostępem do stacji telewizyjnych, obejrzenia w nich koszykówki, a NBA to już w ogóle. Pod koniec lat 80. mało który z chłopaków w ogóle grał w koszykówkę, a o NBA to już praktycznie wiedziała tylko garstka. W tamtym czasie ja razem z kumplem byliśmy w naszej podstawówce pionierami gry w kosza i w ogóle zainteresowania tą grą i kolejno wkręcaliśmy w to nowe osoby.

Edytowane przez gizior

40 minut temu, gizior napisał(a):

Na tamte lata to było bardzo wcześnie, ale to wynika z różnicy wieku między nami, a w konsekwencji tego jak to było w moich młodych latach ogólnie z życiem w naszym kraju, dostępem do stacji telewizyjnych, obejrzenia w nich koszykówki, a NBA to już w ogóle. Pod koniec lat 80. mało który z chłopaków w ogóle grał w koszykówkę, a o NBA to już praktycznie wiedziała tylko garstka. W tamtym czasie ja razem z kumplem byliśmy w naszej podstawówce pionierami gry w kosza i w ogóle zainteresowania tą grą i kolejno wkręcaliśmy w to nowe osoby.

Wiem wiem zgrywam się tylko. 
Ja tak wcześnie zainteresowałem się koszem dzięki temu że dzieliłem pokój ze starszym bratem a on od 1994 zbierał już Magic Basketballe, więc to były m.in moje zabawki z dzieciństwa i pierwsze rzeczy jakie czytałem jak się nauczyłem. 

Edytowane przez RonnieArtestics

22 godziny temu, Benon napisał(a):

Czyli polski fanbase Bulls niebezpiecznie zbliża się do emerytury.

To dosc naturalne skoro na podstawie wynikow po 2000 raczej ciezko bylo zostac ich fanem...

22 godziny temu, tankathon napisał(a):

Generalnie można na spokojnie podejść do pozostałej części sezonu, wysoki wybór w drafcie nam nie grozi, bo konkurencja ma sporą przewagę. Przyznam, że ciekawi mnie Rob z nowym otwarciem, ale przy takiej liczbie chętnych do gry i Donovanem na ławce, jakoś nie widzę realnej szansy dla niego. 

Mnie ciekawi jak oni rozdziela minuty na tylu guardow, to jest dopiero wyzwanie logistyczne.

22 godziny temu, Benon napisał(a):

Myślę, że to co odpiertolił Litwin w tym deadline stanie się obiektem badań socjologów i behawiorystów na wiele, wiele lat. To musiały być jakieś zaburzenia kompulsywne, połączone z obsesyjnym poczuciem o własnej nieomylności.

A moim zdaniem grubo przesadzacie, co tu bylo takiego drastycznie fatalnego?

Jakby bylo wiecej pickow pierwszorundowych, gdy czasem to sa doslownie roznice kilku wyborow, to byloby swieto, a tak jest dramat?

Podsumowując raczej dojrzałe ( żeby nie powiedzieć podstarzałe ) towarzystwo.

ignazz od 88

gizior od 89

Thomas od 92

Benon od 92/93

RonnieArtesestic od 98

josephnba ma kartony z meczami na VHS, także też koło pięćdziesiątki będzie.

Dobra, to teraz się przyznać, kto jest już dziadkiem? A kto jest już łysy? 😉

Ja tam Bulls na poważnie się zajaralem w sezonie 2005/2006. Skład Duhon- Hinrich- Deng- Antonio Davis- Ed "król pierwszych kwart" Curry z najmocniejsza ławka w lidze w postaci Bena Gordona, Andresa Nocioniego i Tysona Chandlera! Początek sezonu, taki sam jak wszystkie pojordanowksiej erze, choćby perfekcyjny start 0-9. A potem na przełomie roku coś zaklikalo... I tak klika az do dziś :)

9 godzin temu, gizior napisał(a):

Nigdy nie interesowały mnie kwestie dot. CBA i jej szczegółów: Salary Cap, Luxury Cap, prawa Birda, QO, kiedy zawodnik staje się zastrzeżonym wolnym agentem, kiedy niezastrzeżonym, teraz jeszcze jakieś Aprony

to jes kur-wa nic, jak się dowiesz że kilka lat temu tj. w sezonie 2033/34 Barkley przeszedł z Pistons do Wizards to się dopiero zaczniesz zastanawiać w którym świecie równoległym wylądowałeś

5 minut temu, Thomas napisał(a):

Niekoniecznie, wystarczy, ze je odziedziczyl po starszym bracie/koledze/tacie.

Ba! Sam mam jeszcze gdzies kasety VHS z meczami NBA, a jestem blizej 40stki niz 50tki... ot wystarczylo je nagrywac za malolata.

Teraz, antek napisał(a):

Ja tam Bulls na poważnie się zajaralem w sezonie 2005/2006. Skład Duhon- Hinrich- Deng- Antonio Davis- Ed "król pierwszych kwart" Curry z najmocniejsza ławka w lidze w postaci Bena Gordona, Andresa Nocioniego i Tysona Chandlera! Początek sezonu, taki sam jak wszystkie pojordanowksiej erze, choćby perfekcyjny start 0-9. A potem na przełomie roku coś zaklikalo... I tak klika az do dziś :)

To podziwiam ta nietypowa sciezke. Fan Bulls bez zwiazku z era Jordana wydaje mi sie rzadkim ewenementem ;-]

W dniu 5.02.2026 o 18:16, ignazz napisał(a):

Po prostu gdzieś mi wpadło to zestawienie wygranych serii na tragicznym trzeba dodać wschodzie i mi wyszło że tak jak wyśmiewamy kings Wizz czy hornets to pomimo krytyki bulls nigdy nie zostali należycie rozliczeni za koszmarny wynik 3 dekad. W Polsce fan Base jest spory i czasem jakiś dziadek coś tam nakrzyczy na chmury ale czy was ten wynik nie szokuje? Masz big market i słaby wschód???  

Big markety są overrated w erze social mediów, wysokich zarobków i obecnym komforcie podróżowania. Wyjątkiem są Lakers ale to jest taki odpowiednik Realu Madryt w NBA. Generalnie bardziej opłaca się grać na jakimś wypizdowie w dobrze zarządzanej drużynie niż w patoorganizacji na Brooklynie czy w innym Chicago. 

Godzinę temu, rw30 napisał(a):

to jes kur-wa nic, jak się dowiesz że kilka lat temu tj. w sezonie 2033/34 Barkley przeszedł z Pistons do Wizards to się dopiero zaczniesz zastanawiać w którym świecie równoległym wylądowałeś

Jesli to Simbasket, to juz pewnie drugi lub trzeci Barkley :)

Gralem w simke wiele lat temu i juz wtedy szly roczniki draftow z lat 80ych pierwszy raz :)

1 godzinę temu, Thomas napisał(a):

ignazz od 88

gizior od 89

Thomas od 92

Benon od 92/93

RonnieArtesestic od 98

Jeszcze weteran Jazz @ely3 który tak jak ja ściskał kciuki za Jazz a wcześniej podziwiał Boston o ile dobrze kojarzę. Bird Reggie Lewis Kevin McHale i jego rówieśnik Robert Parish 

2 godziny temu, Thomas napisał(a):

ignazz od 88

gizior od 89

Thomas od 92

Benon od 92/93

RonnieArtesestic od 98

Ja też mam kasety VHS z meczami Byków w piwnicy - chyba 2 mecze z finałów z Portland i wszystkie wygrane przez Byki mecze z finałów z Phoenix, Seattle i Utah.

A swoją drogą trochę to świadczy o dzisiejszych Bykach, że dużo większe zainteresowanie budzi w nas historia Byków, nasze wspomnienia z początków oglądania NBA niż to co się dzisiaj dzieje w Chicago 😉 spotkanie z Toronto z częścią nowej zbieraniny grajków przeszło bez choćby jednej wzmianki... 

Może trzeba założyć wątek Chicago Bulls 1991-1993, 1996-1998? 😜

A tak BTW był ktoś z szacownego forum na meczu Byków w Paryżu 3 lata temu z Detroit? Ja z kumplem "pionierem" byliśmy, a jakże 😁

Godzinę temu, gizior napisał(a):

spotkanie z Toronto z częścią nowej zbieraniny grajków przeszło bez choćby jednej wzmianki... 

Właśnie skończyłem oglądać i powiem, że dziwne uczucie, bo niby byki, a jakby nie byki. Jednak wymiana połowy składu w trakcie sezonu to jest pewien szok. Oczywiście więcej oddanych trójek jak rzutów za dwa, to chyba będzie już norma do końca sezonu. Nawet "maskotki" czyli Yuki i McClung dostali spore minuty.