karl Opublikowano Poniedziałek o 21:10 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 21:10 Za chwilę draft więc można dodać nowy temat dla jedynej już drużyny z northwest division bez misia. DRAFT: Givony w ostatnim rankingu daje Fearsa z 5. Interesujące. A Bailey odrzucił propozycję treningu w SLC (podobnie zrobił z Philly oraz Hornets, wtf) Jak w temacie obok, gdyby Edgecombe się ostał to byłoby cudnie chociaż w to nie wierzę. Z Top8-9 chyba tylko Kon mi nie pasuje. ROSTER: dużo hajsu do wydania, oczekuje dużo zmian. Jakich? Nie mam pojęcia, ale tych clarksonow już możnaby pogonić (chociażby z przyzwoitości). Jest nowy GM - Austin Ainge który mówi że nie będzie tankingu (ta, na pewno). Czekam na trejdy. OCZEKIWANIA: - Lepsza pozycja w drafcie 2026 - wyklucie się chociaż jednego, nowego, jasnego punktu w drużynie Tyle - krótko, byleby już nie zanudzać w zeszłorocznym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano Poniedziałek o 22:38 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 22:38 Ja nie wiem w jakim kierunki idzie Utah. Nie rozumiem ich ruchów, zero konsekwencji - nie ma, ani maksymalizacji rebulid, ani ekipy na tu i teraz, trochę jak jeździec bez głowy. Najpierw Collins na chwilę, potem zostaje choc miał wartość transferową, potem sprzedajmy Lauriego, a finalnie podpiszmy ext, weźmy młodych i... grajmy starymi. Ja widzę to tak: PG I.Collier to ich franchise first pass PG, George to w najlepszym wypadku 6th, Springer jest slaby SG Sexton to ich najlepszy strzelec, ale undersized i trzeba dac mu ext., Clarkson jest gorszy, stary i ma te same problemy, do odstrzału, wzieli C.Williamsa, który jest energiczny i ze swoim zasięgiem miał bronić 1-4 i rzucać dobrze za 3, ale... nie gra , jest jeszcze Juzang - c*** wie po co SF tu tak naprawdę nie ma nominalnego gracza, miał nim być Sensabaugh, który świetnie pasuje, ale co z tego skoro gra 2 MPG więcej niż rok temu, mimo wyraźnego postępu?, kto dalej Svi? jako 3 opcja ok, ale K.Martin? to juz do odstrzału. PF... tu sie zaczyna zabawa Lauri, Collins, Filipovski - każdy w rozmiarze C, a grać powinien Hendrix który się skontuzjował. C Kessler, którego co chwilę sprzedają i jakieś odpady jak Tshiwbe czy Potter, więc gra tu Kyle. I co dalej? Mają 5 wybór i co maja wziąć? Kolejnego undersized jeźdźca bez głowy jak Fears? Czy może VJ który słabo rzuca i nie każdego przekonują warunki fizyczne do dzisiejszej gry 3 and D w NBA. Ja bym brał Kona, który rozwiązuje i problem rzutu i problem obrony i... jest biały. Tylko co wtedy z Williamsem i Sensabaugh? A może powinni zrobić trade up po Harpera? A może powinni sprzedać Lauriego +... i wziąć chociażby Greena z Brooksem + 10 pick od Suns? Jak dla mnie nikt tam nie myśli i mijają kolejne sezony, a oni w tym samym miejscu są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano Środa o 09:48 Udostępnij Opublikowano Środa o 09:48 W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): Ja nie wiem w jakim kierunki idzie Utah. Nie rozumiem ich ruchów, zero konsekwencji - nie ma, ani maksymalizacji rebulid, ani ekipy na tu i teraz, trochę jak jeździec bez głowy. Czego tu nie rozmiesz? Zatankowali pod mocna czolowke draftu, ale im nie wyszlo losowanie, wiec to wyszedl stracony rok. W przyszlym sezonie zapewne sprobuja ponownie bo wciaz nie maja nikogo kto by sie nadawal na #1 druzyny. Tylko moze wyciagna wnioski i zrobia to mniej bezczelnie? Bo na takim zachodzie to chocby grali swojego maxa to skoncza na dnie tabeli. W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): Ja widzę to tak: PG I.Collier to ich franchise first pass PG, George to w najlepszym wypadku 6th, Springer jest slaby Tu sie zupelnie nie zgadzam! Przeciez rookie sezon mial fatalny i ze swoim pickiem pewnie wezma kolejnego PG. W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): SG Sexton to ich najlepszy strzelec, ale undersized i trzeba dac mu ext., Clarkson jest gorszy, stary i ma te same problemy, do odstrzału, Obaj sa bez zadnego znaczenia bo poleca jako wygasajace kontrakty w pierwszej lepszej wymianie za jakies picki. W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): SF tu tak naprawdę nie ma nominalnego gracza, miał nim być Sensabaugh, który świetnie pasuje, ale co z tego skoro gra 2 MPG więcej niż rok temu, mimo wyraźnego postępu?, kto dalej Svi? jako 3 opcja ok, ale K.Martin? to juz do odstrzału. Tu chyba wciaz musza dac szanse Codiemu? Od poczatku pisalem, ze to bedzie bust i zapowiada sie nawet gorzej niz myslalem, ale ktos tam w niego wierzyl na tyle by go wydraftowac z #10, wiec dla tej osoby na pewno jest za wczesnie by go calkiem skreslic. W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): PF... tu sie zaczyna zabawa Lauri, Collins, Collins poleci jako wygasajacy kontrakt, a Lauri tylko czeka na jakas mega oferte z innej druzyny. W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): Pf [...]Filipovski - każdy w rozmiarze C, a grać powinien Hendrix który się skontuzjował. C Kessler, którego co chwilę sprzedają i jakieś odpady jak Tshiwbe czy Potter, więc gra tu Kyle. IMO tu sie zaczynaja dopiero ciekawe dylematy. Czy traktowac Kesslera i Henricksa jako swojego PF/centra na przyszlosc czy handlowac w tym sezonie poki jeszcze ma rookie kontrakt? W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): Jak dla mnie nikt tam nie myśli i mijają kolejne sezony, a oni w tym samym miejscu są. Tzn co innego bys zrobil w poprzednim sezonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano Środa o 18:55 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 18:55 W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): Ja nie wiem w jakim kierunki idzie Utah. Nie rozumiem ich ruchów, zero konsekwencji - nie ma, ani maksymalizacji rebulid, ani ekipy na tu i teraz, trochę jak jeździec bez głowy. Zero ruchów > głupie ruchy. Ja wiem,że co roku chcielibyśmy słyszeć, że kilka picków 1.rundowych idzie do Jazz, szczególnie ze po Mitchellu i Gobercie poprzeczka była postawiona wysoko, ale najwyraźniej brakło chętnych na Clarksonów i stąd brak ruchów. Cierpliwości nigdy za wiele. W poprzednim roku był tank, w tym roku będzie pewnie to samo - nawet jeśli będą grać maxa to niewiele to da na mocnym zachodzie. Pick 2026 jest protected 1-8, inaczej idzie do .....OKC, więc zakładam znowu mocne miejsce w drafcie 2026 (który też będzie niczego sobie, a może nawet mocniejszy niż 2025) W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): PG I.Collier to ich franchise first pass PG, George to w najlepszym wypadku 6th, Springer jest slaby 8 godzin temu, wiLQ napisał(a): Tu sie zupelnie nie zgadzam! Przeciez rookie sezon mial fatalny i ze swoim pickiem pewnie wezma kolejnego PG. Jeśli Collier nie nauczy się rzucać to wyleci szybko z ligi. Jeśli się nauczy to będzie starterem. Rookie stats dla asyst na poziomie Stocktona. Świetny przegląd pola. Dość powiedzieć, że w HS był brany pod uwagę jako top prospect w swojej klasie. W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): SG Sexton to ich najlepszy strzelec, ale undersized i trzeba dac mu ext., Clarkson jest gorszy, stary i ma te same problemy, do odstrzału, wzieli C.Williamsa, który jest energiczny i ze swoim zasięgiem miał bronić 1-4 i rzucać dobrze za 3, ale... nie gra , jest jeszcze Juzang - c*** wie po co Cody był tragiczny w tym sezonie, musi nabrać masy, pewności siebie, bo inaczej też będzie grzał ławkę (a brat zdobywał kolejne misie).. Jest na szczęście młody, więc spokojnie. Sexton - kibice go lubią, ale jeśli znajdzie się oferta to poleci. Juzang - jeden z lepszych 3-pts w lidze, jeśli ogarnie sie w obronie, to może być spoko rolesem. W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): PF... tu sie zaczyna zabawa Lauri, Collins, Filipovski - każdy w rozmiarze C, a grać powinien Hendrix który się skontuzjował. 8 godzin temu, wiLQ napisał(a): Collins poleci jako wygasajacy kontrakt, a Lauri tylko czeka na jakas mega oferte z innej druzyny. Z Collinsem wydaje mi się, ze Jazz mieli zaporową cene wiec nie poleciał, a tamten sezon miał przeciez bardzo dobry. Hendricks niestety pech straszny, licze ze w koncu wystrzeli (a ma papiery na to). Lauri - tak, jesli bedzie mega oferta to poleci. Ale poki co takiej nie ma i chyba nie bedzie? W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): C Kessler, którego co chwilę sprzedają i jakieś odpady jak Tshiwbe czy Potter, więc gra tu Kyle. Tu za duzo naczytales sie watkow Lakers, bo Jazz aktywnie nie sprzedawali Kesslera. Nawet nie był na sprzedaż (chyba, ze ktos dalby super oferte), ale i tak Jazz po tym sezonie maja dlugoterminowe plany z nim, wiec bedzie extension imo. 9 godzin temu, wiLQ napisał(a): Czy traktowac Kesslera i Henricksa jako swojego PF/centra na przyszlosc czy handlowac w tym sezonie poki jeszcze ma rookie kontrakt? W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): Kessler -C, Hendricks - SF, PF, C, Fin - PF/C - jest duzo kombinacji, mozna spokojnie zonglowac pod przeciwnika. 9 godzin temu, wiLQ napisał(a): Tzn co innego bys zrobil w poprzednim sezonie? Nic nie mogli zrobic lepiej, zajeli to miejsce, ktore powinni. Niestety, nie bylo szczescia w loterii, wiec sezon niestety nieudany, bo jednak tankując bierzesz pod uwage, ze w loterii moze pojsc nie po twojej mysli. Na szczescie sa jeszcze kolejne lata i tez mocne picki. -------------------------------------- DRAFT 2025. Coraz wiecej mowi sie, ze Jazz wybiora mlodziutkiego Fearsa. Chyba nie mam nic przeciwko, bo Tre Johnson wydaje sie miec mniejszy sufit od Jeremiaha (mimo ze jest troche undersized, ale moze cos urosnie i mamy dobra historie z malymi niskimi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano Środa o 21:34 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 21:34 Zero zaskoczenia. Dobrze, jest spadający kontrakt. https://twitter.com/ShamsCharania/status/1937986299354300893 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano Środa o 22:59 Udostępnij Opublikowano Środa o 22:59 12 godzin temu, wiLQ napisał(a): Tu sie zupelnie nie zgadzam! Przeciez rookie sezon mial fatalny i ze swoim pickiem pewnie wezma kolejnego PG. I to będzie tylko potwierdzenie dysfunkcyjnego zarządzania tą ekipą. I.Collier wygląda trochę jak Jrue, jako starter robił 12/4/8/1 w 30 min grając w większości z totalną padaką, bo zarówno Lauri, Collins jak i Clarkson byli praktycznie od początku lutego kontuzjowani. 8 Asyst przy 3 TO w takiej ekipie (gdzie najlepszy gracz to Sexton) jako 20 letni Rookie to ciekawa perspektywa, szczególnie, jak zaliczasz 22/5/10/1 przy 0 TO vs HOU czy 20/6/11/1 przy 1TO vs GSW. To, że przeciętnie rzucał też jakoś go nie dyskwalifikuje bo on nie wchodził do draftu jako scorer... (i to główny element do poprawy, ale patrząc jak w tym sezonie rozwinęli sie Brice i JJ to nie mam obaw o trenerów Jazz https://www.nba.com/jazz/news/utah-jazz-film-study-isaiah-colliers-scoring-and-utahs-off-ball-shooters), ba nie wchodził też jako dobry obrońca (choć z potencjałem) a wyglądał naprawdę dobrze w tym sezonie. Jak nie śledziłeś Jazz (co całkiem zrozumiałe), polecam pooglądać go w akcji, nawet tu: https://www.nba.com/jazz/news/utah-jazz-film-study-isaiah-colliers-elite-playmaking 3 godziny temu, karl napisał(a): Tu za duzo naczytales sie watkow Lakers, bo Jazz aktywnie nie sprzedawali Kesslera. Sprzedawali i takich newsów było b.dużo https://www.nbcsports.com/nba/news/jazz-reportedly-open-to-trading-walker-kessler-veterans-at-deadline-but-price-is-high dopiero w okolicy ASW/deadline zaczęli mówic o nim jako longterm z umową na poziomie Poeltla. 4 godziny temu, karl napisał(a): Nic nie mogli zrobic lepiej, zajeli to miejsce, ktore powinni. Mogli - przede wszystkim sprzedać w tym sezonie Collinsa i Lauriego, na którego byli chętni w wakacje - tylko jak sam piszesz, ceny mieli z dupy. Mogli tez lepiej wybierać w drafcie, bo George i Williams to są póki co słabe wybory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano Czwartek o 05:40 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 05:40 Hahaha ace bailey - jaki bust. Jazz being jazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano Czwartek o 05:49 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 05:49 spokojnie, niech przemówi na boisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano Czwartek o 06:39 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 06:39 No nieźle. Nikt się nie spodziewał. Po raz kolejny Jazz pokazują że te wszystkie ploty to sobie można wsadzić. heh, Ace nie był jakoś specjalnie zadowolony, no ale zobaczymy. Sufit wysoki jest, czy mental będzie na odpowiednim poziomie - czas pokaże. paradoksalnie, biorąc pod uwagę mocki sprzed kilku miesięcy, to Jazz wybrali gościa z nr 2 ps. DWade pochwalił wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano Czwartek o 07:15 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:15 16 minut temu, karl napisał(a): ps. DWade pochwalił wybór Bo jak powszechnie wiadomo, byłe grajki to najlepsi eksperci Ale ryzyko żadne. W sumie ucieszyło mnie, że wzięli go, mimo tych wszystkich sygnałów gdzie chce/nie chce grać. Jeśli gdzieś ma trochę schłodzić głowę, to Utah będzie do tego dobre. Niech weźmie się za granie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano Czwartek o 07:35 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:35 19 minut temu, matek napisał(a): Bo jak powszechnie wiadomo, byłe grajki to najlepsi eksperci Bardziej chodziło mi o to, że taki Bailey może poczuć się lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano Czwartek o 09:18 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:18 12 godzin temu, karl napisał(a): Jeśli Collier nie nauczy się rzucać to wyleci szybko z ligi. Jeśli się nauczy to będzie starterem. Rookie stats dla asyst na poziomie Stocktona. Świetny przegląd pola. Dość powiedzieć, że w HS był brany pod uwagę jako top prospect w swojej klasie. Przyjmuje, ze w nadchodzacym sezonie dostanie swoja szanse, ale skoro draftuja w 1 rundzie innego PG to raczej nie czuja sie zbyc pewni z Collierem... 14 godzin temu, karl napisał(a): Lauri - tak, jesli bedzie mega oferta to poleci. Ale poki co takiej nie ma i chyba nie bedzie? Mogli przespac jego max wartosci, ale wciaz powinni byc chetni, moze nie za jakies 5 pickow, ale ze 3? 12 godzin temu, karl napisał(a): Kessler -C, Hendricks - SF, PF, C, Fin - PF/C - jest duzo kombinacji, mozna spokojnie zonglowac pod przeciwnika. W tym sezonie jasna sprawa, ale czy to ich uklad rowniez na przyszlosc? Wydaje mi sie, ze nie. 10 godzin temu, dannygd napisał(a): I to będzie tylko potwierdzenie dysfunkcyjnego zarządzania tą ekipą. I.Collier wygląda trochę jak Jrue, jako starter robił 12/4/8/1 w 30 min grając w większości z totalną padaką, bo zarówno Lauri, Collins jak i Clarkson byli praktycznie od początku lutego kontuzjowani. Prosze Cie, rookie Jrue mial o niebo lepsze procenty rzutowe. Zreszta Jazz wydraftowali kolejnego PG, wiec raczej nie stawiaja na Colliera. 8 godzin temu, dannygd napisał(a): Mogli - przede wszystkim sprzedać w tym sezonie Collinsa i Lauriego, na którego byli chętni w wakacje - tylko jak sam piszesz, ceny mieli z dupy. Lauriego nie mogli sprzedac przez extension. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano Czwartek o 10:07 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 10:07 32 minuty temu, wiLQ napisał(a): skoro draftuja w 1 rundzie innego PG to raczej nie czuja sie zbyc pewni z Collierem... Raczej combo G z bdb trójką, do bycia backup G i zastąpienia Sextona, Clarksona, który zaraz poleci w inne miejsce. George zapewne też. Normalny ruch, nie ma nic wspólnego z IC. 34 minuty temu, wiLQ napisał(a): Mogli przespac jego max wartosci Nie mogli, tylko przespali... nikt już nie da tego czego oni by oczekiwali, a teraz to nawet mniej. 37 minut temu, wiLQ napisał(a): Zreszta Jazz wydraftowali kolejnego PG, wiec raczej nie stawiaja na Colliera. make my words... 38 minut temu, wiLQ napisał(a): Lauriego nie mogli sprzedac przez extension. mogli do czasu podpisania ext... LOL Bodajże Lauri zgodził się w I połowie sierpnia podpisać ext, a finalnie chyba doszło do tego w końcówce. Pierwsze z brzegu opcje mieli: https://www.si.com/nba/jazz/news/blockbuster-nba-trade-idea-sends-lauri-markkanen-san-antonio-spurs a teraz przyrównaj je do tego co snuja w tym sezonie https://bleacherreport.com/articles/25201117-nba-trade-packages-and-landing-spots-lauri-markkanen-if-utah-jazz-deal-star Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano Czwartek o 21:05 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 21:05 11 godzin temu, wiLQ napisał(a): Przyjmuje, ze w nadchodzacym sezonie dostanie swoja szanse, ale skoro draftuja w 1 rundzie innego PG to raczej nie czuja sie zbyc pewni z Collierem... Przecież tam minut jest pod dostatkiem. Tak jak pisałem wcześniej collier nie jest gotowym projektem więc trudno oczekiwać żeby jazz nie brali na jego pozycję potencjalny upgrade. Szczególnie że obaj robią najlepiej różne rzeczy. 11 godzin temu, wiLQ napisał(a): Mogli przespac jego max wartosci, ale wciaz powinni byc chetni, moze nie za jakies 5 pickow, ale ze 3? No wlasnie zastanawiam sie co było najlepsza oferta na stole za Lauriego. Czy w ogóle jakakolwiek była nad którą warto było się pochylić. Mam duże wątpliwości. 11 godzin temu, wiLQ napisał(a): W tym sezonie jasna sprawa, ale czy to ich uklad rowniez na przyszlosc? Wydaje mi sie, ze nie. Do sprawdzenia. Niestety przez kontuzje Hendricksa nie zweryfikowano tego w poprzednim sezonie. 10 godzin temu, dannygd napisał(a): Nie mogli, tylko przespali... nikt już nie da tego czego oni by oczekiwali, a teraz to nawet mniej Ej ale zapodaj jakimś linkiem do konkretnej oferty bo nie kojarzę nic takiego. Były plotki? Były. Czy były to prawdopodobne źródła? Nie wydaje mi się. Te dwa artykuły które podlinkowałes są … z tego miesiąca, więc to w ogóle nijak potwierdza co pisałeś do wilq —————— w ogóle nie wspomniałem o trade up Jazz z wczoraj i wyborze Walta Claytona Jr - mistrza z tego. Senior, ale range jest, do tego najlepiej mu idzie jak trzeba pokazać jaja w końcówce jakiegoś meczu na styku. w ogóle mocno polecana na reddit analiza jego gry: Do obejrzenia do poduchy. Wydaje się gość był ciekawym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 20 godzin temu, dannygd napisał(a): Raczej combo G z bdb trójką, do bycia backup G i zastąpienia Sextona, Clarksona, który zaraz poleci w inne miejsce. George zapewne też. Normalny ruch, nie ma nic wspólnego z IC. Tak czy inaczej trzeci sezon z rzedu draftuja w pierwszej rundzie gracza o rozmiarze PG. Sila rzeczy wszystkim nie starczy minut. 21 godzin temu, dannygd napisał(a): mogli do czasu podpisania ext... LOL Bodajże Lauri zgodził się w I połowie sierpnia podpisać ext, a finalnie chyba doszło do tego w końcówce. Pierwsze z brzegu opcje mieli: https://www.si.com/nba/jazz/news/blockbuster-nba-trade-idea-sends-lauri-markkanen-san-antonio-spurs a teraz przyrównaj je do tego co snuja w tym sezonie https://bleacherreport.com/articles/25201117-nba-trade-packages-and-landing-spots-lauri-markkanen-if-utah-jazz-deal-star Przeciez to nie sa konkretne oferty tylko fantazje pismakow. 9 godzin temu, karl napisał(a): Przecież tam minut jest pod dostatkiem. Tak jak pisałem wcześniej collier nie jest gotowym projektem więc trudno oczekiwać żeby jazz nie brali na jego pozycję potencjalny upgrade. Szczególnie że obaj robią najlepiej różne rzeczy. Tzn jaki bedzie podzial minut miedzy George, Collier, Sexton, Clarkson, Clayton? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 10 minut temu, wiLQ napisał(a): Tzn jaki bedzie podzial minut miedzy George, Collier, Sexton, Clarkson, Clayton? Collier to jedyny kreator . Reszta woli rzucać więc stawiam ,że Collier nadal będzie w s5 ( tylko na Boga niech nauczy się rzucać bo tu jest koszmarem) .George jest fatalny pod każdym względem i trzeba się go pozbyć i całe jego minuty powinien przjąc Clayton jako rozgrywający rezerwowy. Sextoa najpewniej oddadzą .a Clarkson zostanie jako mentor bo zawodnicy go bardzo lubią umowę ma znośną a i sam on lubi Salt Lake City https://x.com/theScore/status/1441522077190828035?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1441522077190828035|twgr^d19666f5b0ab7de427c8aee03da4536f1f367bdf|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportingnews.com%2Fus%2Fnba%2Fnews%2Flocal-reporter-fails-to-recognize-jazz-jordan-clarkson%2Fbedc742ijscg1cn40ttwek7xm Tak czy siak Jazz chyba pierwszy raz od lat dobrze draftowało bo na razie to Cody i George to są wtopy . Cody nie potrafi nic na poziomie NBA a Keyonte niewiele wiecej. Hendricks przynajmniej zapowiada się na świetnego obrońce. I w duecie z Kesslerem mogliby stworzyć świetny duet no tylko ,że Taylor musi trafiać za 3 tak jak w pierwszym sezonie i collegu to wtedy ma to sens.. Jazz powinno podejść projektowo i pozbywać się powoli graczy w których nie warto inwestować jak Sexton, Keyonte i pewnie też KJ Martin czy Svi.. Tak czy siak pewnie Collier będzie w s5 z Ace Laurim Hendricksem i Kesslerem a clayton z Keyonte będą wchodzić z ławki .Clarkson to cholera wie a Sextona w Jazz za 2 miesiace nie powinno być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogans2 Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu W dniu 24.06.2025 o 00:38, dannygd napisał(a): SF tu tak naprawdę nie ma nominalnego gracza, miał nim być Sensabaugh, który świetnie pasuje, ale co z tego skoro gra 2 MPG więcej niż rok temu, mimo wyraźnego postępu?, kto dalej Svi? jako 3 opcja ok, ale K.Martin? to juz do odstrzału Z mojego punktu widzenia to wcale tak nie bylo ze Brice mial byc naminalnie starting sf. Pierwszy sezon slaby/przecietny, nie byl gotowy, gral duzo w g league a w drugim tez go poczatkowo olali kosztem two waya Juzanga.. Mozna powiedziec ze caly czas byl w doghousie. Woleli grac weteranow kasztanow czy innych rookich. Gdyby nie kontuzja Hendricksa czy slabsza postawa Williamsa to mialby trudniej o minuty i niepokazalby ze cos jednak potrafi Poki co na role scoring 6th mana jak najbardziej zasluzyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 14 godzin temu, wiLQ napisał(a): Przeciez to nie sa konkretne oferty tylko fantazje pismakow. Ty sie zdecyduj, bo w jednym temacie piszesz, że przeciez zawsze będą tylko takie rumorsy (jedne bardziej, drugie mniej realne), a w drugi, że chcesz oficjalne oferty na stole W dniu 26.06.2025 o 23:05, karl napisał(a): Ej ale zapodaj jakimś linkiem do konkretnej oferty bo nie kojarzę nic takiego. Były plotki? Były. Czy były to prawdopodobne źródła? Nie wydaje mi się. j.w. https://www.slcdunk.com/2024/7/2/24191352/nba-trade-rumor-more-teams-involved-in-the-lauri-markkanen-trade-talks-utah-jazz-warriors-spurs Kings offered 4 firsts outright for Markkanen According to Matt George during the Deuce and Mo round table pod yesterday, he said he heard the Kings offered 4 firsts outright (not including pick swaps) for Lauri Markkanen. Source: https://youtu.be/Q5Xzx5aEghM?si=D_zd5BXeUsNmcWAS&t=660 To recap the Lauri Markkanen situation, D-Lo said Danny Ainge never responded to the Kings offer of what appears to be at least 4 firsts outright plus match salary. Yahoo's Jake Fischer mentioned on multiple podcasts that the Kings were "very close" which makes me wonder if he has Jazz sources since he is a national reporter. Locked On Jazz host David Locke said he heard from non-Jazz sources that their front office had "big cajones" to turn down some of the Markkanen deals they have turned down. I think the Kings revisit this next summer after Lauri signs an extension this offseason. (Most likely on August 7th so he won't trade eligible during the February 6 trade deadline.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu https://x.com/TheHoopHerald/status/1938610842049650700?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1938610842049650700|twgr^1894526d61f7b26689e4951dec916b4205154a1d|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.spurstalk.com%2Fforums%2Fshowthread.php%3Ft%3D305247page%3D10 Nowo pozyskani gracze spurs na drugi dzień już mieli sesję zdjęciową w San Antonio. Tymczasem Ace na samolot się nie spieszy. w necie trwa dyskusja czy gość jest dalej agentem gracza ale słabe teksty Per league rules if Ace Bailey sits out for one year and doesn’t play for any professional team elsewhere he is eligible for the 2026 NBA draft. The Jazz would lose his rights Though he has been identified over and over as Bailey’s agent, the Deseret News has confirmed that Cooper is not an NBPA-certified agent, which means he can not provide counsel to Bailey or represent him in any kind of contract negotiations. Coraz lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 8 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Już pisałem w temacie obok. Jutro Bailey przylatuje do SLC. Chyba czas zakończyć spekulacje no i ma nowego repa - https://basketball.realgm.com/wiretap/281039/Ace-Bailey-Thrilled-To-Play-For-Jazz-New-Rep-Confirms I jeszcze tutaj dobre podsumowanie całej historii: https://www.deseret.com/sports/2025/06/27/ace-bailey-utah-jazz-rookie-omar-cooper-issues/ chyba można się rozejść i dać chłopakowi skupić się na koszykówce. Edytowane 5 godzin temu przez karl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi