Skocz do zawartości

Player Option 2025 - dyskusja

Szulim

Rekomendowane odpowiedzi

Rozpocznę temat bo jeszcze go nie ma

Isaiah Joe - opt-out + extension 48/4 3+1TO

kontrakt taki sam jak Joe otrzymał w ramach extension od RL OKC

Caris Levert - opt-out + extension  50/3 2+1 PO lub 66/4 3+1TO 

tu chętnie wysłucham propozycji agentów - kasa się będzie zgadzać na 3 lata gwarancji i albo po 2 latach opcja na FA i ryzyko ofert, lub 3 lata gwarantowane i opcja teamu na 4 rok. 

sources: LeVert, 30, is expected to receive offers from rival teams at the non-taxpayer mid-level exception of approximately $14.1MM. As we explained in late March, Atlanta holds LeVert’s Bird rights. That will allow the Hawks to exceed the salary cap to re-sign him. Scott anticipates a starting salary similar to the $16.62MM that LeVert made this season would help separate Atlanta from the competition.

Zapraszam do dyskusji :)

ja bym to klepal 

ale co jest k****

ty chcesz wydawac na ten c***owy zespol 250 mln?

i zaczna sie problemy to spierdolisz.

imo tu powinien zadzialac zarzad komisaryczny i zablokowac te deala

przecie to bedzie w wydatkach jakies 400 mln w strefie podatkowej xd

Edytowane przez człowiek...morza

Adam Silver by za taką uwagę przyjebal z łokcia Tobie. Daj żyć. Daj zarobić lidze. To i tak pójdzie ostatecznie do podziału 51/49 zysków. Każdy zadowolony. Tylko nie człowiek maruda. 

Low costowe zespoły dostaną najwięcej. Rozumiem twój punkt widzenia ;) 

Teraz, człowiek...morza napisał(a):

ja bym to klepal 

ale co jest k****

ty chcesz wydawac na ten c***owy zespol 250 mln?

i zaczna sie problemy to spierdolisz.

imo tu powinien zadzialac zarzad komisaryczny i zablokowac te deala

co jak co, ale jestem raczej stałym manago który i się udziela i cały czas pilnuje zespołu ;) 

HC nie mam, trejdy można robić w trakcie, a potem i tak spada kontrakt Lavine, kiedy wejdzie max Banchero więc na luzie

Salary też idzie w górę także możesz być spokojny że póki beGM będzie jakoś żyć to tu będę ;) 

Ja proponuję dla Damiana Lillard 105mln/2+1PO - flat + klauzula no trade.

Po zerwanie ACL'a przez Lillarda, klub wychodzi z inicjatywą przedłużenia umowy dzięki której nasz wieloletni zawodnik otrzyma gwarancję 35mln co sezon aż do 38 roku życia. Wstępne diagnozy wskazują że prawdopodobnie najbliższy rok będzie stracony i Lillard wróci dopiero na sezon 26/27. Po roku nie grania i 36 latach na karku jego wartość będzie bardzo niska.

Dzięki podpisaniu przedłużenia z opcją no trade, Lillard będzie mógł skupić się na rehabilitacji ze spokojna głową, że nigdzie nie zostanie wymieniony bez swojej zgody. 

14 minut temu, ignazz napisał(a):

Mimo skorzystania z TO u Stewarta chciałbym także zaproponować mu extension zamiast niższej kwoty przeze mnie potwierdzonej. 

48/4 

To zupełnie co innego, normalnie extension mu w trakcie offseason możesz zaoferować.

@Szulim, @LONGER01 - przypominam, że to są oferty, których nie możecie wycofać (będą podczas odpowiedniej tury FA takie, jeśli gracze odrzucą oferty)

12 godzin temu, LONGER01 napisał(a):

Po zerwanie ACL'a przez Lillarda, klub wychodzi z inicjatywą przedłużenia umowy dzięki której nasz wieloletni zawodnik otrzyma gwarancję 35mln co sezon aż do 38 roku życia. Wstępne diagnozy wskazują że prawdopodobnie najbliższy rok będzie stracony i Lillard wróci dopiero na sezon 26/27. Po roku nie grania i 36 latach na karku jego wartość będzie bardzo niska.

Dzięki podpisaniu przedłużenia z opcją no trade, Lillard będzie mógł skupić się na rehabilitacji ze spokojna głową, że nigdzie nie zostanie wymieniony bez swojej zgody. 

No to jest easy deal dla Lillarda taki optout i takie extension z Raps imo. 

12 godzin temu, LONGER01 napisał(a):

Czyli rezygnuje z 45 + ewentualny kontrakt dwu letni na rzecz flat 35?

Ten dwuletni na 60 i jest na zero.

Dla mnie dobry kierunek i 120/3 i byłbym za. Albo opt in i dwuletnie przedłużenie 75/80

W dniu 19.06.2025 o 10:07, Tecu napisał(a):

Czyli rezygnuje z 45 + ewentualny kontrakt dwu letni na rzecz flat 35?

Ten dwuletni na 60 i jest na zero.

Dla mnie dobry kierunek i 120/3 i byłbym za. Albo opt in i dwuletnie przedłużenie 75/80

De facto extension 60/2 po ACL w wieku 36 lat to imo no-brainer u Lillarda

31 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

Panowie pozzmieniajcie te glosy irvinga na nie

jak zwykle tylko czlowiek morza potrafi trafnie ocenic sytuacje

Tylko w RL to jest optout I nowa 3 letnia umowa z Mavs. U nas nie dostał takiej oferty, więc bierze PO z swym urazem.