Skocz do zawartości

Utah Jazz 2025/2026

karl

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Clarkson buyout, wiec wychodzi na to, ze Jazz zmarnowali okazje by ich sprzedac przy trade deadline.
Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze wtedy nikt by za nich nie dal odleglego picku z 2 rundy.

Albo wyciagneli wnioski i w tym roku zaczynaja tankowanie wczesniej...

Z tego co pisza dziennikarze mający dobre źródła w Jazz to podobno na Clarksona od 3 lat nie mieli oferty. A teraz jak chcieli Sextona to każdy chciał coś więcej.. Nie wiem czy na Sextona był rynek rok temu ale na Clarksona podobno nie. Ogólnie obaj mają te same wady tzn kompletnie nie potrafią bronić

Oczywiście Jazz potrzebuje minut dla młodych a już rok temu płacili kary za usadzanie zdrowych graczy i podobno Silver zapowiedział bliższe przyglądanie się takim praktykom więc pewnie pozbywają się każdego weterana poza Laurim którego blokuje minuty dla młodych i którym i tak by nie chcieli grać

Został jeszcze Collins. A tank no cóż Jazz ma prawie cały skład oparty na graczach którzy rodzili się póżniej niż Le Bron miał debiut w lidze. Raptem Kessler jest rocznik 2001 . Lauri i to wszystko . Nawet jeśli Ace by się okazał niesamowitym graczem to wątpie by oni zrobili wiecej niz 20 zwycięstw na takim Zachodzie . Taki skład powinien być zrobiony pod tank po Victora ale wtedy mieli ASG u siebie i próbowali kombinować. Za długo mieli Conleya na stanie

27 minut temu, ely3 napisał(a):

Taki skład powinien być zrobiony pod tank po Victora ale wtedy mieli ASG u siebie i próbowali kombinować. Za długo mieli Conleya na stanie

Taki tank zrobili po Flagga i co? I wyszedł nr 5. Myślę, że do 3 razy sztuka i tym razem się uda nr 1. wylosować.

Cody nabiera masy, ciekawe jak w SL będzie wyglądać. Ja bym go jeszcze nie oceniał. 

2 minuty temu, karl napisał(a):

Cody nabiera masy, ciekawe jak w SL będzie wyglądać. Ja bym go jeszcze nie oceniał. 

Kolo w pierwszym roku był zdecydowanie najgorsyzm graczem NBA. On poza brakiem masy to jeszcze miał brak jakiejkolwiek umiejętności koszykarskiej poza może dobrze dobrym ustawianiem się w obronie. Na razie to wygląda ,że poszedł tak wysoko w drafcie bo ma znanego brata który się świetnie rozwinął 

12 minut temu, karl napisał(a):

Taki tank zrobili po Flagga i co? I wyszedł nr 5. Myślę, że do 3 razy sztuka i tym razem się uda nr 1. wylosować

Draft 2022 pick nr 5 Ivey

Draft 2023 pick nr 5 Ausar 

Draft 2024 pick nr 5 Holland

Pistons pozdrawiają :)

4 minuty temu, DRK napisał(a):

Ja tam znam takie znaczenie słów do trzech razy sztuka, Robinson Duncan Wemby pozdrawiają

życzę Jazz jak najlepiej i oby młodzi fajnie pokierowali klub w kierunku ambitnych zaciętych acz przegranych spotkań

19 minut temu, DRK napisał(a):

Ej ale na Pistons fajnie się patrzy teraz. Mistrza może z tego nie będzie ale na pewno jedna z ekip, która z chęcią można obejrzeć ;)

34 minuty temu, ely3 napisał(a):

Kolo w pierwszym roku był zdecydowanie najgorsyzm graczem NBA. On poza brakiem masy to jeszcze miał brak jakiejkolwiek umiejętności koszykarskiej poza może dobrze dobrym ustawianiem się w obronie. Na razie to wygląda ,że poszedł tak wysoko w drafcie bo ma znanego brata który się świetnie rozwinął 

Moim zdaniem tutaj głowa dużo zrobiła. Jak ciało będzie gotowe, to i może głowa dojedzie. 

21 godzin temu, Geronimo napisał(a):

Co to za dziwny trend z wykupywaniem kontraktów latem i to jeszcze w dodatku całkiem solidnych grajków?

21 godzin temu, Tomek napisał(a):

Chcą szorować po dnie, to pozbywają się tych co mogą im przeszkodzić 😀

"Etyczne" tankowanie ;->

5 godzin temu, ely3 napisał(a):

Z tego co pisza dziennikarze mający dobre źródła w Jazz to podobno na Clarksona od 3 lat nie mieli oferty. A teraz jak chcieli Sextona to każdy chciał coś więcej.. Nie wiem czy na Sextona był rynek rok temu ale na Clarksona podobno nie. Ogólnie obaj mają te same wady tzn kompletnie nie potrafią bronić

To mi brzmi na klasyczne dupochrony po wpadce, "oddalismy ich za mniej niz darmo bo nikt ich nie chcial!".
Taaaa, jasne, i dlatego wylecieli od razu z ligi? Jakby przejrzec plotki okolo trade deadline to na pewno byli chetni na ktoregos z nich, ot Jazz mieli wtedy pewnie zbyt wysokie oczekiwania odnosnie pickow i teraz zostali z reka w nocniku.

Myślę , że teraz dużo zależy co pokażą młodzi w SL, aby móc ocenić czy Collins (i ew. Markkanen) nie będą stanowić różnicy na parkiecie razem z młodymi. 

Obecny skład Jazz to bottom 3 ligi w tej chwili, ale jeśli któryś z młodych „wystrzeli” w SL to nagle taki JC może być zbędnym bogactwem. 

Pierwszy mecz SL 5 lipca z Sixers. 

14 godzin temu, wiLQ napisał(a):

To mi brzmi na klasyczne dupochrony po wpadce, "oddalismy ich za mniej niz darmo bo nikt ich nie chcial!".

Akurat Tony Jones to nie jest lizus. On zreszta teraz dla Athletic ogarnia jeszcze Denver i 76ers więc w ogóle nie ma potrzeby szczególnego tworzenia dupochronu i mówi ,że gdyby był choć cień szansy na handel Clarksonem przez ostatnie 3 lata to by to zrobili ale rynku nie bylo.

Z Sextonem nie wiem jak to było ale też Jazz akurat nim nie handlowało jakoś aktywnie a teraz jak chcieli uwolnić minuty to podobno nikt nie chciał go brać bez dopłaty . Ale czy wcześniej były realne rozmowy to nie wiem. Z Clarksonem nie mieli nic na stołe. Podobnie zresztą z Collinsem którego brali pod handel i nie mogli poszukać kupca na niego. 

Z Finem i Kesslerem to cały czas mają zaporowe ceny których nikt nie chce spełnić i mam wrażenie ,że akurat tej dwójki Jazz wymieniać nie chce

23 godziny temu, ely3 napisał(a):

Akurat Tony Jones to nie jest lizus. On zreszta teraz dla Athletic ogarnia jeszcze Denver i 76ers więc w ogóle nie ma potrzeby szczególnego tworzenia dupochronu i mówi ,że gdyby był choć cień szansy na handel Clarksonem przez ostatnie 3 lata to by to zrobili ale rynku nie bylo.

Pisze o perspektywie Jazz, a nie dziennikarza. Tzn oczywiste, ze po oddaniu ich za darmo beda wypuszczac info do wszystkich jaki to byl ciezki rynek. Ale kupujesz to?

Przeciez jakby pogrzebac w plotkach okolo trade deadline w poprzednich sezonach to na pewno byly zainteresowane druzyny.

Godzinę temu, wiLQ napisał(a):

Przeciez jakby pogrzebac w plotkach okolo trade deadline w poprzednich sezonach to na pewno byly zainteresowane druzyny.

Jak oceniasz, ze plotki jednego dziennikarza są bardziej rzetelne od newsów drugiego? 

Jazz zatrudniło na lige letniej syna menedżera Ace'a. Tego menedzera co robił wszystko by Ace trafił do Bullets i nagle cały sztab Beileya kocha Salt Lake city .. Z pierwszych przecieków wynika ,że Ace na treningach zostaje dłużej. Słucha trenerów . Skupia się na poprawie. Tak itrochę klimat wczesnego Donovana Mitchella. Nic na razie nie pokazuje ,że kolo jest obrażony ,że trafił tu 

@dannygd .Wiem ,że to tylko Liga letnia ale Collier nadal jest fatalny w ataku. Niestety ale Jazz wyglądało o wiele lepiej z Claytonem na parkiecie niż Collierem. Nie mówiąc już o obronie.. I niby miał te plus 10 ale naprawdę nie wyglądało to dobrze

Brice pewnie za długo nie pogra bo wygląda na zbyt dobrego na ligę letnią . On akurat potwierdz opinię dobrego strzelca z ktorą przyszedł do Jazz. I po pierwszym fatalnym sezonie wygląda przynajmniej na gracza NBA ( no nie na startera ale na dobrego zadaniowca z ławki)

Dzisiaj Ace nie grał ale tutaj highlights z wczorajszego meczu. 

Takiego rzucania jak w drugiej akcji to się nie nauczysz, albo to masz albo nie masz. Do tego świetny rebounding. 

już się nie mogę doczekać jak będzie rzucać ace off screen z walkerem na zasłonie. Liczę na kilka akcji narysowanych pod Ace’a w tym sezonie. 

poza tym dwa hot take:

- Filipowski to już teraz jakieś top5 wśród 7-feet pod względem skilla w ofensywie. 
- na końcówki w meczach Clayton > Collier  

Edytowane przez karl

2 godziny temu, karl napisał(a):

Filipowski to już teraz jakieś top5 wśród 7-feet pod względem skilla w ofensywie.

Poniosło cię... Pomijając już ,że Filipowski oficjalnie ma 6-11 to on nie jest aż tak dobry ( a tu jeszcze jest liga letnia) . Fajny zadaniowiec z ławki z fatalną niestety obroną.. On musi przede wszystkim więcej czasu spędzać na siłowni i się wzmocnić bo nadal ma spore prorblemy z silniejszymi graczami. Daje się zbyt łatwo przepychać po obu stronach parkietu

Ale nawet jakbyś uznał ,że Filip ma te 7 to i tak Victor  Chet. Lauri Kristpas Towns i Joel na pewno sa lepsi

2 godziny temu, karl napisał(a):

na końcówki w meczach Clayton > Collier  

Niestety Collier nadal ma spore problemy ze zdobywaniem punktów. Tak samo niestety Cody williams. Collier ma swoją niszę bo bardzo dobrze kreuje ale jak to się nie poprawi to Clayton będzie starterem a Collier z ławki . Ogólnie miałem wrażenie ,że zmuszano go do większej ilosci wjazdów i to na razie mu średnio wychodzi. Ale to chyba jest jedyny sposób dla niego na zdobywanie punktów. On musi poszukać sposobu na pewne zdobycze punktowe. Bo co z tego ,że ma świetny przegląd pola i zaskakujące asysty jeśli go obrona odpuszcza bo wiadomo ,że on punktów nie zdobywa

Niestety Cody Williams wygląda na szrot. Widać ,że jest silniejszy niż rok temu ale nadal nie widze u niego czegokolwiek co by pozwalało go traktowac jako gracza rotacyjnego... Dramatycznie źle on wygląda . Jak się nie poprawi to za 2 lata wypad do Europy . Fatalnie zmarnowany TOP 10 wybór

Brice do Vega nie pojedzie bo nie ma sensu pchać tam gracza co własnie wchodzi w 3 sezon i już teraz rzuca po 30 plus punktów. On akurat potwierdza ,że poprawił się w obronie a w ataku może być świetnym następcą Clarksona jako strzelec z ławki