Skocz do zawartości

[2047] Regular Season - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Krzemo napisał(a):

Kto wie, dowiemy się za jakieś 3 campy, czy wyjdzie Herro+, czy Luke Kennard. 

Nie mam tyle czasu ;]

Już teraz jest lepszy od Kennarda i minimalnie za Herro i ma 88 potencjału. Już przed campami był jedynym z lepszych rzutowo z klasy i dostał +22 w scoringu. Dziękować! No i Fultz 25;lat a Rubio 33.

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

na tym bieda-zachodzie finały to minimum przyzwoitości

a tutaj Spurs mieli skład do zaorania ligi, który postanowiłeś sam zaorać

dziękuję za to w imieniu ligi!

Dziękuję za opinię. Dobrze to wróży ❤️

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Już przed campami był jedynym z lepszych rzutowo z klasy i dostał +22 w scoringu.

To żadna wiedza tajemna. Ale był też słaby w obronie i tutaj zero poprawy, a nawet spadek - tu jest potrzebne +22, ze dwa razy. 

Ja dostałem 3 gości do gry na już, za jednego. I git.

Skoro wszyscy są zadowoleni to super ;] 

23 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

minimalnie za Herro

chyba tylko jak się używa bardzo specyficznej definicji słowa minimalnie xD

gdzie dalej Herro to kasztan generalnie

23 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Już teraz jest lepszy od Kennarda

w sumie to też mocne w kontekście tego że Kennard w każdym stacie poza czterema (inside, jump, oreb, driveD) jest lepszy (często wyraźnie lepszy) xD

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

gdzie dalej Herro to kasztan generalnie

W dniu 22.05.2025 o 16:09, julekstep napisał(a):

Niesamowicie ciekawe FA -> o ile nie ma do wyjęcia żadnego superstara w stylu Giannisa to jest cała masa fajnych, młodych graczy i kilu bardzo fajnych grajków na teraz.

Top 10 (+ honorable mentions), wg. profesjonalnych PR-makerów: 

1. Ja Morant -> młody all-star na lata, bez żadnej czerwonej flagi. O ile nie jest w niczym wybitny o tyle we wszystkim już teraz jest bardzo dobry a ma jeszcze sporo potencjału. Pewny max

2. Naz Reid -> wybitne ostatnie campy sprawiły że plułem sobie w brodę za to że z dwójki Bol/Reid wybrałem tego pierwszego..... dzięki fajnemu potencjałowi sufit jest potężny (all-around all-star), ale nawet jak go nie osiągnie to będzie świetny starter na lata, który powinien pasować w każdej taktyce. Okolice maxa

3. Nic Claxton -> świetny młody kołek, sprawdzony na najwyższym możliwym poziomie. Okolice maxa

4. PJ Washington -> kolejny bardzo fajny, młody wysoki. Jak tylko poprawi trochę zbiórki to będzie idealny two-way PF. Scoringowo już wygląda jak KAT...bez dziurawych rąk. 11 000 000/10%/5 lat

5. Nerlens Noel -> wybitny kołek (nie licząc postD :)) na teraz. 12 000 000/4 lata

6. Ricky Rubio -> idealny wybór dla ekipy grającej o wynik, potrzebującej wszechstronnego PG z wybitną defensywą. Wiek niby kiepski (33 lata), ale w baku ciągle sporo (50 potencjału). 15 000 000 /2-3 lata

7. Karl-Anthony Towns -> gracz formatu all-star...który nie każdemu będzie pasował. 10 000 000+/5 lat

8. Darius Garland -> fajny, ofensywny rozgrywajek który ciągle ma 70 potencjału. 10 000 000+/10%/5 lat

9. Luguentz Dort -> najlepszy, młody 3&D dostępny na rynku. 8 000 000+/5 lat

10. Tyler Herro / Jordan Poole -> dwóch młodych scorerów, którzy zapewnią efektywne 20+ ppg....pytanie czy obrana dojedzie. Herro chyba lepszy, ale Poole bardziej wszechstronny (combo-guard). 8 000 000/5 lat

honorable mentions (na teraz) -> Jrue Holiday, Greg Monroe, Tyus Jones, Kemba Walker, Derrick Favors, Draymond Green

honorable mentions (młodzi) -> Kevin Porter Jr, Kevin Huerter, Bol Bol, Keldon Johnson

To jest mocne xDDDD

Podoba mi się jak wypełzasz spod kamienia, kiedy wjadą porażki Spurs, ew. Heat ❤️

Mnie tam wyniki Magic raczej średnio grzeją, podobnie jak Radomiaka w eklapie :)

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

To jest mocne xDDDD

no tak -> wiek/potencjał bardzo podbija wartość FAsów

obrona na campach nie dojechała i mamy niezłego scorera bez realnego impaktu (co widać po wynikach Knicks), wiek i kontrakt są ok ale to nigdy nie będzie jakiś wielki grajek raczej (więc jak on jest sufitem jakiegoś prospekta, to serio tym prospektem nie ma co sie jarać xD)

szkoda też że nie zwróciłeś uwagi na Rubio w tym rankingu 🙃

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

no tak -> wiek/potencjał bardzo podbija wartość FAsów

obrona na campach nie dojechała i mamy niezłego scorera bez realnego impaktu (co widać po wynikach Knicks), wiek i kontrakt są ok ale to nigdy nie będzie jakiś wielki grajek raczej (więc jak on jest sufitem jakiegoś prospekta, to serio tym prospektem nie ma co sie jarać xD)

szkoda też że nie zwróciłeś uwagi na Rubio w tym rankingu 🙃

Ocena Rubio w tym rankingu jak najbardziej rzutuje, twoja zmianę narracji i oceny graczy w zależności od potrzeb ❤️ Mój Goebbels ❤️

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Ocena Rubio w tym rankingu jak najbardziej rzutuje, twoja zmianę narracji i oceny graczy w zależności od potrzeb ❤️ Mój Goebbels ❤️

no tak bo ocena FAsów (przed campami) = ocena aktualnego stanu rzeczy (po campach), wiadomix 🙃

no ale pokaż mi jak to jest być uczciwym i konsekwentnym udowadniając to:

34 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Już teraz jest lepszy od Kennarda

niech mi w pięty pójdzie!

Edytowane przez julekstep

simka 5 min

Dzień 29 (na pierwszym miejscu goscie)

Clippers 102 - Celtics 98
play-by-play

Hornets 102 - Cavaliers 112
play-by-play

Pacers 99 - Hawks 104
play-by-play

Timberwolves 134 - Suns 127
play-by-play

Wizards 109 - Rockets 94
play-by-play

Mavericks 108 - Jazz 97
play-by-play

Spurs 130 - 76ers 112
play-by-play

Nets 89 - Pistons 116
play-by-play

Sonics 111 - Lakers 134
play-by-play

Magic 114 - Heat 113
play-by-play

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aktualnie kontuzjowani:  

• CHristian Wood (Suns) - 3
    Seth Curry (Heat) - 7

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kolejne mecze jutro!

Tabela | Statystyki indywidualne | Statystyki drużynowe | Główna strona SimBasketu