Skocz do zawartości

Utah Jazz 2025/2026

karl

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, ely3 napisał(a):

Moze się poszczęści i dostaną teraz Petersona

Jasne i tego im życzę, bo zbyt wiele mieli pecha.  Ale to nadal byłoby marnowanie prime Markannen, bo rookie to rookie, a Kessler to też nie jest przecież żaden game changer, a miewał przecież wręcz słabe okresy gry. Ja bym na ich miejscu handlował finem, zanim on sam tego zażąda. Chyba, że to typ w kwestii przywiązania do miejsca a'la Lillard, czy Doncic i widzi się w Utah niezaleznie od wszystkiego.

W dniu 16.01.2026 o 21:41, ignazz napisał(a):

Oni nim handlują. Tylko chcą za dużo. 

Już od lat. 

To dziennikarze ciągle piszą ,że Jazz handlują Laurim a insiderzy Jazz piszą ,że Ainge tylko odbiera telefony i wysłuc***e ofert. Lauri chce zostać w Salt Lake , Jazz tez nim nie handlują. Ot plotki dziennikarskie..

Zresztą podobnie teraz z Nurkicem gdzie czytałem jakies plotki jakoby był na handel a ci co siedza w środku organizacji piszą ,że na razie Jazz w ogóle nie szuka wymian

Nurkić zrobił TD drugie w JAzz od 2008 r. Poprzednie to jakoś Clarkson zrobił. Choć to Nurkica wisiało na włosku bo tam nawet sędziowie patrzyli czy nie powinien mieć 6 faulu

Sota ewidentnie wyszła na pewniaka i została skarcona w tej 4 kwarcie. Gdzie praktycznie sam JAden podarował Jazz zwycięstwo tym co wyrabiał na początku ostatniej odsłony . Chyb 2 straty pudło i faul . 

Chyba pierwszy raz widziałem jak JAzz ustawia zagrywki pod Baileya tak jak to robili w sparingach ale Ace w pierwszej połowie za długo myślał przez co obrona Soty zdązyła zawsze się ustawić. W drugiej był szybszy  i efekt był natychmiastowy. Ale i tak miałem wrażenie ,ze Sota wyszł z założenie ,ze pokona JAzz i tak w końcówce no ale nie pykło im. Po stronie JAzz wszyscy mieli dobry mecz choć niektóre straty irytują ajk dwa ofensy Keyonte. Tak jak robi postęp tak czasem jest zbyt skupiony na koszu i nie patrzy przed siebie przez co wpakowuje się w obrońcę

P.s W meczu ze Spurs Victor dostał technika za flopa . Takich flopiarzy macie? Szkoda ,ze Keyonte ten rzut n koniec pierwszej połowy miał anulowany 

Ale Jazz gra dziwnie. Ze Spurs Keyonte w pierwszej połowie to chyba tylko 3 rzuty oddał. Młodziakki czasem grają dobrze a czasem to totany dramat . W obornie pogubieni non stop. 

Pierwsza wygrana bez Lauriego. 

Kiedy sie posypia jakies kary dla Jazz za to bezczelne sadzanie Lauriego?

Jeszcze by chociaz sciemniali, ze chodzi o plecy czy kolano, ale jakie choroby wymagaja 10 dni absencji i dodatkowego czasu na "powrot do kondycji"?!

Oczywiscie istnieja takie jak np covid czy inne zakazenia/operacje, ale to wymaga izolacji czy dluzszego pobytu w szpitalu, a tego na pewno nie bylo skoro sobie siedzi na lawce...

3 godziny temu, wiLQ napisał(a):

To zakazna, wiec bylaby twarda izolacja od druzyny [co napisalem]

Na początku sezonu była mowa ,że kontuzje musza być potwierdzne przez lekarza certyfikowanego przez NBA ale L4 już nie.. Więc nie wiem czy to nie jest jakaś luka 

Co do ogółu to Jazz na razie nie tankuje hardcorowo choć np co robił wczoraj Brice na parkieci choć po takiej kontuzji w ogóle nie powinien wchodzić albo  Clayton Jr grał całe 4 kwarty a Keyonte bez Lauriego oddawł najmnej rzutów z s5 w pierwszych dwóch kwartch. 

Ogólnie Jazz z takim Keyonte i Laurim nie miałoby szans być w TOP5 draftu. Bo oni nawet w tych warunkach wygrali z Cavs czy Sotą więc liga pewnie dlatego się aż tk nie czepia. 

Ale nikt nie ma złudzeń dlaczego Fin a czasem Nurkić nie gra.

1 godzinę temu, ely3 napisał(a):

Na początku sezonu była mowa ,że kontuzje musza być potwierdzne przez lekarza certyfikowanego przez NBA ale L4 już nie.. Więc nie wiem czy to nie jest jakaś luka 

Co do ogółu to Jazz na razie nie tankuje hardcorowo choć np co robił wczoraj Brice na parkieci choć po takiej kontuzji w ogóle nie powinien wchodzić albo  Clayton Jr grał całe 4 kwarty a Keyonte bez Lauriego oddawł najmnej rzutów z s5 w pierwszych dwóch kwartch. 

Ogólnie Jazz z takim Keyonte i Laurim nie miałoby szans być w TOP5 draftu. Bo oni nawet w tych warunkach wygrali z Cavs czy Sotą więc liga pewnie dlatego się aż tk nie czepia. 

Ale nikt nie ma złudzeń dlaczego Fin a czasem Nurkić nie gra.

Co ma biedna liga zrobić ? Bo Pacers w zeszłym tyg zdjęli dosłownie sześciu najlepszych graczy poprzedniego spotkania na jeden mecz na wyjeździe z Pistons w b2b. To jest komiczne, że NBA mówi publicznie że będzie karać za sadzanie zwłaszcza na wyjazdach a potem przez dwa sezony non stop takie akcje (no i ten wysyp tajemniczych illness też zauważyłem jako gracz fantasy swoją drogą) i nic się nie dzieje. Ledwo wybije pół sezonu a około 20% ligi już chamsko tankuje. 

Edytowane przez RonnieArtestics

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

25 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

(no i ten wysyp tajemniczych illness też zauważyłem jako gracz fantasy swoją drogą) 

I tak wlasnie udalo sie polaczyc kropki... to juz wszystko jasne. Lauri ma covida podtyp PickTop8protected