Skocz do zawartości

Phoenix Suns 2025/26 czyli jak nie robic przebudowy

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do Beala. Facet nie ma honoru za grosz. Ja na jego miejscu zdjąłbym no-trade clause i nie blokował żadnego tradu. Co to za przyjemność być w klubie i słuchać wszedzie przytyków jakim jebanym c***em jest. A na koniec usłyszec wypierdalaj do domu bo nie bedziesz grał  i czekaj na telefon czy mamy dla ciebie propozycje tradu czy nie. 

Edytowane przez marceli73

14 minut temu, marceli73 napisał(a):

Wracając do Beala. Facet nie ma honoru za grosz. Ja na jego miejscu zdjąłbym no-trade clause i nie blokował żadnego tradu. Co to za przyjemność być w klubie i słuchać wszedzie przytyków jakim jebanym c***em jest. A na koniec usłyszec wypierdalaj do domu bo nie bedziesz grał  i czekaj na telefon czy mamy dla ciebie propozycje tradu czy nie. 

Ja bym zrezygnował z blokowania w zamian za  trade kickera. Nomen omen przy WAS SUNS Beal zawiesił no trade i zrezygnował z kickera więc już poszedł suns na rękę oddając 15% podwyżki którą proponowali Was. Nie bądźmy tak surowi ;) 

Więc zdanie że nie ma honoru za „grosz” jest nieprawdziwe. Może nie mieć za miliony. Ale te miliony oddał. 

12 minut temu, ignazz napisał(a):

Więc zdanie że nie ma honoru za „grosz” jest nieprawdziwe. Może nie mieć za miliony. Ale te miliony oddał. 

No zrezygnował bo miał tworzyc ze swoimi ziomalami superteam. Miał byc szampan panienki itd... wiec nie było to wyrzeczenie bezinteresowne. Jak szlag trafił projekt nie powinien już nic utrudiać tylko być honorowym gościem. Wysłali by go gdzies za jakiekoś Meltona i mogłby się odbudowac i pokazac ze potrafi jeszcze grac w koszykówke. 

Edytowane przez marceli73

3 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Nigdy nie bedziemy mieli dostepu do faktycznych propsow miedzy GMami, wiec jesli mamy w zaden sposob sie nie opierac na spekulacjach to mozna zamknac forum ;-]

Nie mowie, ze nie mozemy spekulowac. Ja tylko spekuluje, ze nie bylo raczej takiej oferty. Raczej zbyt zla dla Wolves, zeby ja zlozyli, raczej zbyt dobra dla Suns, zeby ja odrzucili.

Oczywiscie moglo byc inaczej, rozne dziwne rzeczy sie dzialy w lidze, ja tylko zgaduje.

3 godziny temu, Chytruz napisał(a):

Nie mowie, ze nie mozemy spekulowac. Ja tylko spekuluje, ze nie bylo raczej takiej oferty. Raczej zbyt zla dla Wolves, zeby ja zlozyli, raczej zbyt dobra dla Suns, zeby ja odrzucili.

Oczywiscie moglo byc inaczej, rozne dziwne rzeczy sie dzialy w lidze, ja tylko zgaduje.

Fair point, nie spojrzalem na to pod katem "too good to be true", a takie moze byc. 

Tak czy inaczej jestem bardzo sceptyczny, ze to byla najlepsza dostepna paczka za KD. Ot Suns zdali sie miec bardzo dziwne priorytety i tak Rockets ich ograbili.

• 2 tygodnie później...

Suns chce wykupić Beala ale na razie to Beal musi odpuścić chyba 15 mln z kontraktu bo Suns nie byliby w stanie rozłozyć jego umowy na 5 lat

Biorąc pod uwagę ,że Jazz ma niechroniony wybór Suns w 31 roku to taka blokada salary na 5 lat byłaby fajna ale z drugiej strony zastanawiam się jaki to ma sens. Bucks przynajmniej mieli plan jak wykorzystać pieniądze uwolnione plus Lillard i tak nie zagra najpewniej w tym sezonie. Ale Beal jest zdrowy gra i już Suns nie wykorzysta chyba w żaden sposób tego zwolnienia

Nie jestem w stanie poszukać racjonalności w tej decyzji ( potencjalnej bo ten wykup jeszcze nie nastąpił). 

41 minut temu, ely3 napisał(a):

Suns chce wykupić Beala ale na razie to Beal musi odpuścić chyba 15 mln z kontraktu bo Suns nie byliby w stanie rozłozyć jego umowy na 5 lat

Wydaje mi sie, ze mieszasz waive-and-stretch [co spotkalo Lillarda] ze zwyklym buyoutem [patrz Ayton i Blazers].
Warunki o ktorych piszesz dotycza tego pierwszego, ale nie tego drugiego. Suns raczej kombinuja nad buyoutem.

46 minut temu, ely3 napisał(a):

Biorąc pod uwagę ,że Jazz ma niechroniony wybór Suns w 31 roku to taka blokada salary na 5 lat byłaby fajna ale z drugiej strony zastanawiam się jaki to ma sens. Bucks przynajmniej mieli plan jak wykorzystać pieniądze uwolnione plus Lillard i tak nie zagra najpewniej w tym sezonie. Ale Beal jest zdrowy gra i już Suns nie wykorzysta chyba w żaden sposób tego zwolnienia

Nie jestem w stanie poszukać racjonalności w tej decyzji ( potencjalnej bo ten wykup jeszcze nie nastąpił). 

Nie wiem jaka jest faktyczna odpowiedz, ale jak sie nad tym zastanowic to znalazloby sie kilka roznych motywacji do takiego ruchu:

1) oczyscic atmosfere w szatni odcinajac sie gruba kreska od bledow przeszlosci, zaczynamy od nowa, czysta karta itp itd.

2) zebralo im sie za duzo guardow, wiec dla wszystkich nie starczy minut

3) Beal ma no-trade i zero chetnych druzyn na przyjecie jego aktualnego kontraktu bez duzej doplaty, wiec buyout to jedyny sposob dla Suns by zmienil druzyne w wakacje 2025, czekanie  2 lata na wygasniecie tego kontraktu byloby zbyt bolesne dla obu stron,

4) jesli Beal wynegocjuje jakis nowy kontrakt z inna druzyna to o tyle bedzie mogl oszczedzic Suns,

5) kazdy dolar z ktorego zrezygnuje Beal [bo go dostanie od innej druzyny] obnizy istotnie luxury tax Suns.

Wiadomo, ze latwo sie nasmiewac z Suns jaka ostatnio zaliczyli wtope, ale za to juz polecialy glowy w organizacji [symboliczne bo wlasciciel wciaz ten sam].
Spojrz na to tak, co innego moze zrobic nowy GM, ktory przejal taki balagan? Tylko zaczac sprzatac...

1 minutę temu, Jendras napisał(a):

Sam buyout może wystarczyć, żeby zejść poniżej drugiego apronu. 

Pytanie brzmi, czy opłaca się jeszcze robić strech. Mogą sobie w ten sposób otworzyć pełne MLE, ale kosztem długofalowego balastu w salary.

Jak Booker chce jeszcze u nich grac to absolutnie nie powinni robić tego streachu we tym roku a wysłać Beala do domu jak blokuje trady. Niech przy telewizorze się realizuje z paluszkami i orzeszkami oglądając NBA na szklanym ekranie. 

6 minut temu, Jendras napisał(a):

Sam buyout może wystarczyć, żeby zejść poniżej drugiego apronu.

Wystarczy by zrezygnowal z ok 5M$ i wydaje mi sie realne by tyle dostal od kogos innego, chocby contender na lawke.
IMO teraz to kwestia negocjacji miedzy Bealem [gdzie by chcial grac/mieszkac?], a tym klubem [czy by mu zaoferowali chociaz 5M$/1y by sie to spinalo Suns?].

6 minut temu, Jendras napisał(a):

Pytanie brzmi, czy opłaca się jeszcze robić strech. Mogą sobie w ten sposób otworzyć pełne MLE, ale kosztem długofalowego balastu w salary.

Nie moga tego zrobic przez zasade, ze tylko max 15% capu moze byc martwa kasa.

4 minuty temu, marceli73 napisał(a):

Jak Booker chce jeszcze u nich grac to absolutnie nie powinni robić tego streachu we tym roku a wysłać Beala do domu jak blokuje trady. Niech przy telewizorze się realizuje z paluszkami i orzeszkami oglądając NBA na szklanym ekranie. 

Ten plan odpada z punktu widzenia wlasciciela bo zaplaca za duzy luxury tax by wybrac ta bramke.

Wg mnie to jest glowny motyw dzialania ze strony Suns, traktuja to jako minimalizacje strat, a nie czy cos da sie z tego wybronic.
A jak Beal podpisze gdzies za minimum 5 baniek to oszczedzi Suns z 25M$ w samym luxury tax plus wypadna z drugiego aprona!

42 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Wystarczy by zrezygnowal z ok 5M$ i wydaje mi sie realne by tyle dostal od kogos innego, chocby contender na lawke.

To za mało, Suns na to nie pójdą.

Cytat

Nie moga tego zrobic przez zasade, ze tylko max 15% capu moze byc martwa kasa.

Zależy, z jak dużej kasy zrezygnuje.

Teraz, Jendras napisał(a):

To za mało, Suns na to nie pójdą.

Suns pojda na to co im wystarczy by zejsc ponizej drugiego aprona.

Wiadomo, ze woleliby wiecej, ale pisalem o minimum.

IMO to co wstrzymuje temat to negocjacje Beala z inna druzyna o nowym kontrakcie [albo brak chetnych na takowy].

Teraz, Jendras napisał(a):

Zależy, z jak dużej kasy zrezygnuje.

IMO duzo bardziej realny jest buyout niz, ze zrezygnuje z wystarczajacej kwoty do waive-and-stretch [bodajze z 15 baniek].

@wiLQ nic nie myle bo Suns mysli o rozlożzeniu tych dwoch lat na 5 ale by się to udało to Beal musu odpuścić 13,6 mln a podobno nie chce. Suns ma ten problem ze w 27 oddaje niechroniony wybór. Bez stretchu za rok nie mają kasy by się wzmocnić czyli sam wykup może ich wpakowac w nieźle bagno