Skocz do zawartości

Utah Jazz 2025/2026

karl

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, karl napisał(a):

Jackson out for season. 

szybko poszło. Oby nic poważniejszego

To jest poważne tankowanie.... Oglądałem wczoraj mecz i nic mu nie było. Ba na konferencji po meczu mówił jak super było debiutować itp .

Ogólnie to chorobę kolana odkryto w czasie wymiany.. Ale jakoś grał 3 mecze i to grał bardzo dobrze.. Tym się nie ma co martwić.. Tak samo Keyonte już pewnie nie wróci. Lauri będzie często odpoczywał itp

Ogólnie jeśli coś martwi to przecieki agenta Kesslera który uważa ,ze Kessler powinien dostać sporo więcej od 25 mln które Jazz mu chce dać.

I szczerze jakby to miał być maks tj 42 mln na początek a potem szybko 50 mln to ja mówie pas. Nie da się płacić 150 mln na trio Lauri-Kessler-JJJ a za chwile wjedzie Keyonte z potencjalnym 30-35 na sezon.. Kessler za 25 to ideał. Kessler za 30-33 powoduje już pewien kłopot finansowy. Kessler za maksa to będzie szalenstwo. On jest tak dobry jak Chet czy Jalen by dostać maksa choć pewnie Lakers czy Bulls latem mu tyle rzucą bez mrugnięcia okiem

54 minuty temu, ely3 napisał(a):

I szczerze jakby to miał być maks tj 42 mln na początek a potem szybko 50 mln to ja mówie pas. Nie da się płacić 150 mln na trio Lauri-Kessler-JJJ a za chwile wjedzie Keyonte z potencjalnym 30-35 na sezon.. Kessler za 25 to ideał. Kessler za 30-33 powoduje już pewien kłopot finansowy. Kessler za maksa to będzie szalenstwo. On jest tak dobry jak Chet czy Jalen by dostać maksa choć pewnie Lakers czy Bulls latem mu tyle rzucą bez mrugnięcia okiem

@ely3 jeszcze nie skończyliśmy tankowania a ty już się martwisz o finanse? :)  

Z JJR wiem że ściema, tankowanie na pełnej. Dobrze, że to już ostatni sezon. 

3 minuty temu, karl napisał(a):

jeszcze nie skończyliśmy tankowania a ty już się martwisz o finanse?

Tankowie skończyli wymianą po JJJ.  A finanse sa kluczowe na ile stabilnie zbudują drużynę

Tak do końca ściema nie jest ale kiedyś operacje i tak trzeba było i normalnie to leczenie trwa kilka tygodni no ale po co przyspieszć powrót. 

3 mecze JJJ i Jazz nagle ma 3 obronę ligi z 30. Ja wiem magi małych liczba bo rywale akurat do mocarzy w ataku nie należeli.

@Vice-rezerwa-rezerwy2 Juz to było podane

Sęk w tym ,że Jazz wygrało 2 mecze z 3 kiedy usadzili LAuriego z JJJ więc w sumie NBA chce ukarać Jazz za to ,ze wygrało mecz ale niewłaściwymi graczami???

I czemu kary nie ida do Memphis czy Wizards które usadziło wszystkich starterów w drugiej połowie meczu z Pistons a i tak mecz wygrali. A to co Memphis robi od kilku mecżów przebija wszystkie manewry Jazz

Ja wiem ,że Jerome czy Kyshawn to mniej ekscytujące nazwiska ale nadal Jazz mecze wygrało a tamci przegrywają i kar brak. Mam nadzieje że NBA będzie konsekwentna i każdy tanker dostnie kary bo PAcers choć robi hardcorowe rzeczy to robi to kilka razy. Nets czy Kings obecnie robią praktycznie to samo mecz w mecz i kar tez nie otrzymali

@karl

A pro pos JJJ to pojawiły się informacje ,że sprawa z kolanem była znana co wiedziałem ale podobno JJJ chciał sprawdzić jak mu się gra z Laurim i bardzo mu zależało by zagrać mecz domowy.. Lekarze dali mu restrykcję maks 25 minut.. 

Duet Lauri-JJJ wyglądał bardzo dobrze razem . JJJ ma w takim układzie większą swobode niż w Memphis . I on mógłby wrócic do gry za miesiąc ale po tych karach wątpie by Jazz wróciło zarówno nim jak i Keyonte

W dniu 15.02.2026 o 01:48, RonnieArtestics napisał(a):

@ely3 nie wierzę żeby Kessler dostał gdzieś 40mln. W świecie w którym Zubac ma 18 czy ileś? No i to oznacza też że jazz nie mieliby tego jak pomieścić. 

Kessler dla mnie to 25 mln na sezon. Każdy milion więcej sprawia ,że mniej chętnie bym go przedłużał a jeśli rzeczywiscie Bulls czy Lakers rzucą mu 40 jak się pisze to ja nie chce Kesslera za taką kasę.

Wracam sobie z ferii wiem ,że będę w domu ok 1 więc sobie sprawdzam po drodze raport kontuzji. 3 godziny przed meczem Lauri będzie grał ale raport Memphis skromny. Na 2 godziny przed meczem Jazz wrzucił status wątpliwy bo chory. A jak Memphis wrzucło swój raport 9 kontuzjowanych graczy to momentalnie Lauri jednak rozchorował się na poważnie i nie zagrał

Sam mecz opisałem w wątku Memphis. Ogólnie to nie jest dobry moment na ogrywanie młodych. Filipowski nawet dobrze zaczął.. Ale potem było widać ,że Jazz z każdą minutę coraz mniej chcieli wygrać

Zagraniem meczu było podnie Jr do Konchara.. Jr rzucił się na parkiet i praktycznie leżąć podał przez cały parkiet do Konchara biegnącego w kontrze.. Ogółnie wszystkie nabytki od Memphis wyglądają dobrze. Będą fajnymi elementami rotacji