LeweBiodroSmoka Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego fajnie było szydzić z Pacers, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 12 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Jackson out for season. szybko poszło. Oby nic poważniejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Godzinę temu, karl napisał(a): Jackson out for season. szybko poszło. Oby nic poważniejszego To jest poważne tankowanie.... Oglądałem wczoraj mecz i nic mu nie było. Ba na konferencji po meczu mówił jak super było debiutować itp . Ogólnie to chorobę kolana odkryto w czasie wymiany.. Ale jakoś grał 3 mecze i to grał bardzo dobrze.. Tym się nie ma co martwić.. Tak samo Keyonte już pewnie nie wróci. Lauri będzie często odpoczywał itp Ogólnie jeśli coś martwi to przecieki agenta Kesslera który uważa ,ze Kessler powinien dostać sporo więcej od 25 mln które Jazz mu chce dać. I szczerze jakby to miał być maks tj 42 mln na początek a potem szybko 50 mln to ja mówie pas. Nie da się płacić 150 mln na trio Lauri-Kessler-JJJ a za chwile wjedzie Keyonte z potencjalnym 30-35 na sezon.. Kessler za 25 to ideał. Kessler za 30-33 powoduje już pewien kłopot finansowy. Kessler za maksa to będzie szalenstwo. On jest tak dobry jak Chet czy Jalen by dostać maksa choć pewnie Lakers czy Bulls latem mu tyle rzucą bez mrugnięcia okiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 12 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 54 minuty temu, ely3 napisał(a): I szczerze jakby to miał być maks tj 42 mln na początek a potem szybko 50 mln to ja mówie pas. Nie da się płacić 150 mln na trio Lauri-Kessler-JJJ a za chwile wjedzie Keyonte z potencjalnym 30-35 na sezon.. Kessler za 25 to ideał. Kessler za 30-33 powoduje już pewien kłopot finansowy. Kessler za maksa to będzie szalenstwo. On jest tak dobry jak Chet czy Jalen by dostać maksa choć pewnie Lakers czy Bulls latem mu tyle rzucą bez mrugnięcia okiem @ely3 jeszcze nie skończyliśmy tankowania a ty już się martwisz o finanse? Z JJR wiem że ściema, tankowanie na pełnej. Dobrze, że to już ostatni sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 3 minuty temu, karl napisał(a): jeszcze nie skończyliśmy tankowania a ty już się martwisz o finanse? Tankowie skończyli wymianą po JJJ. A finanse sa kluczowe na ile stabilnie zbudują drużynę Tak do końca ściema nie jest ale kiedyś operacje i tak trzeba było i normalnie to leczenie trwa kilka tygodni no ale po co przyspieszć powrót. 3 mecze JJJ i Jazz nagle ma 3 obronę ligi z 30. Ja wiem magi małych liczba bo rywale akurat do mocarzy w ataku nie należeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego @Vice-rezerwa-rezerwy2 Juz to było podane Sęk w tym ,że Jazz wygrało 2 mecze z 3 kiedy usadzili LAuriego z JJJ więc w sumie NBA chce ukarać Jazz za to ,ze wygrało mecz ale niewłaściwymi graczami??? I czemu kary nie ida do Memphis czy Wizards które usadziło wszystkich starterów w drugiej połowie meczu z Pistons a i tak mecz wygrali. A to co Memphis robi od kilku mecżów przebija wszystkie manewry Jazz Ja wiem ,że Jerome czy Kyshawn to mniej ekscytujące nazwiska ale nadal Jazz mecze wygrało a tamci przegrywają i kar brak. Mam nadzieje że NBA będzie konsekwentna i każdy tanker dostnie kary bo PAcers choć robi hardcorowe rzeczy to robi to kilka razy. Nets czy Kings obecnie robią praktycznie to samo mecz w mecz i kar tez nie otrzymali @karl A pro pos JJJ to pojawiły się informacje ,że sprawa z kolanem była znana co wiedziałem ale podobno JJJ chciał sprawdzić jak mu się gra z Laurim i bardzo mu zależało by zagrać mecz domowy.. Lekarze dali mu restrykcję maks 25 minut.. Duet Lauri-JJJ wyglądał bardzo dobrze razem . JJJ ma w takim układzie większą swobode niż w Memphis . I on mógłby wrócic do gry za miesiąc ale po tych karach wątpie by Jazz wróciło zarówno nim jak i Keyonte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roggi Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Ponoć OKC za kulisami naciska, jątrzy ligę żeby ta przeciwdziałała tankowaniu Jazz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 13 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 38 minut temu, Roggi napisał(a): Ponoć OKC za kulisami naciska, jątrzy ligę żeby ta przeciwdziałała tankowaniu Jazz. Jak to było - zapomniał wół jak cielęciem był? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego @ely3 nie wierzę żeby Kessler dostał gdzieś 40mln. W świecie w którym Zubac ma 18 czy ileś? No i to oznacza też że jazz nie mieliby tego jak pomieścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 21 Lutego Udostępnij Opublikowano 21 Lutego W dniu 15.02.2026 o 01:48, RonnieArtestics napisał(a): @ely3 nie wierzę żeby Kessler dostał gdzieś 40mln. W świecie w którym Zubac ma 18 czy ileś? No i to oznacza też że jazz nie mieliby tego jak pomieścić. Kessler dla mnie to 25 mln na sezon. Każdy milion więcej sprawia ,że mniej chętnie bym go przedłużał a jeśli rzeczywiscie Bulls czy Lakers rzucą mu 40 jak się pisze to ja nie chce Kesslera za taką kasę. Wracam sobie z ferii wiem ,że będę w domu ok 1 więc sobie sprawdzam po drodze raport kontuzji. 3 godziny przed meczem Lauri będzie grał ale raport Memphis skromny. Na 2 godziny przed meczem Jazz wrzucił status wątpliwy bo chory. A jak Memphis wrzucło swój raport 9 kontuzjowanych graczy to momentalnie Lauri jednak rozchorował się na poważnie i nie zagrał Sam mecz opisałem w wątku Memphis. Ogólnie to nie jest dobry moment na ogrywanie młodych. Filipowski nawet dobrze zaczął.. Ale potem było widać ,że Jazz z każdą minutę coraz mniej chcieli wygrać Zagraniem meczu było podnie Jr do Konchara.. Jr rzucił się na parkiet i praktycznie leżąć podał przez cały parkiet do Konchara biegnącego w kontrze.. Ogółnie wszystkie nabytki od Memphis wyglądają dobrze. Będą fajnymi elementami rotacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego I właśnie Jazz ogłosiło że Lauri coś sobie zrobił na treningu i musi mieć MRI i ogólnie trochę odpocznie od gry... Nurkić musi mięć operacje nosa po której już nie zagra... Skoro dostali granie za wygrywanie meczy z graniem gwiazdami przez 3 kwarty no to już do końca będzie oglądać Cody;ego jako gwiazdę parkietu A że JAzz ma aż 3 mecze z Pelicans a ci prawie mają pełen skład no to TOP5 draftu pewne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego I szybka odpowiedź ligi https://x.com/Tjonesonthenba/status/2026854568139636828 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Jestem ciekaw raportu 2 minutowego bo ja nie wiem jakim cudem sędziowie uznali ,że Jokić nie faulował przy bloku na Keyonte gdzie ewidentnie najpierw położył rękę na żebrach Keyonte i pchał go za linie końcową a oni uznali ,że nie było kontaktu? JAkim cudem? W ogóle kiedy Jokić stał się takim paskudnym floperem? WSkoczył na plecy Keyonte i nawet nie było faulu. Jazz rzuciło na niego mniejszych graczy i Jokić ewidentnie miał z tym kłopot ale on flopował w co drugiej akcji. Biegał do sędziów . Ciekaw jestem jak na 1:53 uznali faul Baileya gdzie on miał legalną pozycję a jedynie Jokić zaflopował Ja wiem ,że Denver jest bez Payona i Gordona ale ich obrona jest dramat. PRzecież tankujące Jazz prawie to wygrało bo Nuggets nie mieli żadnej obrony na Keyonte... Nie biadolę jakoś na to fatalne sędziowanie bo Jazz nie zależalo na wygranej ale Jokić naprawdę bardzo słabo flopuje. A co do Keyonte to dla mnie jego rozwój jest zagadką. On rok temu wyglądał słabo. Stracił nawet miejsce w piątce. Gtał głównie z ławki i przeplatał mecz dobry z 3 fatalnymi. Generował mnóstwo strat. Nic dosłownie nic nie zapowiadało takiej jego eksplozji. On w rozwoju przeskoczył kilka poziomów i na dodatek jest mega skuteczny w clutch. Dziś te jego trójki czy wjazdy pod kosz były nie do zatrzymania. Ale pewnie na mecz z Wizards zachoruje albo zaboli go kostka bo z Pelicans było widać ,że nie czuje się pewnie po tych kontuzjach. W porównaniu z dzisiejszym meczem był sporo wolniejszy mniej dynamiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2 godziny temu, ely3 napisał(a): W ogóle kiedy Jokić stał się takim paskudnym floperem? W Somborze chyba jeszcze. 2 godziny temu, ely3 napisał(a): Ja wiem ,że Denver jest bez Payona i Gordona ale ich obrona jest dramat. PRzecież tankujące Jazz prawie to wygrało bo Nuggets nie mieli żadnej obrony na Keyonte... W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś, z pustego i Peszko nie naleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca Takie tankowanie to ja lubię . Kolejny mecz z ekipą z TOP 6 konferencji ... Keyonte to czy rewelacyjny pojedynek 1 na 1 z ALL Starem po drugiej stronie i o ile Jamal był ogólnie lepszy o tyle z Maxeyem ten pojedynek wygrał. JAzz ma 100-94 na 4 minuty do końca. I nagle wchodzi beztroska . A to jakieś dziwne straty Filipowskiego. A to nagle Keyonte przestaje trafiać. OCzywiście czysto technicznie nie da się tego udowodnić ale Jazz kolejny mecz w którym prowadza i w ktorym nagle zapominają jak grać Z punktu widzenia rozwoju młodzieży a grali wyłącznie nią to poza Keyonte , który naprawde ten sezon gra na poziomie ALL Star to z Jazz dobrze grają Hinson ( matko jedyno jeszcze 2 tygodnie nie widziałem ,że istnieje) i Harkless. Ale z pozostałych to widać ,że próbują więcej kreować gry dla Baileya ale on na razie jes tmocno nierówny. Miewa dobre mecze miewa mecz mocno przeciętne jak dzisiaj. Na razie niestety nie wygląda jak gracz z TOP5 draftu ale też tak realnie gracze , którzy poszli za nim nie wyglądaja lepiej. Ot na razie solidny gracz ale w contenderze to może być gość z ławki bo kiepsko mu idzie kreowanie sobie rzutu. Ale na busta tez nie wyglada Collier grał w tym meczu dobrze. I trzeba docenić ,że po zamienieniu się w mała beczułkę potrafi zdobywać punkty spod kosza atakując kilku rywali. To jest na plus. Świetnie w tym meczu kreował ale obrońca jest chyba najgorszym w zespole a już sparowanie go z Keyonte to generuje najgorsza obronę jaką mi było chyba widzieć. Filipowski jako center to jest fatalny pomysł ale on tam gra by Jazz mogło tankować . PRzy pełnej rotacji on na centrze nie spędzi minuty moim zdaniem więc nie ma go co oceniać . A Cody no cóż - jego postępy sa tak minimalne ,że on idzie droga Sochana . On za rok może stracić wszelkie minuty bo taki Harkless daje lepsza obronę. Hinson ogólnie sprawia lepsze wrażenie. Tak czy siak Jazz zakończyło mecz serią 2-12 i zapewnili sobie zwyćięstwo tzn porażkę a jutro grają mecz o wszystko z Wizards... Nie wiem może Keyonte będzie miał rest bo przecież dopiero co wrócił z kontuzji . By przegrać z Wizards to Jazz będzie musiało być mocno kreatywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 9 Marca Udostępnij Opublikowano 9 Marca Niestety wygląda na to ,że Eason złamał karierę Williamsa Jr.. Jazz go zwolniło. Podobno ta kontuzja wygląda sporo gorzej niż początkowo się zapowiadało.. Szkoda bo lubie taki typ gracza. Robiących mnóstwo drobnych rzeczy i dobrze broniących.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi