Skocz do zawartości

Phoenix Suns 2025/26 czyli jak nie robic przebudowy

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Zakladam nowy temat bo druzyna obrala nowy rewolucyjny kierunek...

3 godziny temu, Wodkens napisał(a):

Jalen Green, Dillon, 10th pick 2025 i 5 2nd

3 godziny temu, kuba2419 napisał(a):

Brooks, green, #10 i 5x2nd

Co mnie najbardziej szokuje w tej wymianie to Suns nie odzyskali zadnego swojego picku?!?!
Nie zaczalbym nawet negocjacji z Rockets bez niego w paczce... wydawalo mi sie, ze to bedzie glowny motyw do oddania KD!
A tymczasem mamy jakis epicki fail...

2 godziny temu, Benon napisał(a):

Czy mi się wydaje, czy w zaistniałej sytuacji szóstka najlepszych graczy Słoneczek, to PG i pięciu SG?

Nowa era koszykówki narodzi się w Arizonie...!!?!?😀

Prawda? Jak mozna sklecic takiego cos...
PG Booker / Micic
SG Beal / Grayson Allen
SF Dillon Brooks/Jalen Green
PF ONeale/Dunn/Martin??
C Richards, Oso

Ja pierdziele nie wiem jak to reprezentowac cos innego niz totalne dno ligi... i to jeszcze maja kosmiczny payroll!

3 godziny temu, tankathon napisał(a):

Tylko co oni zrobią z tym Greenem w Suns?

Handelek dalej?

3 godziny temu, allen napisał(a):

Suns wygrywaja ten deal jak nic.

Oczyscili szatnie i dostaja choc troche szans na zmiany.

Sam #10pick to duzo dla ich odbudowy + Green tez nie jest przeciez tragiczny.

Wygrywaja deal?! W jakiej kategorii to czyni ich lepszymi niz przed wymiana?

Phoenix to niestety jest taka pato organizacja i zmiana właściciela nic nie zmieniła. Kiedyś grali na trzech PG w podstawowej piątce, teraz zbierają SG. 

Green chyba poleci dalej jeśli ktoś go weźmie.

Co do swoich picków i ich odzyskania to 10 pick w tym roku jest właśnie Suns więc jeden akurat odzyskali.
A za Duranta dostali tyle ile mogli. Moim zdaniem nikt by więcej nie dał.
Czuję, że te picki drugorundowe i ten 10 spróbują wykorzystać by pchnąć gdzieś Beala, ale wątpię by im się udało.

Natomiast jeśli nie będą handlować 10 pickiem to powinni wziąć kogoś z trójki: Derik QueenCarter Bryant, Collin Murray-Boyles

Deal wygląda jak: 

- Ci co dawali najwięcej, nie pasowali Durantowi

- Ci co pasowali Durantowi, dawali najmniej

- zostali Ci co dawali nieźle, pasowali Durantowi i kompletnie nie fitowali do Suns

Czy kogoś dziwi wybór 3 opcji? Pewnie, że nie bo nic więcej by nie dostali. Deal przechodzi dopiero bodajże 6 lipca, więc na 99.99% będzie to jakiś 3 a może 4 team monster deal.

Pytanie tylko z kim? Bulls? Na wygasających są Ball i Vucek? UTA? Pels? Ja póki co nie widzę kandydatów super pasujących...

16 godzin temu, allen napisał(a):

Ale oczywiscie, ze to dobry deal dla Suns.

z #10 biora PF lub C na rookie kontrakcie. Green albo zostaje albo leci dalej z 2rounderami jako dodatek do teojstronnej wymiany i zrzucenia Beala. Poczekajmy.

Widzisz jakikolwiek klub biorący Beala? 
mnie kumpluje się z LeBronem więc lakers odpadają 

Kto? 

Boję się że sam sobie odpowiem pisząc „chyba tylko Bulls sa tak głupi” 

W dniu 23.06.2025 o 05:11, Qbajag napisał(a):

Phoenix to niestety jest taka pato organizacja i zmiana właściciela nic nie zmieniła.

Zmienilo sie to w jaki sposob sa patologiczni... ;->

Sarver byl mega sciubigroszem i pewnie jeszcze rasista, a Mat Ishbia ma syndrom nowego bogatego wlasciciela...

9 godzin temu, dannygd napisał(a):

Deal wygląda jak: 

- Ci co dawali najwięcej, nie pasowali Durantowi

- Ci co pasowali Durantowi, dawali najmniej

Jak inna druzyna dawala wiecej traktujac go jako rentala to w takiej sytuacji powinni olac preferencje Duranta, nie?

8 godzin temu, josephnba napisał(a):

Widzisz jakikolwiek klub biorący Beala?

Wg mnie tylko buyout, no-trade calkowicie blokuje rowniez przyszla nowa druzyne.

Godzinę temu, wiLQ napisał(a):

Zmienilo sie to w jaki sposob sa patologiczni... ;->

Sarver byl mega sciubigroszem i pewnie jeszcze rasista, a Mat Ishbia ma syndrom nowego bogatego wlasciciela...

Jak inna druzyna dawala wiecej traktujac go jako rentala to w takiej sytuacji powinni olac preferencje Duranta, nie?

Wg mnie tylko buyout, no-trade calkowicie blokuje rowniez przyszla nowa druzyne.

3 lata 160 

trochę ciężko to zrzucić buyoutem

1 minutę temu, josephnba napisał(a):

3 lata 160 

trochę ciężko to zrzucić buyoutem

Bealowi zostaly 2 lata. I glowny mechanizm na ktorym by sie opierali to ze podpisze z inna druzyna jako FAs, wiec by czesc kasy odzyskali.

Wg mnie ciezko mowic o jego sprzedaniu skoro ma no-trade, nawet jakby chcialby gdzies trafic to nie widze powodu by ta nowa druzyna chciala go miec bez mozliwosci dalszego sprzedania na wlasnych warunkach.

1 minutę temu, wiLQ napisał(a):

Bealowi zostaly 2 lata. I glowny mechanizm na ktorym by sie opierali to ze podpisze z inna druzyna jako FAs, wiec by czesc kasy odzyskali.

Wg mnie ciezko mowic o jego sprzedaniu skoro ma no-trade, nawet jakby chcialby gdzies trafic to nie widze powodu by ta nowa druzyna chciala go miec bez mozliwosci dalszego sprzedania na wlasnych warunkach.

Faktycznie nie zauważyłem ze wlicza sie na stronie jeszcze obecny sezon 

W dniu 24.06.2025 o 08:53, wiLQ napisał(a):

No ale jak taki gracz jak Durant, nie chce iść do jakiejś ekipy, to niekoniecznie chcesz takiego gracza w swoim teamie... gwiazdy NBA, a już szczególnie supergwiazdy nie raz pokazywały, że nie musza mieć klauzuli, żeby skutecznie decydować o swoim losie.