Skocz do zawartości

Phoenix Suns 2025/26 czyli jak nie robic przebudowy

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, Jendras napisał(a):

No ta oko właśnie w okolicach 14

Wychodzi na to, ze spojrzalem na niepelne dane i dopiero dzis wrzucili aktualizacje pensji na spotrac. Teraz to ma wiecej sensu...
Bo faktycznie sam buyout to bedzie za malo, musza zrobic waive and stretcha czyli Beal musi odpuscic minimum te 14 baniek.

17 godzin temu, dannygd napisał(a):

@wiLQ ale jaki sens miałoby zejscie tylko ponizej 2 Aprona i pozbycie się Beala, żeby zatrudnić kogoś na min. - że niby lepszego od Beala??

15 godzin temu, ely3 napisał(a):

@wiLQ nic nie myle bo Suns mysli o rozlożzeniu tych dwoch lat na 5 ale by się to udało to Beal musu odpuścić 13,6 mln a podobno nie chce. Suns ma ten problem ze w 27 oddaje niechroniony wybór. Bez stretchu za rok nie mają kasy by się wzmocnić czyli sam wykup może ich wpakowac w nieźle bagno

Bo glowny motyw nie jest wcale sportowy tylko finansowy, na ten moment Suns maja wizje luxury tax rzedu 130 baniek.
Czyli jak dobrze rozegraja sytuacje z Bealem to oszczedza na luxury tax mniej wiecej tyle ile wynosi caly pozostaly kontrakt Beala!

31 minut temu, wiLQ napisał(a):

Bo glowny motyw nie jest wcale sportowy tylko finansowy, na ten moment Suns maja wizje luxury tax rzedu 130 baniek.
Czyli jak dobrze rozegraja sytuacje z Bealem to oszczedza na luxury tax mniej wiecej tyle ile wynosi caly pozostaly kontrakt Beala!

Szczerze to nie wiem jaki jest ich główny motyw. To znaczy ogólnie mniejszy podatek (btw teraz to koło 156 mln im wychodzi)  zawsze jest motywem istotnym, ale ja mam wciąż wrażenie, że oni chcą uratować ten sezon i PO. Teraz ściągają Hayesa z Fenerbache, a więc skrzydłowego z dużym zasięgiem, niezłą obroną i rzutem za 3 (taki może i lepszy Naji Marshall), mając Brooksa, O'Neala i Dunna - jeśłi nie będzie kolejnego dealu to po co?

PS. A co byście powiedzieli tak przewrotnie na Beala + SF w Lakers, za LBJa + SG/PG? 

2 godziny temu, dannygd napisał(a):

PS. A co byście powiedzieli tak przewrotnie na Beala + SF w Lakers, za LBJa + SG/PG? 

Póki Lakers zarabiają na Lebronie marketingowo, czyt. do końca jego kontraktu, nigdzie go nie ruszą IMO.

Bo i po co. Sportowo jest ok, wygasajacy kontrakt, koszulki sie sprzedają, jest git.

2 godziny temu, dannygd napisał(a):

A co byście powiedzieli tak przewrotnie na Beala + SF w Lakers, za LBJa + SG/PG? 

W sensie ,że Suns mają za malo guardów a za dużo SF? Bo ja mam wrażenie ,że Suns skonstruowało dziwaczny skład bez ani jednej sensownej 4 a jedyna trójka to Dillon Brooks i będący kompletnie wyjechany Royce.. Nie mają ani jednego kreatora z ławki 

Możliwe ,że wymiana po Beala to będzie historycznie najgorszy możliwy deal ( historycznie były gorsze ale w ostatniej dekadzie już niewiele no chyba ,że jakis kretyn oddaje Lukę w prime za połamanego staruszka)

Suns niezaleznie co zrobią z Bealem sa w złej sytuacji.

Beal zostaje to są ugotowani finansowo ( ten podatek ich zabije) a mają zespół który może na Zachodzie będzie na 10 miejscu a może nawet to nie

O ile Bucks jakoś kontroluje swoje wybory albo inaczej ich swapy nie sa bolesne a może nawet się nie pojawią o tyle Suns jest w fatalnej sytuacji

Oddają wybór 27 29 i 31 wszystko bez ochorny

Mają wymiany 26 28 i 30 z czego pierwsze dwa najpewniej z Memphis ( bo Wizards i Hornets raczej będą w najsłabszej 5 wiec wymiana z nimi nie jest ryzykowna) więc nawet nie moga tankować . Jakby nie spojrzeć Suns do 31 roku nie będą mieć ani jednego wyboru w loterii draftu. Nie mają praktycznie skrzydłowych. Nawet jeśli wywalą Beala to nie mają kasy na wzmocnienia . Ba ja nie wiem czy oni  bedą w stanie przedłużyć Marka Williamsa. Booker wchodzi chyba w 27 za jakies 75 mln do tego to co zostanie po Bealu to oni w 27 mają 180 mln na 7 graczy dorzućmy do tego potencjalną przedłużenie Marka i wyjdzie ,że oni  nadal będą płacić ponad 200 mln plus podatek za zespół bez szans na PO 

Nie wiem czy dla nich nie byłoby lepiej przepękać te dwa lata i płacić koszmarny podatek bo taki wykup takiej chorej umowy to ich zepchnie w przeciętność na kolejne 5 lat

A pamiętajmy ,że oni już mają Nasira rozłożonego na 5 lat. Suns wymianą z Wizard rozjechali sobie przyszłość a to był zespół co niedawno był w finałach